8 Απριλίου 2020

Από την εποχή των Απαιτήσεων στην εποχή των Παρακλήσεων. Γεωστρατηγική – Σφράγισμα –ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ.

Φωτο από Romfea 

Εχθές στο Περιβόλι της Παναγιάς μας εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και έκαναν λιτανεία της εφέστειας εικόνος του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ εκτάκτως λόγω της πανδημίας και των πρωτόγνωρων φυσικών καταστροφών στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ τις προηγούμενες μέρες. 

Σε λίγο την ερχόμενη Λαμπροδευτέρα πάλι θα γίνει η καθιερωμένη λιτανεία του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ, την οποία πρόσμενε με μεγάλη ευλάβεια ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, όταν η εικόνα αυτή διερχόταν από το Κουτλουμούσι. 

Πάνω σε αυτά που θα αναφερθούμε, επισημαίνουμε ότι ήταν γνώσεις μας από άγιους πατέρες που λάβαμε πριν 15 με 20 χρόνια. Τότε όλα αυτά ήταν νερά αχαρτογράφητα. 

Πριν όμως να περιγράψουμε την σημερινή ζοφώδη καθημερινότητα που τρομάζει, ενώ αδελφοί δεν θα έπρεπε. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Μας θλίβει το γεγονός που προσωπικότητες των εφήμερων καιρών μας προσβάλουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες την Εκκλησία και το Θρησκευτικό φρόνημα. Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να τους ελεήσει γιατί είναι πλάσματα του. 

Και ρωτάμε. 

Δημιουργούν νομικό υπόβαθρο σε κάθε μελλοντική εποχική ίωση και επιδημία να κλείνουν τις εκκλησίες; 
Μας προετοιμάζουν, ότι μπορεί να έχουμε και δεύτερο πιθανό κύμα πανδημίας; 
Μπορεί να μας πούνε το γνωστό ρεφραίν, αφού προσεύχεστε μέσα στα σπίτια σας , ξανακαθίστε πάλι μέσα και να προσεύχεστε εκεί; 
Και μπορεί εκεί που θα ανοίξουν οι εκκλησίες με το καλό, να τις ξανακλείσουν, καθότι τώρα έχουν το προηγούμενο τέτοιων αποφάσεων τους; 

Και στο τέλος μπορεί να μας πουν, τι τους θέλετε τους ιερείς και τους ναούς, άντε να τα κάνουμε όλα μουσεία; 
Δηλ. να γίνουμε μια κοινωνία πειραματόζωο γιατί κάποιοι δολοφόνοι έπαιξαν με την γενετική και την γεωστρατηγική; 
Στο τέλος όμως αυτής της περιπέτειας της ανθρωπότητας θα φανεί η αλήθεια. 
Πως αρχίζει λοιπόν να φαίνεται η αλήθεια του πράγματος σιγά- σιγά; 

Βγαίνουν αίφνης και μας μιλούν για εμφυτεύσιμα τσιπάκια και ανθρώπινα δικαιώματα με αφορμή την επικαιρότητα που αναπτύχθηκε σε σχέση με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς λόγω κορονοιού και φυσικά σκορπούν σύγχυση και αδιέξοδα. 

Αυτό έγινε αφορμή για την αγάπη σας, να πούμε δυο τρία πράγματα που ακούσαμε από παλαιούς αγιορείτες πατέρες. 
«Πριν πολλά χρόνια βρεθήκαμε σε μια απλωταριά με δυο μεγάλες μορφές του σύγχρονου γεροντισμού να συζητούν για πράγματα που τότε ήταν σχετικά μη πραγματοποιήσιμα. 
Οι πατέρες αυτοί συμφωνούσαν, αλλά και διαφωνούσαν, όμως η διαφωνία τους αυτή ήταν σκέτη αγάπη Χριστού με το ταπεινό φρόνημα τους. 

