15 Φεβρουαρίου 2023

Τριήμερο πένθος ζητάει το ΑΚΕΛ για τους Τουρκοκύπριους νεκρούς του σεισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνοντας την κήρυξη τριήμερου πένθους λόγω του τραγικού θανάτου δεκάδων Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας. Οι σημαίες στο κτίριο της Κεντρικής Επιτροπής και των Επαρχιακών Επιτροπών του ΑΚΕΛ κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα.
 
Το κύριο μέρος της επιστολής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακολουθεί πιο κάτω:
 
«Απευθύνομαι σε εσάς με την εισήγηση όπως η Κυπριακή Πολιτεία συμμετέχει εμπράκτως στο πένθος των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας για τους νεκρούς συμπατριώτες μας του φονικού σεισμού στην Τουρκία.
 
Θεωρώ ότι η κήρυξη δημόσιου πένθους με ανάρτηση μεσίστιας σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια για τρεις ημέρες, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους συμπατριώτες μας».
 
Και συμφωνεί (!) και η αγαπητή Ξένια Κωνσταντίνου, της οποίας θείο της και στενούς συγγενείς και φίλους κατέσφαξαν οι εξτρεμιστές ΤΚ το 1974 … 
 
Το στέλεχος του ΔΗΣΥ, Ξένια Κωνσταντίνου συμφωνεί με την πρόταση του ΑΚΕΛ για κήρυξη τριήμερου πένθους για τους 35 Τ/κ που έχασαν με τραγικό τρόπο της ζωή τους μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία την προηγούμενη βδομάδα. 
 
«Σωστή και επιβεβλημένη (!) κατά την άποψή μου η κίνηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ να προτείνει στον ΠτΔ να κηρύξει δημόσιο πένθος για τους 35 αδικοχαμένους συμπατριώτες μας στα συντρίμμια του φονικού σεισμού σε Tουρκία και Συρία, εκ των οποίων 24 παιδιά τ/κ οικογενειών». 
 
Στα δια ταύτα έχω απλά ένα εύλογο ερώτημα. Πότε οι ΤΚ θρήνησαν για δολοφονημένους από το παράνομο Τκ καθεστώς αδικοχαμένους Ελληνοκυπρίους. Πότε ύψωσαν μεσίστιες σημαίες και πότε εξέφρασαν την λύπη τους για τα δεινά της ελεύθερης Κύπρου; Ποτέ! 
 
Σημειώνω μετά λύπης μου, ότι η νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία ήταν από τις πρώτες χώρες που συμπαραστάθηκε στον Τουρκικό λαό και τους τουρκοκυπρίους. Πρότεινε αμέσως να αποστείλει έστω μέσω κατεχομένων σωστικά συνεργεία. Και τι έγινε; Το ταταρικό και ερντογανικό καθεστώς, που είναι τα μόνα που δεν αναγνωρίζουν την νόμιμη ΚΔ απέρριψαν την ανθρωπιστική αυτή βοήθεια, προσβάλλοντας όλο τον Κυπριακό λαό, ο οποίος από το υστέρημα του αποστέλλει … μέσω κατεχομένων τρόφιμα και ιατρικά εφόδια. Και ξέρετε κάτι; Το ταταρικό καθεστώς αφού παραλάβει αυτή την ΕΚ βοήθεια, αφαιρεί το έμβλημα της ΚΔ και το αντικαθιστά με το έμβλημα του παράνομου καθεστώτος, ως αποστολή δική του!!!! 
 
Μας προσβάλλουν και δεν μας αναγνωρίζουν και παρ΄ όλα αυτά εμείς συμμετέχουμε σαν άνθρωποι στον πόνο και στην τραγωδία τους, έστω και αν το 1974 ισοπέδωσαν την μισή Κύπρο, η οποία αβοήθητη έμεινε από όλους, πλην του αδελφού Ελληνικού λαού… 
 
Στο δια ταύτα κ.κ. του ΑΚΕΛ έχω ένα εύλογο ερώτημα; 
 
Πότε εσείς προτείνατε δημόσιο πένθος για τους πιο κάτω αδικοχαμένους Κυπρίους. Πότε είχατε υψώσει μεσίστιες σημαίες; Σήμερα κόπτεσθε για τους αδελφούς σας ΤΚ και καλά κάνετε, αλλά λησμονάτε τους πραγματικούς σας αδελφούς συμπατριώτες… όπως π.χ, πιο κάτω ενδεικτικά …. 
 
Επτά συνολικά εθνοφρουροί δολοφονήθηκαν άνανδρα από τους Τούρκους στρατιώτες από την εισβολή του 1974 και έπειτα στη πράσινη γραμμή. 
 
Οι αφορμές τις πλείστες φορές ήταν η φιλική είσοδος του Ελληνοκύπριου εθνοφρουρού στη νεκρή ζώνη για να δώσει είτε τσιγάρα, είτε ποτό σε Τούρκο στρατιώτη και άλλες ο θάνατος των παλικαριών μας ήταν άνευ λόγου και αιτίας. 
 
Μιχαλάκης Σοφοκλέους 1976 
 
Ο κύκλος του αίματος αρχίζει με τον Σοφοκλέους, όπου δολοφονείται τον Απρίλιο του 1976. Πέρασε στη πράσινη γραμμή για να δώσει τσιγάρα στον Τούρκο σκοπό και εκτελέστηκε εν ψυχρώ. 
Τούρκος αξιωματικός βρέθηκε στη σκηνή, είδε τον Σοφοκλέους και τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Ο Ελληνοκύπριος εθνοφρουρός πέθανε ακαριαία. 
 
Χριστάκης Γεωργίου 1982 
 
Έξι χρόνια αργότερα, σειρά παίρνει ο Γεωργίου. Σεπτέμβριος του 1982 πέφτει νεκρός σε φυλάκιο στο Καϊμακλή. Άνευ λόγου και αιτίας πυροβολήθηκε από τον Τούρκο στρατιώτη που βρισκόταν στο απέναντι φυλάκιο. 
 
