Τελευταίες αναρτήσεις

2 Απριλίου 2017

«Η σημαία της Ε.Ε. ομοιάζει με τήν κακή κουτσοδόντα μάγισσα»

Γράφει ο Πέτρος Φιλίππου 

Η διαφαινόμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε συνδυασμό με τίς καθ’ όλες τίς ενδείξεις υποχώρηση της κυβέρνησης τόσο στά εργασιακά όσο καί στήν ενέργεια καί τίς συντάξεις, αποτελεί τεράστιο πλήγμα στήν οποιαδήποτε προσπάθεια ανάσχεσης καί των τελευταίων οχυρών αντίστασης έναντι της προέλασης της οικονομικής επίθεσης του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. υπό τήν Γερμανική ηγεμονία, κατά της χώρας μας καί ιδαίτερα των συμφερόντων τών πλατιών λαϊκών μαζών.

Αλήθεια ποιός περίμενε ότι η πολλά υποσχόμενη ανάληψη της εξουσίας από τίς εναπομείνασες “υγιείς” πολιτικές εφεδρείες τής χώρας αν μή τί άλλο θά ανέκαμπτε τήν διολίσθηση τής εναπομείνασας αξιοπρέπειας τής πατρίδας μας, αλλά τελικά θά οδηγούσε στήν τυπική παράδοση της;

Η άθλια αντιπολίτευση η οποία ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τήν “αριστερή παρένθεση” καί ευαγγελίζεται τήν νεκρανάσταση του σκηνώματος τής χώρας πλανάται πλάνην οικτράν. 

Δυστυχώς αγαπητοί συμπατριώτες η χώρα εάλω. Η χώρα τελεί υπό κατοχή.
Το σύνταγμα έχει ουσιαστικά ανασταλεί επ’ αόριστον.Ο λαός κατ’ ουσίαν είναι πλέον οικονομικός πρόσφυγας μέσα στήν ίδια του τήν χώρα καί η οικονομική άνοιξη θα καθυστερήσει αρκετές δεκαετίες.

Θά έπρεπε η σημερινή κυβέρνηση υπό τούς κ.κ. Αλέξη Τσίπρα καί Πάνο Καμμένο να επιδείξει σκληρότερη διαπραγματευτική στρατηγική έναντι τής Ε.Ε. καί τών δανειστών αλλά το απαιτούμενο θάρρος δυστυχώς δέν υπάρχει.

Καί δέν υπάρχει πολύ περισσότερο στήν λαλίστατη αντιπολίτευση η οποία δέν αποτελεί τίποτα περισσότερο από τήν αντιπροσωπεία τής Ε.Ε. στήν Ελλάδα.

Σε μία Ευρώπη όχι βέβαια ενωμένη, χάνει η χώρα μας τήν μοναδική χρονική καί πολιτική συγκυρία όχι μόνον για τήν αναδιοργάνωση της άμυνάς της αλλά κυρίως γιά τήν αντεπίθεση.

Η υποστήλωση της Βρετανικής σημαίας προχθές στίς Βρυξέλες υποδεικνύει τήν οδό απεξάρτησης, τήν μόνη οδό η οποία απομένει.

Ας αναλογιστεί έστω τήν τελευταία στιγμή η κυβέρνηση τήν τεράστια ευθύνη της απέναντι στόν λαό καί τήν ιστορία.

Προσωπικά (καί όχι μόνον εγώ) δέν αναγνωρίζω καί δέν αποδέχομαι κανέναν θεσμό πέραν από τούς υπό του συντάγματος οριζομένους, μένω στήν Ελλάδα αλλά δέν παραδίδομαι στήν Ε.Ε.

Οι αλλογενείς πραξικοπηματικά επιβεβλημένα θεσμοί δέν είναι αποδεκτοί από τήν συνείδηση των Ελλήνων του μόχθου, της υγειούς πολιτικής θεώρησης καί συλλογισμού.

Τά πάθη του Ελληνικού λαού οδεύουν πρός τήν κορύφωση τού δράματός του. Βέβαια ας μήν ξεχνάμε ότι μετά τήν σταύρωση επέρχεται η Ανάσταση. 

Συνεχώς έρχονται στό μυαλό μου τα λόγια του μεγάλου Ελληνα ακαδημαϊκού Βασίλη Μαρκεζίνη, στο τέλος της ιστορικής ομιλίας του το 2010, στο ξενοδοχείο Μ.Βρετανία: “άν η αλλαγή δέν ξεκινήσει από ψηλά, τότε πολύ φοβάμαι ότι στό τέλος θα ξεκινήσει από το πεζοδρόμιο”.

Η σημαία της Ε.Ε. ομοιάζει με τήν κακή κουτσοδόντα μάγισσα. Ο κύκλος με τά αστέρια μόνον κύκλος δέν είναι. Κάποιο αστέρι λείπει καί κάποια άλλα τρεμοπαίζουν. Σε αυτή τήν σημαία δέν ορκίστηκα καί δέν τήν αποδέχομαι. 

31/3/2017 
Πέτρος Ι. Φιλίππου 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.