18 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν ο Χριστόδουλος έπεσε θύμα εκβιασμού

Έπρεπε να βγει από τη μέση για να περάσουν διάφορες πονηρές επιδιώξεις και κυρίως ο συμβιβασμός με τους Σκοπιανούς 

Από τον Δημήτρη Ριζούλη 

Οι απόρρητες αναφορές των Αμερικανών για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο αποκτούν ξεχωριστή βαρύτητα τώρα που το Σκοπιανό κλείνει άρον άρον με σαφή ήττα της Ελλάδας.

Η αποκάλυψη των WikiLeaks που αναδεικνύει και θυμίζει σήμερα η «δημοκρατία» έρχεται να επιβεβαιώσει όσα υποψιαζόμασταν λίγο πολύ οι περισσότεροι.

Ο Χριστόδουλος (παρά τα λάθη του) χαλούσε τη σούπα των Αμερικανών και γενικά των μεγάλων συμφερόντων.

Ήταν ανυπότακτος, ιδεαλιστής και δεν φοβόταν κανέναν.
Ίσως αυτό πλήρωσε τελικά.

Όπως ομολογούσε και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, η επιρροή του στην κοινή γνώμη ήταν τεράστια και ξεπερνούσε κατά πολύ αυτή των πολιτικών.
Θυμίζω για τους νεότερους και όσους έχουν ξεχάσει ότι ο Χριστόδουλος ηγήθηκε των αντιδράσεων κατά των ΗΠΑ για την επέμβαση στο Αφγανιστάν (2001), στο Ιράκ (2003) και τις μετέπειτα πολεμικές επιχειρήσεις.

Νωρίτερα είχε ξεσπαθώσει κατά των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας με πύρινα κηρύγματα που τσάκιζαν κόκαλα και δημόσιες παρεμβάσεις-φωτιά. Πάντα διαβασμένος, με σοβαρά επιχειρήματα, διέλυε όλη την προπαγάνδα που προσπαθούσαν να περάσουν οι Αμερικανοί μέσω φιλικών τους μέσων ή άλλων διαύλων.

Στόχος του όμως δεν ήταν μόνο οι ΗΠΑ, αλλά κάθε είδους δυνάστες, συμφέροντα ή σκοτεινοί κύκλοι. Δεν κρυβόταν, τους κατονόμαζε και άνοιγε μέτωπα με πανίσχυρους αντιπάλους.

Πρώτος ο Χριστόδουλος κατήγγειλε την παγκοσμιοποίηση και όσα δεινά θα έφερνε και «σύστησε» στο ελληνικό κοινό τον δαιμόνιο Τζορτζ Σόρος, αποκαλύπτοντας τα πονηρά σχέδιά του.

Πολύ πριν φανεί πού οδηγείται συνολικά η Ευρώπη χτύπησε καμπανάκι για την υποδούλωση των λαών μέσω των τραπεζών, κατήγγειλε τις πολυεθνικές, μίλησε για τους κινδύνους της μετανάστευσης και προειδοποίησε για την ισοπέδωση των αρχών, των αξιών και της ταυτότητας κάθε λαού μέσω της δήθεν προόδου.

Μη νομίζετε ότι όλα αυτά δεν είχαν κόστος. Υπήρξαν τεράστιες πιέσεις και εκβιασμοί. Σε ανώτατο επίπεδο και με πολύ βρόμικο τρόπο. Ενδεικτικά αναφέρω σήμερα για πρώτη φορά ένα περιστατικό αποκαλυπτικό του αδάμαστου χαρακτήρα του Χριστόδουλου και του πολέμου που του γινόταν.

Το 2003, κατά τις πρώτες μέρες της αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ, παρουσίαζα την πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, που ήταν άκρως μαχητική και αντιπολεμική.

Ένα πρωί αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής με κάλεσε στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή παρακαλώντας με κομψό τρόπο να ρίξουμε λίγο τους τόνους. Στη διάρκεια της συζήτησης και βλέποντας ότι επέμεινα, έστρεψε το βλέμμα του στη βιβλιοθήκη ακριβώς από πίσω του και μου έδειξε δύο φακέλους.

«Τους βλέπεις αυτούς; Με αυτά με εκβιάζουν. Μαζεύουν στοιχεία και ό,τι άλλο βρουν... Και μου τα στέλνουν για προειδοποίηση». Πάγωσα συνειδητοποιώντας τι μπορεί να παίζεται στο παρασκήνιο.
Ποια νομίζετε όμως ότι ήταν η εξέλιξη;
Λίγα λεπτά μετά και ενώ η συζήτησή μας συνεχιζόταν, με ειδοποίησαν (μέσω κινητού) ότι βομβαρδίστηκε «κατά λάθος» ένα νοσοκομείο!

Τότε ο Χριστόδουλος σηκώθηκε και είπε:
«Συνεχίστε, και λίγα λέτε...». Ύστερα από τρεις ημέρες, το κυριακάτικο κήρυγμά του ήταν φωτιά και λάβρα. Το πιο αντιαμερικανικό όλων των εποχών!
Ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες για τους φακέλους του εκβιασμού θα μου επιτρέψετε να μην τις αποκαλύψω ακόμα.

Αυτός ήταν ο Χριστόδουλος. Δεν τους φοβήθηκε ποτέ, ούτε τρόμαξε.
Μπορεί να σκέφτηκε να υποκύψει, όμως η συνείδησή του δεν τον άφηνε.
Γι’ αυτό μέχρι τέλους δεν ξεπουλήθηκε, παρότι όντως εκβιαζόταν.

Ο Χριστόδουλος ήταν ο αστάθμητος παράγοντας που έπρεπε να βγει από τη μέση για να περάσουν διάφορες πονηρές επιδιώξεις και κυρίως ο συμβιβασμός με τα Σκόπια.

Εξοντώθηκε είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των σφοδρών πιέσεων και των στημένων σκανδάλων που κυριολεκτικά τον τσάκισαν.

Όλες οι κατηγορίες που (όλως τυχαίως) είχαν μορφή καταιγίδας εις βάρος του αποδείχτηκαν ψεύτικες και σχεδόν κωμικές.
Όμως, επιτέλεσαν τον... σκοπό τους.

Στο μέλλον ίσως μάθουμε τι ακριβώς συνέβη. Πάντως στο τηλεγράφημα των WikiLeaks η αμερικανική πρεσβεία το ομολογούσε. Με τον Χριστόδουλο εν ζωή η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.
Γι’ αυτό αναζητούσαν εναγωνίως τον κατάλληλο διάδοχο. 

Δημοκρατία



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.