8 Σεπτεμβρίου 2020

Η Σομαλία παραπαίει σε ισλαμικό μεσαίωνα: Νόμιμοι οι γάμοι με ανήλικα κορίτσια από την ηλικία των… εννέα ετών!!!

Οι Σομαλοί συνηθίζουν να παντρεύονται ανήλικα κορίτσια και τα τελευταία χρόνια οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με την κυβέρνηση της χώρας να μην αντιδρά. Όμως στο Κοινοβούλιο συζητήθηκε σχέδιο νόμου ώστε με την συγκατάθεση γονέων να επιτραπεί ο γάμος με μικρά κορίτσια.

Όλα αυτά αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στη Σομαλία, όπου ένα στα τρία κορίτσια παντρεύεται πριν τα 18, πολλές φορές στα 12 ή 13 του χρόνια. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για τους γάμους με ανήλικα κορίτσια. Τώρα το Κοινοβούλιο της χώρας συζητεί σχέδιο νόμου, το οποίο, με τη συγκατάθεση των γονέων, ουσιαστικά νομιμοποιεί αυτούς τους γάμους και μάλιστα από την ηλικία των… εννέα ετών.

Ο Αμπντιραχμάν Χασάν Ομάρ, δικηγόρος στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, είναι υπέρ του νέου νόμου, γιατί όπως υποστηρίζει «όταν το κορίτσι είναι τόσο μικρό, εκκρίνει όλο και περισσότερες ορμόνες και μπορεί να έχει ερωτική ζωή. Η θρησκεία μας επιτρέπει τον γάμο στις αρχές τηw εφηβείας».

Ύψιστη αποστολή η τεκνοποίηση

Παρόμοια συζήτηση, για το αν και σε ποια ηλικία, μπορούν να παντρευτεί ένα ανήλικο κορίτσι, γίνεται και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες. Για τον Αμπντιραχμάν Χασάν Ομάρ η κύρια αποστολή της γυναίκας είναι να κάνει πολλά παιδιά, αρχίζοντας από μικρή ηλικία. Από κει και πέρα, λέει ο Σομαλός δικηγόρος «σε μερικές μουσουλμανικές χώρες θεωρείσαι ενήλικος στα 15, στις ευρωπαϊκές χώρες στα 18, σε κάποιες ανατολικές χώρες στα 21. Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ηλικία γι αυτό, κάθε χώρα πρέπει να το αποφασίζει με βάση τον πολιτισμό της και τη θρησκεία της…».

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών εκφράζουν την οργή τους για το σχέδιο νόμου. Πρόσφατα κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο της Σομαλίας τη δική τους αντιπρόταση, που απαγορεύει την κακοποίηση και τους βιασμούς, καθώς και τους γάμους ανηλίκων. Οι βουλευτές δεν δέχθηκαν ούτε καν να συζητήσουν για όλα αυτά. Η Ντουνίγιο Μουχαμέντ Αλί, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών στη Σομαλία, είναι αγανακτισμένη: «Αγνόησαν την πρότασή μας, την πέταξαν στα σκουπίδια», λέει. «Εδώ μιλάμε για βιασμούς, για γάμους ανηλίκων. Θα έπρεπε να προβλέπονται σκληρές ποινές για τους δράστες…».

Τα καλά και συμφέροντα των βουλευτών

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προτάσεις που κατέθεσαν οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να πειστούν οι Σομαλοί βουλευτές. Η Ντουνίγιο Μουχαμέντ Αλί λέει ότι γνωρίζει τον πραγματικό λόγο της απόρριψης: «Ξέρουμε βουλευτές που θέλουν κι εκείνοι να παντρευτούν ανήλικα κορίτσια. Μπορώ να σας κατονομάσω πολλούς, που ήδη το έχουν κάνει αυτό. Υπάρχουν οικογένειες πάμφτωχες, που δίνουν τα κορίτσια τους σε αυτούς της γηραιούς κυρίους…».

Η Σομαλία θεωρείται μία από τις δέκα πιο φτωχές χώρες σε όλον τον κόσμο. Επί τριάντα χρόνια σπαράσσεται από έναν ανελέητο εμφύλιο πόλεμο. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού αγωνίζεται καθημερινά για ένα πιάτο φαγητό. Για τις γυναίκες και για τα ανήλικα κορίτσια, η κατάσταση είναι ακόμη πιο απάνθρωπη. «Στους προσφυγικούς καταυλισμούς τα κορίτσια κινδυνεύουν», λέει η Ντουνίγιο Μουχαμέντ Αλί. «Οι γονείς τους σκέφτονται ότι θα είναι πιο προστατευμένα αν παντρευτούν σε μικρή ηλικία, κάποιοι αναγκάζονται να τα δώσουν και για να γλυτώσουν από τη φτώχεια».

