26 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για την προπαγάνδα των Σκοπιανών.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η ψευδής προκλητικότητα του Ζάεφ

Κάθε φορά που ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κάνει δηλώσεις πάνω στο θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας τον κατηγορούν για προκλητικότητα και ότι δεν θα έπρεπε να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κι επίσης ότι το πρέπον είναι να περιμένει την τελική φάση της όλης διαδικασίας για να έρθει σε ισχύ η Συμφωνία. Μόνο που όλοι τους ξεχνούν ότι ο Ζάεφ δηλώνει μόνο και μόνο αυτά που κέρδισε σε μία υποτίθεται διαπραγμάτευση που κράτησε τόσο καιρό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν σπατάλησε τόσο χρόνο για να πάρει τη μακεδονική γλώσσα από τα χέρια του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ούτε για τη μακεδονική εθνότητα, αφού την πήρε από τον ΥπΕξ της Ελλάδας. 

Έτσι το μόνο του πρόβλημα είναι μόνο το Βόρεια Μακεδονία γιατί βέβαια και οι τρεις ήθελαν μόνο τη λέξη Μακεδονία και τίποτα άλλο, αλλά τα πρώτα Συλλαλητήρια ήρθαν να ανατρέψουν αυτή την παράλογη βούληση. Άρα ο Ζάεφ δεν είναι καν προκλητικός, απλώς αναφέρει με έμφαση τις επιτυχίες που του χάρισαν αυτοί που δεν πιστεύουν στον Ελληνισμό και παραμένουν κολλημένοι σε μία καθυστερημένη και ξεπερασμένη ιδεολογία που ήθελε να δώσει τα πάντα αλλά κρατήθηκε λόγω αντίστασης του ελληνικού λαού, είναι λοιπόν πιο σωστό να λέμε ότι λέει την αλήθεια αφού όλα όσα λέει του παραχωρήθηκαν. Το πρόβλημα το αληθινό γι' αυτόν δεν είναι τι λέγεται στην Ελλάδα, αλλά να περάσει το δημοψήφισμα χωρίς μεγάλη αποχή, αλλιώς θα είναι ουσιαστικά και το τέλος της πολιτικής του καριέρας αφού επί του πρακτέου εμπιστεύθηκε τον Πρωθυπουργό και τον ΥπΕξ της Ελλάδας που του υποσχέθηκαν ότι τελικά θα συμφωνήσει ο ελληνικός λαός, αλλά τώρα βλέπει το λάθος του.

πηγή 

Ο Μακεδονικός αγώνας και η προπαγάνδα

Κάθε κρατικός φορέας θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθήσει τις εντολές της κεντρικής εξουσίας για να μην έχει πρόβλημα με την ιεραρχία κι έτσι βλέπουμε ανθρώπους να είναι τρομοκρατημένοι και να μην εκφράζονται ελεύθερα για τον Μακεδονικό Αγώνα της εποχής κι αυτό μας θυμίζει εποχές του Σχεδίου Ανάν, όμως οι ίδιοι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι χάρη στην αντίσταση μας και μόνο που καταφέραμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του Σχεδίου που όλοι μάς έλεγαν ότι έπρεπε να το υπερψηφίσουμε στο δημοψήφισμα ενώ όταν το απορρίψαμε δεν είχαμε τελικά καμία επίπτωση και μάλιστα αντιθέτως πολλοί από αυτούς ομολόγησαν ότι δεν ήταν η σωστή επιλογή αυτό που προώθησαν κι ότι καλά έκανε ο κυπριακός λαός που επέλεξε την ελευθερία του και όχι την υποταγή που ήθελε η κομματική προπαγάνδα. 

