19 Ιουνίου 2020

«Η Ελλάδα εγκαταλείπει προφανώς πρόσφυγες στη θάλασσα» λέει το Spiegel. Αν ισχύει μπράβο στα παιδιά του Λιμενικού....

Στο θέμα των παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών από τις ελληνικές αρχές, κάτι που επιβεβαίωσε και το πρόσφατο ρεπορτάζ της Deutsche Welle εστιάζει για άλλη μία φορά το Spiegel. Αυτή τη φορά οι έρευνες έγιναν από κοινού με δημοσιογραφικές ομάδες από το ολλανδικό ανεξάρτητο δημοσιογραφικό μέσο Lighthouse Reports και τη γερμανική εκπομπή Report Mainz του πρώτου γερμανικού καναλιού ARD.

Σύμφωνα με το Spiegel αξιολογήθηκαν δεκάδες βίντεο και οι δημοσιογράφοι συνομίλησαν με πάρα πολλούς αυτόπτες μάρτυρες. 

Το Spiegel γράφει όπως μεταδίδει η Deutsche Welle: «Το υλικό δείχνει χωρίς αμφιβολία: στο ανατολικό Αιγαίο θυσιάζονται ευρωπαϊκές αξίες για τη φύλαξη των συνόρων. Άνδρες με μάσκες, πιθανότατα Έλληνες συνοριοφύλακες, επιτίθενται ξανά και ξανά σε πλοιάρια προσφύγων. Σε μια περίπτωση, στις 4 Ιουνίου, το φουσκωτό των ανδρών με τις μάσκες χωρίς αμφιβολία ανήκει σε ελληνικό περιπολικό πλοίο. Ανήκει στην ελληνική ακτοφυλακή και φέρει τα διακριτικά ΛΣ-080. Στη συνέχεια η ελληνική ακτοφυλακή βάζει τους πρόσφυγες σε πλωτές νησίδες διάσωσης, τους ωθεί προς την Τουρκία και τους αφήνει στην τύχη τους. O τρόπος δράσης των Ελλήνων αποτελεί τομή. Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι η ελληνική ακτοφυλακή καθυστερεί διασώσεις και κάνει επικίνδυνες μανούβρες. Τώρα όμως θέτει ανοιχτά σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων. Χρησιμοποιεί εξοπλισμό διάσωσης για να θέσει ανθρώπους σε κίνδυνο».

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Φωτογραφίες μεταναστών πάνω σε πορτοκαλί νησίδες διάσωσης εμφανίζονται εδώ και εβδομάδες στο Facebook και στο Instagram. ΜΚΟ όπως οι Aegean Boat Report, Josoor και Alarm Phone μιλούν με τους πρόσφυγες και μεταφέρουν τις εμπειρίες τους. Ακτιβιστές έχουν καταγράψει από το τέλος Μαρτίου πάρα πολλές περιπτώσεις. Και η τουρκική ακτοφυλακή έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες με τις πορτοκαλί πλατφόρμες. … Τα αποκαλούμενα pushback παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι αιτούντες άσυλο έχουν δικαίωμα σε μια προσωπική διαδικασία χορήγησης ασύλου. Τα κράτη δεν επιτρέπεται να τους στέλνουν παρά τη θέλησή τους σε ένα μέρος που δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους».

Συνυπεύθυνη και η Frontex 

Επίσης στην ιστοσελίδα του ARD που αναφέρεται στο ίδιο θέμα διαβάζουμε: «Η ελληνική ακτοφυλακή δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Οι άνδρες της ακτοφυλακής δεν φορούν μάσκες και τηρούν πάντοτε τους κανόνες δικαίου, απαντούν οι αρχές. Σε σχετικό βίντεο που αφορά περίπτωση στις 13 Μαΐου οι ελληνικές αρχές δεν παίρνουν θέση. Η Λουίζ Άμτσμπεργκ, επιτετραμμένη για θέματα μετανάστευσης από το κόμμα των Πρασίνων, θεωρεί πως συνυπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι και η ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φύλαξης των Συνόρων Frontex. Αυτή διαθέτει δικά της πλοία για τη στήριξη της ελληνικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο. ''Τα pushback δεν μπορούν να γίνονται χωρίς τη γνώση και των άλλων δυνάμεων επέμβασης'', λέει. Η Frontex μετά από σχετική ερώτηση απάντησε πως τα κεντρικά δεν έχουν λάβει καμία έκθεση για τέτοιου είδους pushback από υπαλλήλους της Frontex». 

Οι ευθύνες της Ελλάδας και της Ευρώπης 

«Κριτική στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Süddeutsche Zeitung, το οποίο αναφέρεται και αυτό στην παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων. 

Η εφημερίδα γράφει: «Λίγο πριν από τη διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών των ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα προσφύγων προειδοποιούν για διαρκείς παραβιάσεις του δικαίου σε θέματα χορήγησης ασύλου. Η κατάσταση των προσφύγων στα ελληνικά νησιά ‘αποτελεί μια διαρκή κρίση του δικαίου’ δήλωσε ασκώντας κριτική η Μπερενίς Μπόλο από την Ένωση Δημοκρατικών Δικηγόρων στο Βερολίνο. Ελληνικοί προσφυγικοί καταυλισμοί έχουν μετατραπεί σε ''ανοιχτές φυλακές'', μπροστά από τις ελληνικές ακτές απωθούνται πλοιάρια προσφύγων. ‘Βλέπουμε παράνομα pushback’ δηλώνει η Μπόλο. Η Ευρώπη όμως σιωπά. Η Γερμανία στο πρώτο τρίμηνο δεν ενέκρινε το 82% των αιτήσεων όσων ζητούσαν να γίνουν δεκτοί, δήλωσε η Μαρτίνα Μάουερ από το Συμβούλιο Προσφύγων στο Βερολίνο. Τον προηγούμενο χρόνο το ποσοστό αυτό ήταν στο 75%». 

