14 Μαρτίου 2020

Λίγα λόγια για τη “φάλτσα αρχή” της νέας μας της Προέδρου Δημοκρατίας…

Μερικές σκόρπιες σκέψεις μέσα σε μιαν επικαιρότητα δραματικά φορτισμένη 
(Του Θανάση Κ. / MARKET NEWS): 

* Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου άρχισε λίγο «στραβά» την σταδιοδρομία της στο ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα. 

Ζήτησε στην πρόσκληση για τον ορκωμοσία της να αναγραφεί το όνομά της ως «Κατερίνα» – δηλαδή με το υποκοριστικό της – κι όχι ως Αικατερίνη που είναι το όνομα της επισήμως… 
Πάλι καλά που δεν την λένε Αθανασία, γιατί θα ζήταγε να μπει στον πρόσκληση το… Σούλα!
Πάλι καλά που δεν τη λένε Παρασκευή, γιατί θα ζήταγε να μπει στην επίσημη πρόσκληση το… Βούλα. 

Ή πάλι καλά που δεν είναι άνδρας να ονομάζεται Χαράλαμπος, γιατί θα ζήταγε να μπει στον πρόσκληση ως… Μπάμπης! 
Αν δεν έχει καταλάβει ότι το νέο της αξίωμα την ανεβάζει πάνω από την καθημερινότητα της «οικειότητας» – και απαιτεί κύρος και επισημότητα – μάλλον δεν έχει καταλάβει τίποτε… 

Τέτοια ζητήματα «ετικέτας» και «πρωτοκόλλου» – το αν θα φοράνε οι άνδρες γραβάτες στις επίσημες εμφανίσεις τους, το αν θα χρησιμοποιούν το πλήρες όνομά τους κι όχι το υποκοριστικό με το οποίο τους φώναζε η μάνα τους ή τους αποκαλούν τα οικεία τους πρόσωπα, το αν θα γράφουν το Γιάννης με την ορθή γραφή και δεν θα το «απλοποιούν» (με ένα νι) – τέτοιες σαχλαμάρες είναι απολύτως δικαιολογημένες, για νέα παιδιά! 

Αλλά για ώριμα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τον ανώτατο πολιτειακό αξίωμα είναι σαφής ένδειξη παιδισμού. 
Όχι «νεανικότητας». Παιδισμού! Δηλαδή προσωπικής ανωριμότητας… 
Αν θέλει να τη σέβεται ο κόσμος, πρέπει η ίδια να σεβαστεί το νέο αξίωμά της. Κι όχι να παιδιαρίζει… 

* Σοβαρότερο παράπτωμά της και ο… λόγος της! 

Όπου, ως νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας διακήρυξε ότι: 
«Πρέπει να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας επιτελώντας το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπιστους και απελπισμένους ανθρώπους»… 

Να της υπενθυμίσουμε ότι τα σύνορά μας τα απειλούν σήμερα, όχι «απελπισμένοι» και «ανυπεράσπιστοι» άνθρωποι, αλλά «εργαλειοποιημένες» ορδές λαθρομεταναστών που συντονίζονται, υποκινούνται και υποστηρίζονται από το τουρκικό κράτος… 
Αυτό το έχουν αποδεχθεί και όλοι οι εταίροι μας – που καλούν τον Ερντογάν να τους απομακρύνει! 

Κι αφού το κατάλαβαν οι εταίροι μας, καιρός είναι να το καταλάβει και η νέα Πρόεδρός μας. 
Δεν έχουμε κανένα απολύτως «ανθρωπιστικό καθήκον» απέναντι σε παράνομους επίδοξους εισβολείς.
Δεν έχουμε κανένα απολύτως «ανθρωπιστικό καθήκον» απέναντι σε «ασύμμετρη απειλή»!
Έχουμε μόνο καθήκον απέναντι στο λαό μας και στο Σύνταγμά μας, να αποκρούσουμε την ασύμμετρη απειλή…

Ας ρίξει μια ματιά τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Έβρο! Θα δει ορδές νεαρών να ρίχνουν πέτρες και δακρυγόνα σε βάρος των Ελλήνων συνοριακών φρουρών που τους εμποδίζουν να μπουν… 
Δεν υπάρχει καμία «δύσκολη εξίσωση» για να λύσουμε! 
Οι παράνομοι δεν μπαίνουν. Τελεία και παύλα. 

Με ευκαιρία ανάληψης των νέων καθηκόντων της, 
ευχόμαστε ειλικρινώς καλήν επιτυχία στην νέα μας Πρόεδρο, 
την κα Αικατερίνη (κι όχι, βέβαια «Κατερίνα») Σακελλαροπούλου. 
Με την ελπίδα ότι θα βάλει στην άκρη τις ιδεοληψίες της. 

* Και μια που αναφερθήκαμε στον Έβρο και στις πιέσεις της Τουρκίας, πολλοί πιστεύουν ότι ο Ερντογάν επιδιώκει κάποιου είδους «θερμή εμπλοκή»… 

Προκαλεί, αυξάνει την ένταση συνεχώς, σαν να πηγαίνει «γυρεύοντας»… 
Αν θέλουμε να εκμηδενίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στον Έβρο, πρέπει να σηκώσουμε πλήρη «φράχτη» από την μιαν άκρη ως την άλλη. 
Μόνο έτσι δεν θα μπορούν να μας προκαλούν με λαθρομετανάστες. 
Και μόνον έτσι θα αναγκαστούν να τους αποσύρουν οι τουρκικές αρχές. 
Γιατί δεν θα έχει κανέναν νόημα να μένουν άλλο εκεί. 

Από πλήρη φράχτη δεν μπορούν να περάσουν, έτσι κι αλλιώς… 
«Προβοκάτσια» με πυρά «ευθείας βολής» δεν μπορεί να υπάρξει, αν σηκωθεί πλήρης φράχτης… 
Και θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Ελλάδα ούτε πυροβολεί αμάχους ούτε έχει καμιά τέτοια διάθεση… 
Με πλήρη φράχτη στα σύνορα τελειώνουν και τα fake news της Τουρκικής προπαγάνδας για «κακομεταχείριση», τραυματισμούς και σκοτωμούς. Ο φράχτης αποκλείει τη «φυσική επαφή», έτσι κι αλλιώς… 

Και η Τουρκία δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για το φράχτη, διότι και η ίδια έχει φτιάξει τείχος 700 χιλιομέτρων στα σύνορά της με την Συρία! 
Και η Βουλγαρία έχει σηκώσει διπλό φράχτη σε όλη τη συνορογραμμή της με την Τουρκία. Και ο Ερντογάν δεν λέει κουβέντα… 

* Με πλήρη φράχτη στον Έβρο λύνεται το πρόβλημα εκεί και αποτρέπεται η «προβοκάτσια» εκεί. 

Πιθανώς το πρόβλημα θα μεταφερθεί αλλού, αν η Τουρκία «ξύνεται» για θερμό επεισόδιο έτσι κι αλλιώς. 

Όμως από τον Έβρο τουλάχιστον, θα έχουμε εξουδετερώσει μιαν επικίνδυνη εστία κινδύνου προβοκάτσιας και εμπλοκής…

πηγή

Περισσότερα για την ατυχή για να μην πω τίποτα χειρότερο επιλογή της λεγάμενης ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.