27 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

- Διάβασα στα Μ.Μ.Ε., για την θέση που πήρε σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, ένας καταξιωμένος πολιτικός και ειλικρινά απογοητεύτηκα. Δεν θα μ’ ενδιέφερε ούτε θα το σχολίαζα, αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος, τον Πολιτικό αυτόν προσωπική μου άποψη, τον θεωρώ έναν καταξιωμένο επιστήμονα και πολιτικό. Ο λόγος για τον κ. Αθαν. Παπαχριστόπουλο. Οι θέσεις του στα διάφορα εθνικά, κοινωνικά και ιδίως διαφθοράς της εξουσίας και όχι μόνον μ’ έβρισκε πάντα σύμφωνο και θεωρούσα ότι αυτός, δεν έχει καμία σχέση, με την πλειάδα των Πολιτικών, προοδευτικών και όχι μόνο, που έφεραν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση, που κινδυνεύει ακόμη και η εθνική μας κυριαρχία.

- Αυτός είναι ο βασικός λόγος που απογοητεύτηκα, λυπήθηκα και πικράθηκα, για την θέση του ότι · η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική για την Ελλάδα και ιδίως για τους Ελληνες της Μακεδονίας.

- Προσπάθησα να ερμηνεύσω την θέση αυτή του εν λόγω πολιτικού, δεν μπόρεσα βέβαια, διαφωνώ ριζικά για τα διάφορα πικρόχολα σχόλια για το πολιτικό του ήθος, αλλά η απορία μου και τα ερωτηματικά παραμένουν.

ΠΡΩΤΟΝ: Ο αγαπητός κατά τ’ άλλα Πολιτικός, για την θέση του αυτή λέει: «… αυτό είναι θέμα που πρέπει να λυθεί και αυτό είναι καλό για την χώρα…». Συμφωνώ ότι το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί για το καλό όλων. Διαφωνώ όμως ριζικά, με το περιεχόμενο της Συμφωνίας, ότι ήταν για το καλό της χώρας μας και παραθέτω τους λόγους γιατί. Ο κ. Νίμιτς μία 20-ετία περίπου προσπαθεί να υφαρπάξει μια υπογραφή από Έλληνα πρωθυπουργό, για το αίτημα των Παραχαρακτών της Ιστορίας και την πήρε από τον σημερινό Πρωθυπουργό της χώρας μας. Και! τούτο διότι το συνονθύλευμα των Σκοπίων λέει στους Αμερικανούς, για να μπω στο ΝΑΤΟ και να το σώσω, πρέπει να με αναγνωρίσει η Ελλάδα ως Μακεδονία. Οι Σκοπιανοί ξέρουν πολύ καλά ότι, όλα τα Κράτη του κόσμου να τους αναγνωρίσουν ως Μακεδόνες, ουδέποτε θα γίνουν Μακεδόνες, εκτός εάν τους αναγνωρίσει η Ελλάς, διότι κτήτωρ της Μακεδονίας από τους μυθικούς ακόμη χρόνους είναι η Ελλάς. Αυτό λοιπόν επέτυχαν οι Σκοπιανοί.

Τώρα δεν έχει καμία σημασία πλέον εάν οι πολιτικοί μας συμφωνούν ή διαφωνούν ή στη Βουλή δεν ψηφισθεί ή ακόμη και με δημοψήφισμα δεν έχει εγκριθεί, εδώ στις Πρέσπες το πρόβλημα έχει τελειώσει και η αποστολή του κ. Νίμιτς επετεύχθη με επιτυχία. Έμεινε όμως το μέλλον της Ελληνικής Μακεδονίας αβέβαιο και καθιερωμένο πλέον στις ορέξεις των Σκοπιανών και στα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Αγαπητέ κ. Παπαχριστόπουλε, με αυτή την Συμφωνία, συμφωνείτε;

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Σ’ ένα άλλο σημείο της δήλωσής του ο Αξιότιμος κ. Παπαχριστόπουλος λέει: «… Όσοι διαβάσουν με προσοχή την συμφωνία μπορεί να αλλάξουν γνώμη, ίσως όχι όλοι…». Όταν λέμε ο Ελληνικός λαός διαβάσει το κείμενο, πολλοί θ’ αλλάξουν γνώμη, πού θα βρει το κείμενο και πώς να το διαβάσει, εάν αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν ενημερώνουν σχετικά τον Ελληνικό λαό; Ακόμη ούτε καν συζήτηση έγινε για το άκρως σοβαρό αυτό εθνικό θέμα στη Βουλή των Ελλήνων για να ενημερωθεί κάπως ο Ελληνικός λαός. Αλλά! καταπατώντας την επιθυμία χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, η Κυβέρνηση ετσιθελικά, υπό ισχυρή αστυνομική κάλυψη, ενισχυθείσα και από το εξωτερικό, έναντι του Ελληνικού λαού (φασίστες, αναρχικοί, ακροδεξιά στοιχεία κλπ., έλεος), υπέγραψε την καταδίκη της Μακεδονίας.

- Την Συμφωνία αυτή ο επιφανής Έλλην Πατριώτης, Μίκης Θεοδωράκης, την χαρακτηρίζει ως Εθνική Μειοδοσία και ως αξεπέραστη πολιτική ήττα της Ελληνικής Πολιτικής. Δεν πιστεύω και αυτός να είναι φασίστας. Όσο και αν είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο, που με καμία λογική δεν στέκεται, με την Συμφωνία αυτή, η Ελληνική Κυβέρνηση αναγνώρισε το έδαφος των Σκοπίων (Μεσσία, Παιονία, Δαρδανία, Βαρτάσκα), ως Μακεδονία του Φιλίππου Β΄, την παρεφθαρμένη Σλαβική Βουλγαρική γλώσσα που ομιλούν οι Σκοπιανοί ως αρχαία γλώσσα των Μακεδόνων (αιολική) και ότι οι Σκοπιανοί ανήκουν στο ανύπαρκτο Μακεδονικό Έθνος. Τα σχόλια περιττεύουν. Αγαπητέ μου κ. Παπαχριστόπουλε με αυτή την Συμφωνία των Πρεσπών συμφωνείτε;

- Επίσης θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, παρ’ όλο από την συμφωνία πήρε με το έτσι θέλω, ό,τι ήθελε, έφερε το θέμα στην Βουλή των Σκοπίων, αποφάσισε και Δημοψήφισμα. Εμείς λοιπόν οι Έλληνες, που μεταλαμπαδεύσαμε στην Ανθρωπότητα την Δημοκρατία, δεχόμεθα από το συνονθύλευμα αυτό των Σκοπίων, μαθήματα Δημοκρατίας. Δυστυχώς! το καράβι της Δημοκρατίας μας μπάζει νερό από παντού. Ίσως! είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι Έλληνες πολίτες προσπαθούν να σώσουν την πατρίδων των, από την ίδια την Κυβέρνησή των.

Λέει ο Περικλής στον Επιτάφιο του: «Το πολίτευμα λέγεται Δημοκρατία, επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι πολίτες, αλλά ο Λαός» (όνομα μεν δια το μη ες ολίγους αλλ’ ες πλείονες οικείν δημοκρατία κέκληται, Θουκ. Β! 37) και σε άλλο μέρος λέει: «… Έπαινος ταιριάζει στους προγόνους μας, αλλά ακόμη περισσότερο στους πατέρες μας. Επειδή μόχθησαν για να προσθέσουν σ’ εκείνα που κληρονόμησαν, την όση εξουσία και δύναμη μας άφησαν».

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.