20 Δεκεμβρίου 2013

Από το Greekovery στο Hello –running ή αλλιώς ¨βαστάτε ποδαράκια μου¨.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δασκάλα Ελληνο-Αγγλικών απευθύνεται στους μικρούς ομογενείς μαθητές της.
Παιδάκια μου πρέπει αυτές τις μέρες να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο μας με καινούργιες λέξεις.
Μήπως ξέρει κάποιο από εσάς τι σημαίνει η λέξη Grexit;

Ένα μάτσο χεράκια σηκώθηκαν μέσα σε μία οχλαγωγία.
- Κυρία-Κυρία, εγώ- εγώ…
- Σημαίνει πτώχεια, πείνα και παγωνιά στο Greece.
Κόκκαλο η δασκάλα!!

- Τι σημαίνει η λέξη succes story;
- Πολλά παιχνίδια κυρία και πολλά παραμύθια
Η δασκάλα ήταν υπέρ της δημιουργικής έκφρασης , όμως στις παρακάτω ερωτήσεις που έκανε άρχισε να προβληματίζεται σοβαρά.
- Και τώρα τι σημαίνει η λέξη Greekovery;
- Κυρία- Κυρία αυτό είναι εύκολο, σημαίνει ΣΑΜΑΡΑΣ!!

Το ακούσαμε στην ομογενειακή τηλεόραση να το επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδος…


Η δασκάλα δεν έδωσε συνέχεια και αποφάσισε να πάει σε πιο καθημερινές λέξεις.
-Τι σημαίνει η λέξη running;

Όλα μαζί ξεκαρδίσθηκαν. Ένας τύπος τέταρτη γενιά Καλαματιανός σηκώθηκε και της είπε: ¨βαστάτε ποδαράκια μου¨

Σε λίγο κτύπησε το κουδούνι και τα πιτσιρίκια άδειασαν μονομιάς την αίθουσα αποχαιρετόντας την πρωτοδιοριζόμενη δασκάλα από την μνημονιακή Μητέρα Πατρίδα με το Hello –running Miss.

Η μόνη επαφή της δασκαλίτσας με την Πατρίδα ήταν το διαδίκτυο.

Μόλις γύρισε στην πτωχική κάμαρα της, το άνοιξε μαζί και την ψυχή της για να διαβάσει τα πρόσφατα νέα. Πίσω είχε αφήσει άνεργο πατέρα και μικρά ορφανά αδελφάκια. 

Eίναι, λοιπόν, σχεδόν βέβαιο ότι η Eλλάδα πλησιάζει προς το perfect storm, την τέλεια καταιγίδα, την πολιτική αστάθεια εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης. 

Μια κατάσταση δηλαδή που αν συμβεί θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 

Άρθρο του ομογενή A.H. Διαματάρη 17.12.2013  Εθνικός Κήρυκας 

Συνέχισε με την μηχανή αναζήτησης από κάτι ενθαρρυντικό να πιαστεί…

Επαναφέρει τα σενάρια περί… Grexit το MarketWatch – Κλειδί στην έξοδο από το ευρώ το… πρωτογενές πλεόνασμα!

Τα σενάρια περί… Grexit επαναφέρει στο προσκήνιο το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης MarketWarch, το οποίο χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ως το πιο πιθανό… σοκ στις διεθνείς αγορές!

Το πιο πιθανό σοκ, για το οποίο οι αγορές έχουν πάψει να ανησυχούν, είναι μία αιφνίδια και δραματική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σημειώνει χαρακτηριστικά, Matthew Lynn, αρθρογράφος του αμερικανικού μέσου.

Πλέον όλοι μιλάνε για το περίφημο Greekovery. Στην πραγματικότητα όμως, το Grexit δεν έχει εξαλειφθεί ως πιθανότητα, απλά έχει αναβληθεί προς ώρας διαμηνύει χαρακτηριστικά.

Μέχρι το 2014 η Ελλάδα ενδέχεται να εξέλθει της Ευρωζώνης, δίχως μάλιστα, να αξιώσει την βοήθεια κανενός διατείνει Matthew Lynn. Το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ξεκλειδώνει την πόρτα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη» επισημαίνει. 
18/12/2013 www.bankingnews.gr 

Της δασκαλίτσας σφίχτηκε η καρδιά. ¨κάτι καλό θα υπάρχει¨ μονολόγησε και συνέχισε να σερφάρει… 

19/12/13 - 09:43 Ευρωκοινοβούλιο: Η Ελλάδα δεν διέφυγε τη χρεοκοπία – Πιθανή η έξοδος από το ευρώ.

Οι βόμβες αυτές έρχονται από το προσχέδιο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης που εντάχθηκαν στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του πορίσματος που υπογράφουν ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Οτμαρ Κάρας και ο Γάλλος Σοσιαλδημοκράτης Λιέμ Οάνγκ Νγκοκ το έργο της τρόικας όσον αφορά στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες του μνημονίου, είναι σκέτη αποτυχία.

Διαπιστώνουν προβλήματα στη διαμόρφωση της πολιτικής, αστοχίες στην εφαρμογή τους και αποκλίνουσες στρατηγικές και προτεραιότητες μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μεγάλη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας, και τελικά σε αύξηση του χρέους.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα διαπιστώνουν πώς μετά από πέντε αναθεωρήσεις του Μνημονίου και εξαιτίας των ανεπαρκών αποτελεσμάτων χρειάστηκε και δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο επίσης δεν είχε αποτέλεσμα παρά τον άνευ προηγουμένου όγκο μεταρρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή.
defencenet.gr. 

Ετοιμαζόταν η δασκαλίτσα να κλείσει τον υπολογιστή, ¨τόσα καλά νέα¨ της έφταναν για σήμερα. Όταν κτύπησε το κινητό τηλέφωνο και ήταν ο χήρος πατέρας της.

- Καλημέρα πατέρα, τι κάνετε; τα παιδιά τι κάνουν;
- Μας τρέχουν κόρη μου, όλη μέρα μας τρέχουν και δεν φτάνουμε!!

Στης δασκάλας το μυαλό ήρθαν τα λόγια των μικρών μαθητών της.
- Να είσαι βέβαιος πατέρα ότι το δικό μας τώρα τρέξιμο φέρνει άλλο τρέξιμο.
- Τώρα μας τρέχουν αυτοί , σύντομα θα τρέχουν αυτοί και θα μας αποχαιρετούν αναρωτούμενοι ¨αν τους βαστούν τα ποδαράκια τους¨.

Hello running πατέρα για αυτούς για να έρθει επιτέλους το Hellas runningγια εμάς.

Αμήν και στου ΘΕΟΥ το αυτί κόρη μου.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.