Τρύφωνας Τρύφωνος 1983
 
Λίγα λεπτά αφού ανέλαβε υπηρεσία στη σκοπιά του φυλάκιου Αγίου Κασσιανού πέφτει νεκρός. Ο λόγος δολοφονίας του άγνωστος. Ο Τρύφωνος ξεψύχησε λίγα λεπτά μετά που δέχθηκε τους πυροβολισμούς.
 
Χαράλαμπος Χαραλάμπους 1988 
 
Μάϊος του 1988 και άλλος ένας εθνοφρουρός πέφτει νεκρός από τα πυρά του Αττίλα. Όλα άρχισαν όταν Τούρκος υπαξιωματικός μπήκε σε σπίτι που κόντα νεκρή ζώνη... Ο Χαραλάμπους άκουσε τις φωνές και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Ο Τούρκος υπαξιωματικός τότε τον αντιλήφθηκε και τον σκότωσε. 
 
Ευαγόρας Ευαγόρου 1988 
 
Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ο Λοχίας Ευαγόρου, μπαίνει στη νεκρή ζώνη για να δώσει στο Τούρκο σκοπό ένα ραδιόφωνο με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Καθώς πλησίαζε το φυλάκιο ο Τούρκος σκοπός άνοιξε πυρ εναντίων του, δολοφονώντας τον εν ψυχρώ. 
 
Αθανάσιος Κλεοβούλου 1993 
 
Πέντε χρόνια αργότερα, ο Κλεοβούλου έμελλε να χάσει τη ζωή του. Ο Κλεοβούλου μπήκε στη νεκρή ζώνη για να πάρει μια μπουκάλα αλκοόλ από τον Τούρκο σκοπό. Καθώς πλησίαζε το φυλάκιο για να παραλάβει το μπουκάλι, μια σφαίρα τον ρίχνει κάτω. Όπως διαφάνηκε από τις μαρτυρίες ο πυροβολισμός προήλθε από διπλανό τουρκικό φυλάκιο. 
 
Στέλιος Παναγή 1996 
 
Ο τελευταίος νεκρός, στη τραγική λίστα... Ο Παναγή στις τελευταίες ήμερες του στο φυλάκιο κοντά στις Κεντρικές Φυλακές ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με Τούρκο σκοπό και δύο ημέρες πριν από την μετάθεση του, θέλησε να ανταλλάξει πηλήκιο. 
 
Μπήκε στη νεκρή ζώνη για την ανταλλαγή και τότε έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Τούρκων. Τραγική ειρωνεία η αφίσα που υπήρχε στο φυλάκιο του με τους έξι προηγούμενους νεκρούς εθνοφρουρούς, που έγραφε πάνω... 
 
«Εθνοφρουρέ της μοιρασμένης μας πατρίδας, μην ενδίδεις σε καλέσματα των Τούρκων τα οποία μπορεί να φαίνονται φιλικά, αλλά είναι πολύ πιθανόν να αποβούν μοιραία για σένα...» 
 
Εν συνεχεία ….Είκοσι επτά χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία των Τάσου Ισάακ και Σολωμού Σολωμού τον Αυγούστου 1996 στην Πράσινη Γραμμή, στην περιοχή της Δερύνειας, νότια της Αμμοχώστου. 
 
Τρεις ημέρες μετά την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, Τουρκοκύπριοι δολοφονούν εν ψυχρώ τον 26χρονο ξάδελφό του, Σολωμό Σολωμού, την ώρα που προσπαθεί να κατεβάσει την τουρκική σημαία στη Δερύνεια... 
 
Στις 14 Αυγούστου 1996 έγινε η κηδεία του Τάσου Ισαάκ, που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από Τουρκοκύπριους τρεις μέρες νωρίτερα στη νεκρή ζώνη κοντά στη Δερύνεια, κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης Κυπρίων μοτοσυκλετιστών. Αμέσως μετά την κηδεία, αρκετοί από τους παριστάμενους συγκρότησαν διαδήλωση και ξαναμπήκαν στη νεκρή ζώνη από το ίδιο σημείο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ισαάκ, καταθέτοντας στεφάνια και λουλούδια στον τόπο της δολοφονίας του. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο 26χρονος Σολωμός Σολωμού, δεύτερος ξάδελφος του Ισαάκ. Ήταν πρόσφυγας από την Αμμόχωστο και ζούσε στο Παραλίμνι. 
 
Γύρω στις 2:20 μετά το μεσημέρι, ο Σολωμού ξεστράτισε από τους συγκεντρωμένους και κατευθύνθηκε σ’ ένα κοντινό τουρκικό φυλάκιο. Με ένα τσιγάρο στο στόμα και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των τούρκων στρατιωτών, άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό της σημαίας, με πρόθεση να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Την ίδια ώρα ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί από την πλευρά των κατεχομένων και ο νεαρός άνδρας έπεσε νεκρός. Είχε δεχτεί τρεις σφαίρες, μία στο στόμα, μία στο λαιμό και μία στο στομάχι, που αποδείχθηκαν θανατηφόρες. Ακολούθησαν κι άλλοι πυροβολισμοί, από τους οποίους τραυματίστηκαν ελαφρά 11 άτομα, ανάμεσά τους και δύο Κυανόκρανοι. Η κηδεία του Σολωμού Σολωμού έγινε στις 16 Αυγούστου 1996, στο Παραλίμνι, παρουσία πλήθους κόσμου, που καταδίκασε την τουρκική βαρβαρότητα, όπως είχε πράξει τρεις ημέρες νωρίτερα με την άνανδρη δολοφονία του *Τάσου Ισαάκ.  
 
Παρένθεση: 
 
*Το 1990, ο 18χρονος Τάσος Ισαάκ από το Παραλίμνι υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία σε φυλάκιο μονάδας Πεζικού στη Δερύνεια. Ενώ έκανε σκοπιά, οι κατοχικοί στρατιώτες από το απέναντι φυλάκιο άρχισαν να τον βρίζουν και να τον πειράζουν κάνοντας αισχρές χειρονομίες. 
 
