1 Ιουλίου 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ….

Νέο τουρκικό παραλήρημα για την Α. Μεσόγειο: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο»

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ, ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΕΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ…

Αποσπασματική ανακεφαλαίωση - Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

Εκτός ελέγχου είναι η τουρκική προκλητικότητα, καθώς μέρα με τη μέρα συνεχίζονται οι εμπρηστικές δηλώσεις απέναντι στην Ελλάδα. Αυτή την φορά ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, θέλησε να απειλήσει την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, ο Τσελίκ δήλωσε: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνάει να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο».

Μιλώντας για τη «μοιρασιά» των υδρογονανθράκων που επιθυμεί η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ ανέφερε: «Δεν είδαμε να τηρούν το λόγο τους ούτε η Ελλάδα, ούτε η νότια Κύπρος (Κυπριακή Δημοκρατία), ούτε η ΕΕ. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ενας Ελληνοκύπριος υπουργός βγήκε και είπε η Ε.Ε. να δημιουργήσει έναν μόνιμο στόλο απέναντι στην Τουρκία. Να ξέρετε πως δεν αλλάζει την στάση της Τουρκίας ούτως ή άλλως».

Διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία είναι πάντα πρόθυμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «επί ίσοις όροις.»!!!!!!!!

«Εμείς κινούμαστε στα πλαίσια του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αν όμως αναφέρεστε στη χρήση πραγματικής δύναμης, θέλω απλά να σας προειδοποιήσω. «Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνά να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο», προειδοποίησε…..» 

Μια σχετική απάντηση με ολίγες ενδεικτικές νίκες των ολίγων ΕΛΛΗΝΩΝ κατά των μυρίων θρασύδειλων ΒΑΡΒΑΡΩΝ, στον υπερφίαλο ανιστόρητο ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ….

Η ΗΡΩΪΔΑ ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ……. ΗΤΑΝ ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ… Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΟΛΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ….

Προς γνώση και συμμόρφωση….!
Για να του υπενθυμίσουμε ….., μερικές από τις δεκάδες ντροπιαστικές ήττες που υπέστησαν, από μια νηπιακή φούχτα ΕΛΛΗΝΩΝ…..

Ήττες ντροπής των «μυρίων» Μωαμεθανών, από «ολίγους» Έλληνες επαναστάτες κατά την διάρκεια της ηρωικής Ελληνικής Επανάστασης το 1821….»

Ενδεικτικά μερικά αποσπάσματα.

Μάχη του Μαλανδρινού. Λίγες δεκάδες Έλληνες νικούν χιλιάδες Μωαμεθανούς.

Χάνι της Γραβιάς. 120 άνδρες του Ανδρούτσου, ντροπιάζουν 9.000 άνδρες του Ομέρ Βρυώνη, 6 Έλληνες νεκροί 1030 νεκροί και τραυματίες Τούρκοι.

Μάχη στα Δολιανά. Ο Νικηταράς με 200 άνδρες τρέπουν σε φυγή 10.000 Τούρκους. Αφήνουν πίσω τους άνω των 300 νεκρών και εκατοντάδες όπλα.

Μάχη Βαλτετσίου. Μεγάλη νίκη του Κολοκοτρώνη με 3.000 άνδρες έναντι 12.000 Τούρκων. Αφήνουν πίσω τους 3500 όπλα και 4 κανόνια. 

Μάχη της Γράνας. Ο Γέρος του Μωριά με ελάχιστους άνδρες εξολοθρεύει τον πολυάριθμο τουρκικό ιππικό. 

Βασιλικά Ευβοίας. Ο Γκούρας Ιωάννης με 1000 άνδρες κατατροπώνει, με την βοήθεια του Οδυσσέα, Μπούσγου, Λάππα, και Μήτρου τους 8-10000 Μωμεθανούς του Βεϋφάν Πασά που χάνει και τον γιό του. Ο ίδιος πεθαίνει από ανακοπή ή όπως λέγεται από το σπαθί του Γκούρα. 3000 Μωαμεθανοί νεκροί και 50 Έλληνες. Λάφυρα 800 άλογα, 2 κανόνια και ….18 σημαίες. (Ήταν μεγάλη ντροπή για τους Μωαμεθανούς η κατάληψη Οθωμανικών σημαιών.

