Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιουνίου 2010

Η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς έφερε έξαρση της εισροής λαθρομεταναστών όπως αναμενόταν!!!

Ορδές λαθρομεταναστών εισέρχονται σχεδόν καθημερινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με αποτέλεσμα μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2010 οι συλλήψεις να έχουν αυξηθεί κατά 336% στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή περιγράφουν την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα, επισημαίνοντας ότι κάθε μήνα τα νούμερα αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς, ενώ το τελευταίο διάστημα ένα σημαντικό ποσοστό των λαθρομεταναστών που περνάνε τα σύνορα είναι παιδιά και έφηβοι. Στην περιοχή του Εβρου διαδραματίζονται καθημερινά τραγικές σκηνές με πολυμελείς οικογένειες να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με μικρές φουσκωτές βάρκες, κρατώντας στην αγκαλιά τους ακόμη και νεογέννητα, με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους να μην παρασυρθούν από τα νερά του ποταμού, αλλά και ενημερωμένοι πως ακόμη και αν συλληφθούν οι Ελληνες αστυνομικοί θα τους αφήσουν ελεύθερους το πολύ σε δύο 24ωρα.


Τεράστιες αυξήσεις
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην περιοχή του Εβρου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σύγκριση με όλη την υπόλοιπη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας συνελήφθησαν το πρώτο τετράμηνο του 2010 συνολικά 4.617 λαθρομετανάστες αντί για 1.058 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αύξηση της τάξης του 336%. Επίσης, στην περιοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης συνελήφθησαν φέτος 1.584 λαθρομετανάστες, αντί για 1.088 το πρώτο τετράμηνο του 2009. Το 4,17% αγγίζει η αύξηση των συλλήψεων στο νομό Δράμας όπου την περίοδο Ιανουάριος - Μάρτιος συνελήφθησαν 150 αλλοδαποί, που μπήκαν παράνομα στη χώρα, ενώ μείωση παρατηρήθηκε στις συλλήψεις στους νομούς Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας. Στο νομό Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν το ίδιο διάστημα 2.408 λαθρομετανάστες αντί για 2.961 πέρυσι, δηλαδή καταγράφηκε μείωση της τάξης του 18,68%. Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνελήφθησαν συνολικά 4.016 αλλοδαποί, αριθμός μειωμένος κατά 13,73% σε σύγκριση με το πρώτο τετράμηνο του 2009. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αττική συνελήφθησαν 4.883 λαθρομετανάστες, 867 στην Κεντρική Μακεδονία, 7.889 στην Ηπειρο, 342 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 288 στη Θεσσαλία, 1.955 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 981 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 736 στην Κρήτη, 298 στα Ιόνια νησιά, 711 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλοι 578 στην Πελοπόννησο. Συνολικά σε όλη τη χώρα συνελήφθησαν σε ένα μόλις τετράμηνο 32.411 λαθρομετανάστες, αριθμός ελάχιστα μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Κάθε μήνας και χειρότερα
Συνοριοφύλακες επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη στον Εβρο, καθώς περνάνε στο ελληνικό έδαφος 100 με 120 λαθρομετανάστες σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μάιο συνελήφθησαν τουλάχιστον άλλοι 2.000 παράνομοι αλλοδαποί μόνο στην περιοχή ευθύνης της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας, ενώ υπολογίζεται ότι ο αριθμός των συλλήψεων για τον Ιούνιο στην ίδια περιοχή θα αγγίξει τα 3.000 άτομα. «Εχουμε παρατηρήσει ότι έχουν μειωθεί οι συλλήψεις των διακινητών. Οι αλλοδαποί περνάνε τα σύνορα μόνοι τους και έχοντας λάβει οδηγίες από τα κυκλώματα. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει και τα δρομολόγια, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τα χερσαία σύνορα», εξηγεί συνοριοφύλακας της περιοχής. «Παλαιότερα περνούσαν σχεδόν αποκλειστικά άντρες. Τώρα στα εκατό άτομα που συλλαμβάνονται τα 15 - 20 μπορεί να είναι παιδιά, ενώ υπάρχουν και πολλές γυναίκες», επισημαίνει αστυνομικός. Οι ίδιοι εκτιμούν πως οι αλλοδαποί έρχονται πλέον με τις οικογένειές τους, καθώς γνωρίζουν για την τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά την ιθαγένεια και πιστεύουν ότι θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Ελεύθεροι σε... ένα 24ωρο
Τα κρατητήρια των τμημάτων συνοριακής φύλαξης, αλλά και το Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο του Εβρου είναι ασφυκτικά γεμάτα και όπως επισημαίνουν συνοριοφύλακες, κάθε μέρα αφήνονται ελεύθεροι από 50 μέχρι και 100 λαθρομετανάστες. «Υπάρχει εντολή να μην τους κρατάμε στα τμήματα. Παλαιότερα προβλεπόταν να μένουν στους χώρους υποδοχής για περίπου τρεις μήνες. Τώρα τους κρατάμε ένα με δύο 24ωρα και μετά είναι ελεύθεροι. Τους δίνουμε απλώς ένα χαρτί ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα σε 30 ημέρες, κάτι βέβαια που δεν γίνεται από κανέναν», λέει συνοριοφύλακας. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι και τα κυκλώματα δουλεμπόρων γνωρίζουν πλέον πως οι λαθρομετανάστες αφήνονται ελεύθεροι πολύ γρήγορα και φαίνεται πως έχουν αυξήσει τα δρομολόγια προς την Ελλάδα. Αστυνομικοί εξηγούν πως συλλαμβάνουν λαθρομετανάστες, οι οποίοι με τα ελάχιστα αγγλικά τους ή μέσω διερμηνέων τους λένε πως γνωρίζουν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι την άλλη μέρα και έτσι δεν τους ενδιαφέρει εάν θα συλληφθούν.

Αγγελιοφόρος
από τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Ούτε οικονομική κρίση ούτε τίποτα δεν σταματά τους απελπισμένους.
Κάποιοι αιθεροβάμονες νομίζουν οτι η οικονομική κρίση θα διώξει τους αλλοδαπούς....
Ξεχάστε το το πολύ να φύγουν μερικές δεκαδες χιλιάδες αλβανοί.....
Αλλά θα αντικατασταθούν με εκατομμύρια ασιάτες.....

Η εθνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ επιβραβεύεται....Share

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Τι έγινε;Οι ''Αλβανοί'' αποχωρούν ''κατισχυμένοι'' και καταπονημένοι από την ''οικονομική κρίση'' στην Ελλάδα και ''υποδεχόμαστε'',''παραλαμβάνουμε'' τα πλήθη των Αφροασιατών;
Το τερατούργημα του διαλυτικού και εκφυλιστικού ''πολυπολιτισμού'' αποκαλύπτεται και δοκιμάζεται σε όλο του το διευρυμένο μέγεθος επί του κόρφου και της συνείδησης των Ελλήνων..

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Με συγχωρείτε αν ενεγράφη το σχόλιό μου δύο φορές..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.