Ο Τάσος δεν είπε τίποτε σε κανέναν. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας αποφάσισε να μπει στην τουρκοκρατούμενη ζώνη, ημίγυμνος έχοντας μαζί του ένα μαχαίρι και να αφαιρέσει την τουρκική σημαία από το κατοχικό φυλάκιο. Το επόμενο πρωί έκαψε την τουρκική σημαία, γιουχαϊζοντας προς την κατεχόμενη πλευρά. 
 
Το περιστατικό προκάλεσε πρόβλημα στα Ηνωμένα Έθνη και ο διοικητής του οργισμένος ανέφερε πως θα τον στείλει στρατοδικείο.
«Εσύ δεν θα με στείλεις γιατί είσαι Κρητικός», του απάντησε ο νεαρός στρατιώτης και ο διοικητής στρεφόμενος προς άλλους αξιωματικούς είπε: «αν είχα χίλιους σαν και δαύτον. Τέτοιους άντρες θέλω. Είσαι δυνατός και παλικάρι, 30 Τάσους να είχε η Κύπρος, δεν θα τολμούσε να πατήσει ούτε ένας Τούρκος σε τούτο το νησί». Τόσα χρόνια συρματόπλεγμα – Φτάνει πια! Το 1995 η Παγκύπρια Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών έκανε μια συμβολική Αντικατοχική Πορεία. Ένα τμήμα της κατέληξε στη Ζώδια κι εκεί οι Τούρκοι στρατιώτες τους ανέκοψαν με τις ξιφολόγχες εφ όπλου. Τότε σκέφτηκαν να κάνουν μια μεγαλύτερη πορεία για να δείξουν στον κόσμο πως αντιμετωπίζονται οι Ελληνοκύπριοι από τον τουρκικό στρατό…. 
 
Στις 31 Ιουλίου 1996 συγκεντρώθηκαν 20 μοτοσυκλετιστές στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι από το Βερολίνο στην Κερύνεια. Περίπου 200 μοτοσυκλετιστές από 12 ευρωπαϊκές χώρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών για την πραγματοποίηση αντικατοχικής πορείας. Στις 2 Αυγούστου η πορεία ξεκίνησε. Πέρασαν μέσα από 7 χώρες διανύοντας 25000 χιλιόμετρα. 
 
Στις 10 Αυγούστου έφτασαν στη Λεμεσό και ενώθηκαν με άλλους δεκάδες μοτοσυκλετιστές. Όμως το πρωινό της 11ης Αυγούστου επικρατούσε έντονη ανησυχία στον χώρο του Προεδρικού, εξαιτίας απειλών των Τούρκων. Οι πρώτοι μοτοσυκλετιστές είχαν αρχίσει να συρρέουν στο Λευκόθεο όπου θα γινόταν εκδήλωση πριν την έναρξη της πορείας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να συναντήσει τον πρόεδρο της Κ.Ο.Μ. Εκεί του ανακοινώθηκε πως η πορεία έπρεπε να ακυρωθεί. 
 
Μας σταμάτησαν οι κάννες των Τούρκων στρατιωτών Ο Ανδρέας Πεττεμερίδης, σημερινό μέλος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, είχε πάρει μέρος το ’96 στη μεγάλη πορεία και διηγήθηκε στη ΜτΧ: «Ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος στο Λευκόθεο και υπήρχε ένας πανικός γιατί υπήρχαν ψίθυροι πως θα ακυρωθεί η πορεία. Με αυτόν τον ψίθυρο περίμεναν τον πρόεδρο της Κ.Ο.Μ. Ο κύριος Χατζηκώστας δέχτηκε τρομερές πιέσεις. Ανακοίνωσε επίσημα από το μικρόφωνο του οχήματος της αστυνομίας, με δάκρυα στα μάτια και πολύ ένταση ότι ακυρώνεται η πορεία των μοτοσυκλετιστών. Από κει και πέρα επικράτησε ένα χάος. Με πολιτικές παρεμβάσεις τον είχαν πείσει πως θα μπορούσαν τα επεισόδια και τα έκτροπα που θα γίνονταν να οδηγήσουν και σε πόλεμο. Εμείς πήγαμε στο Σοπάζ. Εκεί σταματήσαμε στις κάννες των Τούρκων στρατιωτών. Είχαμε μείνει 30 άτομα μέσα στη Νεκρή Ζώνη και δεν κατάφερναν να μας βγάλουν έξω. Ζητήθηκε να μπει η αστυνομική κλούβα μέσα για να μας βγάλει. Υπήρχαν ξυλοδαρμοί, τσακωμοί, ένα χάος». 
 
Οι Μοτοσυκλετιστές τολμούν Μετά από την ανακοίνωση της ακύρωσης ξεκίνησε μία άτακτη πορεία όπου οι μοτοσυκλετιστές διάλεγαν δικό τους προορισμό. Πολλοί ήταν αυτοί όμως που τόνιζαν ξανά και ξανά πως η πορεία έπρεπε να γίνει ειρηνικά, πως κανείς δεν θα δημιουργούσε μπελάδες ούτε θα προκαλούσε. Σκοπός ήταν να δοθεί το μήνυμα στον κόσμο και τίποτα άλλο. Δημιούργησαν υποομάδες και κατευθύνθηκαν ξεχωριστά προς διάφορα οδοφράγματα. Ανάμεσά στους μοτοσυκλετιστές που διαφώνησαν με την απόφαση της Κ.Ο.Μ. ήταν κι ο 24χρονος Τάσος Ισαάκ. 
 
Κατευθυνόμενοι προς το αφύλακτο οδόφραγμα της Δερύνειας, οι μοτοσυκλετιστές αντίκρυσαν οργανωμένους Τούρκους και Τουρκοκύπριους, ετοιμοπόλεμους κρατώντας πέτρες και ξύλα, ρόπαλα και σιδερολοστούς. Ανάμεσά τους οι Γκρίζοι Λύκοι. Οι μοτοσυκλετιστές εισήλθαν στη Νεκρή Ζώνη κι από εκείνη τη στιγμή η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, όταν δέχτηκαν την επίθεση των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων. Τον είχαν προτρέψει να μην πάει, όμως ο Τάσος απάντησε «Εγώ θα πάω γιατί το Κυπριακό δεν είναι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο». Ο Τάσος προσπαθούσε να απεγκλωβίσει ένα φίλο του που καταδιωκόταν. 
 
