Τελευταίες αναρτήσεις

27 Ιουνίου 2015

ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΦΥΛΟ, ΑΛΛΑ Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ.. ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη δημοσιότητα έχει πάρει στην Αμερική η περίπτωση του τρανσέξουαλ Fallon Fox, ο όποιος γεννήθηκε άντρας αλλά έκανε εγχείρηση φύλου γιατί πίστευε πως είναι θηλυκού γένους και έγινε γυναίκα.

Σαν γυναίκα λοιπόν και επειδή της άρεσαν τα αθλήματα, αποφάσισε να πάρει μέρος σε γυναικείους αγώνες πάλης των MMA, (Mixed Martial Arts). Οι μεικτές πολεμικές τέχνες (Αγγλικά: mixed martial arts, συντομογραφία: M.M.A.), είναι ένα μαχητικό άθλημα πλήρους επαφής, (full contact), που επιτρέπει τη χρήση τόσο των χτυπημάτων όσο και των λαβών, είτε από όρθια θέση είτε από το έδαφος. Συμπεριλαμβάνει πολλά μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες.

Έτσι η γυναίκα πια Fallon Fox, ανέβηκε στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει την αντίπαλο της, Tamikka Brents, σαν γυναίκα εναντίον γυναίκας. Ο Fallon Fox όμως που ήταν γυναίκα αλλά στην φύση του είχε τα αντρικά γονίδια, της επιτέθηκε σαν άντρας και την χτύπησε σχεδόν μέχρι θανάτου. Ένα βίντεο τραβηγμένο από έναν οπαδό κοντά στην αρένα δείχνει τον Φόξ να της ρίχνει αρκετές δυνατές γονατιές στο πρόσωπο και στον κορμό της Μπρέντς στην αρχή του αγώνα. Σύντομα η Μπρέντς γύρισε την πλάτη της για να αποφύγει τις αγκωνιές και γροθιές διάρκειας 45 δευτερολεύτων, (πολλές από τις οποίες μπλόκαρε με τα χέρια και τα μπράτσα της), πριν ο διαιτητής σταματήσει την πάλη. Μαζί με το κατεστραμμένο οφθαλμικό της ιστό για τον οποίο χρειάστηκε επτά συνδετήρες, η Μπρέντς υπέστη και εγκεφαλική διάσειση. (δείτε το βίντεο ΕΔΩ)

Σε μια συνέντευξη μετά τον αγώνα  η Μπρέντς είπε στην Whoa TV ότι, «Έχω πάλεψει με πολλές γυναίκες και ποτέ δεν ένοιωσα τη δύναμη την οποία ένοιωσα σε αυτήν τη μάχη. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν ένοιωσα ποτέ τόσο εξουθενωμένη στη ζωή μου, αν και είμαι απίστευτα ισχυρή γυναίκα. Η λαβή του ήταν διαφορετική» και πρόσθεσε, «Συνήθως μπορούσα να κινηθώ στο σφίξιμο εναντίον άλλων γυναικών αλλά στου Fox το σφίξιμο δεν μπορούσα να κουνηθώ καθόλου».

Έγινε μεγάλο θέμα και αποκαλύφτηκε ότι η αντιπαράθεση σχετικά με το φύλο του Φόξ δεν ήταν καινούργια. Τον Μάρτιο του 2013 μετά από μια νίκη με ένα νοκαουτ 39 δευτερολέπτων, αποκαλύφτηκε ότι ο Φόξ είχε ομολογήσει για πρώτη φορά για την εγχείρηση αλλαγής φύλου την οποία έκανε το 2006.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ερευνητή Geoffrey Grider, που έκανε γνωστό το θέμα σε όλη την Αμερική, «Δεν υπάρχει διαθέσιμη εγχείριση που να σου αλλάξει ριζικά το φύλο. Θέλεις δεν θέλεις είσαι αυτό που γεννήθηκες. Οι άντρες οι οποίοι γίνονται τρανσέξουαλ και μετατρέπονται παρά φύση στο να είναι γυναίκες, εξακολουθούν να είναι άντρες με όλο το DNA, τεστοστερόνη και σωματική δύναμη που συνοδεύονται με αυτό. Με το να επιτρέπουμε σε έναν άντρα να αποκαλεί τον εαυτό του γυναίκα και ακολούθως να του επιτρέπεται συμπεριφέρεται σαν γυναίκα ισοδυναμεί με εγκληματική συμπεριφορά».

Άλλος ένας μύθος για τους τρανσέξουαλ που καταρρίπτεται με εντυπωσιακό πράγματι τρόπο και με επικίνδυνες παρενέργειες. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-ΤουρκολόγοςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.