Τελευταίες αναρτήσεις

27 Απριλίου 2011

«Συνταγή» για…«ξέπλυμα» χρήματος!...Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Με πήραν φίλοι, φοιτητές και φοιτήτριες να μου ευχηθούν τα καλύτερα για την Ανάσταση του Ιησού μας αλλά και για την ονομαστική μου εορτή η οποία, ως «κινητή», αντί στις 23 γιορτάζεται 25 του Απρίλη.

Εύχομαι και εγώ σε Γιώργηδες και Γεωργίες Χρόνια Πολλά!

Ανάμεσά τους ο φίλος και καλός γείτονας εδώ στη γειτονιά της Αγγελάκη, Θοδωρής για τις ευχές και για να μου πει ότι ΔΕΝ έγινε πλούσιος (πελάτης του γειτονικού μας ΠΡΟΠΟτζίδικου, αλλά όχι…»τζογαδόρος») ούτε αυτές τις ευλογημένες μέρες του Πάσχα αν και συμπλήρωσε από ένα δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, ΚΙΝΟ, ΤΖΟΚΕΡ και πήρε ΛΑΧΕΙΟ…

Θα τον παρηγορούσα τον Θοδωρή με εκείνη τη γνωστή και παροιμιακή πλέον φράση «…όποιος χάνει στα χαρτιά…» αλλά το απέφυγα εσκεμμένα καθότι ο Θοδωρής όχι μόνο ΔΕΝ παίζει χαρτιά αλλά και στο θέμα της «αγάπης»… τύφλα να έχει η ατυχία του στα…τυχερά παιχνίδια!…

Πριν βιαστώ να κλείσουμε, για να κρατήσω ανοιχτή τη γραμμή και να εισπράξω και άλλες ευχές, φοράω τα γιορτινά μου σήμερα όπως και ΟΛΟΙ οι Γιώργηδες και ΟΛΕΣ οι Γεωργίες, του ζήτησα να μου υπενθυμίσει εκείνη την πολύ πρωτότυπη μέθοδο για ΞΕΠΛΥΜΑ μαύρου χρήματος που σε στυλ κουτσομπολιού συζητούσαν διάφορες παρέες ότι «ανθούσε» για πολλά χρόνια σε αρκετά Πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ σε ολάκερη την Ελληνική Επικράτεια…

- «Εννοείς», μου είπε, «την κλασική ΣΥΝΤΑΓΗ όπου ο άνδρας ή η γυναίκα που λειτουργούσε το ΠΡΟ-ΠΟτζίδικο όταν κάποιος πελάτης κέρδιζε ένα ΣΟΒΑΡΟ ποσό σε ΠΡΟ-ΠΟ, ΚΙΝΟ ή λαχείο, τηλεφωνούσε στους «τάδε και δείνα» της γειτονιάς που κρατούσαν μπόλικο «ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ» στα χέρια τους και τους γνωστοποιούσε το γεγονός…»

- «Αυτό θύμισέ μου Θόδωρε και να έχεις και συ την ευλογία του Αη-Γιώργη του Καβαλάρη,»

Και, συνέχισε την αφήγηση ο φίλος ο Θοδωρής ως γνώστης των πραγμάτων,

- «Ερχόταν στο κατάστημα ο περιχαρής ιδιοκτήτης του δελτίου που κέρδισε τα 5 ή 10 ή πολλά περισσότερα εκατομμύρια δραχμών (τώρα πλέον ευρώ), έκανε τη σχετική χειραψία με τον «ενδιαφερόμενο» αγοραστή του ΑΝΩΝΥΜΟΥ τυχερού δελτίου, γινόταν η ανταλλαγή με μεγαλύτερο, φυσικά, τίμημα, έβγαινε ακόμα πιο «κερδισμένος» ο ανώνυμος πελάτης, έκανε το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ του σαν την γνωστή παροιμία «πέτρα ξέξασπρη και από τον ήλιο…ξεξασπρότερη» ο κ «τάδε ή δείνα» δινόταν και το σχετικό «μπαξίσι» (τουρκικά), «πουρμπουάρ» (γαλλικά) ή φιλοδώρημα δηλαδή «μίζα του μεσάζοντος» στον/στην ιδιοκτήτη του Πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ και ήταν ΟΛΟΙ ευτυχισμένοι…»

Ο «ανώνυμος κερδισμένος» ανάλογα με το ποσό ή άλλαζε αυτοκίνητο, ή φούσκωνε τον ανύπαρκτο τραπεζικό του λογαριασμό ή πήγαινε και αγόραζε ένα διαμέρισμα για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ή για την προίκα της κόρης του καθότι Το Ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ δεν ρωτούσε ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ…

- «Θοδωρή μου σε ευχαριστώ και για τις ευχές και την υπενθύμιση μιας ακόμη ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ξεπλύματος ΜΑΥΡΟΥ χρήματος. Μήπως ξέρεις αν αυτή η τακτική συνεχίζεται και σήμερα;»

- «Θα μάθω αύριο, σήμερα τα πάντα είναι κλειστά» είπε ο Θοδωρής και πριν κλείσουμε με ρώτησε,

- «Επειδή πουλιέται ο ΟΠΑΠ ή άλλος λόγος σου θύμισε την παλιά ΚΟΜΠΙΝΑ;»

- «Άστο, Θοδωρή, μην…μπλέξουμε, ακαδημαϊκή ήταν η απορία» του είπα και έκλεισα!

ΕΣΑΣ σας «πονήρεψε» τίποτε;Share

1 σχόλιο:

elefterifoni είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥ/ΣΕΩΣ ΜΟΥ http://elefterifoni.blogspot.com/
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.