24 Ιουνίου 2020

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ»

(ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ) 

Ρόδος 1-5-2016 (παλιότερο άρθρο)

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης


Πολλά «μανιτάρια» ξεφύτρωσαν τα τελευταία χρόνια και στον τόπο μας με κορυφαίο αυτό των Μ.Κ.Ο. και «Αλληλέγγυων». Τι είναι ΜΚΟ; Αρχικά γράμματα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Τι είναι αυτές; Εταιρείες με έμμισθους υπαλλήλους και ιατρικό προσωπικό. Κι όχι απλές εταιρείες. «Μπίζνες» διεθνιστικές, χρηματοδοτούμενες από γνωστά και άγνωστα κέντρα του εξωτερικού αλλά και από το ίδιο το κράτος στο οποίο κάνουν την εμφάνισή τους (σαν τις πασόμυγες σε μισοπεθαμένο ζώο) και εγκαθίστανται για παροχή τάχα «ανθρωπιστικής βοήθειας». Και οι οποίες μέρα με την μέρα εξελίσσονται σ’ έναν «Άτυπο Πολιτικό Θεσμό», σε ένα κατασκεύασμα της Παγκοσμιοποίησης, που ονειρεύθηκαν μερικά άρρωστα μυαλά της Δύσης (βλέπε «Πεφωτισμένοι», Σόρος κλπ. ΑΡΤ Τ.V.6-4-2016), για μια Υπερεθνική Διακυβέρνηση και οι οποίες υποκαθιστούν το Εθνικό Κράτος και την νόμιμη Κυβέρνηση μιας χώρας. Με όχημα, λοιπόν, τον «Ανθρωπισμό», εξωραϊζουν την κατάσταση για μια θεσμική μετάβαση των εξουσιών του κράτους σ’ αυτές. Πού πρωτοεμφανίσθησαν; 

Σε χώρες της Αφρικής στα τέλη του περασμένου αιώνα όπου εμαίνοντο οι πόλεμοι μεταξύ κρατών αλλά και αντιμαχομένων «φατριών», όπου η διεθνής επέμβαση του ΝΑΤΟ, της Δύσης ή άλλων Μεγάλων Δυνάμεων δεν ήτο εφικτή και «νόμιμη» σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και την Χάρτα του ΟΗΕ, για να μη θεωρηθεί δηλαδή ως επέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας, αλλά και για να μην στραφούν κατόπιν οι ηττημένοι κατά των χωρών της Δύσης , που επενέβησαν. Εμφανίσθησαν λοιπόν και εμφανίζονται σε Fail States. Δηλαδή σε Αποτυχημένα Κράτη(!) για να υποκαταστήσουν τις υπηρεσίες του ανύπαρκτου εκεί κράτους. Μα και αν υπάρχει, το… καταλύουν! Και για μεν την Αφρικανική Ήπειρο και την Μ. Ανατολή κατανοούμε την απαραίτητη και νομιμοφανή εκεί εμφάνιση και λειτουργία τους. Για την Ελλάδα, για την πατρίδα μας όμως; Τι συμβαίνει; Είμαστε Fail State; Ένα Ευρωπαϊκό, Δημοκρατικό κράτος, και σχεδόν αρχικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είμαστε Αποτυχημένο Κράτος; Αποτυχημένη μπορεί να έχουμε Κυβέρνηση. Όμως ούτε εμφύλιο πόλεμο έχουμε, ούτε πολεμικές συγκρούσεις με γείτονες χώρες. Γιατί φύτρωσαν λοιπόν σαν μανιτάρια τα τελευταία χρόνια; 

Πριν τον ανεκδιήγητο και σαρδαμόπληκτο «πρωθυπουργό» Γ.Α.Π. (που αναισχύντως και ανερυθριάστως ανακοίνωσε από το Καστελλόριζό μας την μείωση της Εθνικής μας Κυριαρχίας) οι Μ.Κ.Ο. δεν υπερέβαιναν τις 10, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Και ως τις μέρες μας έχουν φθάσει τις ..300!!! Γιατί;