Φίλος του αφηγείται… 
 
«Σε μια στιγμή τον έχασα. Δεν ήξερα που ήταν. Οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν. Ξεκίνησα να πάω προς τις ελεύθερες περιοχές. Ο Τάσος ήταν πίσω μου, αλλά όταν είδε τους Τούρκους να κτυπούν τους δικούς μας επέστρεψε για να τους βοηθήσει και τελικά παγιδεύτηκε ο ίδιος», ανέφερε ο Ευγένιος Παπαγεωργίου. Ο Αντώνης Κρητικός από την Ξυλοφάγου, ήταν ένας από τους Ελληνοκύπριους που έσωσε τη ζωή άλλων μοτοσυκλετιστών παρεμβαίνοντας με το αυτοκίνητό του τύπου «λαντ ρόβερ» τη στιγμή που οι Τούρκοι κτυπούσαν διαδηλωτές. «Είδα τους Τούρκους να χτυπούν τον Τάσο με ένα ρόπαλο πίσω στο σβέρκο, να πέφτει αιμόφυρτος και σε κλάσματα δευτερολέπτου είδα άλλον Τούρκο να παίρνει μια πέτρα μεγάλη και να την ρίχνει στο πρόσωπο του Τάσου». Ο Τάσος Ισαάκ άφησε την τελευταία του πνοή 95 μέτρα από την ελληνοκυπριακή πλευρά και 32 από την κατεχόμενη, σύμφωνα με την έκθεση του OHE. 
 
Στο Νοσοκομείο Παραλιμνίου, που βρισκόταν το άψυχο σώμα του Τάσου Ισαάκ μαζεύτηκε πλήθος κόσμου. Ο Δήμος Παραλιμνίου αποφάσισε 40ημερο πένθος. Οι Τούρκοι συνέχισαν τις προκλήσεις και την επόμενη ημέρα, όταν απήγαγαν δύο Έλληνες που μπήκαν κατά λάθος στις κατεχόμενες περιοχές. Ο Τάσος είχε παντρευτεί λίγο καιρό πριν. Η γυναίκα του ήταν έγκυος, στον όγδοο μήνα. Σχεδόν ένα μήνα μετά τη δολοφονία του, ήρθε στη ζωή η κόρη του Αναστασία. Η Χάρις Αλεξίου έγραψε για αυτήν το «Τραγούδι του Χελιδονιού». 
 
Το 2008, οι μοτοσυκλετιστές οργανώθηκαν ξανά και ξεκίνησαν την «Πορεία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού». Το 2016 διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το 1996 ξανά, πορεία από το Βερολίνο στην Κύπρο ενώ μαζί τους βρέθηκε για πρώτη φορά και η 20χρονη κόρη του Τάσου Ισαάκ. Παρ’ όλες τις προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ένοχοι παραμένουν ασύλληπτοι…. 
 
Στις 17 Αυγούστου, επισκέφθηκε την Κύπρο ο έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος χαρακτήρισε κοινούς εγκληματίες τους δολοφόνους του Σολωμού. Την ίδια περίοδο βρέθηκε στα κατεχόμενα και η τουρκάλα πρωθυπουργός, Τανσού Τσιλέρ, η οποία μιλώντας ενώπιον πλήθος Τουρκοκυπρίων δικαιολόγησε πλήρως την πράξη, λέγοντας ότι οι Τούρκοι θα κόψουν τα χέρια οποιουδήποτε προσβάλλει το εθνικό σύμβολο. Η απάντηση ήλθε από τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, ο οποίος δήλωσε ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι σπουδαιότερη από ένα κομμάτι ύφασμα». 
 
Η Κυπριακή Αστυνομία, βασιζόμενη σε οπτικό υλικό (τηλεοπτικό και φωτογραφικό), κατόρθωσε να αναγνωρίσει τους δράστες της δολοφονίας Σολωμού κι εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τους: 
 
Κενάν Ακίν, υπουργό Γεωργίας του ψευδοκράτους.
Ερντάλ Χατζιαλί Εμανέτ, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στα κατεχόμενα.
Αττίλα Σαβ, επικεφαλής της αστυνομίας των Κατεχομένων.
Χασάν Κουνταξί, υποστράτηγο των κατοχικών δυνάμεων.
Μεχμέτ Καρλί, ταξίαρχο των κατοχικών δυνάμεων.
 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΚ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ….
 
Τον Οκτώβριο του 2004 ο Ακίν παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που δολοφόνησε τον Σολωμού, αλλά δικαιολογήθηκε ότι διατάχθηκε από τον Χαλίλ Σαντραζάμ, τότε διοικητή των κατοχικών δυνάμεων στο νησί. Ο Σαντραζάμ με δηλώσεις του διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ακίν, που λίγο αργότερο συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές για λαθρεμπόριο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με άνωθεν εντολή.
 
Στις 24 Ιουνίου 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκρινε ένοχη την Τουρκία για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, βάσει του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών. Επίσης, επιδίκασε χρηματική αποζημίωση στην οικογένειά του. 
 
Η αυτοθυσία του Σολωμού ενέπνευσε πολλούς έλληνες καλλιτέχνες. Ο Διονύσης Σαββόπουλος τού αφιέρωσε ένα παλιότερο τραγούδι του, την «Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη», ενώ ο στιχουργός Άλκης Αλκαίος το τραγούδι «Πάντα Γελαστοί», που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος και πρωτοτραγούδησε ο Δημήτρης Μητροπάνος. Ο Στέλιος Ρόκος έγραψε τη μουσική για το τραγούδι «Για τον Σολωμό Σολωμού» (στίχοι Νίκου Γρίτση) και ο Νότης Σφακιανάκης τραγούδησε το «Ήταν Τρελλός», σε στίχους Χρήστου Κρετσόβαλη και μουσκή Βασίλη Δήμα.
 
