8 Φεβρουαρίου 2014

Η δυναμική του ζεόλιθου.

Του Νίκου Λυγερού   

Η δυναμική του ζεόλιθου ξεπερνά όλο και περισσότερα εμπόδια και μετατρέπει αυτό το στρατηγικό ορυκτό σε εθνικό ζήτημα που ζει μέσω του ελληνικού λαού. Ο ζεόλιθος πριν λίγο καιρό ήταν παντελώς άγνωστος στην πατρίδα μας, ενώ κάθε χρόνο η Ανθρωπότητα χρησιμοποιεί τέσσερα εκατομμύρια τόνους. Στη συνέχεια ήταν άγνωστες οι βασικές του ιδιότητες ενώ λειτουργεί ως φυσική αποτοξίνωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά κανείς δεν ήξερε τι γίνεται ακριβώς με τον ελληνικό ζεόλιθο ενώ υπάρχουν δικαστικές υποθέσεις λόγω γραφειοκρατίας. 

Τώρα όμως ο ελληνικός λαός έχει μάθει για τις πολλαπλές εφαρμογές που έχει στους τομείς υδρογονανθράκων, της κατασκευής, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας αλλά και της ανθρώπινης χρήσης. Ξέρει την ικανότητά του να καταπολεμά τον παγετό, τον δάκο της ελιάς, τον νηματώδη σκώληκα, τους μύκητες. Έχει αποκτήσει γνώσεις για την αύξηση της παραγωγής που επιτρέπει την εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων, για την αποφυγή σκληρών φυτοφαρμάκων που μολύνουν το περιβάλλον. Τώρα ο ελληνικός ζεόλιθος άγγιξε επιτέλους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προωθούν την αξιοποίησή του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Διότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει στην πατρίδα μας και ειδικά στη Θράκη που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα κατά καιρούς, αυτός ο ορυκτός πλούτος, ενώ μπορεί άνετα να αποτελέσει ένα προϊόν εξαγωγής που μπορεί να βοηθήσει επί της ουσίας για την ανάκαμψή μας. Επίσης με τις ιδιότητες που έχει μπορεί άνετα να καλυτερέψει την παραγωγή του ελαιόλαδου, το οποίο είναι προϊόν φάρος σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Είναι λοιπόν απαραίτητο να προσπεράσουμε και τα τελευταία εμπόδια για να δούμε την υλοποίηση ενός οράματος με την αρχή της εξόρυξης του ελληνικού ζεόλιθου και τον στρατηγικό σχεδιασμό μιας κάθετης ανάπτυξης για να βελτιστοποιήσουμε την χρήση και να αναδειχθεί το γεγονός ότι ο κλινοπτιλόλιθος ως φυσικός ζεόλιθος ανήκει στις μεγαλύτερες καινοτομίες του κόσμου για το μέλλον της Ανθρωπότητας.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Επίσης δείτε Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεολιθική υγεία". Βοτανοπωλείο - Τεϊοποιείο "Παιώνια", Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο, Αθήνα. Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.