Οι σημαιοφόροι φυλάσσονταν από εκατοντάδες φανατικούς Μωαμεθανούς. Κάθε σημαία εκπροσωπούσε και ένα «τάγμα», ως εκ τούτου, η υφαρπαγή της σημαίας, σήμαινε και την παράδοση ή εξολόθρευση του Τουρκικού τάγματος. Εκατοντάδες στρατιωτικές Τουρκικές σημαίες κατέλαβαν οι Έλληνες επαναστάτες, τις οποίες μετέφεραν σε κάθε μάχη σαν τρόπαια και προς αποδυνάμωση του ηθικού των Μωαμεθανών.

Μάχη στα Δερβενάκια. Ο Κολοκοτρώνης με 8000 άνδρες διαλύει τον στρατό του Δράμαλη που αποτελείτο από 36.000 άνδρες. Νεκροί Τούρκοι, το μεγαλύτερο μέρος του στρατού τους, κατά τον κληρικό αγωνιστή Αμβρόσιο Φραντζή.. 

Μάχη της Ακράτας. Μερικές εκατοντάδες Έλληνες τρέπουν σε φυγή χιλιάδες Τούρκων, εκατοντάδες Τούρκοι νεκροί. Τους υπόλοιπους σώζουν Οθωμανικά πλοία που ναυλοχούσαν στην Πάτρα. 

Μάχη Κεφαλόβρυσου. 400 Σουλιώτες υπό τον Μάρκο Μπότσαρη επιτίθενται σε 9.000 Οθωμανούς, που τρέπονται σε φυγή και αφήνουν εκατοντάδες νεκρούς πίσω τους. Ο Μπότσαρης πέφτει ηρωικά μαχόμενος. 

Μάχη της Κλείσοβας. 131 Έλληνες αποκρούουν με επιτυχία τον στρατό του Ιμπραήμ και Κιουταχή. 

Μάχη της Αράχωβας. Ο Καραϊσκάκης με ελάχιστους άνδρες αποδεκατίζει τον ισχυρό στρατό του Μουσταφά Μπέη…. 

Και άλλες εκατοντάδες νικηφόρες Ελληνικές μάχες και στην ξηρά και θάλασσα…. Η Ελληνική ανδρεία πλέον ήταν μια καταιγίδα που σάρωσε τους Οθωμανούς, οι οποίοι πλέον από δειλία κατεχόμενοι ετρέποντο σε φυγή για να διασωθούν… κλπ.
Αυτές και άλλες μύριες……


«Εμπρησμός της Οθωμανικής Φρεγάτας εις Γέροντα», πίνακας του Γ. Κ. Μιχαήλ, που φιλοξενείται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή)

Δεκάδες νικηφόρες ναυμαχίες του ένδοξου Ελληνικού πολεμικού ναυτικού από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν χαραχθεί σε γρανιτένιες πλάκες της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας.

Παράδοση των μυρίων Τούρκων στον Ελληνικό στρατό. Η Θεσσαλονίκη ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ήταν η 26η Οκτ.1912, Την 28η Οκτ, στις 11 το πρωί ο Κωνσταντίνος εισέρχεται στην Ελεύθερη πόλη. 25000 Αιχμάλωτοι Τούρκοι και 1000 αξιωματικοί….

ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΕ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ …

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ….. ΝΙΚΗΦΟΡΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ….. ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ κ.ά.π. (ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ- ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ) ΤΟ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…..

Μικρό απόσπασμα από παλαιότερα δημοσιευθέντα άρθρα.

H νικηφόρα έκβασή των δύο ναυμαχιών των Βαλκανικών πολέμων, της Έλλης και της Λήμνου, που είχε σαν συνέπεια την απόλυτη κυριαρχία των Ελλήνων στο Αιγαίο, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ήττα των Τούρκων από τα σύμμαχα χριστιανικά κράτη. Το τουρκικό επιτελείο διατηρούσε σαν στρατηγική εφεδρεία την 8η Στρατιά δυνάμεως 180.000 ανδρών περίπου στην Δαμασκό της Συρίας, με την πρόθεση να την μετακινήσει για να ενισχύσει την πολεμική προσπάθεια στην χερσόνησο του Αίμου εάν και εφ’ όσον απαιτούνταν.