Που συμφωνούσαν; 
Ότι, το κουμάντο στον ντουνιά, όπως έλεγαν, το κάνουν οικογένειες που δεν μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. 
Που διαφωνούσαν; 
Ο ένας πατέρας έλεγε ότι μας οδηγούν στις ψηφιακές κάρτες. 
Και ο άλλος πατέρας έλεγε ότι μας πάνε ολοταχώς στο τελικό σφράγισμα του αντίχριστου. 
Που συμφωνούσαν; 

Ότι οι πορείες προς σε αυτές τις καταστάσεις θα ταυτιστούν με άσχημες καταστάσεις, όπως φυσικές καταστροφές, ασθένειες, ακαταστασίες εθνών και πολεμικές συγκρούσεις. Επίσης συμφωνούσαν, ότι δεν φτάσαμε στον τελικό αντίχριστο, αλλά θα βιώσουμε προδρομικές καταστάσεις αυτού. Απλώς με τα εμφυτεύσιμα υποδόρια οι άνθρωποι θα δυσκολευτούν περισσότερο, διότι θα καταργηθεί η ελευθερία τους ένεκα του παγκόσμιου συμφέροντος. 

Εκείνες τις ημέρες που γινόταν ο διάλογος αυτός, αναδυόταν από τις στάχτες η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Ρωσία με τους μεγάλους γνωστούς Αγίους της. 

Οι γέροντες ήταν προβληματισμένοι με τις τότε συνθήκες που δημιουργούσαν κάποιες πολιτικές στην Ελλάδα και ουσιαστικά προετοίμαζαν τα επερχόμενα για τα οποία τους πληροφορούσε η προσευχή τους. 

Αυτό φαινόταν στα πρόσωπα τους. 
Κάποια στιγμή διψάσαμε και ένα καλογέρι έφερε μια κανάτα με δροσερό νερό. 
Όταν ο υποτακτικός έφερε το νερό, ο ένας πατέρας ανασηκώθηκε από την θέση του μέσα στην χαρά. 
Να γιατί δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τα αντίχριστα σχέδια τους…αναφώνησε 
Γιατί Γέροντα; 
- Το βλέπεις το καλογέρι μου αυτό, είναι πρώην κρυπτοχριστιανός από την τουρκία. 
- Αν δεν γίνουν όλα αυτά που είπαν οι πατέρες με την τουρκία, κανένα τελικό αντίχριστο σχέδιο δεν θα προλάβει να γίνει στον κόσμο. 
- Η Ρωσία δεν έδειξε ακόμα την δύναμη της, γιατί ο ΘΕΟΣ την προόρισε σαν δικό ΤΟΥ εργαλείο στις μέρες μας. 

Επικράτησε μια βουβαμάρα, ενώ οι γέροντες μέσα τους ψέλλιζαν την ΕΥΧΗ. 
Ξαφνικά σηκώθηκε ο άλλος ο γέροντας που υποστήριζε την έλευση του εμφυτεύματος και όχι της κάρτας και μας είπε: 
- Πράγματι αν τολμήσουν να τρέξουν τα πράγματα για να σφραγιστεί η ανθρωπότητα με το τελικό σφράγισμα που αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου , θα τρέξει ο ΑΓΙΟ ΘΕΟΣ να τους προλάβει με φοβερά γεγονότα, ένα εκ των οποίων πατέρες είναι ο Μεγάλος Πόλεμος με τα πυρηνικά που τώρα τα έχουν στις αποθήκες.» 

Πάμε όμως αδελφοί στο σήμερα. 
Τι βλέπουμε; 
Πυρηνικά και στρατηγικά όπλα να έχουν βγει από τα σιλό τους. 
Στρατηγικά βομβαρδιστικά και πυρηνικά υποβρύχια να λαμβάνουν θέσεις μάχης, την στιγμή που η ανθρωπότητα είναι σε καραντίνα. 
Βλέπουμε ακαταστασίες Εθνών, Παγκόσμιο φόβο και αβεβαιότητα. 
Και εν μέσω αυτών βλέπουμε διαφημίσεις για τα εμφυτεύσιμα υποδόρια, φυσικά για το καλό μας. 
Αυτά αναθυμηθήκαμε και αυτά σας είπαμε, μήπως κατανοήσουμε που πάμε. 

Πράγματι έρχονται χρόνια ταπεινότητας για αυτό από την εποχή των Απαιτήσεων φτάνουμε στην εποχή των Παρακλήσεων.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.