Και ας μην ξεχνάμε και αυτούς τους Έλληνες, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και για τους οποίους τα ΤΚ ΜΜΕ φερέφωνα Ερντογάν και το παράνομο καθεστώς ένιψαν τας χείρας τους …. 
 
Το ημερολόγιο έγραφε 10 Ιουλίου 2002 όταν η Κύπρος ξυπνούσε με το άκουσμα της τραγωδίας 
 
Ενα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα έπληξε την κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας της Κύπρου, καθώς σε πτώση ελικοπτέρου, κατά τη διάρκεια νυχτερινής ασκήσεως, έχασαν τη ζωή τους ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Ευαγ. Φλωράκης, ο διοικητής της Αεροπορίας της Ε.Φ. ταξίαρχος Στέλιος Δεμέναγας και άλλοι τρεις αξιωματικοί.
 
Ηταν λίγο πριν από τις τέσσερις το πρωί της Τετάρτης όταν ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης, επιβιβάσθηκε στο ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς τύπου Μπελ 206. Μαζί του ο υπασπιστής του υποπλοίαρχος Νικόλας Γεωργίου, ο ταξίαρχος Στ. Δεμέναγας και οι χειριστές του ελικοπτέρου, ο σμηναγός Πάρης Αθανασιάδης και ο υποσμηναγός Μιχάλης Σιακαλλής.
 
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΑΜΕ.
 
Εξαιρώντας την εισβολή του 1974, που είναι τοις πάσι γνωστή, για τις χιλιάδες δολοφονίες Κυπρίων αμάχων για τις οποίες το ΤΚ καθεστώς επιχαίρεται και με μεγαλοπρέπεια εορτάζει αντί να αισχύνεται, υπάρχουν και άλλα δυσάρεστα γεγονότα μετά το 1974, που έχρηζαν πρότασης σας, προ ακόμη όποιας απόφασης της κυβέρνησης της ΚΔ, για δημόσιο πένθος και μεσίστιες σημαίες! ΦΕΥ! 
 
Μ.Ρ. Πρόσφυγας από κατεχόμενη Μύρτου της Κερύνειας μας, που θρήνησε στενούς συγγενείς και φίλους και τα πάτρια της πατρογονικά εδάφη.
 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.



Share

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλος προβληματισμος για τον υποπτο ρολο του ΑΚΕΛ.
Κ.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

.............ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΑΜΕ....
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Κ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ...ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΝΟΩ, ΗΤΑΝ Κ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ.

BILL-KILL είπε...

Καλησπέρα,ξέρω εγώ τι θέλουν αυτοί...

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικέ συμβολικές εικόνες και στην προμετωπίδα και στο κείμενο.
Προσθέτω...

Πρόκληση Τατάρ: Η Κύπρος δεν θα γίνει ποτέ ελληνικό νησί – Είμαστε εδώ από το 1571
Η διαδρομή από την κατάληψη της Κύπρου από τους Οθωμανούς στο σήμερα δεν ήταν εύκολη ανέφερε πρόσφατα η μαριονέττα του Ερντογάν Τατάρ.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 32 ΑΙΩΝΕΣ ΑΧΡΕΙΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΑ.
Ελπίδα

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣATE ΠΡΟΧΘΕς ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ.... Ε! ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΚΑΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ.
Η.Ζ. ΕΠΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλυπτικο και πολιορκητικος κριος κατα ΑΚΕΛ
Οι τουρκοι ειναι αδελφια σας κσι εμεις οι Ελληνες αλλα και οι δολοφονημενοι συμπατριωτες σας τι.ειναι; Απαντηστε δολιοι.
Κωνστσντινα

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΑΚΕΛ ΘΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ; ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ΕΜΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΙΝΑΜΕ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ 74 ΕΡΧΕΤΑΙ…. AKOMH KAI ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΔ ΤΗΡΕΙΣΑΙ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΤΚ ΚΑΙ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ. ΤΙ; ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΚ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ....; ΚΑΙ ΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΚ. ΚΗΡΥΞΑΤΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ; ΥΨΩΣΑΤΕ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ; ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ... ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ... ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΗΡΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ... ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΠΛΕΌΝ.

Προκλήσεις Τατάρ για νέο Αττίλα: «Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο πόλεμος του 1974 δεν θα επαναληφθεί»
Οπως μετέδωσε το Sigma Live, ο Τατάρ μιλώντας στο παράνομο πρακτορείο «ΤΑΚ» δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα "αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας", από την Τουρκία, επαναλαμβάνοντας τα περί στρατηγικής «δύο χωριστών κρατών και λαών» στο νησί. Ανέφερε ότι από την εκλογή του είχε πει ότι η ομοσπονδία δεν συζητείται πλέον και ότι στο διάλογο αναμένουν συζήτηση δύο χωριστών κρατών και δική τους "τουρκική δημοκρατία" όχι πλέον μόνο της κατεχόμενης Κύπρουαν αλλά ολοκληρης.....( Αφαίρεσαν πλέον της Β. Κύπρου...)
Θα συνεχίσω αύριο ...
Π.Β.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα όσα γράφεις. Νομίζω πάντως ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έδειξε διάθεση να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές και οι Τούρκοι δεν την δέχθηκαν. Γιατί να κάνουμε κάτι άλλο μπρος στην προσβολή αυτή, για μιαν ακόμη φορά, της τουρκικής κυβέρνησης κατά κράτους μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ; Ή τόσο λίγο μυαλό έχουν, ή το έχασαν λόγω ιδεολογίας...
ΓΝΠ

Ανώνυμος είπε...

Τελικα εσεις δεν ειστε Ανορθωτικο κομμα αλλα Ισοπεδωτικο.
Ολυμπια

Ανώνυμος είπε...


Με θυμό και αισχύνη για το ΑΚΕΛ συνεχίζω....

