6 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πως ξεκινάει το ιστορικό μέσα στο Νοέμβριο του 2013.

8/11/2013 Πρόταση νόμου κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Γιουσούφ Χαλάτσογλου. 

«η πρόταση νόμου κατατέθηκε με σκοπό την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί καθώς έμεινε όρθια επί 481 χρόνια με τις προσευχές του μουεζίνι και είναι ένα σύμβολο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης». 

Αντίστοιχο αίτημα είχε εκφράσει προ λίγων εβδομάδων και ο μουεζίνης της Κωνσταντινούπολης. Ο μουεζίνης στην ομιλία του στο Μπλέ Τζαμί μετά την προσευχή του Μπαϊραμιού είχε δηλώσει πως «η Αγία Σοφία κλαίει. Η Αγία Σοφία ψάχνει τους προσκυνητές της. Mε την άδεια του Θεού μια μέρα, όλοι μαζί θα προσευχηθούμε κάποιο μπαϊράμι στην Αγία Σοφία».

16/11/13 «Κοιτάμε την καημένη την Αγιά Σοφιά και ευχόμαστε να επιστρέψει στις καλές τις ημέρες» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ερντογάν και εισηγήθηκε να ξαναγίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά. 

«Στο παρελθόν ήταν δυνατόν να αποδεχόμαστε πρώην τεμένη να λειτουργούν ως μουσεία. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορετική Τουρκία», είπε ο Μπουλέντ Αρίντς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

25/11/13 Η Τουρκική Εθνική Φοιτητική Ένωση-[Milli Türk Talebe Birliği], ξεκινά μια εκστρατεία για να συγκεντρώσει έγγραφες δηλώσεις από όλη την τουρκική επικράτεια για την λειτουργία του ναού της Αγίας Σοφίας ως τζαμί που «αποτελεί το σήμα του Προφήτη, την νίκη του κατακτητή, και ένδειξη της μεγάλης Τουρκίας- Η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί». 

Η εκστρατεία άρχισε στις 24 Νοεμβρίου, την ημέρα που μετατράπηκε σε μουσείο. 

Η καμπάνια λέει ότι «στις 29 Μαΐου που είναι η επέτειος της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης θα τερματιστεί η εκστρατεία των υπογραφών και θα παραδοθούν στον πρωθυπουργό». 

Ω ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ  ΤΩΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΩΝ!! 

Δεν πρόκειται να σταθούμε στις χλιαρές ανακοινώσεις, αλλά θα αναδείξουμε την άμεση συγκινητική πρωτοβουλία που υποστηρίχθηκε από δεκάδες ιστολόγια να συγκεντρωθούν υπογραφές για να επαναλειτουργήσει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ως ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ. 

Πλέον οι Τούρκοι έχουν δείξει τις αληθινές προθέσεις τους και δεν σέβονται το μνημείο αυτό της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς, ώστε να του στερήσουνε  ακόμη και την λειτουργία του σαν Μουσείο στο μέλλον. 

Άραγε γιατί οι Τούρκοι μαζεύουν υπογραφές;

Ακριβώς για να νομιμοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους, να αναβιώσουν την Οθωμανική Αίγλη του παρελθόντος με βιτρίνα πλέον την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να δημιουργήσουν τετελεσμένα, δηλ. ότι είναι οι φυσικοί και νόμιμοι κληρονόμοι αυτού του Παγκοσμίου Σεβάσματος. 

Να λοιπόν γιατί μας προπαγάνδιζαν με τα τουρκικά σήριαλ την ¨ένδοξη¨ ιστορία τους.

26 Νοεμβρίου 2013
 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ και ήταν  ισοδύναμη με τα σχέδια τους δηλ. να μετατρέψουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ από μουσείο σε τζαμί.
Υπογράψτε ώστε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσει ξανά ως Ορθόδοξος Ναός. 
ΕΔΩ  ο σύνδεσμος που σας οδηγεί στην ψηφοφορία. 

Γιατί είναι σημαντικό; 

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δημιουργήθηκε από Ορθόδοξους Χριστιανούς και λειτούργησε ως Ορθόδοξος Ναός για αιώνες. Κάθε άλλη χρήση της είναι καταχρηστική και παράνομη και προσβάλλει την Ορθόδοξη Πίστη της οποίας υπήρξε το κέντρο της.

Είναι σημαντική κάθε ψήφος γιατί οι ηγεσίες σιωπούν. Είναι σημαντική κάθε ψήφος για να κατατεθεί απέναντι στην θέληση των Τούρκων να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Είναι σημαντική κάθε ψήφος για πνευματικούς λόγους και δείχνει πως κατανοούμε το βάρος της ευθύνης της κληρονομιάς που φέρουμε ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Κάθε ψήφος είναι ένα κερί δέησης προς τον Κύριό μας να δώσει ώστε να ξαναλειτουργήσει η Αγιά Σοφιά ως Ορθόδοξος Ναός όπως της αρμόζει. 

Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα που - αν μη τι άλλο - κάνει καλό στην καρδιά μας... εν μέσω των βασάνων που διερχόμαστε σαν ΕΘΝΟΣ και αναπτερώνει το πεσμένο ηθικό μας.

Από 26 Νοεμβρίου μέχρι 5  Δεκεμβρίου έχουν συγκεντρωθεί και έχουν ξεπερασθεί οι 6500 ψήψοι.

Μία κατά αρχήν ένδειξη ότι οι άνθρωποι αντιδρούν στα παραπάνω άνομα σχέδια. 
Και φυσικά τώρα είναι ένα μικρό ρυάκι διαμαρτυρίας. Από  την ΠΙΣΤΗ και την ΘΕΛΗΣΗ μας εξαρτάται αν γίνει ποτάμι και χείμαρρος για να ((πνίξει)) βέβηλους σχεδιασμούς. 
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ανήκει σε όλο τον κόσμο και έχει ΟΡΘΟΔΟΞΗ χιλιόχρονη υπόσταση.

Αυτό πρέπει να διατρανωθεί σε κάθε γωνιά της γης και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που σέβεται την αλήθεια της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Αν ρωτάτε ποιό θα είναι το όφελος;
Τώρα αυτό που περνάει από το χέρι μας σύννομα, αυτό κάνουμε.

Και δεν θα μπορούν να μας πουν τα μικρά παιδιά ¨ότι δεν κάναμε τίποτε ακόμη και σε αυτό το απλό πράγμα¨.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Υ. Γ Θεώρησα υποχρέωση μου  να καταγράψω το ιστορικό αυτών των ενεργειών  και την συλλογική προσπάθεια ανθρώπινων καρδιών- ψηφοφόρων που πάλλονται από ΧΡΙΣΤΟ και ΕΛΛΑΔΑ και μάλιστα σε όλη την Υφήλιο. Μια μικρή ηλιαχτίδα ότι η  Ελλάδα και η Αλήθεια της  δεν έχουν πεθάνει ακόμα όπως επιθυμούν κάποιοι.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.