28 Μαΐου 2011

Τι τρέχει με τους "Αγανακτισμένους"; Είναι πραγματικό λαϊκό κίνημα ή κάτι άλλο κρύβεται από πίσω;

Καλοί μου φιλοι το θέμα με τους "Αγανακτισμένους" έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις....
Κατά περίεργο τρόπο όλα τα ξεπουλημένα και προδοτικά ΜΜΕ που υπακούουν τυφλά τις εντολές της Νέας Τάξης προβάλλουν και ξαναπροβάλλουν τις κινητοποιήσεις των "Αγανακτισμένων"!!!

Για όλους εμάς τους απλούς Ελληνες πολίτες που θέλουμε να απαλλαγούμε απλά από την προδοτική κυβέρνηση και να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στην ανάπτυξη και στην σωτηρία οι προβληματισμοί είναι μεγάλοι....

Πρώτα αλληλοκατηγορούμασταν (οι Ελληνες) ότι δείχνουμε αδιαφορία, καθόμαστε στον καναπέ μας και μοιρολατρικά περιμένουμε το τέλος μας.. ως άτομα κι ως εθνος... (γιατί το κράτος έχει πεθάνει προ πολλού). Ολοι καλούσαν όλους σε γενικό ξεσηκωμό.... Μετά παρουσιάστηκε το κίνημα των Αγανακτισμένων και άρχισε κάτι να κινείται και οι πλατείες να γεμίζουν....

Κάποιοι (κι όχι άδικα) είπαν ότι "δεν βλέπουμε πολλές ελληνικές σημαίες στις κινητοποιήσεις"....
Γιατί άραγε; Υπάρχει μήπως καμια απαγόρευση;
Και τώρα εμφανίστηκαν οι πληροφορίες που θα διαβάσετε παρακάτω και οι οποίες θα σας βάλουν σε ακόμα πιο μαύρες σκέψεις....

Εγώ προσωπικά δεν θέλω ούτε να προκαταλάβω την κρίση σας ούτε και να την οδηγήσω κάπου συγκεκριμένα. Ολοι μας έχουμε και κρίση και λογική να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Δηλώνω ότι από την πρώτη στιγμή με το ιστολόγιό μας υποστήριξα τις κινητοποιήσεις με το σκεπτικό που προείπα (δηλαδή τις γενικής ελληνικής εξέγερσης κατά των προδοτών πολιτικών)... Ομως προβληματίζομαι όπως θα προβληματιστείτε κι εσείς....
Είναι δυνατόν ένας παπούς 93 ετών να δώσει το ιδεολογικό στίγμα μιας εξέγερσης;
Τι κοινά μπορεί να έχει με τους νέους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον;

Είναι άραγε η ελληνική εξέγερση όμοια με των Ισπανών;

Είναι άραγε αληθινά όλα τα παρακάτω ή κάποιοι θέλουν να επιστρέψουμε στους καναπέδες;

ΘΑΝΟΣ

Σας το παραθέτω από το φιλικό μας ιστολόγιο "Κλασσικοπερίπτωση":

"ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ,ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ!ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ", ΛΕΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ"!


Μετά την χθεσινή μίνι «εξέγερση» -από τον ύπνο- των Ελλήνων, όλοι μιλούν σήμερα για μια αντίδραση σε κάποια υποτιθέμενη Ισπανική πρόκληση, και για αυθόρμητη λαϊκή πρωτοβουλία, χωρίς κομματική, συνδικαλιστική ή άλλου είδους υποκίνηση. Μιλούν επίσης για «ελληνική πλατεία Ταχρίρ» ή «πλατεία del Sol», πιστεύοντας πως πρόκειται απλά για την ελληνική εκδοχή κάποιας λαϊκής αντίδρασης που προέκυψε ξαφνικά.