«Η Κύπρος δεν θα γίνει ποτέ ελληνικό νησί» επανέλαβε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. Μία δήλωση που ήρθε με αφορμή την ημέρα που στα κατεχόμενα γιορτάζεται η «αντίσταση των Τουρκοκυπρίων», η ημέρα κατάληψης της Κύπρου από τους Οθωμανούς το 1571, της ίδρυσης της ΤΜΤ, απέναντι στην ΕΟΚΑ, καθώς και των «δυνάμεων ασφαλείας».
Για την επέτειο αυτή το ΑΚΕΛ απέστειλε και συγχαρητήριο επιστολή που δήλωνε μεταξύ άλλων ...

«Το ΑΚΕΛ είναι κόμμα πατριωτικό και το έχει αποδείξει διαχρονικά. Το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται και ο τόπος μας και ο λαός μας να επιβιώσει σε αυτή τη γη που μας γέννησε. Θεωρούμε όμως ως λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. "Δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική", όπως θεωρούν κάποιοι οι οποίοι με την μεγαλύτερη ευκολία είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν ένα μεγάλο μέρος για να μείνει ένα κομμάτι της Κύπρου το οποίο να είναι αμιγώς Ελληνικό…" Τέως ΓΓ γραμματέας ΑΚΕΛ.
Τι διαφορά λοιπόν μεταξύ ΑΚΕΛ, Τατάρ και Ερντογάν;
Άλλο το θέμα λοιπόν ανθρωπισμού και άλλο το θέμα στρουθοκαμηλισμού του ΑΚΕΛ το οποίο κόπτεται για τους αδελφούς του ΤΚ ...
Και η ΚΔ συνεχίζει να παρέχει η αφελής ανθρωπιστική βοήθεια στο ταταρικό καθεστώς... την οποία βέβαια χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ...

Και μονόλεπτη σιγή τήρησε τον Υπουργικό Συμβούλιο κατά την έναρξη της σημερνής συνεδρίας για τα θύματα του φονικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε βοήθεια στους σεισμόπληκτους και στο ΤΚ καθεστώς (Τκ οικογένειες που έχασαν συγγενείς στην Τουρκία) ύψους €0.5 εκατομμυρίου και είπε ότι η αποδέσμευση των χρημάτων θα γίνει μέσω των διαδικασιών του Υπουργικού Συμβουλίου.
Και σημειώνεται ...'Ηδη οι πρώτες 200 οικογένειες *Τούρκων σεισμοπλήκτων που έχουν συγγενείς ΤΚ κατέφθασαν στη κατεχόμενη Κερύνεια ... Αναμένονται χιλιάδες ακόμη με εκτίμηση περί τις 50000 ...Υπολογίστε λοιπόν 80000 ΤΚ, 195000λαθρομετανάστες Μουσουλμάνοι, άνω των 50000 λαθραίοι στις ελεύθερες περιοχές, 50000 κατοχικός στρατός κ.ά. διάφοροι ξένοι στα κατεχόμενα 35-40000. Άντε ΑΚΕΛ προχωρήστε και εσείς να μετατρέψετε τα οικήματα σας τα πολυτελή σε χώρους υποδοχής. Συντονιστή βάλτε τον Τούρκο ευρωβουλευτή σας Δούρειο Ίππο Κιζιλγιουρέκ επί θεμάτων μετανάστευσης, γκρίζων λύκων και φερέφωνο Ερντογάν ο οποίος πάντα καταδικάζει όποιο θετικό ψήφισμα υπέρ Ελλάδας και Κύπρου στην ευρωβουλή ... Υπέρ τουρκολιβυκού μνημονίου, γκρίζων λύκων κλπ τα οποία το ΑΚΕΛ εγκρίνει και προσυπογράφει ... Είστε όχι μόνο ανθέλληνες αλλά και Εφιάλτες ... Κάντε ακόμη μια πρόταση στην ΚΔ όπως τιμά και την μέρα κατάληψης της Κύπρου, τους Γκρίζους Λύκους, τον Τατάρ, τον Ερντογάν και ομοίους τους
Άντε να χαθείτε για να μην χρησιμοποιήσω ότι άλλο απρεπές, αλλά να γνωρίζετε ότι πάντα το τέλος των προδοτών μοιραίο είναι ...
*Περίπου 200 σεισμόπληκτοι έφθασαν στην κατεχόμενη Κερύνεια μέσα σε μια εβδομάδα και ζήτησαν βοήθεια, σύμφωνα με τον «δήμαρχο Μουράτ Σενκούλ. (Μέχρι σήμερα άνω των 350)

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει ότι ο Σενκιούλ δήλωσε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πακέτα τροφίμων μακράς διαρκείας (κονσέρβες, όσπρια, λάδι, ζάχαρη, αλεύρι κ.λπ.), προϊόντα καθαρισμού, ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες και άλλα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας βοήθειας, που έχει "αναλάβει" ο «δήμος» Κερύνειας. Η ΚΔ θα επωμισθεί το βάρος βέβαια και όχι το ΤΚ καθεστώς !!!
Τέλος δανείζομαι από φίλο συγγραφέα...
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΜΙΑ ΟΛΟΠΡΌΣΩΠΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΝΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ... ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ... ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΦΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ... ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΠΑΤΑΛΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΑΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΛΛΑ VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT ....
Άμα δε το χιτώνι εκδυομένω εκδύεται και την αιδώ πόρνη γυνή.

Π.Β. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΣΑ


Ανώνυμος είπε...

