3 Ιουλίου 2020

ΕΡΧΟΝΤΑΙ …ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε “Δημόσια Συζήτηση” με θέμα: “Μας συμφέρει η Χάγη;”! Την “Δημόσια Συζήτηση” συντόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης. Ομιλητές: Ο πρώην Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου! Η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην ΥΠΕΞ, Βουλευτής της ΝΔ, αδελφή του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κόρη του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην ΥΠΕΞ, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Και βέβαια ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Χρήστος Ροζάκης!

Όλοι οι παραπάνω πρώην ΥΠΕΞ, αλλά και οι συμμετέχοντες του ΕΛΙΑΜΕΠ έχουν κατ΄ επανάληψη διατυπωμένες απόψεις υπέρ της προσφυγής της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου να μας επιλύσει τις διαφορές μας με την Τουρκία! Διαφορές που προβάλει συνεχώς η Τουρκία διεκδικώντας το μισό Αιγαίο και που δεν θα έπρεπε να έχει (διαφορές) καμιά ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που τα σημερινά σύνορα υπερασπίζονται από Διεθνείς συνθήκες!

Ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη, είναι τουλάχιστον εκ του πονηρού, αφού από τα 10/10 που μας ανήκουν το σικέ Δικαστήριο της Χάγης θα παραχωρήσει κάποια εξ αυτών στην Τουρκία! 

Είναι εκ του πονηρού λοιπόν ότι αυτή η πολιτική κάστα, προετοιμάζει την κοινή γνώμη να δεχτεί ως ωφέλιμη για την Ελλάδα την προσφυγή της ελληνικής κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης! Και το ερώτημα που προκύπτει είναι κολοσσιαίο! Γιατί δεν κάλεσαν στην “Δημόσια Συζήτηση” τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (ψήφισε δυστυχώς ως Πρωθυπουργός το δεύτερο Μνημόνιο, αφού μπήκε στο τρυπάκι του Διεθνούς Συστήματος, που στην συνέχεια τον άδειασε) καθ’ ότι υπήρξε και ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Μήπως γιατί, η διατυπωμένη του πολιτική θέση είναι, πως θεωρεί συνθηκολόγηση την προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τα θαλάσσια σύνορα, την υφαλοκρηπίδα και το Καστελόριζο; Γιατί θεωρεί, πως με αυτήν την προσφυγή, η Ελλάς βρίσκεται σε τροχιά υπογραφής “συνυποσχετικού” που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας; Αλλά γιατί δεν κάλεσαν να τοποθετηθεί επί αυτού του εθνικού ζητήματος μια πολιτική προσωπικότητα, αποδεκτή από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ένας από τους κορυφαίους διπλωμάτες και πρώην ΥΠΕΞ σε κυβερνήσεις μας (τρεις φορές) Πέτρος Μολυβιάτης; Από τους στενότερους συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή;

https://tse2.mm.bing.net/th?id=OIP.aqAUnU8nTquy1FhWb0BCRAHaD6&pid=Api&P=0&w=350&h=185
Ο Χρήστος Ροζάκης “δώρισε” το Καστελόριζο στην Τουρκία…

Στα ερωτήματα αυτά που σας έθετα με άρθρο μου στις 19 Φεβρουαρίου 2020, ήλθε να απαντήσει ο κ. Χρήστος Ροζάκης, δεξί χέρι του Κώστα Σημίτη επί πρωθυπουργίας του, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και νυν πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών (επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη), σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Κρήτη TV, όπου μας “αποκάλυψε” για μια ακόμη φορά, ότι η Ελλάς δεν πρέπει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 ν.μ. (όπως έχουν κάνει όλες οι χώρες), γιατί “κλείνει” το Αιγαίο! Δηλαδή με απλά λόγια τάσσεται με όσα συμφέρουν την Τουρκία;

Ροζάκης Χρήστος: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του για το Καστελόριζο
Αλλά δεν περιορίστηκε μόνο εκεί! Ισχυρίστηκε, ότι το Καστελόριζο θα πρέπει να έχει μειωμένη επήρεια σε ΑΟΖ, χωρίς να μας διευκρινίσει πόση μειωμένη επήρεια! Θέση προφανώς, που εξυπηρετεί την Τουρκία και μόνο την Τουρκία! Αλλά δοθείσης ευκαιρίας μας “αποκάλυψε” για ακόμη μια φορά ότι οι “διαφορές” με την Τουρκία πρέπει να επιλυθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!  

