Τελευταίες αναρτήσεις

12 Απριλίου 2017

Το Ισραήλ μόλις έλαβε τεράστιο δώρο από τη Ρωσία. Ποιά είναι η πλευρά του για τη συμφωνία;

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε την 6η Απριλίου, μετά το γνωστό περιστατικό της χρήσης χημικών όπλων στο πόλεμο στη Συρία αλλά πριν από την πρώτη ιστορική άμεση αμερικανική εμπλοκή στο πεδίο της μάχης. Μας ενημερώνει για τις διαπραγματεύσεις –και τη σοβαρή ρωσική παραχώρηση- που έγιναν μεταξύ Πούτιν και Νετανιάχου για την αποφυγή της αμερικανικής εμπλοκής που έμενε να αποφασιστεί.

Moon of Alabama (USA) 

Η Ρωσία δημοσίευσε μια αρκετά εντυπωσιακή δήλωση σχετικά με το Ισραήλ και τη Παλαιστίνη. Αναγνωρίζει, όπως και πριν, την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης. Αλλά η Ρωσία τώρα αναγνωρίζει, επίσης, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, την Δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Κράτους του Ισραήλ. 

Η δήλωση αυτή θα κάνει αρκετά κύματα και πρέπει να εξεταστεί στο ευρύτερο πλαίσιο του πολέμου κατά της Συρίας. Εδώ είναι η αρχική δήλωση στα ρωσικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και η αυτόματη μετάφραση (απόσπασμα): 

Η Μόσχα εξακολουθεί να θεωρεί το τύπο για τη διαπραγμάτευση για την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος με δύο κράτη ως βέλτιστό και φιλικό προς τους παλαιστινιακό και ισραηλινό Λαούς, καθώς και για τα συμφέροντα όλων των χωρών της περιοχής και της διεθνούς κοινότητας στο σύνολό της. 

«Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας σχετικά με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την αρχή της επίλυσης του παλαιστινιακού ζητήματος, που περιλαμβάνει το καθεστώτος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους. Ταυτόχρονα, πρέπει να προσθέσουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε τη Δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Κράτους του Ισραήλ. 

Ειδικές παράμετροι για την αντιμετώπιση του όλου φάσματος των θεμάτων του τελικού καθεστώτος των παλαιστινιακών εδαφών, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος της Ιερουσαλήμ, θα πρέπει να συμφωνηθούν στις απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών». 

Το μέρος του κειμένου με εντόνους χαρακτήρες (bold) αφορά ένα νέο δεδομένο.
Παλαιότερες δηλώσεις της Ρωσίας δεν περιέλαβαν ποτέ μια τέτοια αναγνώριση. 
Συνδέεται με όρους («σε αυτό το πλαίσιο») και έτσι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα για τους Σιωνιστές. Αλλά αποτελεί ένα τεράστιο επίτευγμα για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Για ευρύτερο πλαίσιο της νέας ρωσικής θέσης θα πρέπει να κοιτάξουμε τη σύγκρουση στη Συρία. Αυξάνεται η πίεση στον πρόεδρο Τραμπ να ξεκινήσει έναν πόλεμο κατά της κυβέρνησης της Συρίας (και μην κάνετε κανένα λάθος, μαζί με αυτό και κατά της Χεζμπολάχ, της Ρωσίας και του Ιράν). Το μάλλον στημένο χημικό περιστατικό χθες ήταν το σημείο εκκίνησης για μια έντονη εκστρατεία υπέρ του πολέμου.

Χθες ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Λίμπερμαν κατηγόρησε τη Συρία: 

Ο Λίμπερμαν είπε στον Yedioth Ahronoth ότι συριακά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις δύο χημικές επιθέσεις, τις οποίες «διέταξε και προγραμμάτισε άμεσα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ». Τόνισε ότι ήταν «100 τοις εκατό σίγουρος.» Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δεν γνώριζε αν η Ρωσία είχε εμπλακεί στην επίθεση.

Η Ρωσία και η Συρία έχουν αρνηθεί ότι χρησιμοποίησαν χημικά όπλα. Λένε ότι η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε μια αποθήκη πυρομαχικών της αλ-Κάιντα η οποία, ήταν άγνωστο στους ιδίους, μπορεί να περιλάμβανε χημικά όπλα. 