Και προ και μετά σεισμού ο κατοχικός ηγέτης επιμένει….
Τατάρ για Βαρώσια: Επόμενο βήμα το άνοιγμα δημοσίων κτιρίων
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ν. Αναστασιάδη ότι «δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ο Τατάρ είπε «ας μιλάει ο καθένας ανάλογα με το μπόι του». «Εάν χρειαστεί, η Δημοκρατία της Τουρκίας μπορεί να στείλει πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις εντός μίας ώρας», ανέφερε.
Το άνοιγμα δημοσίων κτιρίων θα είναι το επόμενο βήμα στο Βαρώσι, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι στις 8 Οκτωβρίου 2023 που θα είναι η επέτειος του ανοίγματος της πόλης, θα διοργανώνεται εορτασμός με συναυλία. Για τη δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι «δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ο Τατάρ είπε «ας μιλάει ο καθένας ανάλογα με το μπόι του».
Σε συνέντευξή του στην Χουριέτ που παραχώρησε στο Βαρώσι, ο Τατάρ ανέφερε ότι «το Βαρώσι με δύο υπέροχες παραλίες πλέον δεν είναι ‘πόλη φάντασμα’, είναι μια πόλη μουσείο». «Περιμέναμε 48 χρόνια να υπάρξει συμφωνία. Δεν υπήρξε, οι Ελληνοκύπριοι εγκατέλειψαν τις προσπάθειες. Ήταν δικαίωμά μας να ανοίξουμε το Βαρώσι, το κάναμε. Παρά την πανδημία, ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν το Βαρώσι ξεπέρασε τις 750 χιλιάδες», είπε ο Ερσίν Τατάρ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «τα οικόπεδα ανήκουν σε βακούφια από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μερικά από τα κτίρια που είναι χτισμένα σε αυτά ανήκουν σε Ελληνοκύπριους και Βρετανούς. Υπάρχουν και δημόσια κτίρια. Γι’ αυτό το θέμα, υπάρχει η Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Όσοι θέλουν πίσω την ακίνητη περιουσία τους θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε αυτή την επιτροπή με τον τίτλο ιδιοκτησίας τους».
«Το επόμενο στάδιο στο Βαρώσι μπορεί να είναι το άνοιγμα δημόσιων κτιρίων.

Και βέβαια τώρα και η παραχώρηση του στους νεοαφιχθέντες σεισμόπληκτους εκ Τουρκίας....ΚΑΙ ΕΑΛΩ ΚΑΙ Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ...
Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Το ΟΧΙ μας ζεί και είναι εκεί

Αναφέρομαι στη συνέντευξή με την κα Σοφία Ιορδανίδου, με τίτλο «Ταφόπλακα στο ΟΧΙ για το σχέδιο Ανάν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κύπρο», στην οποία η κυρία Ιορδανίδου υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο 12.2.2023 έβαλε ταφόπλακα στο ΟΧΙ μας εναντίον του Σχεδίου Ανάν (δημοψήφισμα 24.4.2004).

https://www.militaire.gr/tafoplaka–sto–ochi–gia–to–schedio–anan–to–eklogiko–apotelesma–stin–kypro–sofia–iordanidoy/

Θέλω να τονίσω την κάθετη διαφωνία μου με μια τέτοια θέση που κατά τη γνώμη μου είναι επικίνδυνη απλά γιατί δεν ευσταθεί. Το ΟΧΙ μας εναντίον του βρετανικού σχεδίου « Ανάν» πολύ θα το ήθελε πρώτος και καλύτερος να καταποντίζεται ο εκ των αρχιτεκτόνων του Σερ Ντέιβιντ Χάνει. Αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα των εκλογών δεν το έχει ταφο-πλακώσει. Τουναντίον ίσως να μπορούμε να πούμε ότι είναι και το πνεύμα του ΟΧΙ του 2004 που συνέτεινε να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα, για διάφορους λόγους. Γι΄αυτό η «σοφία» στην απόφαση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων δεν μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρηθεί ότι έβαλε ταφόπλακα στο ΟΧΙ. Κάτι τέτοιο θα εκτιμηθεί σωστά ΜΟΝΟ αν ο λαός καλεστεί ξανά να ψηφίσει σε δημοψήφισμα αν υποστηρίζει ή όχι οποιοδήποτε νέο «σχέδιο» για το μέλλον του και της πατρίδας του. Απόσπασμα της διαπρεπούς συγγραφέως Ελληνίδας κ. Φανούλλας Αργυρού.

OXI ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΕΤΗΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΏΝ ΜΑΣ.
Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΑΙΩΝΙΑ.
Η ΚΥΠΡΟΣ ΒΟΗΘΑ ... ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ... ΔΙΟΤΙ ΝΕΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ "ΚΥΡΙΟΙ" ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.... ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΤΑΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ... Ο Χ Ι!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος πολύ καλός φίλος διερωτήθηκε αν τα μακροσκελή σχόλια ή και άρθρα τα διαβάζει κανείς.
Αδελφέ εμείς διαπιστώνουμε ότι δεκάδες χρήσιμα σχόλια δεχόμαστε από προσωπικούς μας αποδέκτες, αλλά και αρκετά στα σχετικά πατριωτικά άρθρα μας στο koukfamily, που αποδεικνύουν ότι και διαβάζονται και μεγάλο προβληματισμό δημιουργούν στους γνήσιους Έλληνες. Αυτοί μας ενδιαφέρουν και κανείς άλλος.
Όλοι μας δίνουν κουράγιο για να συνεχίσουμε με του λόγου το σπαθί, από κονδυλοφόρο με χρυσόφτερο Δικέφαλου Αετού και Σταυραετού του Μαχαιρά. Δεν φειδόμεθα κόπου όταν είναι για το καλό του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ... και Θάρσει. Λέγων τ΄αληθές, ου σφαλεί ποτέ.
Καλή συνέχεια.
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά ευχαριστούμε τους αναγνώστες της πατριωτικής ιστοσελίδας KOUKFAMILY για τα πολύ χρήσιμα σχόλια τους, όπως και τους δεκάδες προσωπικούς μας αποδέκτες. Κουράγιο μας δίνουν για να συνεχίσουμε να γράφουμε με την γλώσσα της αλήθειας και μόνο.
Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς.
κατά Ιωάννην– η’ 32
Πολλαί της ασεβείας αι οδοί, της δε αληθείας μία.
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος
Πατέρας της εκκλησίας (347-407 μ.Χ.)
Vincit omnia veritas.
Η αλήθεια υπερισχύει όλων.
Μ.Ρ. Από Ελληνική Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

Και συνεχίζει ο αμετανόητος Τούρκος Τατάρ παρά τη τραγωδία, που τους έπληξε...

