5 Μαρτίου 2018

Δρούγος: Αλήθειες που θέλω να επισημάνω για το Σκοπιανό. Όχι στο όνομα, δεν μασάω τα λόγια μου, έχει χυθεί πολύ αίμα.

Μόνον η απάλειψη του ονόματος «Μακεδονία» απαλείφει τον όποιο «μακεδονικό» αλυτρωτισμό

Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Δρούγος

1. Δυστυχώς στην πατρίδα μας κάποιοι δεν ακούνε και οδηγούμαστε σε τραγικές υποχωρήσεις και ήττες σε Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά. Ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο και μπορώ να τα γράφω. Γιατί κάποιοι εντολοδόχοι ύποπτων κύκλων σε ορισμένα ΜΜΕ δεν αφήνουν να λεχθούν αλήθειες. Προσωπικά, όσο έχω φωνή, λόγο και επιχειρήματα θα τα λέω και γράφω. όπως έχει τραγουδήσει και η Άννα Βίσση «όσο έχω φωνή θα σου τραγουδάω» (να το πω λίγο πιο απλά).

2. Ο Τσίπρας, ένας τελείως άσχετος μαρξιστής πολιτικάντης, πήρε κατευθύνσεις να ανοίξει το Σκοπιανό αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ. Και ειδικά μετά την συνάντηση με τον Βαλκανιάρχη Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Ο τελευταίος του έδωσε κάποιες νύξεις – εντολές.

3. Ερχόμενος εδώ ο Τσίπρας λαμβάνει μια τρισέλιδη έκθεση ότι δεν μπορεί να ανακτήσει με τίποτα την δυναμική στον ελληνικό λαό. Άρα χάνει με διαφορά από τη ΝΔ. Γνωστό άτομο του είπε «προχώρα τώρα σε άνοιγμα του Σκοπιανού, για να τριχοτομήσεις τη Νέα Δημοκρατία. Σε Σαμαρικούς, Μητσοτακικούς και Καραμανλικούς». Και εδώ υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα γιατί η ΝΔ δεν έχει ενιαία γραμμή. Το συγκεκριμένο πρόσωπο του είπε ότι «η ΝΔ θα έχει προβλήματα, τα ποσοστά της θα είναι πρώτου κόμματος, αλλά θα σώσεις την παρτίδα με ένα ποσοστό που θα έχεις λόγο σε νέες εκλογές. Διαφορετικά τελείωσες.» 

4. Το κύριο πρόβλημα είναι το όνομα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, καλό θα ήταν να πάει για φροντιστήριο ιστορίας, πολιτισμού, γεωγραφίας και όχι μόνο. Το Σύνταγμα καθορίζει εθνότητα, γλώσσα και πολιτισμική κληρονομιά. Όλα όμως απορρέουν από το όνομα, το οποίο δεν πρέπει να δοθεί ποτέ, και εδώ ο κυρίαρχος λαός έχει τον βασικό λόγο και πρέπει να είναι έτοιμος για όλα. Και όταν λέω «όλα», εννοώ όλα. Παράλληλα να ενισχύσουμε το κρυφό φρόνημα ελληνικής καταγωγής πολιτών της FYROM, που απλά τους έχουνε βαφτίσει ως Βλάχους. Το όποιο κλοπιμαίο όνομα με όρο «Μακεδονία» δεν χαλαρώνει τον αλυτρωτισμό, αλλά τον ενισχύει.

5. Το άρθρο 3 του Σκοπιανού Συντάγματος υποστηρίζει το απαραβίαστο των συνόρων του κράτους, αλλά κρύβει 2-3 σημεία που δεν τα λένε οι υποχωρητικοί δικοί μας. Το άρθρο 4 αφορά ιθαγένεια – γλώσσα. Το άρθρο 49 αφορά τους Σκοπιανούς που βρίσκονται εκτός FYROM. Το άρθρο 130 κάνει λόγο για αναθεώρηση. Αυτή μπορεί να γίνει ή αν το ζητήσει ο πρόεδρος της χώρας ή αν το ζητήσουνε 30 από τους 120 βουλευτές ή 150.000 υπογραφές πολιτών. Το άρθρο 131 για να περάσει στο Kοινοβούλιο απαιτεί 80 από τις 120 έδρες. Εδώ τώρα μπαίνουν οι Αλβανοί. Αλλά οι 20 έδρες δεν φθάνουν. Άσε το τι θα ζητήσουν, που δύσκολα οι Σλαβογενείς θα δώσουν.