Αυτό που αγνοούν όμως οι περισσότεροι στον τόπο μας, είναι, πως η κίνηση αυτή έχει τον εμπνευστή της, ο οποίος δεν είναι βέβαια ο .Σόρος, αλλά έχει κι αυτός κάποιο συγκενικό ιδεολογικό υπόβαθρο και κάπου στοχεύει, παροτρύνοντας τους νέους ανθρώπους να αγανακτήσουν. Αυτός ακριβώς είναι ο τίτλος του βιβλίου του 93χρονου, πρώην διπλωμάτη, Στεφάν Εσέλ: «Αγανακτήστε!» («Ιndignez-vous!») και γι'αυτό οι Ισπανοί έδωσαν το όνομα «Los Indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) στη γνωστή κίνηση που μεταλαμπαδεύτηκε τώρα και την Ελλάδα.

Είναι γεγονός πως η ολιγοσέλιδη μπροσούρα του Στεφάν Εσέλ (βλέπε εδώ) σπάει ρεκόρ πωλήσεων στη Γαλλία και στην Ισπανία, στήνοντας στον τοίχο το χρήμα, τις αγορές και τον .εγωισμό.

«Κάνω αυτή τη δουλειά 40 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Είναι τρελό. Στις 24 Δεκεμβρίου [2010] κάποιοι πελάτες αγόραζαν δέκα-δέκα τα βιβλία για να τα κάνουν δώρο. Πίστευα ότι μετά τα... Χριστούγεννα τα πράγματα θα ηρεμούσαν, αλλά όχι, πουλάμε ακόμη 400 βιβλία την ημέρα!» λέει ο Ζαν-Μαρί Σεβέστρ, ιδιοκτήτης του «Sauramps», του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στο Μονπελιέ, στη Νότια Γαλλία.

Ποιος είναι ο Στεφάν Εσέλ;

Πρόκειται απλά για έναν σχεδόν άγνωστο συνταξιούχο διπλωμάτη, πρώην αντιστασιακό, ο οποίος στη δύση της ζωής του αποφάσισε, ως φαίνεται, να δώσει στους νέους ανθρώπους μια ώθηση προς την ιδεολογική κατεύθυνση την οποία ο ίδιος έχει ασπαστεί. Μέσα από αυτό το βιβλιαράκι ζητεί από τους Γάλλους, και απ΄ όλους τους άλλους, να εξεγερθούν και να υπερασπιστούν δυναμικά τις «κοινωνικές αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας». Να απορρίψουν την «εγωιστική» δύναμη του χρήματος. Να πουν «όχι» στην παντοδυναμία των αγορών. Να αγανακτήσουν, για να αλλάξει επιτέλους η κοινωνία.
Εξοργιστείτε! Εξεγερθείτε! Αγανακτήστε! Με αυτή την πολιτική πρόσκληση στα όπλα, ο Εσέλ έγινε από τη μία ημέρα στην άλλη προφήτης για τη γαλλική Αριστερά. «Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα τον λατρεύουν. Πιστεύουν ότι καλώντας τον κόσμο να υψώσει φωνή και ανάστημα κατακεραυνώνει τις κοινωνικές ανισότητες της εποχής του Νικολά Σαρκοζί » λέει ο Αντουάν ντε Μπιέβρ, πολιτικός συντάκτης στην «Journal du Dimanche».

Ο Στεφάν Εσέλ γράφει όντως ότι οραματίζεται «μια κοινωνία για την οποία θα είμαστε και πάλι υπερήφανοι, όπου δεν θα θίγονται οι συντάξεις, οι κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης, και όπου τα ΜΜΕ θα είναι στην υπηρεσία των αδυνάτων». Όπως αντιστάθηκε ο ίδιος στον ναζισμό τη δεκαετία του 1940, έτσι και η νεολαία σήμερα «θα πρέπει να εξεγερθεί κατά της συνενοχής ανάμεσα στους πολιτικούς και στις οικονομικές δυνάμεις και να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήσαμε με τόσο σκληρούς αγώνες επί δύο αιώνες» λέει.