Σήμερα (6.4.2017) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο και μέρος αυτής της πρόσκλησης ήταν μια σοβαρή επίπληξη από τον Πούτιν:

Ο κ. Πούτιν και ο κ Νετανιάχου αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το συμβάν με χημικά όπλα στις 4 Απριλίου στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Ο κ Πούτιν υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι απαράδεκτο να κάνει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον οποιουδήποτε μέρους, μέχρι να διεξαχθεί ενδελεχή και αντικειμενική διεθνή έρευνα. 

Αλλά επίσης ένα μέρος αυτής της πρόσκλησης, αν και δεν αναφέρεται στο επίσημο σημείωμα, πρέπει να ήταν κάποια συμφωνία που οδήγησε στη μετάδοση της παραπάνω δήλωσης από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρέπει να έγινε συμφωνία. Ένα δούναι και λαβείν και η δήλωση για τη Δυτική Ιερουσαλήμ αποτελεί μέρος της πληρωμής ή ανταμοιβής. Είναι ενά ΤΕΡΑΣΤΙΟ επίτευγμα που κερδίσει το Ισραήλ. Είναι κατά της μακράς διεθνούς συναίνεσης η οποία  θεωρεί μόνο το Τελ Αβίβ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η παραχώρηση της Ρωσίας δίνει κάλυψη για τον πρόεδρο Τραμπ να κάνει μια παρόμοια ανακοίνωση, χωρίς να πειραχτούν οι σχέσεις των ΗΠΑ με τα αραβικά κράτη ή οποιοσδήποτε άλλο.

Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε για την ισραηλινή πλευρά του ντηλ, αλλά πρέπει να υπάρχει κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Νετανιάχου. Η Ρωσία δεν θα πρόσφερε αυτή τη νέα θέση χωρίς αντάλλαγμα.

Η υπόθεση μου:

Το ισχυρό σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ (AIPAC and Co) πιέζει για άμεσο πόλεμο κατά της Συρίας. (Το έπραξε το 2013, αλλά ο Ομπάμα σταμάτησε τον πόλεμο εκείνη την εποχή, μετά την απόρριψη από τη βρετανική Βουλή και αργότερα από το Κογκρέσο).

Ο Νετανιάχου μπορεί να γνωστοποίησε ότι δεν προτιμά το πόλεμο κατά της Συρίας. Το σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ, στη συνέχεια, θα έκλεινε το στόμα του, η πίεση στον Τραμπ θα ανακούφιζε πολύ, και μπορούσε να αποφευχθεί ένας νέος πόλεμος στη Συρία.

Το 2013 ο Πούτιν κανόνισε μια συμφωνία για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Η εξάλειψη των στρατηγικών όπλων της Συρίας ήταν ένα τεράστιο δώρο για το Ισραήλ. Επέτρεψε επίσης στον Ομπάμα να κρατήσει το πρόσωπο του και να κρατηθεί μακριά από τον πόλεμο, παρά όλες τις πιέσεις.

Τώρα ο Πούτιν κάνει μια άλλη τεράστια προσφορά. Θα πάρει αυτό το δώρο το Ισραήλ; Θα καλέσει ο Νετανιάχου την AIPAC τα σκυλιά του υπέρ του πολέμου;

Η προσφορά δεν είναι η τελευταία πολιτική λύση της Ρωσίας σε σχέση με το Ισραήλ.

Ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί είναι ρωσικής κληρονομιάς. Μετανάστευσαν στο Ισραήλ στη δεκαετία του 1980 και του '90. Ως επί το πλείστον δεν είναι πραγματικοί Εβραίοι, αλλά ψηφίζουν συντηρητικά. Επίσης θαυμάζουν και αγαπούν τον Πούτιν. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο κανένας Ισραηλινός πολιτικός, ειδικά ο Νετανιάχου, δεν μπορεί να αντέξει σε μια μεγάλη πολιτική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η τελευταία απειλή του Πούτιν στον Νετανιάχου είναι να επηρεάσει τους Ρώσους ψηφοφόρους στο Ισραήλ και να τους κάνει να ψηφίσουν εναντίον του. Είναι μια προσωπική πυρηνική βόμβα κάτω από τη καρέκλα του Νετανιάχου.

Αλλά ο Πούτιν δεν του αρέσει να εκφωνήσει απειλές. Προσφέρει και κάνει ντηλ. Έτσι, αναρωτιέται κανείς ποιο είναι το πραγματικό ντηλ πίσω από την παραπάνω αναγνώριση της Δυτικής Ιερουσαλήμ. 

Είναι το σκεπτικό μου σωστό ή υπάρχουν καλύτερες εξηγήσεις; 

Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά 
Αναρτήθηκε από b στις 6 Απριλίου 2017 στις 15:13 Permalink moonofalabama
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.