5 Φεβρουαρίου 2014

Το Afrika Korps των Γερμανών στην Ελλάδα.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Για κάποιους Γερμανούς είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Πιθανώς για τους ίδιους να ανήκουμε στο επίπεδο εκείνων των Αφρικανικών χωρών που στερούνται βασικών κρατικών υποδομών. 

Τι άλλωστε άλλο μπορεί να σημαίνει και η δήλωση  του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας και υπουργού  Οικονομίας Ζίγμαρ Γκάμπριελ,  σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βέλτ.

Σε ό,τι αφορά, την Ελλάδα, ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι είναι μια περίπτωση «περισσότερο για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεδομένου ότι σε αυτήν δεν υπάρχουν καθόλου κρατικές δομές». Η Ελλάδα, πρόσθεσε, κατόρθωσε να μπει στην Ευρωζώνη μόνο μέσω της «παραποίησης όλων των στοιχείων».  

Γνωρίζουμε ότι το  ΔΝΤ είναι εκείνος ο μηχανισμός που συνεργεί  με χώρες που έχουν βέβαιες  κρατικές  δομές , ώστε  να  δώσουν ώθηση στον παραγωγικό μηχανισμό τους  να ξαναπάρει μπρος ( και ο Θεός βοηθός), ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα   δίνει  οικονομική και τεχνική βοήθεια αποκλειστικά σε  τριτοκοσμικές χώρες που στερούνται υποτυποδών υποδομών και το επίπεδο της πτώχειας τους είναι τέτοιο που φιγουράρει στον διεθνή τύπο.

Για τα παραποιημένα στοιχεία ας ρωτήσουν οι Γερμανοί καλύτερα τους εν τη Ελλάδι Γερμανοτραφείς Εκσυγχρονιστές Πολιτικούς και από αυτούς να ζητήσουν εξηγήσεις.

Όμως οι δηλώσεις του ανωτέρου Πολιτικού περιγράφουν μια de facto κατάσταση ερημοποίησης της χώρας μας και το μυαλό μας ταξιδεύει  μέσα στην Ιστορία που μπορεί μάλιστα  στην προκειμένη περίπτωση να μας διδάξει. 

Οταν άρχισε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος οι Γερμανοί διέθεταν τον καλύτερα εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο στρατό του κόσμου. Η τακτική του μπλίτσχριγχ τους είχε δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσουν πολύ σύντομα τη Γαλλία και να διώξουν τους Βρετανούς από τη Δουνκέρκη για το νησί τους. Η μεγαλύτερη έλλειψη για τη Γερμανία ήταν το πετρέλαιο με το οποίο θα εφοδίαζε τις μηχανο κίνητες δυνάμεις της.

Από την αρχή ο Χίτλερ είχε σχεδιάσει να λύσει αυτό το πρόβλημα καταλαμβάνοντας περιοχες πλούσιες σε πετρέλαια. Με την επίθεση του εναντίον του νότιου σοβιετικού μετώπου σκόπευε να καταλάβει τον Καύκασο αποκτώντας πρόσβαση στις ρουμάνικες πετρελαιοπηγές ενώ μια επίθεση των Ιταλών συμμάχων του θα εξασφάλιζε τη βόρεια Αφρική και την πρόσβαση στη Μέση Ανατολή. Πέρα από την απόκτηση των αναγκαίων αποθεμάτων πετρελαίου, οι επιθέσεις του θα στρέφονταν και εναντίον της διώρυγας του Σουέζ, απο όπου οι Γερμανοί θα έβγαιναν στον Ινδικό ωκεανό και θα συντόνιζαν τις προσπάθειες τους με τους Ιάπωνες. 

Ο Χίτλερ, φοβούμενος μια γενική κατάρρευση της Ιταλίας, έστειλε τεθωρακισμένες δυνάμεις υπό τον Έρβιν Ρόμελ για να ανακτήσει την πρωτοβουλία στη βόρεια Αφρική. Ο Ρόμελ. που είχε ήδη αποκτήσει φήμη για τη στρατιωτική ευφυΐα του στις μάχες της Πολωνίας και της Γαλλίας, έφθασε στη βόρεια Αφρική τον Φεβρουάριο του 1941. Μέσα σε έναν μήνα το Άφριχα Κορπ  απώθησε τους Άγγλους και ανακατέλαβε το Τομπρούκ στις 21 Ιουνίου. http://www.onalert.gr/ 

Στην δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν (23 Οκτωβρίου  4 Νοεμβρίου 1942) οι συμμαχικές δυνάμεις έσπασαν τις Γερμανικές γραμμές, αναγκάζοντας τις Ναζιστικές δυνάμεις σε υποχώρηση μέχρι την Τυνησία. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ δήλωσε μετά τη μάχη ¨Αυτό δεν είναι το τέλος, ούτε καν η αρχή του τέλους, όμως είναι, ίσως, το τέλος της αρχής¨. 
Βικιπαίδεια 

Γιατί τα λέμε όλα αυτά γιατί οι Γερμανοί πάντα διψάνε  για πετρέλαιο για να πραγματοποιήσουνε τους στόχους τους και αυτό εν μέρει δικαιολογείται. 

Δεν δικαιολογείται όμως μία χώρα  που πρόσφατα ¨ενίσχυσε¨τα ταμεία των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών της βλ. Ολυμπιακούς Αγώνες Αθηνών να την ¨ερημοποιούν¨ λεκτικά στο επίπεδο των Αφρικανικών Χωρών. Εκτος και αν η φαντασία τους μεταφέρει σε παράλληλες εποχές του Afrika Korps.

Άλλωστε πετρέλαια στην Μέση Ανατολή τότε το 1940, πετρέλαια και στην ΕΛΛΑΔΑ το 2014 σήμερα. Που λοιπόν η διαφορά;

Ευτυχώς στην εκδήλωση   του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Πότσνταμ, που έγιναν οι δηλώσεις αυτές συμμετείχε  και ο  Γερμανός φιλόσοφος  Γιούργκεν Χάμπερμας  που  έκανε  λόγο για «πολιτική απαξίωση ολόκληρων εθνών» και για «πτώση ολόκληρων γενεών και περιοχών». 
Κάτι ήξερε αυτός!!!

Εν κατακλείδι αναρωτιέμαι μήπως οι Γερμανοί έχουν απωθημένα με εμάς τους Έλληνες γιατί γνωρίζουν την καίρια και αποφασιστική συμμετοχή του ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ στην ηρωική μάχη του Ελ Αλαμέιν που τους έκοψε την φόρα για το πολύτιμο πετρέλαιο;

Η Ιστορία δείχνει ότι αυτός που αδικεί και συνεχίζει να αδικεί αθώους λαούς  θα πάει στην πηγή  αλλά δεν θα πιεί νερό για να ξεδιψάσει.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΥΓ Το αφιερώνω στον συγγενή μου Ι.Β  μου που πολέμησε στο Ελ Αλαμέιν.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.