Και καταλήγει ρίχνοντας στο πυρ το εξώτερον τη διαπλοκή: «Εχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι το κράτος δεν έχει πλέον χρήματα για να στηρίζει τους πολίτες του. Αλλά πώς γίνεται να μην έχουμε χρήματα. όταν η παραγωγή του πλούτου έχει αυξηθεί τερατωδώς μετά την απελευθέρωση (σ.σ. της Γαλλίας), σε μια εποχή που ολόκληρη η Ευρώπη είχε καταστραφεί από τον πόλεμο; Η μόνη εξήγηση είναι ότι η δύναμη του χρήματος. δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη ή τόσο αυθάδης ή τόσο εγωιστική και ότι οι υπηρέτες του βρίσκονται στα πιο υψηλά κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας».

Ο στόχος

Που στοχεύει όμως ο 93χρονος «επαναστάτης»; Προς ποια κατεύθυνση επιδιώκει να σπρώξει τη Νέα Γενιά και ποια σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετεί - μάλλον- χωρίς να το θέλει;

Η εκδότρια του «Ιndignez-vous!» Σιλβί Κροσμάν, πρώην δημοσιογράφος του «Μonde», είπε τα εξής, αναφερόμενη στην τεράστια επιτυχία που είχε η έκδοση: «Δεν το περιμέναμε με τίποτε. Έχουμε συνηθίσει σε ένα τιράζ λίγων εκατοντάδων και τώρα ξαφνικά πουλάμε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα. Μόλις βάλαμε μπροστά τη δεύτερη έκδοση, άλλες 200.000 βιβλία». Και εξηγεί: «Βλέπω το βιβλίο ως μια νέα, επικαιροποιημένη, εκδοχή της έκκλησης για αντίσταση που απηύθυνε ο Ντε Γκωλ στην ιστορική ομιλία του από το Λονδίνο, τον Ιούνιο του1940».

Το βιβλίο του διαβάζεται σαν διάλογος μεταξύ του ιδίου και του δημοσιογράφου Ζιλ Βαντερπόοτεν. Ο τίτλος του "Αγανακτήστε" είναι και το κεντρικό μήνυμα του 93χρονου: ο Στεφάν Εσέλ καλεί τους νέους να δραστηριοποιηθούν, να βγουν από την απάθεια, να ενωθούν και να διαμαρτυρηθούν για τα κακώς κείμενα που βλέπουν γύρω τους και, όπου μπορούν, στον άμεσο περίγυρό τους, να δημιουργήσουν και κάτι καινούριο.



"Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια", γράφει ο Εσέλ τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προπομπός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

"Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, περισσότερο ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου το 1945, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες προκλήσεις της παγκόσμιας δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης στην οικονομία, και της προστασίας του πλανήτη μας. Ειδικά σε αυτό το πεδίο μπορείς να δραστηριποιηθείς πλέον μόνον ως παγκόσμια οργάνωση".

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ΟΗΕ

Για τον Στεφάν Εσέλ μόνον τα ΗΕ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος: τη βία, την περιβαλλοντική καταστροφή, την κατάπτωση των ηθών, το οικονομείν που δεν σέβεται τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί αναγκαία την ίδρυση μίας περιβαλλοντικής οργάνωσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στην οποία θα πρέπει να υπαχθούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το ΔΝΤ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. "Η υπερεκμετάλλευση του πλανήτη μπορεί να σταματήσει εάν το θέλουν πραγματικά όλοι":

"Όλα εξαρτώνται από το εάν οι ισχυρότερες χώρες θέλουν πράγματι να αξιοποιήσουν το όπλο που λέγεται ΟΗΕ. Το άρθρο 71 αναφέρεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες έχουν γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια. Ή τα κράτη θα γίνουν πιο έξυπνα από ότι είναι σήμερα, θα συνεργαστούν επιτέλους και θα αξιοποιήσουν τον ΟΗΕ όπως πρέπει ή εάν δεν το κάνουν, θα μπορούσαν να ενταθούν οι πιέσεις από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να αναγκαστούν οι χώρες - μέλη να αντιδράσουν".

