9 Μαρτίου 2018

Βαθαίνει το σκοτάδι στο γαλάζιο ελληνικό ουρανό

Σαν να μη μας έφτανε η χρεοκοπία, δίπλα μας έχουμε πια μία πολεμοχαρή, ναζιστική χώρα των 80 εκ., η οποία είναι επί πλέον απίστευτα υποανάπτυκτη – καθώς επίσης σοβαρά τραυματισμένη οικονομικά και στρατιωτικά, οπότε ακόμη πιο επικίνδυνη.

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

Επικαιρότητα

Με την άνοδο του ΑΕΠ μόλις κατά 1,4% μετά από οκτώ χρόνια βαριάς ύφεσης, κάτω από το στόχο και χαμηλότερη ουσιαστικά από τη συγκυριακά μεγάλη αύξηση του τουρισμού λόγω των προβλημάτων των γειτονικών χωρών, με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου κατά 4,3% μέσα σε δύο μόλις ημέρες όταν στον υπόλοιπο πλανήτη γίνεται πάρτι, με τα κρατικά ομόλογα σε ελεύθερη πτώση, με την αποθράσυνση των Σκοπίων που εμμένουν στο μακεδονικό μύθο τους, με τον εθνικό μας εξευτελισμό στους Δελφούς από όλους τους Ευρωπαίους που συμμετείχαν, με τη δόλια σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, με τις συνεχείς απειλές των Τούρκων κοκ., το μόνο δυστυχώς που μπορεί να πει κανείς δεν είναι άλλο από το ότι, αυτή η κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη και πρέπει να φύγει αμέσως – χωρίς αυτό να σημαίνει πως διακρίνουμε κάποια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στον ορίζοντα, αφού ολόκληρο το κομματικό σύστημα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

Πόσο μάλλον όταν φαίνεται να επαναλαμβάνεται η ιστορία του 1890, όπου αφενός μεν χρεοκόπησε η Ελλάδα μέσα σε ένα κλίμα διχασμού και εμφυλίου πολέμου, αφετέρου ενεπλάκη σε πόλεμο με την Τουρκία – γεγονότα που οδήγησαν τότε σε έναν διεθνή οικονομικό έλεγχο της πατρίδας μας, καθώς επίσης σε μία δυσβάστακτη αποζημίωση υπέρ των Τούρκων παράλληλα με τα δάνεια, για τα οποία εκχωρήθηκαν τα κρατικά μας έσοδα.

Γεγονός είναι πάντως πως δίπλα μας έχουμε πια μία πολεμοχαρή, ναζιστική χώρα των 80 εκ., η οποία είναι επί πλέον απίστευτα υποανάπτυκτη, καθώς επίσης σοβαρά τραυματισμένη οικονομικά και στρατιωτικά, οπότε ακόμη πιο επικίνδυνη – ενώ εμείς συνεχίζουμε να βλέπουμε τουρκικά σίριαλ στις τηλεοράσεις, με τους πολιτικούς μας να αδιαφορούν για τη σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών, προτιμώντας τις κενές συζητήσεις των Δελφών!

Σε κάθε περίπτωση, όσο άσχημο και αν ακούγεται, η Ελλάδα έχει μετατραπεί πλέον σε μία ανοχύρωτη περιοχή χωρίς εθνική κυριαρχία – αφού δεν είναι σε θέση να επιβάλλει το διεθνές Δίκαιο στην επικράτεια της, με αποτέλεσμα όλοι οι γείτονες της να επιβουλεύονται την εδαφική της ακεραιότητα. Αυτό που μας στενοχωρεί όμως ιδιαίτερα είναι το ότι, οι ελληνικές επιχειρήσεις παραμένουν σε χώρες όπως τα Σκόπια και η Αλβανία, στηρίζοντας τες οικονομικά – χωρίς να ενδιαφέρονται καθόλου για την πατρίδα τους, αλλά μόνο για τη χαμηλή φορολογική τους επιβάρυνση. Όσο για το ίδιο το κράτος, δεν τολμάει καν να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία, σταματώντας τη διέλευση των φορτηγών της προς την Ευρώπη – ούτε να επιβάλλει εμπορικές έστω κυρώσεις, σε εκείνα τα γειτονικά κράτη που έχουν αποθρασυνθεί.

Σαν να μην έφταναν δε όλα αυτά, η κυβέρνηση της χρεοκοπημένης χώρας μας συνεχίζει να εκτρέφει το πελατειακό κράτος, μεγεθύνοντας το – ενώ πληρώνει τους νέους διορισμούς με την υπερβολική αύξηση της φορολόγησης όλων εμάς των υπολοίπων, οι οποίοι ως εκ τούτου κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους.

Παράλληλα, δεν διστάζει να ακολουθεί τα βήματα των κυβερνητικών προκατόχων της, μοιράζοντας επιδόματα ακόμη και σε πάμπλουτους υπουργούς της – αδιαφορώντας για την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, πιθανότατα επειδή θεωρεί πως θα συνεχιστεί η εκκωφαντική σιωπή των αμνών, ενώ τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα του «ετερόκλητου όχλου», όπως μας χαρακτήρισε συλλήβδην, δεν θα επαναληφθούν. Στα πλαίσια αυτά, το να παραμένει κανείς αισιόδοξος, τη στιγμή που το σκοτάδι στο γαλάζιο ελληνικό ουρανό γίνεται όλο και πιο βαθύ, θα ήταν πράγματι ουτοπικό. 

analyst



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.