Μετακίνηση τόσο μεγάλου αριθμού ανδρών σε εύλογο χρονικό διάστημα, μπορούσε τότε να γίνει μόνο δια θαλάσσης. Οι νίκες όμως μετέτρεψαν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη και κατέστησαν απαγορευτική την διακίνηση εχθρικών δυνάμεων. Έτσι οι Τούρκοι αναγκάσθηκαν να αντικαταστήσουν τις ενισχύσεις αυτές με το 8ο Επίστρατο (Ρεντίφ) Σώμα Στρατού ελαττωμένης δυνάμεως και αμφίβολης μαχητικής αξίας, γεγονός που είχε μεν σοβαρές συνέπειες στην εξέλιξη των επιχειρήσεων, αλλά δεν πτόησε το ένδοξο Ελληνικό ναυτικό το οποίο συνέχισε να κατατροπώνει την πάλαι ποτέ κραταιά Οθωμανική αυτοκρατορία που πλέον έπνεε τα λοίσθια ….μετά τις ΝΙΚΗΦΌΡΕΣ ΜΆΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…. 
ΑΕΡΑΑΑ…! ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ….

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΣΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΕΥΤΟΛΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ…..

Στις 5 Οκτωβρίου 1912, ολόκληρη η χερσόνησος του Αίμου έμοιαζε σαν να πήρε ξαφνικά φωτιά. Μετά από ταυτόχρονη κήρυξη πολέμου, οι κατά ξηράν δυνάμεις της Ελλάδος, Σερβίας, Βουλγαρίας και Μαυροβουνίου, επετέθησαν εναντίον της άλλοτε κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που τώρα πλέον ήταν ο “Μεγάλος ασθενής της Ευρώπης”. Μέσα σε ενάμισυ μήνα οι Τούρκοι εκδιώκονται από όλα σχεδόν τα Ευρωπαϊκά εδάφη τους καθώς οι συμμαχικοί στρατοί νικούν σε διαδοχικές μάχες τα αποκαρδιωμένα Οθωμανικά στρατεύματα, που βρίσκουν τελευταίο καταφύγιο στην οχυρωμένη γραμμή Αίνου – Μήδειας ή Τσατάλτζας, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη. Ο ελληνικός στρατός προς μεγάλη έκπληξη εχθρών και φίλων, κινείται ταχύτατα και νικώντας τους Τούρκους σε δύο αποφασιστικές μάχες στο Σαραντάπορο και τα Γιαννιτσά, απελευθερώνει την Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου 1912, μία μέρα πριν μπουν σ’ αυτήν οι Βούλγαροι. Στις 20 Νοεμβρίου 1912 τα βαλκανικά κράτη υπογράφουν ανακωχή, πλην της Ελλάδος η οποία αποφασίζει να συνεχίσει τον πόλεμο με την Τουρκία. Πόλεμος που θα συνεχισθεί με νικηφόρες ναυμαχίες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ…..

«Το Ἀβέρωφ τότε ἤρξατο διὰ μεγάλης ταχύτητος καταδιώκων ὁλόκληρον ἐχθρικὸν στόλον σπεύδοντα πρὸς Ἑλλήσποντον ἐν πλήρει ἀταξίᾳ. Ἰδιαιτέραν ἐντύπωσιν προὐξένησεν ἡμῖν ἡ τὴν στιγμὴν ἐκείνην ἐξαφάνισις τοῦ ἐξαιρετικῶς ἐπιδεικτικοῦ μεγέθους τουρκικοῦ ναυαρχικοῦ σήματος». Απόσπασμα από την αναφορά του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη προς το Υπουργείο Ναυτικών, 5 Ιανουαρίου 1913. Στη φωτογραφία η φυγή του τουρκικού στόλου προς τα Στενά. Φωτογραφικό Αρχείο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. 

Η ναυμαχία κατέδειξε τόσο την αποτελεσματικότητα των πυρών του ελληνικού στόλου όσο και την ανωτερότητα του «Αβέρωφ» έναντι των αντίστοιχων τουρκικών πλοίων. Η διορατικότητα του Κουντουριώτη, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και η τόλμη των ελλήνων ναυτών αποτέλεσαν τα εχέγγυα για την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

(απόσπασμα από ΕΔΩ)

Και όπως διαμήνυε στους Τούρκους ο Ναύαρχος Κουντουριώτης …
Ελάτε Τούρκοι, σας περιμένωμεν …Εδώ είμαστε….