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Χωρίς να το ξέρουν, οι «καναπεδάτοι» Έλληνες βγήκαν στις πλατείες να διαδηλώσουν υπέρ μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης!

Υπέρ της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, την οποία ευαγγελίζεται ο γνωστός μας George Soros και ο πολυταξιδευμένος «αγωνιστής», ο «σωτήρας» του Έθνους: Jeffrey Papandreou ή αλλιώς (όπως είναι γνωστός στους -φανατικοί Νεοταξίτες κι αυτοί- γείτονές μας) Yiorgo.

Ας μη εκπλαγούμε λοιπόν, αν στην επόμενη «έξοδο» κάνει την εμφάνισή του στις «επάλξεις» και .ο πρωθυπουργός!


ΠΗΓΗ.


ΣΧΟΛΙΟ Κλασσικοπερίπτωσης
ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο Εσέλ είναι γαλλο-γερμανοεβραικής καταγωγής, ενώ θωρείται επιζών του Ολοκαυτώματος: Αυτά μπορεί να σημαίνουν πολλά για κάποιους, ενώ για άλλους τίποτα.

Η ουσία είναι ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ... ΧΟΝΤΡΟ και ξεπερνάει τα στενά ελληνικά (ή ισπανικά) όρια!
Το "κίνημα" της... αγανάκτησης, ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ: ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Μας έκανε εντύπωση, όταν παρακολουθώντας διάφορα βίντεο των Ισπανών "αγανακτισμένων", έβγαζαν πολλούς πολίτες να λένε ακριβώς το ίδιο, πως δηλαδή "ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ"!
Και πώς θα κυβερνηθεί ο πλανήτης; Αν τους ρωτήσεις, το πιθανότερο είναι να σου πουν "με κάτι νέο"!

Τι είναι αυτό το... νέο; Μήπως νέα γενιά πολιτικών, καθαρή και αδιάφθορη;
ΟΧΙ!!!Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές, προετοιμάζουν τον κόσμο να δεχθεί ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Αυτή θα γίνει υπό το πρόσχημα της περιβαλλοντολογικής καταστροφής, γι'αυτό και βλέπετε να αυξάνονται τα... πανηγυράκια της "Οικολογίας" και κάποιοι να είναι ιδιαίτερα "δραστήριοι" σε αυτό το θέμα!


Η οικονομική κρίση, θα είναι ένα ακόμα πρόσχημα: Τάχα για να μην μας τα αρπάζουν οι... κακοί τραπεζίτες (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ; ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;;;) θα αναθέσουμε τη διαχείριση του πλούτου σε μια κεντρική εξουσία, με τη μορφή... ευαγούς ιδρύματος (τύπου Unicef)!

Το σημαντικότερο: Οι πολιτικοί θα πάψουν να υφίστανται, αφού θα μας κυβερνάει ο...καλός ΟΗΕ!
Δεν ξέρουμε αν τα παραπάνω ακούγονται συνωμοσιολογικά σε κάποιους, αλλά εμείς έχουμε χρέος να προειδοποιήσουμε.

Οι υπόλοιποι,όταν θα συμμετέχετε στα πανηγυράκια που διαφημίζουν τα καθεστωτικά μέσα,να ξέρετε πως ακόμα και το όνομα που σας έδωσαν, δηλαδή το "αγανακτισμένοι", ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

από το Κλασσικοπερίπτωση



Share

10 σχόλια:

ΑΔΗΣ είπε...

