7 Απριλίου 2020

«Η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει για πάντα την Παγκόσμια Τάξη.

«Η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει για πάντα την Παγκόσμια Τάξη. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος μετά τον κορωνοϊό» 
«Οι ΗΠΑ πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τις ασθένειες, ενώ ξεκινούν την επείγουσα εργασία σχεδιασμού για μια νέα εποχή.» 

Παγκόσμια αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του γνωστού πρώην υπουργού Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος όπως θα διαβάσετε στο ακόλουθο άρθρο μας προτεοιμάζει για τα παγκόσμια τεκτενόμενα μετά την πανδημία...! 

Πηγή: dailymail.co.uk
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση 


«Η αποτυχία μπορεί να πυροδοτήσει αρνητικές εξελίξεις παγκοσμίως». Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, 96 ετών, προειδοποιεί ότι ο κοροναϊός μπορεί να αποτελέσει μια οικονομική καταστροφή για γενιές και λέει στις ΗΠΑ να «διαφυλάξουν τη φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη»
  • Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ, προειδοποίησε για την παγκόσμια οικονομική καταστροφή 
  • Έγραψε ένα άρθρο γνώμης για την Wall Street Journal την Παρασκευή, εκδίδοντας μια σκληρή διακήρυξη ότι «η αποτυχία θα μπορούσε να προκαλέσει στον κόσμο στη καταστροφικές εξελίξεις». 
  • Ο 96χρονος πιστεύει ότι ο Λευκός Οίκος έχει κάνει μια «σταθερή δουλειά στην αποφυγή άμεσης καταστροφής».
  • Λέει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν γρήγορα για να βρουν μια θεραπεία, βήμα για την ανοικοδόμηση της παγκόσμιας οικονομίας και την προστασία της «φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης». 
  • Ο Κίσινγκερ γράφει: «Ακόμα και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον ιό σε μια καθαρά εθνική προσπάθεια».
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ, προειδοποίησε ότι ο κορωναϊός μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή που θα μπορούσε να διαρκέσει για γενιές αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. 

Ο Κίσινγκερ, ο οποίος υπηρέτησε υπό τον Πρόεδρο Νίξον και τον Πρόεδρο Φορντ, έγραψε ένα νομοσχέδιο για την Wall Street Journal την Παρασκευή, εκδίδοντας μια σφοδρή διακήρυξη ότι «η αποτυχία θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια καταστροφή στον κόσμο». 

Ο 96χρονος πιστεύει ότι ο Λευκός Οίκος έχει κάνει «μια σταθερή δουλειά για την αποφυγή άμεσης καταστροφής», αλλά προσθέτει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εργαστούν αποτελεσματικά και με μεγάλη πρόοδο για να νικήσουν την ασθένεια, όχι μόνο να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των Αμερικανών, εμπιστοσύνη. 

Ο Κίσινγκερ γράφει: «Όταν τελειώσει η πανδημία Covid-19, τα ιδρύματα πολλών χωρών θα θεωρηθούν ότι απέτυχαν. Το αν η απόφαση αυτή είναι αντικειμενικά δίκαιη είναι άνευ σημασίας. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος μετά τον κοροναϊό». 

Λέει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν γρήγορα για να βρουν μια θεραπεία, να βρουν το δρόμο για την ανοικοδόμηση της παγκόσμιας οικονομίας και να προστατεύσουν τη «φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη», προσθέτοντας ότι «ούτε οι ΗΠΑ μπορούν σε μια καθαρά εθνική προσπάθεια να ξεπεράσουν τον ιό». 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ, έχει προειδοποιήσει για την παγκόσμια οικονομική καταστροφή που θα μπορούσε να διαρκέσει για γενιές αν ο κοροναϊός δεν καταπολεμηθεί.

Ο Κίσινγκερ αναγνωρίζει τις ελλείψεις, γράφοντας: «Τα ιατρικά εφόδια δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα διαρκώς αυξανόμενα κύματα περιπτώσεων. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται στα πρόθυρα και πέρα ​​από το να είναι συγκλονισμένοι. 

"Η δοκιμή είναι ανεπαρκής για να εντοπίσει την έκταση της λοίμωξης, πολύ λιγότερο αντιστρέφοντας την εξάπλωσή της. Ένα επιτυχές εμβόλιο θα μπορούσε να είναι 12 έως 18 μήνες μακριά."

Για να νικήσει τον ιό, ο Κίσινγκερ γράφει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν με τον υπόλοιπο κόσμο, λέγοντας ότι «οι ανάγκες της στιγμής πρέπει τελικά να συνδυαστούν με ένα παγκόσμιο όραμα και πρόγραμμα συνεργασίας». 

Προσφέρει τρία βήματα που πρέπει να πάρουν οι ΗΠΑ προκειμένου να εργαστούν για την καταπολέμηση του κοροναϊού και στη συνέχεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, η πρώτη που βρίσκει θεραπεία ή θεραπεία για τον ιό. 

