Τελευταίες αναρτήσεις

23 Απριλίου 2017

Επίθεση τρομοκρατών στο Παρίσι: Σημεία αναφοράς

Του Αλέξανδρου Νίκλαν
Συμβούλου Θεμάτων Ασφαλείας

1) Ο δράστης ήταν σεσημασμένος και υποτίθεται υπό παρακολούθηση.

2) Παρά την παρακολούθηση του μπόρεσε και βρήκε και κατείχε πολεμικό όπλο (ΑΚ) που είτε είχε έρθει από Λιβύη, είτε είχε έρθει από Βαλκάνια. Ο γαλλικός στρατός αν θυμάμαι καλά δεν έχει τέτοιο τύπο όπλων για να προήρθε από κλοπή.

3) Η δράση του συγκεκριμένου έγινε και πάλι προς αστυνομικούς. Το σκηνικό της πράξης δεν δείχνει να είχε κάποιο προσχέδιο καθώς έγινε σε δημόσια θέα σε κάποιους αστυνομικούς που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή. Αντίθετα μοιάζει να είχε προσχεδιαστεί η μέρα του χτυπήματος λόγω του προεδρικού debate έτσι ώστε να βρει πιο εύκολα στόχο. Ο ίδιος δεν φαίνεται να ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει, αφού προσπάθησε να διαφύγει αλλά τον σκότωσαν με ανταπόδοση πυρών.

4) Σημαντικό στοιχείο και πάλι πως ο εμπλεκόμενος έχει σχέση με το Βέλγιο όπως ανακοινώθηκε από τις γαλλικές Αρχές. Η πρωτεύουσα χώρα της Ε.Ε. (λόγω Βρυξελλών) φαίνεται πωςτείνει να γίνει το νέο «Λεβάντ» της Ευρώπης, όσον αφορά την προέλευση δραστών της ένοπλης τζιχάντ.

5) Το χτύπημα έγινε με συμβολισμό κατά των γαλλικών Αρχών για αυτό και δεν αποκλείω την επίθεση να την έχει αναλάβει κάποιος τοπικός πυρήνας με καλύτερη οργάνωση από κάποιον remote controlled τρομοκράτη. Με απλά λόγια, ο δράστης να είναι μέλος ομάδας, παρά να έδρασε με επηρρεασμό, απλά από μηνύματα του διαδικτύου και της προπαγάνδας.

6) Η επίθεση του συγκεκριμένου μοιάζει πάρα πολύ με την επίθεση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη σε γνωστό night club, καθώς είχε ίδια μέθοδο με χρήση πολεμικού όπλου που ξεκίνησε μέσα από Ι.Χ. και ενέργησε σε δημόσια θέα. Δεν αποκλείεται ο συγκεκριμένος να είχε κάποιου είδους εκπαίδευση. Μένει να φανεί αν θα δοθούν στοιχεία για πιθανά ταξίδια του και που έγιναν αυτά.

7) Η επίθεση επίσης έγινε λίγο πριν τις γαλλικές εκλογές προσπαθώντας είτε να εκφοβίσει, είτε να δοκιμάσει τις αντιδράσεις των Αρχών, έτσι ώστε να ακολουθήσει (ίσως) κάτι άλλο αργότερα.

8) Η γαλλική αστυνομία έχει σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των τρομοκρατών που αρκετοί εξ αυτών είναι εκπαιδευμένοι και αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Αυτό σημαίνει πώς ο κλασικός αστυνομικός εξοπλισμός ίσως πλέον να μην είναι αρκετός και να χρειάζεται αναθεώρηση της ποιότητας του, τόσο για την Γαλλία όσο και γενικότερα για την Ε.Ε., που πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει «στρατιώτες αυτοκτονίας» με πολεμικό εξοπλισμό.

9) Η επίθεση θα είναι βούτυρο στο ψωμί του κόματος της Λεπέν που αναμένεται να το χρησιμοποιήσει στον όσο χρόνο έχει απομείνει μέχρι τις κάλπες, σε ρητορική κατά μεταναστευτικού και Ισλαμιστών.

10) Οι επιθέσεις αυτές μπορεί να δημιουργήσουν ενιαία πολιτική μετώπου ασφαλείας στην Ε.Ε., όπου θα ζητηθεί πλέον επιτακτικά ενιαία εφαρμογή CONTEST (Counter Terrorism Strategy) από όλες τις χώρες μέλη. Ειδικότερα προ των γαλλικών, αγγλικών και γερμανικών εκλογών που θα σηματοδοτήσουν και μια αλλαγή πολιτικού σκηνικού.

Με απλά λόγια, τα χτυπήματα από τρομοκράτες που συσσωρεύονται στην Ευρώπη λόγω τζιχαντιστών προσωπικά δεν αποκλείω να λειτουργήσουν όπως το πέταγμα της πεταλούδας στη θεωρία του χάους, οδηγώντας μια Ε.Ε. σε μια κατάληξη που αλλιώς δεν θα γινόταν. Στη δημιουργία μια ενιαίας πολιτικής ασφαλείας υπό Ευρωπαϊκή κεντρική καθοδήγηση.

Αναδημοσίευση από www.geopolitics.com.gr
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.