Το οτι πρέπει να είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί τώρα, συμφωνώ αλλα απο την άλλη χαίρομαι που υπάρχει έστω και αυτή η κινητοποίηση. Ομως μου είναι αδύνατον να πάρω θέση σε κάτι το οποίο φαίνεται καλό αλλα είναι τελείως "ακέφαλο". Η πολύπλευρη ίσως ανάλυση του θέματος σίγουρα θα δώσει αποτελέσματα είτε εμείς το στηρίζουμε είτε άλλοι το πολεμούν. Στις αναρτήσεις μου φαίνεται και η χαρά αλλα και η επιφυλακτικότητά μου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καλε μου φιλε Αδη συμφωνούμε απόλυτα.
Και θέλω εξεγερση του λαού μας και είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός και προβληματισμένος...
Αυτο που πιο πολύ από όλα με κάνει επιφυλακτικό είναι η σταση των ξεπουλημένων ΜΜΕ που φαίνονται να στηρίζουν απόλυτα το κίνημα....

Οποια κι αν ειναι η αλήθεια αργα ή γρηγορα θα βγει στο φως.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν το στηρίζουν μόνο τα ΜΜΕ, μα μέχρι και στελέχη της Κυβέρνησης... http://www.axortagos.gr/blogs/ksipnistere/ifipourgos-paideias-giannis-panaretos-grafei-sto-twitter-iper-ton-diadiloton.html

Επίσης, έχουν ήδη εμφανιστει σελίδες που προωθουν την εξάπλωση του κινήματος σε άλλες χώρες της Ευρώπης:
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/05/blog-post_3503.html

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας

cummulus είπε...

Ὁλα τελικά ἔχουν τήν ἐξήγηση τους.

Ανώνυμος είπε...

σιγά βρε παιδιά, αυτή η καχυποψία.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον οι Ελλάδα πνέει τα λοίσθια σε βασικούς τομείς που κάνουν μια χώρα βιώσιμη στο διεθνές σύστημα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας,
λόγου χάρη οι χώρα μας έχει φτάσει στο τελικό στάδιο αποβιομηχανοποίησης και διάφορες εταιρίες μεταφέρονται σε όμορες χώρες, ποιος λοιπόν σκέφτηκε όλους αυτούς που απολύθηκαν όλοι κοιτούσαν την τσέπη τους να πάνε για καφέ και να αγοράσουν κανένα glamour αυτοκίνητο επίσης θεοποίησαν το ποδόσφαιρο και εθίστηκαν στην υποκουλτούρα της TV,
αυτός ο κόσμος που συρρέει στης πλατειές τελικά μήπως το κάνει επειδή το σαθρό πολιτικό σύστημα που ψήφιζαν τόσα χρόνια δεν μπορεί πλέον να τους δώσει έστω και αυτά τα ψίχουλα που είχαν μάθη να παίρνουν,
οι θέλουν μια Ελλάδα δυνατή με θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι που της αρμόζει πραγματικά;

Πιπεράτος είπε...

Πιστευω πως ειναι αυθορμητη η προσελευση.Το οτι θα προσπαθησουν να καπελωσουν με διαφορα τρικ αυτη τη διαμαρτυρια πρεπει να θεωρειται δεδομενο.Παντα ετσι γινοταν.Θα πρεπει να ειμαστε οντως προσεκτικοι,ομως σε καμια περιπτωση αραχτοι στον καναπε μας.
Το οτι το προβαλουν τα ΜΜΕ ειναι γιατι δεν μπορουν να κανουν αλλιως...(βλεπε MEGA-F/B.)
Το οτι το προβαλουν μεσημεριανες εκπομπες μονο ως προσβολη το βλεπω.
Σημαιες και στις πλατειες ολοι.

Dimko είπε...