πηγή


ΣΧΟΛΙΟ


Καταρχήν ξεκινάμε από το ότι δεν πρόκειτα για πρόσφυγες....
Είναι λαθρομετανάστες και δεν προέρχονται από εμπόλεμη χώρα...
Προέρχονται από την Τουρκία....
Μέχρι την Τουρκία ΑΝ προέρχονται από εμπόλεμη χώρα μπορούν να ονομάζονται πρόσφυγες.... Κατόπιν αν επιχειρήσουν να βγουν από την Τουρκία λέγονται λαθρομετανάστες ή κατά το κοινώς λεγόμενο από τους νεοταξίτες κυβερνώντες  παράνομοι μετανάστες...


Δεύτερον ποιος μας κατηγορεί; Οι Γερμανοί που απορρίπτουν συνεχώς τις αιτήσεις ασύλου;
Οι Γερμανοί που στην χώρα τους απορροφούν ΜΟΝΟ όσους χρειάζονται και έχουν πανεπιστημιακά πτυχία;
Οι Γερμανοί που επιδιώκουν να κάνουν την πατρίδα μας αποθήκη λαθρομεταναστών;


Τρίτον το δημοσίευμα δεν βλέπω να λέει κάτι για τους Τούρκους λιμενικούς που "σπρώχνουν" και συνοδεύουν τα σκάφη των μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά....
Δεν λέει κάτι για το στημένο σχέδιο του Ερντογάν να γεμίσει την πατρίδα μας με λαθρομετανάστες, τζιχαντιστές, τρομοκράτες και πράκτορες....


Η Ελλάδα έχει ήδη τεράστιο αριθμό αλλοδαπών λαθρομεταναστών στην επικράτειά της σε σχέση με τον πληθυσμό της....
Αν υπολογίσουμε ότι έρχονται συνεχώς εδώ και τουλάχιστον 3 δεκαετίες που ξεκίνησαν οι Αλβανοί... υπάρχει περίπτωση να ζουν εδώ πάνω από 3 εκατομμύρια!!!!!


Τέλος οφείλω να τονίσω ότι αν τελικώς ισχύει το δημοσίευμα, τότε οφείλουμε όλοι ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά του Λιμενικού που μας γλυτώνουν από την εισβολή, βάζοντας πρώτα και πάνω από όλα την πατρίδα μας κι όχι τις ανθελληνικές ευρωπαϊκές εντολές...




Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Αγαπητέ Θάνο εύγε και για την καταχώρηση, αλλά εύγε και για το σχετικό σχόλιο. Το spiegeel ανθελληνικό ήταν πάντα.... πολλά fake news έχει δημοσιεύσει εις βάρος του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ....

Τώρα για να στα ψάλλω και εσένα....
Ασχολούμαστε όλοι περί λαθρομεταναστών... Που θα τους εγκαταστήσουμε για να είναι άνετα, τι επίδομα ανεργίας και τεμπελιάς θα πάρουν, πότε θα πάρουν Ελληνική υπηκοότητα, για να λύσουμε το δημογραφικό μας, που θα αναγείρουμε ισλαμικά τεμένη...., τι μενού θα τους προσφέρουμε ...και πως θα επιβραβεύσουμε και τις δόλιες φιλότουρκες ΜΚΟ, που τους εκμεταλλεύονται και αυτούς και εμάς....
Ανέφερα τα πιο πάνω ...ΔΙΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΡΟΥΣ, ΑΣΤΕΓΟΥΣ, που λιμοκτονούν και κοιμούνται στους δρόμους κύριοι.... Είναι στο έλεος ενός κατώτερου Θεού... δεν υπάρχουν πλέον για εμάς τους απάνθρωπους...., αλλά φιλάνθρωπους για τους δήθεν Ισλαμιστές "πρόσφυγες", χωρίς να αποκλείω ότι υπάρχουν και πραγματικοί πρόσφυγες, που απλόχερα πάντα ο ΕΛΛΗΝΑΣ πρόσφερε βοήθεια.... Το ίδιο να πράξουμε και για τους συμπατριώτες μας πάσχοντες...., που έχουν καταντήσει πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο....
Αυτά και ο νοών νοείτω....

Παλαιότερα φίλε Θάνο, δημοσίευες πολλά άρθρα περί των Ελλήνων προσφύγων και ευαισθητοποιούσες τους φιλάνθρωπους ΕΛΛΗΝΕΣ.
Μήπως είχαν ημερομηνία λήξης; Αναφέρομαι ενδεικτικά.......

Search Results
Web results

ΑΠΟΡΟΙ, ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Vs ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › 2019/11

Nov 24, 2019 - 24 Νοεμβρίου 2019. ΑΠΟΡΟΙ, ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Vs ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ …

ΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ (ΕΛ ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › 2016/07-
Jul 23, 2016 - Σε πρώτο βήμα δημιουργήσαμε και οργανώνουμε στην περιοχή του Βοτανικού τον πρώτο χώρο περίθαλψης απόρων Ελλήνων Αστέγων, ...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.