6. Κανένας δεν εγγυάται αν οι Σκοπιανοί ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, μια επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναθεώρηση του αναθεωρηθέντος Συντάγματος. Άρα θα τους έχουμε βάλει στο ΝΑΤΟ, έστω με κάποια ονομασία, κι αυτοί θα μπορούν μετά να κάνουνε αλλαγές και τροποποιήσεις, όπως θα επιθυμούσαν. Η απειλή από τα Σκόπια δεν είναι στρατιωτική. Είναι πολιτισμική και τρισάθλια προσβολή στην ιστορία μας. Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος, αλλά οι ψευτομακεδόνες θα κάνουν ασύμμετρο και υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδος. Και εκεί το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Μην ακούτε παπαγαλάκια της παραδημοσιογραφίας και ανθρωπίδια της ευκαιριακής υποτέλειας.

7. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει την ενδοτική πολιτική του προς λύση, τότε εκλογικά, όχι απλά θα ηττηθεί αλλά θα συντριβεί. Όμως το θέμα είναι έντονο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Το θέμα δεν είναι η αλλαγή ονομάτων στα Σκόπια, π.χ. αν στο κεντρικό γήπεδο των Σκοπίων, απαλειφθεί το όνομα Φίλιππος Β. Μην ερωτοτροπούμε με το φεγγάρι, ο ήλιος είναι ο κυρίαρχος στο σύμπαν.

8. Η απάλειψη του ονόματος «Μακεδονία» απαλείφει τον όποιο «μακεδονικό» αλυτρωτισμό. Όσο έχουν το όνομα μας, να το θυμάστε ότι «έχουνε έτοιμη -βάσει πολύ δυνατών πληροφοριών μου- την αναθεωρητική ατζέντα τους. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες πλαστογράφοι. Είναι πειρατές – δολοφόνοι στην αδύναμη βαλκανική. Είναι ανθέλληνες. Είναι αίσχος να δικαιωθούν τα κομμουνιστικά κατακάθια που ηττήθηκαν το 1949. Είναι ντροπή να δικαιωθούν ο μέθυσος Τίτο (ένα από τα πιο σύγχρονα καθάρματα της ιστορίας), που μαζί με τον Καρντέλι και τον Βουξάνοβιτς δημιούργησαν το ψευδεπίγραφο «Mακεδονικό». Οι σκελετοί της Γιουγκοσλαβικής ιστορίας δεν πρέπει να βγούνε από τα χρονοντούλαπα της ιστορικής τους ήττας. Ποτέ.

9. Ασφαλώς η συμμαχία του ΝΑΤΟ για πολλούς και διάφορους λόγους πρέπει να διατηρηθεί. Την υποστηρίζω (εγώ δεν είμαι κατά του ΝΑΤΟ. Με ξέρετε. Είμαι πάνω απ’ όλα υπερ της πατρίδας μας και μόνο). Αλλά ποτέ των ποτών στους ώμους της πατρίδας μας μια προδοσία της Μακεδονίας. Κοτζιάς-Τσίπρας-Ζάεφ και Ντιμιτρώφ είναι επικινδυνο τετράγωνο.

10. Τέλος αν τα Σκόπια θέλουν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ (αν και προσωπικά δεν είμαι θετικός), πρέπει να καταλάβουν ότι το όνομα Μακεδονία δεν πωλείται/δεν αγοράζεται/δεν τεμαχίζεται και δεν οικειοποιείται ποτέ από διεστραμμένους παραχαράκτες ιστορικών και γεωγραφικών δεδομένων. Που μέσα από βρώμικες πανεπιστημιακές έδρες προωθούν από το εξωτερικό άθλιες μεθοδεύσεις. Τελεία και παύλα. Όσο για τους τυχόν αρχιερείς των υποχωρήσεων και των εύπεπτων λύσεων, στην χώρα μας υπάρχει πάντα Θεός και Γουδή. Και το δεύτερο έχει προηγούμενο.

Πηγή Το καραβάκι της ιστορίας 
Αρχική πηγή Analysts for Change
Αβέρωφ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.