Και κατατροπώνει τον υπέρτερο πλήρως εξοπλισμένο τουρκικό στόλο, ο οποίος όπισθεν έκανε, προς το καταφύγιο του στα Δαρδανέλια…όπου για πολλά χρόνια … εγκλωβισμένος παρέμενε ..από φόβο, λιποψυχία και θρασυδειλία…

Τώρα ευχόμαστε, να παραμείνει μόνιμα εκεί…, με τα ολίγα πλέον πλοία του, που ενδεχομένως θα τραπούν σε άτακτο φυγή και ίσως διαφύγουν της τόλμης και της εν δικαίω οργής του Ελληνικού τιμημένου ανά τους αιώνες πολεμικού ναυτικού μας … 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ… ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ… ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΦΕΤΕΡΙΣΘΗΚΑΤΕ…. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ….

Και τέλος σημειώστε την επική απάντηση του Μακρυγιάννη στον Φιλέλληνα Ναύαρχο Δερυγνύ, όταν πριν από την νικηφόρα μάχη των Μύλων του επεσήμανε, ότι οι Έλληνες είστε ολίγοι και αδύνατοι… και οι Τούρκοι μύριοι και υπέρτεροι… 

«ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΩΜΕΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΤΕΣ…..»

ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ... ΗΤΑΝ Η 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 1825

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 6000 ΚΑΙ 600-700 ΙΠΠΕΙΣ… ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 600 ΑΝΔΡΕΣ…!!!!

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΤΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΕΝΔΟΞΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ, ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ…. 

Εμπρός

Του Κ. Παλαμά.
Εμπρός! Ολόρθοι, ατρόμαχτοι. Μαυρίλα. Αστροπελέκι. Μα το σπαθί γοργάστραψε, και νά! η βροντή τουφέκι! Στον Πίντο απ’ τον Ταυγετο, και στα Μπαλκάνια, ώς πέρα, μια η φλόγα, μια η φοβέρα, κι ένας ο νους. Εμπρός!

Εμπρός! Βουνά, ψηλώστε μας, και ω θάλασσα, νά η ώρα! Στοίχειωσε τα καράβια μας,και βόηθα, νικηφόρα. Ξανά του Ρήγα η σάλπιγγα, και πάει στα μισουράνια: «Μαυροβουνιού καπλάνια και Ολύμπου σταυραϊτοί!»

Εμπρός, αδέρφια, ατράνταχτοι! Κι αν πέφτει αστροπελέκι, νά! το σπαθί γοργάστραψε, βρόντησε το τουφέκι. Κρήτη, ο Μοριάς, η Ρούμελη, Εμπρός! η Ελλάδα λάμπει, αχολογάν οι κάμποι, καίνε οι καρδιές. Εμπρός!

28 του Τρυγητή 1912

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 
www.ledrastory.com 
cyprushellenica.blogspot



Share

3 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ είπε...

Όσον αφορά τον ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ, που μας το παίζει ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗΣ, ο οποίος και αυτός πολλές πανωλεθρίες έπαθε από τους ΕΛΛΗΝΕΣ και άδοξα εξαφανίστηκε....Θα του σύστηνα όπως λάβει σοβαρά υπ όψιν τα πιο κάτω.....

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ…ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΦΕΤΕΡΙΣΘΗΚΑΤΕ…. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ….

Και τέλος, στον *αγύριστο να πάτε στις στέππες της βαθύτερης βάρβαρης Ανατολής, όπου ζούσατε σε σπηλιές και σε δέντρα, και επικοινωνούσατε με νοήματα και άναρθρες κραυγές, ως και η σημερινή σας γλώσσα καταμαρτυρεί, όταν οι Έλληνες στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο, στην Μ. Ασία ήταν γηγενείς κάτοικοι, με Πολιτισμό, Ιστορία, Φιλοσοφία….
*Βέβαια, αμφίβολο είναι ότι οι γηγενείς κάτοικοι, που ζουν σήμερα στην πρώην γενέτειρα σας, θα σας δεχθούν λόγω της από γένεσης σας έμφυτης βαρβαρότητας…

Ναι, βάρβαρα ζούσατε, όπως και η πιο κάτω ιστορική περιγραφή αναφέρει…..

«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...