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι «Δούρειοι Ίπποι» για κατάλυση του Ελληνικού κράτους. Γιατί το λέω; Γιατί καταλήγω σε τόσο ακραία συμπεράσματα; Μα απλά: Μ’ αυτά που βλέπω, ακούω και διαβάζω. Όχι φυσικά μ’ αυτά που μου προσφέρουν τα βρωμοκάναλα της εξουσίας με τους πληρωμένους ανθέλληνες δημοσιογραφίσκους, οι οποίοι στοχεύουν στο θυμικό του Έλληνος, για να του τονίσουν τα ανθρωπιστικά και φιλόξενα στοιχεία του, ώστε ν’ αγκαλιάσει τους ισλαμοτζιχαντιστές λαθρομετανάστες, ως τάχα ταλαίπωρους πρόσφυγες, που οφείλουμε να περιθάλψουμε εν παντί τρόπω, αποκρύπτοντες πολλές σοβαρές αλήθειες, για να μην ξυπνήσει ο «υπό μανδραγόρα καθεύδων» Νεοέλληνας και πάρει την σκούπα κατ’ αυτών και της Κυβερνήσεως της πλάκας. 

Αλλ’ απ’ αυτά που διαβάζω, βλέπω, ακούω από ξένα ΜΜΕ και από το Ιντερνετ, που ευτυχώς τώρα στα γεράματα καταφέραμε και μεις να μάθουμε για ορθή πληροφόρησή μας. Έτσι λοιπόν είδαμε στην ταλαίπωρη Μυτιλήνη μας να δρουν ανενόχλητες 88 ΜΚΟ εκ των οποίων μόνον 4 ήσαν Ελληνικές, και οι οποίες διεγκωνίζοντο ποια θα πρωτοπεριθάλψει τους «ταλαίπωρους πρόσφυγες»(!) πέφτοντες μέσα στη θάλασσα για να τραβήξουν την βάρκα των εισβολέων και ν’ αγκαλιάσουν στοργικά τους «ταλαίπωρους».

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια αφού δεν είμαστε Fail State και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε στέρεες κρατικές δομές, νόμους και φορείς εξουσιών; Μπορούσε ή δεν μπορούσε το κράτος με τους δήμους του, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία να διαχειρισθεί την τάχα προσφυγική κρίση; (Την λέω έτσι γιατί εγώ βλέπω μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ευρώπη). 100 εκατομμύρια ευρώ έδωσε σε πρώτη φάση η Ε.Ε. (από τα 700 που προβλέπονται) για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Αλλ’ όχι στο ίδιο το κράτος (για να μην τα σπαταλήσει-λέει-ο Τσίπρας και σ’ άλλους διορισμούς ημετέρων), αλλά στις ΜΚΟ! Γιατί; Για να επέλθη γρηγορότερα η κατάλυσις του Ελληνικού κράτους, που ξεκίνησε με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και ο εξανδραποδισμός του Ελληνικού έθνους!! Πώς;! Μα είπαμε οι ΜΚΟ εμφανίζονται σε Fail States. Κι αν δεν είναι Αποτυχημένα κράτη, τότε τα κάνουν να είναι. Τα… καταλύουν! 

Έτσι, από την μια μεριά ο Τσίπρας με το παιδικό όνειρο της Αναρχοαριστερίζουσας ιδεολογίας του και του ουτοπικού συνθήματός του: «Θα χτυπούμε τον ταμπουρά και θα χορεύουν οι Αγορές» και της αίολης απειλής του ότι «θα πλημμύριζε την Ευρώπη με λαθρο-πρόσφυγες και μετανάστες, αν δεν του κουρέψουν το χρέος» (που τελικά έγινε μπούμεραγκ εναντίον μας, με το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμόν αυτών των επικινδύνων στοιχείων στη χώρα μας) και από την άλλη μεριά οι ΜΚΟ, στοχεύουν αλύπητα στην καρδιά μας. Στην καρδιά της χώρας μας. Στην πατρίδα μας την αιματόβρεκτη από πατριώτες προγόνους μας. Στην καρδιά του Ελληνισμού. Γιατί; Διότι, όπως σημειώνει κι η Λώρη Κέζα στο περιοδικό ΒΗΜΑgazino (17-4-2016):«Αυτές κι οι «Αλληλέγγυοι» (άλλο φρούτο και τούτο) δρουν παράνομα, ύπουλα, βίαια, ανώνυμα. Προσπερνούν τις συλλογικές αποφάσεις, τις πολιτικές αποφάσεις, προσπερνούν την Δημοκρατία. Κινούνται στο σκότος και συμβάλλουν στο σκότος, ανθαρρύνοντας την βία κι αποκρύπτοντας τις αληθινές προθέσεις». Ψέμματα; 