https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=JW-OAuylm34&feature=emb_logo 

Επικαιροποιημένη η εργαλειοθήκη του Ερντογάν… 

Γνωρίζεται όλοι, πως το νούμερο ένα (1) πρόβλημα της σημερινής Ελλάδος είναι το μεταναστευτικό! Όταν καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν φρόντισε, όπως και η σημερινή να βάλει τέλος στον παράνομο εποικισμό της Ελλάδος με χιλιάδες παράνομους μετανάστες, που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, αποδέχεται πως σε μια πιθανή εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία, όλοι αυτοί θα αποτελέσουν τον “Δούρειο Ίππο” της Τουρκίας στα νησιά μας και την ηπειρωτική χώρα!

Έτσι καθημερινά η σοβούσα αυτή κατάσταση εκτρέπεται επικίνδυνα, με την ελληνική κυβέρνηση να παρακολουθεί και να μην επεμβαίνει!

Από τα τελευταία περιστατικά που ανησυχούν όλους τους Έλληνες (θέλουμε να πιστεύουμε), είναι η προχθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας χιλιάδων παράνομων μεταναστών (Πακιστανών, Αφγανών, Σομαλών, Καμερουνέζων, Κογκολέζων και λοιπών), που απαιτούσαν (ναι απαιτούσαν) ανοιχτά σύνορα, άσυλο, σπίτια και δουλειά για όλους!

Αυτό το συλλαλητήριο το διοργάνωσαν διάφορες συλλογικότητες στην Ελλάδα και την κινητοποίηση την στήριξε, τόσο το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η νεολαία της Κουμουνδούρου! 

Στο Σύνταγμα είχε στηθεί μικροφωνική εγκατάσταση (άρα είχαν πάρει την άδεια του λαθρολάγνου Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη), όπου εκπρόσωποι των κοινοτήτων “μεταναστών” και των επιτροπών “προσφύγων” μαζί με τα μέλη των σωματείων μίλησαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, μεταξύ των οποίων κυριάρχησαν συνθήματα κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, αλλά και κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως το σύνθημα: «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη»! 

Και ερωτούμε! Υπάρχει Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπάγγελτα, από τη στιγμή που παράνομοι μετανάστες εισελθόντες στην χώρα μας χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, υβρίζουν και απειλούν τον νομίμως εκλεγέντα Πρωθυπουργό της χώρας που τους “φιλοξενεί”;

Αλλά μιας και αναφέραμε παραπάνω τον Δήμαρχο της Αθήνας, δεν μπορεί στις ανησυχίες μας να μην προστίθεται και η παρουσία παράνομων μεταναστών σε πρόσφατο Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας, όπου τους δόθηκε βήμα να “απαιτήσουν” τα κατ΄ αυτούς δίκαια αιτήματά τους, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη! 

Ένα συνταρακτικό, συγκλονιστικό γεγονός, που δείχνει την ευαισθησία του Δημάρχου στους παράνομους μετανάστες, όταν δεν έχει καλέσει ποτέ στο βήμα του Δ/Σ του Δήμου, αντιπροσώπους από τους χιλιάδες αναξιοπαθούντες Έλληνες της Αθήνας, για να ακούσει τα προβλήματά τους! Δηλαδή, δυο μέτρα και δυο σταθμά από το Δήμαρχο της Αθήνας, που ανέδειξε η τηλεόραση της Βεργίνα και ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος και που από κανένα Συστημικό Μέσον πανελλήνιας εμβέλειας δεν έγινε η παραμικρή αναφορά!

Υποβαθμίζουν τη ζωή και την περιουσία των νησιωτών μας…

Αλλά να ήταν μόνο τα παραπάνω και για τα οποία πρέπει να ανησυχούμε, αφού όλα αυτά δείχνουν ότι προετοιμάζεται (ο Θεός να με βγάλει ψεύτη) μια αντίστοιχη Συμφωνία στο Αιγαίο με την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Όταν πηγή μας, μας ενημερώνει ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, προτίθεται να εκταμιεύσει ένα σημαντικό ποσό σε ευρώ για την καλυτέρευση των συνθηκών στα Hot Spot (κέντρα φιλοξενίας τα είπανε, κι όχι κέντρα μόνιμης εγκατάστασης) στα νησιά μας, Κω, Λέρου και Σάμου; 

Όταν, όπως μας ενημερώνουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται σε αυτά τα νησιά μας έντονο ενδιαφέρον Οθωμανών, από την απέναντι μεριά για οικονομική διείσδυση; 

Όταν από την ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει καμιά εξαγγελία για την στήριξη των νησιωτών μας, από τη στιγμή που οι πληροφορίες μας λένε, ότι το 75-95% των ξενοδοχειακών μονάδων (από τον τουρισμό ζουν τα νησιά μας) αυτών των νησιών δεν θα ανοίξουν, αφού εκλαμβάνεται ασύμφορη η λειτουργία!