Στις δύσκολες ώρες που περνάμε στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά όπου χιλιάδες άνθρωποι μακριά από τους κομματικούς σχηματισμούς συγκεντρώνονται αντιδρώντας στα πολιτικά τεκταινόμενα. Είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί αρχηγοί του Κοινοβουλίου, οι υπεύθυνοι λίγο - πολύ για την χρεωκοπία της χώρας, αρχίζουν να νοιώθουν "μοναξιά" και πίεση από τον λαό. Είναι κρίμα αυτή η πρωτόγνωρη κίνηση τόσων χιλιάδων διαφορετικών ανθρώπων να στιγματιστεί από κινδυνολογίες που παραπέμπουν σε δήθεν εγκάθετους της παγκοσμιοποίησης. Είναι λυπηρό να δημιουργούμε μια αμφισβήτηση προς τα πρόσωπα των απελπισμένων νέων, των άνεργων, των εξαιρετικά πιεσμένων συνταξιούχων, εντάσσοντάς τους κάπου που δεν ανήκουν. Γιατί περί αυτού πρόκειται το πρωτόγνωρο της ιστορίας αυτής. Δεν ανήκουν πουθενά. Τουλάχιστον όλοι μαζί. Ο καθένας ο,τι και να πιστεύει βρίσκει κοινό τόπο με τους υπόλοιπους στις κοινωνικές συνθήκες και στους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή η άνευ όρων υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας. Ας μην ψάχνουμε για φαντάσματα εκεί που ο εφιάλτης έχει γίνει πραγματικότητα. Ας μην προσπαθούμε να ταυτίσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που για πρώτη φορά αποφάσισαν να αντιδράσουν με έναν ουραγό της παγκοσμιοποίησης. Είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Τα ΜΜΕ δεν στήριξαν το "κίνημα" καθόλου. Αυτό είναι απολύτως ανακριβές. Στην πρώτη τεράστια διαδήλωση - που συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα με την φωτιά στην τράπεζα - τα ΜΜΕ δεν έδειξαν σχεδόν τίποτα αφού αποφάσισαν να κάνουν απεργία. Οι περίπου 350.000 κόσμου που πρωτοκατέβηκαν στο Σύνταγμα απασχόλησαν τότε τα τηλεοπτικά κανάλια για λίγα μόνο λεπτά. Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων τριάντα ετών παρέμεινε ακάλυπτη δημοσιογραφικά. Οι συσχετισμοί που γίνονται στο παρόν άρθρο είναι λανθασμένοι και ενέχουν τον κίνδυνο να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα καχυποψίας γύρω από την υγιέστερη κοινωνική αντίδραση που έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα από την εποχή του Πολυτεχνείου. Είναι κρίμα... Ξανασκεφτείτε το.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου ανωνυμε 14.44 δώσαμε μεγαλο αγωνα όλα τα πατριωτικα ιστολόγια που ταχθηκαμε από την πρωτη στιγμή στο πλευρό των Ελληνων πολιτων που διαδήλωναν ώστε να δοθεί στις κινητοποιησεις ελληνικός χαρακτηρας κι οχι παγκοσμιοποιημένος....

Από την πρωτη στιγμη καλούσαμε τα αδερφια μας να κουβαλουν μαζί τους παντα την ελληνική σημαια και να δινουμε καθαρα ελληνικο στιγμα στις κινητοποιησεις....

Εξάλλου τα προβληματα που αντιμετωπίζουμε οι Ελληνες δεν εχουν απολυτως καμια σχέση με των υπολοιπων ευρωπαίων πολιτών....

Εδω είχαμε κι εχουμε να κάνουμε με ενα πολυχρονο και πανισχυρο διεφθαρμενο συστημα που βρήκε την κορύφωσή του με την χειροτερη προδοτική κυβέρνηση που παρουσιαστηκε στην νεότερη ιστορία μας και η οποία συνεχίζει το καταστροφικο της έργο και μετα τον "γελοιο ψευτοανασχηματισμό"...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΟΙΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΟΞΕΙΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ.ΕΙΜΑΙ 28 ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 14-15 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ-ΗΝ Dimko ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑ.ΠΕΤΡΟΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.