Ενδεικτικά και μόνον αναφέρουμε τα κάτωθι γεγονότα: 
1) Την παρότρυνση των λαθρομεταναστών από ΜΚΟ και Αλληλέγγυους ακτιβιστές για κατάληψη των δύο πλέον ζωτικών Πυλών της χώρας: Της Ειδομένης (από ξηράς σύνδεση της χώρας με Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη) και του Πειραιώς (από θαλάσσης σύνδεση της Ελλάδος με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας). 

2) Υποκίνηση και παράσυρση 1000 προσφύγων για παράνομη είσοδό τους στο έδαφος της FYROM και το παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο μεταξύ της γείτονος αυτής χώρας εξ αιτίας του γεγονότος τούτου και της (δικαιολογημένης) αντίδρασης των Σκοπιανών αστυνομικών και ελικοπτέρων εντός του Ελληνικού εδάφους, για να τους αποτρέψουν.

3) Η σύλληψη αλληλέγγυων Άγγλων «ακτιβιστών» με μαχαίρια και 40 κενά μπουκάλια, για αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ. 

4) Η σύλληψη αλληλέγγυων διακινητών ναρκωτικών ουσιών στους καταυλισμούς των «προσφύγων». 

5) Η υποκίνηση των λαθρομεταναστών για συνεχιζόμενη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη (που ξεπέρασε τον 1 μήνα!!) με «τεράστιες οικονομικές ζημιές για τους Έλληνες εξαγωγείς και αλλοδαπούς εισαγωγείς των Ελληνικών προϊόντων που χάνουν πλέον τις Αγορές και καταστρέφονται τα προϊόντα τους» (Γ.Μαρίνος, εφημ. ΒΗΜΑ 10-4-2016).

6) Η συνεχιζόμενη κατάληψη του λιμένος Πειραιώς, όπου οι αλληλέγγυοι ακτιβιστές και ξένες (Αραβοτουρκικές ΜΚΟ) προτρέπουν τους λαθρομετανάστες(με φυλλάδια γραμμένα στ’ Αραβικά) να μην δεχθούν τις υποδείξεις της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού, για μετεγκατάστασή τους σε οργανωμένες περιοχές «hot-spot» και να μην πιστεύουν στα φυλλάδια που τους διανέμουν οι Ελληνικές Αρχές!!! 

7) Η παρεμπόδιση του Λιμενικού και της Αστυνομίας από 150 αυτόκλητους αλληλέγγυους και λαθρο/στες στη Χίο για μεταφορά τους από το λιμάνι του νησιού στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ. Η εκεί διευκόλυνση των «αλληλέγγυων» στο άνοιγμα τρύπας στο συρματόπλεγμα του Hot Spot του νησιού από τους λαθρο/στες και της απόδρασής των. Και της εν συνεχεία παρεμποδίσεως των πλοίων να δέσουν στο λιμάνι, απ’ όπου θα επαναπροωθούντο μερικοί στην Τουρκία.

8) Η παρότρυνση ομάδος αλληλέγγυων και στην Σάμο για απόδραση λαθρο/στών που βγήκαν από την κεντρική πύλη του hot spot απειλώντας τους υπευθύνους με σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρια (Τ.Γεωργιοπούλου, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10-4-2016, σελ.

9). Και στην Λέσβο «αλληλέγγυοι» πήδηξαν στην θάλασσα για να εμποδίσουν την επιστροφή 60 ατόμων στην Τουρκία, στα πλαίσια της Συμφωνίας της με την ΕΕ στις 30-3-2016. 