Την στιγμή λοιπόν, που λιμοκτονούν οι νησιώτες μας, οι παράνομοι μετανάστες διάγουν εξαιρετική ζωή, κατ΄ αντιστοιχία με αυτήν που περνούσαν στις χώρες τους, και το σπουδαιότερο, ετοιμάζονται κεφάλαια από το Κατάρ, την Τουρκία, αλλά και την Γερμανία και την Αγγλία, για να αγοράσουν αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες! Το τουριστικό προϊόν των οποίων έχει υποβαθμιστεί με την ύπαρξη στα νησιά μας χιλιάδων παράνομων μεταναστών! 

Κόκκινο στη Ρωσία…

Από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Ρώσων, είναι η Ελλάδα και η Κύπρος! Αφού συνδυάζουν την απόλαυση, την ξεκούραση στις καταγάλανες παραλίες μας, με τον θρησκευτικό τουρισμό, εντυπωσιασμένοι από τους θρησκευτικούς μας θησαυρούς!

Μας έρχεται λοιπόν η πληροφορία, ότι η Ρωσία είχε σκοπό να στείλει στην Ελλάδα περί τα τρία εκατομμύρια Ρώσους επισκέπτες, προκειμένου να τονώσει την ελληνική οικονομία που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού!

Όμως η Ελλάδα – κατόπιν εντολής της Άγκελα Μέρκελ; - απαγορεύει στους Ρώσους να έλθουν στην Ελλάδα για διακοπές.

Η δε πληροφορία που μας έδωσαν, λέγει ότι οι τουριστικοί πράκτορες των Ρώσων πήραν πίσω τις χρηματικές τους εγγυήσεις! Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία είναι εξόχως σοβαρή και συνάμα ανησυχητική! 

Γιατί ενδεχομένως να οδηγήσει τους εργαζόμενους των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων των νησιών μας, όσα θα άνοιγαν, να μπουν σε καθεστώς εργασιακής αναστολής, αφού η έναρξη των ξενοδοχειακών μονάδων μετατέθηκε για τις 20 Ιουλίου! 

Προμελετημένα εγκλήματα;

Κλείνοντας, ας θυμηθούμε πως ο Χουλουσί Ακάρ, πρώην ΓΕΕΘΑ και νυν ΥΠΕΘΑ της Τουρκίας, ο οποίος όπως έχουμε γράψει πρωτίστως ακούει στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ, βάζει συνεχώς στο τραπέζι των Ελληνοτουρκικών, την αποστρατικοποίηση των νησιών μας καθώς και την μείωση του εναερίου μας χώρου!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι Αμερικάνοι θα ελέγχουν απόλυτα το “τρίστρατο”! 

Άλλωστε, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίστοιχη, όπως μου είπε διπλωματική πηγή μου, με τις Συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου για την Κύπρο! Που όμως, μετά από 15 χρόνια έγινε η επί της ουσίας διχοτόμηση του νησιού! Και σήμερα όλος ο Διεθνής παράγων, με πρώτον τον ΟΗΕ θέλει να νομιμοποιήσει τον κατακτητή – εισβολέα στην Κύπρο! 

Το ίδιο θα παιχτεί, μου είπε διπλωματική πηγή μου, σε λίγα χρόνια και με την Μακεδονία μας! 

Θυμηθείτε επίσης, αυτά που σας έλεγα πριν από λίγες ημέρες:
Φαίνεται να επαληθεύεται αξιόπιστη πηγή μου, που πριν ένα μήνα μου είχε πει, πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν στο ζήτημα της Λιβύης θα έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Γερμανίας και του Βατικανού! Θα τολμήσει και θα “εισβάλει” στην περιοχή των κοιτασμάτων μας, αλλά και της Κύπρου και ταυτόχρονα θα “ακυρώσει” τον East Med!

Η Ελλάδα θα πάει στη Χάγη, αφού είναι απαίτηση και του Εβραϊκού Κεφαλαίου της Τουρκίας!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.