Ο Κίσινγκερ πιστεύει ότι ο Λευκός Οίκος έχει κάνει «μια σταθερή δουλειά για την αποφυγή άμεσης καταστροφής», αλλά προσθέτει ότι οι κυβερνητικές ανάγκες πρέπει να λειτουργούν αποτελεσματικά και με μεγάλη πρόοδο για να νικήσουν την ασθένεια και όχι μόνο να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των Αμερικανών αλλά και την εμπιστοσύνη του κόσμου 

Ο Κίσινγκερ γράφει: «Πρέπει να αναπτύξουμε νέες τεχνικές και τεχνολογίες για τον έλεγχο των λοιμώξεων και τα ανάλογα εμβόλια σε μεγάλους πληθυσμούς. 

«Οι πόλεις, κράτη και περιφέρειες πρέπει να προετοιμαστούν με συνέπεια για να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους από τις πανδημίες μέσω της αποθήκευσης, του συνεταιριστικού προγραμματισμού και της εξερεύνησης στα σύνορα της επιστήμης». 

Το επόμενο βήμα είναι να «επουλωθούν οι πληγές στην παγκόσμια οικονομία». 

Επισημαίνει την οικονομική κρίση του 2008, λέγοντας ότι οι σημερινές συνθήκες είναι ακόμα πιο περίπλοκες - λόγω της παγκόσμιας κλίμακας του ιού, της παύσης λειτουργίας των σχολείων, των κωλοπτέρων εστιατορίων και των πρακτικών κοινωνικής απομάκρυνσης. 

Ο Kissinger γράφει ότι πρέπει να αναπτυχθούν ειδικά προγράμματα για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών εκείνων που πλήττονται περισσότερο από το κλείσιμο. 

Τέλος, ο Κίσινγκερ γράφει ότι οι αρχές της φιλελεύθερης τάξης πρέπει να προστατευθούν, σημειώνοντας ότι μια διαφωτισμένη κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να παρέχει «ασφάλεια, τάξη, οικονομική ευημερία και δικαιοσύνη». 

Γράφει: «Η πανδημία προκάλεσε έναν αναχρονισμό, μια αναβίωση της περιφραγμένης πόλης σε μια εποχή που η ευημερία εξαρτάται από το παγκόσμιο εμπόριο και την κίνηση των ανθρώπων. 

«Οι δημοκρατίες του κόσμου πρέπει να υπερασπιστούν και να διατηρήσουν τις αξίες τους για τον Διαφωτισμό. Μια παγκόσμια υποχώρηση από την εξισορρόπηση της εξουσίας με τη νομιμότητα θα προκαλέσει την αποσύνθεση της κοινωνικής σύμβασης τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. ' 

Ποιός είναι ο Κίσινγκερ 

Ο Κίσινγκερ έφυγε με τους γονείς του από τη ναζιστική Γερμανία το 1938 και εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη. 

Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ με πτυχίο πολιτικών επιστημών το 1950, άρχισε να εργάζεται ως σύμβουλος σε διάφορα συμβούλια και κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Επιχειρησιακής Έρευνας, του Οργανισμού Ελέγχου Όπλων και Αφοπλισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη δεκαετία του 1960 εργάστηκε για την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού προεδρικού υποψηφίου Nelson Rockefeller ως σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του, αλλά μετέβη στο στρατόπεδο του Ρίτσαρντ Νίξον αφού κέρδισε το διορισμό του το 1968. 

Όταν ο Νίξον κέρδισε, έκανε τον Κίσινγκερ τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και αργότερα τον Υπουργό Εξωτερικών. Συνέχισε τη θέση όταν ο Gerald Ford έγινε πρόεδρος. 

Ο Κίσινγκερ κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1973 μαζί με τον Le Duc του Βόρειου Βιετνάμ για τις προσπάθειές τους να διαπραγματευτούν μια ειρηνική διευθέτηση του πολέμου του Βιετνάμ. 

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ

Δυστυχώς μέσα από το άρθρο δεν παρουσιάζεται η πραγματική εικόνα του Κίσσινγκερ...
Ο Αμερικανοεβραίος διπλωμάτης είναι ένα στυγερό όργανο της Νέας Τάξης και ευθύνεται για πολλές συμφορές της πατρίδας μας....
Ειχε άμεση αναμιξη στα ελληνοτουρκικά με πάντα φιλοτουρκικές θέσεις αλλά το μεγαλύτερο αίσχος ήταν ο σχεδιασμός του για την τραγωδία της Κύπρου μας το 1974...
Επίσης φέρεται να έχει πει: 

Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα,τη θρησκεία,τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί,να επικρατήσει, για να μη μας ενοχλεί στα Βαλκάνια,να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, κτλ. 

Κάτι που φυσικά διαψεύδουν χωρίς στοιχεία τα νεοταξικά Ellinika Hoaxes ΕΔΩ 

Κατόπιν τούτου μάλλον πρέπει να θεωρήσουμε ότι σίγουρα το είπε... 
Αλλωστε τα γελοία και στημένα Ellinika Hoaxes στην συγκεκριμένη ανάρτηση αναφέρουν ενδιεκτικά τρείς κορυφαίους αρθρογράφους που το υποστήριξαν... Τον Γιάννη Μαρίνο, τον Πάσχο Μανδραβέλη και τον Νίκο Σαραντάκο.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.