Η Σαντία Αλί Χατζί είναι μόλις 13 χρονών. Πηγαίνει σχολείο στο Μογκαντίσου και ονειρεύεται να ασχοληθεί με την πολιτική. Λέει ότι θέλει να τελειώσει το σχολείο, να φτιάξει πρώτα τη ζωή της και μετά να παντρευτεί. Φοβάται όμως ότι οι γονείς της αρχίζουν να ψάχνουν από τώρα γαμπρό μεγαλύτερης ηλικίας. «Πρέπει να υπακούς τους γονείς σου», λέει η μικρή Σαντία.

«Οι δικοί μου γονείς σίγουρα θα χαρούν για τα χρήματα που θα πάρουν, αν με παντρέψουν. Και ο άντρας θα νομίζει πως, αφού έχει πληρώσει, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει…».

πηγή

Δυστυχώς πρόκειται για μια εφιαλτική κατάσταση που ζουν οι γυναίκες στην ισλαμική Σομαλία.... 

Από την μια οι ισλαμιστές νομιμοποιούν την παιδεραστία και τους βιασμούς ανηλίκων μικρών παιδιών, και από την άλλη οι ακτιβίστριες της δύσης που προσπαθούν υποτίθεται να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά να γλυτώσουν από τον ισλαμικό εφιάλτη, σπρώχνοντας τα στην εκπόρνευση της δύσης που την ονομάζουν χειραφέτηση και καριέρα (και την διανθίζουν με την μόρφωση!!!)....

Μην αυταπατάσθε....
Οι Ισλαμιστές λόγω απάνθρωπης θρησκείας θεωρούν την γυναίκα κτήμα του άντρα από τα γενοφάσκια της.... και της συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο...
Και φυσικά σε όλα αυτά παίζει ρόλο και η φτώχια και η κοινωνική εξαθλίωση...

Από την άλλη οι νεοταξίτες "ανθρωπιστές" με υποκριτικό τρόπο θέλουν να βοηθήσουν και καλά την γυναίκα, αλλά στην πραγματικότητα όσα φεμινιστικά προσπαθούν να τις χώσουν στο μυαλό είναι για να την μετατρέψουν σε ένα όργανο σεξουαλικής ηδονής για τους πλούσιους δυτικούς, με μοναδικά κίνητρα την καριέρα, το χρήμα και την δόξα.... 
Οι χειραφετημένες γυναίκες της δύσης που διαλύουν οικογένειες, κόντρα στις υπόδουλες ανήλικες νύφες που υπόκεινται σε βιασμούς και διαιωνίζουν το ισλαμικό αίσχος....

Σε όλα από πίσω κρύβεται το χρήμα και ο ....... διάβολος.

Υψιστη λοιπόν αποστολή για την γυναίκα στο Ισλάμ η τεκνοποίηση όπως λέει και το άρθρο και ύψιστη αποστολή για την γυναίκα στην Δύση η καριέρα, το χρήμα και το αχαλίνωτο σεξ με οποιοδήποτε φύλο....

Μόνο στον χριστιανισμό και ειδικά στην Ορθοδοξία μας το ζευγάρι έχει την ευλογία με αγάπη να συνυπάρχει ασχέτως αν θα τεκνοποιήσει ή όχι και να μην έχει σαν στόχο τις υλικές απολαύσεις, αλλά την ευτυχία και την σωτηρία μέσω της εν Χριστώ ζωής....
Τα υλικά αγαθά πρέπει να αποτελούν μέσο κι όχι σκοπό της οικογένειας...
Τα υπόλοιπα για καριέρες και επαγγελματικές επιδιώξεις (για άνδρες και γυναίκες) ειδικά αν έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την δημιουργία μιας ομαλής και ευτυχισμένης οικογένειας, καλό είναι να αποφεύγονται....

Οι νεοταξική φεμινιστική ιδεολογία που εισβάλλει μέσω των ΜΜΕ και του κινηματογράφου στον τρόπο ζωής ειδικά της νεολαίας μας, διαλύει καθημερινά χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και τα διαζύγια τείνουν να ξεπεράσουν ακόμα και τους γάμους...



Share

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΨΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΛΕΨΕΙ ΕΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕΣΗΛΙΚΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΖΩΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΔΡΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ,ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.