Για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι «ο εξοπλισμός του νησιού είναι πέραν της λογικής, είναι πολιορκία». Υποστήριξε ότι «τα βήματα των ΗΠΑ είναι παράνομα και δημιουργούν ένταση».
Τατάρ: Το ουκρανικό αποδεικνύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται -Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ένας πόλεμος στην Κύπρο ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί
Ο Τουρκοκύπριος "ηγέτης" είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοκάρει τη διεθνή κοινότητα, αλλά αποδεικνύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας πόλεμος στην Κύπρο όπως το 1974, δεν θα επαναληφθεί. Επανέλαβε ότι μια συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση δύο χωριστών ισότιμων κρατών που θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο. ( Το 8% έγινε και ισότιμο κράτος!)
Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Τουρκίγε», ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Ελληνοκύπριοι ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, η γενική ιδέα έχει αλλάξει και 300 εκατ. ευρώ επιθετικά όπλα έχουν δοθεί στη νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα και να σύρουν την Κύπρο πίσω στο χάος πριν το 1974».

Ο δοτός Τουρκοκύπριος ηγέτης του νεοσουλράνου Ερντογάν υποστήριξε πως «οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον νότο, από την άλλη ανοίγουν το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας προς συζήτηση στον βορρά». Υποστήριξε ακόμη ότι πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς την Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της ΕΕ με ελληνοκυπριακή ταυτότητα. «Οι δυνάμεις, που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία λόγω της ενεργειακής και στρατηγικής της φύση».

Το σφάξε με αγά μου για να αγιάσω έληξε. Ο Ελληνισμός της Κύπρου και θα αντισταθεί και θα εξοπλίζεται. Είστε κατοχική δύναμη και θα φύγετε από τα πάτρια μας εδάφη, είτε με το καλό, είτε με το κακό. Και ναι! Όχι μόνο αμυντικά όπλα αποκτήσαμε αλλά και επιθετικά!
Και αναίσχυντα μιλά επίσης για πολιορκία ο θρασύδειλος. Η Κύπρος σας πολιορκεί τρισάθλιοι ή εσείς την Κύπρο; Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, αλλά στο τέλος το δικό σας κεφάλι θα χτυπάτε και εσείς και οι εσωτερικοί εχθροί της Κύπρου μας, πραιτωριανοί σας και αδέλφια σας...Μαζί σας θα τους πάρετε....
Μίνως ΕΟΚΑ-ΑΝΕ, από κατεχόμενη Καρπασία, γη Αγίων και Ηρώων.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Τους συντρίψατε αδέλφια μας. Εύχομαι τζι στα μαρμαρένι΄ αλώνια.
Ελληνίδα Κρητικιά από Μπαντουβάδων καπεταναίων ράτσα, που του Τούρκου εν θέμε, να βλέπουμε ούτε φάτσα.
Από τον Αξό του Μυλοποτάμου Κρήτης, που προς τιμή των ηρώων της Κύπρου έχει στηθεί πελώριος αδριάντας, που απεικονίζει την δολοφονία του ήρωα Σολωμού στον ιστό της τουρκική σημαίας. Κάθε μέρα που περνώ απ εκεί υποκλίνομαι και θλίβομαι.
Ζήτω η αδελφή μας Κύπρος. Πάντα δίπλα σας....

«Παιδικό της Κύπρος»
Γλυκά της Κύπρος συννεφάκια μου,
πέστε μου, κόκκινα γιατ’ είστε;

-Tου Τάσου ήπιαμε το αίμα για κρασί,
στο άγριο τούτο πατητήρι.
Με ξύλα, πέτρες, σφαίρες και λοστούς,
στείλαν οι «Λύκοι» την ψυχή του στ’ Ακρωτήρι.

Γλυκά της Κύπρος συννεφάκια μου,
πέστε τί θέλετε, μιλείστε.

-Με δάφνη και μυριστικά, περαστικοί,
με σάβανο από χακί,
το σώμα του να ντύστε.

Γλυκά της Κύπρος συννεφάκια μου,
τ’ έχει το βλέμμα σας και δάκρυα γιομίζει;

-Σημαίας κοντάρι μεσ’ την Πράσινη Γραμμή
που πάνω του ψυχή παλληκαριού
-σφαγμένη- ανεμίζει.

Γλυκά της Κύπρος συννεφάκια μου,
άραγε η ψυχή μας τί να ορίζει;

-Άντρα ζητάμε, σύ περαστικέ, άντρα με σβέρκο
που να βρίζει…
Άντρα που νάχει μεσ’ τα σκέλια του ζωή
ζωή που σφύζει.
Άντρα ζητάμε με δαδί περαστικέ,
ν’ ανάψει της Αμμόχωστος το μαύρο μετερίζι

Γλυκά της Κύπρος συννεφάκια μου,
τί βιάζεστε και τρέχετε στ’ Αη Αντριός το Φάρο;

-Δυο τούφες είμαστε περαστικέ,
από του Σολωμού τ’ ολόστερνο τσιγάρο…

Γλυκά της Κύπρος συννεφάκια μου,
τα ονόματά σας πέστε μου, ποια είναι;

-Τάσος… Γρηγόρης… Ευαγόρας… Σολωμός
κι άλλες, χιλιάδες, που κανείς
-μαζί κι εσύ περαστικέ-
δε θέτε να θυμώσαστε ποιοι είναι.

Πικρά της Κύπρος συννεφάκια μου,
πούναι του Πενταδάχτυλου το λαμπερό καντήλι;

-Χάθηκε πια, περαστικέ,
τόσβησε των μαννάδων μας τ’ ολόμαυρο, το φοβερό μαντήλι.

Αν δεν κάνω λάθος είναι του καθηγητή μου Ι. Μαζή
Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ολα εξαιρετικα και αποκαλυπτικα.
Δ.Α.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.