10) Αλλά και στα γειτονικά μας νησιά Λέρο και Κω, τα όσα δυσάρεστα κι αρνητικά είδαν το φως της δημοσιότητος, ΜΚΟ κι Αλληλέγγυοι ήταν πίσω απ’ αυτά.,,

11) Η υπόδειξη από ΜΚΟ και Αλληλέγγυους προς τους λαθρομετανάστες να υποβάλουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα για να μην τους γυρίζει πίσω (ως έχει συμφωνηθεί), ενώ από τους 856.723 που πέρασαν το 2015 (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 31-1-2016) και του αγνώστου αριθμού «προσφύγων» που πέρασαν τους 3 πρώτους μήνες του 2016, ουδείς ως τώρα είχε ζητήσει άσυλο από την Ελληνική Πολιτεία. 

12) Το κάλεσμα των απροσδιορίστων «Αλληλέγγυων» προς τους λαθρο «να παλαίψουν μαζί για το άνοιγμα συνόρων Ε.Ε.-Τουρκίας». Η κατάληψη της πλατείας Συντάγματος και πολλών πόλεων της Μακεδονίας μας, έχει ουρά της τους «εθελοντές». Ακόμα και στην εθνική οδό –Ευζώνων στο ύψος του Πολυκάστρου όπου λαθρομετανάστης εμπόδισε Έλληνα φορτηγατζή να περάσει (ως έδειξε το Τ.V. ALPHA 5-4-2016), είχε δάκτυλο Αλληλέγγυων εθελοντών (Π.Μανδραβέλη 10-4-2016) 

13) Το θράσος των αλληλέγγυων Fred Abrahams και Εύας Κοσσέ (Σιωνιστών;;;) να πραγματοποιήσουν έρευνα σε Λέσβο και Χίο (3-9 Απρ.2016) στα Χοτ-Σποτ Μόρια και ΒΙΑΛ καλυπτόμενοι υπό τον μανδύα της Humans Rights Watch και που απαίτησαν από την Ελληνική Πολιτεία να αφαιρέσει τις κλειδαριές απ’ όλες τις οργανωμένες δομές στα νησιά μας (ΒΗΜΑ 24-4-2016, σελ. 35). 

14) Η σύλληψη 32χρονης από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ και άλλης από την Νορβηγία που διέθεταν ασυρμάτους με τους οποίους άκουγαν τις συχνότητες των Ελλήνων Αστυνομικών. 

15) Η σύλληψη Τσέχων ακτιβιστών με σφαίρες και μαχαίρια, αλλά και Ισπανών αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν σε ομάδα «προσφύγων» κατά των αστυνομικών των Σκοπίων. Επίσης το σπάσιμο αστυνομικής κλούβας της ΕΛ.ΑΣ. από λαθρο, είχε δάκτυλο αλληλεγγύων. 

16) Η αποκάλυψη του Ε.Ι.Α.Α.Α. κ. Ιωάννη Μιχαλέτου ότι στην Ειδομένη δρα ομάδα 40χρονου Τσέχου Ισλαμιστή ακτιβιστή, που χρηματοδοτείται από οργανώσεις Αντιεξουσιαστών στην Ευρώπη, από επιχειρηματίες, από ισλαμιστικές οργανώσεις αλλά και από ξένες κρατικές υπηρεσίες (ΒΗΜΑ 17-4-2016). 

17) Η συγκρουσιακή διάθεση ομάδων αντιεξουσιαστών από Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία σε Αθήνα και Θεσ/κη ως «αρωγή στους πρόσφυγες»(ΒΗΜΑ 17-4-2016). 

18) Η ύποπτη παρουσία και δράση (στα ακριτικά μας νησιά και σ’ αυτά του Ανατολικού Αιγαίου) Ισλαμιστικών και Τουρκικών οργανώσεων, όπως η One Nation, I.H.H., Border Free κ.α. που έχουν πολιτικές σκοπιμότητες και υποβοηθούνται από τον ISIS, για στρατολόγηση τζιχαντιστών και μεταφορά χρημάτων υπέρ αυτού με κύριους χρηματοδότες την Τουρκία και τις χώρες της Μ. Ανατολής. Το «όχημα» αυτού του είδους της ανθρωπιστικής βοήθειας, είχε χρησιμοποιηθεί και ως προκάλυμμα για την μετακίνηση Ευρωπαίων Ισλαμιστών στην Συρία και Ιράκ, όπου τους είδαμε να αποκεφαλίζουν εν ψυχρώ ανθρώπους!! 