……..ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ «ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

Η ναυμαχία της Έλλης στις 3/16 Δεκεμβρίου 1912, ήταν η πρώτη από τις δύο κορυφαίες μάχες μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Οθωμανικού Στόλου κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και πραγματοποιήθηκε στην έξοδο των στενών των Δαρδανελλίων (ή Ελλησπόντου). Η ναυμαχία έληξε με τη νίκη του ελληνικού στόλου και τον εγκλεισμό του οθωμανικού εντός των στενών…….
Περίπου στην ίδια τοποθεσία πανωλεθρία έπαθε και το Περσικό ισχυρότατο ναυτικό από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ….όπως και στη Σαλαμίνα, στον Μαραθώνα ξηρά και θάλασσα, στην Κνίδο, Νάξο, Άνδρο, Αλαλία, Κύμη, Κω και όπου αλλού εχθρικό πολεμικό ναυτικό απετόλμησε να εμπλακεί σε ναυμαχία με τους …ολίγους θαλασσομάχους ΕΛΛΗΝΕΣ…. ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ…..

Πριν τη ναυμαχία
Τους πρώτους μήνες του πόλεμου ο Οθωμανικός στόλος υπό την διοίκηση του ναύαρχου Ραμίζ Μπέη παρέμεινε προστατευμένος στα στενά των Δαρδανελίων στο ναύσταθμο Ναγαρά, χωρίς να επιχειρήσει έξοδο στο Αιγαίο. Από την άλλη πλευρά ο Eλληνικός στόλος υπό την διοίκηση του Nαυάρχου Παύλου Κουντουριώτη κράτησε επιθετική στάση ……… και ανέμενε τον τουρκικό στόλο να εξέλθει….. Όταν απετόλμησε να εξέλθει…..έπαθε ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ και όσα πλοία του διέφυγαν ….βρήκαν και πάλι μόνιμο καταφύγιο στα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ……

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΑΖΟΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΕ ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ …..ΣΥΓΧΡΟΝΕ ΕΠΙΔΟΞΕ ΟΛΕΤΗΡΑ ΑΠΟΓΟΝΕ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙ … «ΕΝΔΟΞΟΥ» ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ …ΤΟΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «ΕΝΔΟΞΟΥ» ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΣΑΣ ….ΡΑΜΙΖ ΜΠΕΗ …. Ο ΟΠΟΙΟΣ ANTIKEIMENIKA ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΛΥΡΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Ο ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΟΣ ΥΠΕΡΤΕΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ, ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΟΞΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑΥΑΡΧΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΔΩΣΕ ΕΥΣΗΜΑ……

ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ …. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΔΙΟΤΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΗΤΤΕΣ ΚΑΤΑ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΞΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ….ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ …ΣΑΣ ΑΝΕΧΩΝΤΑΙ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΜΑΣ

Και κάτι το οποίο ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί….

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ», Ο ΜΕΓΑΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΗΤΑΝ…."ΕΛΛΗΝΑΣ" …. ΕΞΩΜΟΤΗΣ …ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΘΕΙΣ …ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ…. ΣΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ…..ΑΔΟΞΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ…..

Ο Χαϊρεντίν πασάς (τουρκικά: Hayreddin Paşa, 1478 – 4 Ιουλίου 1546), γνωστότερος ως Μπαρμπαρόσα (ιταλικά: Barbarossa, "κοκκινογένης", τουρκ. Barbaros), ήταν ελληνικής καταγωγής αρχιναύαρχος του οθωμανικού στόλου, και κουρσάρος των ακτών της Μπαρμπαριάς (σημερινής Αλγερίας). Το κανονικό όνομά του στην τουρκική γλώσσα ήταν Χιζίρ Μπιν Γιακούπ από το Αραβικό Χιντρ ιμπν Γιακούμπ.

Ο Χαϊρεντίν γεννήθηκε στον Παλαιόκηπο Γέρας στη Λέσβο. Ο πατέρας του ήταν εξισλαμισμένος Αλβανός ;, σπαχής ονόματι Γιακούπ και η μητέρα του Ελληνίδα χριστιανή από τη Λέσβο, ονόματι Κατερίνα. Αρκετοί ιστορικοί θεωρούν πιθανό ότι και ο πατέρας του ήταν Έλληνας γενίτσαρος και καταγόταν από τα Γιαννιτσά.
Ο Μπαρμπαρόσα θεωρείται ο κατεξοχήν οργανωτής του οθωμανικού στόλου, στον οποίο κατείχε τον βαθμό του ναυάρχου.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.