Τώρα διανύουμε αυτήν την πολεμική φάση για τον αγώνα κι είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που τώρα καταλαβαίνουν ότι έπεσαν θύματα της προπαγάνδας και για το θέμα της Μακεδονίας. Στην αρχή θεώρησαν ότι τώρα είναι αργά για ν' αντιδράσουν αλλά μετά καταλάβαν την αξία της αντίστασης. Διότι μόνο το πρέπον πρέπει να γίνει για την ιστορία του Ελληνισμού κι ότι κανένας πολιτικός όσο ισχυρός και να είναι δεν μπορεί να μην ακολουθήσει τη θέληση του ελληνικού λαού. Έτσι άρχισε η αναδίπλωση των δυνάμεων του λαού για να σταματήσει πια αυτή η προπαγάνδα αφού τελικά δεν έχει κανένα υπόβαθρο και καμία στρατηγική για συνέχεια. Τώρα οι δικοί μας δεν είναι πια τρομοκρατημένοι και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για ν' αλλάξει το μέλλον. Και σε κάθε περίπτωση δεν είναι να ακούν τα κυβερνητικά λεγόμενα αλλά ν' ακολουθούν τις πράξεις της αντίστασης. 

πηγή 

Είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας

Αν πρέπει να αξιολογήσουμε τη συμπεριφορά μας για τα εθνικά θέματα, τότε το 2018 θα είναι το στίγμα μας όσον αφορά στο Μακεδονικό Αγώνα. Διότι θα πρέπει να κάνουμε αναφορά στους επόμενους για τις πράξεις που κάναμε αυτή τη χρονιά αλλά βέβαια και την επόμενη αν χρειαστεί. Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι μια λεπτομέρεια αλλά η ουσία του αγώνα επειδή ανήκει στην ιστορία του Ελληνισμού και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ένα λάθος και να το υποστεί ο Ελληνισμός λόγω της άγνοιας του. 

Με αυτή την έννοια είμαστε υπεύθυνοι για τη συνέχεια μέσω των πράξεών μας, δεν θα αρκεί να λέμε ότι πήραμε θέση για να μην έχουμε ενοχές και τύψεις. Διότι αν περάσει η αρπαγή του ονόματος της Μακεδονίας ποιος θα μπορεί να μας συγχωρέσει γι' αυτή την εθνική αμαρτία. Δεν είναι πια μόνο και μόνο μια ατομική τοποθέτηση που φτάνει. Υπάρχει ανάγκη ν' αντισταθούμε σε συλλογικό επίπεδο για το όνομα του Ελληνισμού. Διότι κανένας άλλος δεν θα παίξει τον ρόλο μας σε αυτόν τον αγώνα. Κι όσα κι αν είναι τα κράτη που έχουν πάρει μια θέση, μόλις θα ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, θα δηλώσουν ότι πρέπει να αλλάξουν γνώμη διότι πολύ απλά η εθνική μας θέση θα γίνει σεβαστή. 

Δεν πρέπει κατά συνέπεια να μας ενοχλούν αυτά τα δεδομένα από τη στιγμή που όλοι περιμένουν την επίσημη θέση της Ελλάδας. Η Μακεδονία όσο και να θέλουν μερικοί να την αποκόψουν από τον κόσμο του Ελληνισμού παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωντανής μας ιστορίας γιατί ποτέ δεν αφήσαμε κανένα να την πληγώσει θανάσιμα και δεν θα αρχίσουμε τώρα το 2018.

πηγή 

Περί δημοψηφίσματος στα Σκόπια

Από τώρα οι ηγέτες των Σκοπίων τουλάχιστον όσοι προωθούν το Προσύμφωνο των Πρεσπών, προσπαθούν να ετοιμάσουν κάθε ενδεχόμενο διότι παρόλο που θεωρούν σχεδόν σίγουρη την αποδοχή, δεν είναι ακόμα σίγουροι αν θα επιτευχθεί το κατώτατο όριο συμμετοχής στο δημοψήφισμα που πρέπει να ξεπερνά το 50% του εκλογικού σώματος. Έτσι για να εξασφαλίσουν την πορεία τους άρχισαν να λένε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτή η διπλή επιτυχία, το όλο θέμα θα ξαναπεράσει από τη Βουλή των Σκοπίων. Ουσιαστικά μετατρέπουν σε αυτή την περίπτωση το δημοψήφισμα σε ένα συμβουλευτικό. Άλλωστε είναι ένα στοιχείο του Προσυμφώνου. Βέβαια αυτό γίνεται για να σώσουν ταυτόχρονα και την πολιτική τους καριέρα διότι η αντιπολίτευση θέλει να γίνουν εκλογές αν δεν πληροί όλες τις διαδικασίες το δημοψήφισμα. 