19) Η θρασύτατη απαίτηση Σαουδάραβα πράκτορα «αλληλέγγυου» να αφαιρέσει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τον εγκόλπιον σταυρόν του, κατά την επίσκεψιν αυτού εις τους καταυλισμούς των λαθρο στον λιμένα του Πειραιώς, ως απαίτησαν άλλοι από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και εκείνος συνετισθείς «υπήκουσε»!! Όμως ο Πειραιώς έδωσε την πρέπουσαν απάντησιν, ως ορθόδοξος ταγός και Έλλην (που όμως τα βρωμοκάναλα την εσιώπησαν επιμελώς). 

20) Η (καθυστερημένη έστω) κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ για διερεύνηση των ρόλων των ΜΚΟ και Αλληλεγγύων όπως η Healthpoint Foundation, i Solidan Tea, Chai Team, Dresden Balkan Konvoi, Inter Europan Human Aid Association, Aid Delivery Mission, Shorba Crew κ.α.(ΒΗΜΑ 17-4-2016, σελ.28). 

Αν προσθέσουμε και την χρόνια απαίτησή τους για ‘αμεση δημιουργία Τζαμιών, από την Ελλάδα, εξάγουμε αβιάστως τα εξής ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: 

α) Ξεχάστε τους πραγματικούς αλληλέγγυους Έλληνες κατοίκους των ακριτικών μας νησιών, και της Ειδομένης, τους παππούδες και τις γιαγιάδες της αγνής αλληλεγγύης και περιθάλψεως , που προτάθησαν και για Βραβείο Νόμπελ. Ξεχάστε τις γνωστές και νόμιμες ΜΚΟ που γνωρίζατε, όπως ο Ε.Ε.Σ., οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, η Οικόπολις, η Πράξις. Ξεχάστε επίσημες κρατικές ΜΚΟ από Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σουηδία κλπ που είχαν ουσιαστική, χρήσιμη και διαφανή παρουσία. Τώρα υπάρχουν άπειρες ΜΚΟ και χιλιάδες έμμισθοι αλληλέγγυοι που δρουν ανεξέλεγκτα στον τόπο μας κι έχουν σκοτεινά σχέδια εις βάρος μας (αλλά φωτεινά κατά τον κ.Τσίπρα;;!).

β) Οι ΜΚΟ αυτές και οι «αλληλέγγυοι» έχουν σαφώς ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΛΟ. Διότι όπως προείπαμε εμφανίζονται σε Fail States ή μετατρέπουν με την δράση τους μια οργανωμένη χώρα σε Fail State! Είναι σαν τα μικρόβια που πέφτουν μαζικά σ’ ένα ωραίο φρούτο και σιγά σιγά το σαπίζουν. Και είναι όπως οι μπαχαλάκηδες σε μια …μπαχαλοχώρα. Και 

γ) Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (που μας επεβλήθη τα τελευταία χρόνια για χρηματοδότηση των ΜΚΟ- ως η νέα μορφή παραγωγικών επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα χοτ σποτ) ΕΙΝΑΙ- κατά τον υπογράφοντα- ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!!! ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ!!! ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΠΙΣΩ ΕΝΤΟΚΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΥΦΑΡΠΑΣΕ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. 

Ξύπνα και σύ φίλε μου αναγνώστη, ΕΛΛΗΝΑ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ, ΕΛΛΗΝΙΣΤΗ Ή ΕΛΛΗΝΟΦΡΟΝ και ΦΩΝΑΞΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ, ΑΠΑΙΤΗΣΕ (με Πολιτικά, Δικαστικά κλπ νόμιμα μέσα) ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ! Διότι, αφήνοντάς τους να μας χαρατσώνουν, είναι σαν να βάζουμε την υπογραφή μας για τον ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΤΙ ΔΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. Γι’ αυτό ΑΡΝΟΥΜΑΙ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ!!

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗ

Σ.Σ. Ο αρθρογράφος είναι νομικός, οικονομολόγος, εκπαιδευτικός, πολιτειολόγος, συγγραφέας, βραβευμένος Ποιητής, συνταξ. Τμ/ρχης Τραπέζης της Ελλάδος, Δ/ντής του Πολιτισμικού Μελάθρου Ρόδου κλπ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.