Η όλη προπαγάνδα που έχει αναπτυχθεί αφορά μόνο και μόνο το πρόβλημα της Βόρειας Μακεδονίας και κανένα άλλο άρθρο από τα 20 του Προσυμφώνου διότι πολύ απλά είναι το μόνο σημείο συμβιβασμού επί της ουσίας αφού θα ήθελαν μόνο και μόνο τη λέξη Μακεδονία. Μόνο τα Συλλαλητήρια στην Ελλάδα απέρριψαν αυτό το ενδεχόμενο. Έτσι προσπαθούν να καλύψουν αυτό το κενό μιλώντας ακόμα και στους επιχειρηματίες για τις χρυσές δουλειές που θα κάνουν στην πατρίδα μας αν επικρατήσει το ναι. 

Βλέπουμε επίσης ότι το δημοψήφισμα δεν αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα. Έτσι και οι πολιτικοί της Ελλάδας που περιμένουν να ξεφορτωθούν αυτό το πρόβλημα μέσω των Σκοπιανών ας ετοιμαστούν από τώρα να αλλάξουν και να κανονίσουν την πολιτική πορεία πάνω σε αυτό το θέμα για να μην καούν οριστικά διότι οι νέοι Μακεδονομάχοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και να εγκαταλείψουν τον αγώνα λόγω άλλων συμφερόντων, ξεχνώντας την ιστορία του Ελληνισμού.

πηγή 

Η αντίσταση των ομογενών της Νέας Υόρκης

Όσο και να ήθελαν να παραστήσουν τους συμβιβασμούς τους ως επιτεύγματα, ο Πρωθυπουργός και ο ΥπΕξ δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τους Έλληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης διότι πολλοί από αυτούς είναι και μακεδονικής καταγωγής και ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει το Προσύμφωνο των Πρεσπών για τη συνέχεια του Ελληνισμού. Έτσι βρέθηκαν και οι δύο ανεπιθύμητοι και μάλιστα αναγκάστηκαν να αλλάξουν την τοποθεσία της μίας ανοιχτής εκδήλωσης του Γενικού Προξενείου έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα έρθουν Έλληνες που διαφωνούν μαζί τους κι αποφάσισαν να είναι σε χώρο ελεγχόμενο.

Αυτό είναι μία χαρακτηριστική κίνηση ενός αυταρχικού συστήματος που φοβάται τον ίδιο του τον λαό και θέλει να ξεφύγει από την πίεσή του. Έτσι ακόμα και στη Γενική Συνέλευση που διεξάγεται στα Ηνωμένα Έθνη, ο Πρωθυπουργός και ο ΥπΕξ δεν μπορούν να κρυφτούν διότι τα καμώματά τους είναι γνωστά και στη Νέα Υόρκη. Βέβαια αυτό χαλάει την εικόνα που θέλουν να προβάλλουν και δεν μπορούν να παρουσιαστούν ως διπλωμάτες υψηλού επιπέδου που πετυχαίνουν σπουδαίες συμφωνίες. Παραμένουν τα ίδια κομματόσκυλα που δεν τολμούν ν' αντιμετωπίσουν τον ελληνικό λαό διότι μπορεί να μην τον σέβονται, αλλά τον φοβούνται. 

Έτσι ακόμα και στη Νέα Υόρκη τόσο μακριά από την πατρίδα αναγκάστηκαν να κρυφτούν. Διότι ο Ελληνισμός δεν βρίσκεται μόνο και μόνο εντός Ελλάδας. Είναι ισχυρός στην Αμερική και ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη. Τα σχέδιά τους δεν λειτούργησαν και φάνηκε με ξεκάθαρο τρόπο ότι επί της ουσίας ντρέπονται για τις πράξεις τους όταν αντικρίζουν την αντίσταση του Ελληνισμού. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.