8 Ιουλίου 2013

Ο Φέτελ κέρδισε για πρώτη φορά το Grand Prix Γερμανίας!!!!

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ, τερμάτισε πρώτος στο γερμανικό γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, που διεξήχθη στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και είναι ο 9ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Δεύτερος τερμάτισε ο Φινλανδός, Κίμι Ραϊκόνεν και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γάλλος, Ρομέν Γκροσάν, αμφότεροι με Lotus.

Συναρπαστικός, επεισοδιακός και απρόβλεπτος ο αγώνας του Nurbrgring με τον Sebastian Vettel να επιστρέφει στις επιτυχίες μετά το κάζο του Silverstone όπου εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα και ενώ οδηγούσε τον αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του 26χρονου τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή εντός έδρας και η πρώτη του επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά από 2 χρόνια (2011, Monza).

Για να φτάσει στην 30η νίκη της καριέρας του χρειάστηκε να παλέψει σκληρά μέχρι το τέλος για να κρατήσει πίσω του τις Lotus F1 και δη τον Kimi Raikkonen με τον οποίο δεν αποκλείεται να συνυπάρχουν από το 2014 στην Infiniti Red Bull.

Ένα ανελέητο κυνηγητό εκτυλίχθηκε από τον 30ο γύρο και έπειτα, όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας που είχε μπει μέχρι να απομακρυνθεί από την πίστα η Marussia του Bianchi, που πήρε φωτιά αποχώρησε.

Ο Vettel βρισκόταν στην πρωτοπορία με τις Lotus των Grosjean - Raikkonen να ακολουθούν προσπαθώντας να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο Πρωταθλητής και η Red Bull διαχειρίστηκαν άψογα την κατάσταση των ελαστικών και τα πιτ στόπ, ακόμα και όταν χρειάστηκε να οδηγήσει χωρίς KERS για κάποιους γύρους.

Από κει και πέρα, ο Fernando Alonso έκανε αθόρυβο αγώνα χωρίς στο τέλος να μπορέσει να εκμεταλλευτεί όπως θα ήθελε τη μαλακή γόμα και να περάσει τον Grosjean για την 3η θέση.

Έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του έκανε ο Mark Webber που παρότι έκανε πολύ καλή εκκίνηση, περνώντας στη 2η θέση, είδε νωρίς νωρίς τις όποιες ελπίδες του για νίκη να εκμηδενίζονται εξαιτίας ενός δραματικού περιστατικού που εκτυλίχθηκε στα pits.
Στον 9ο γύρο ο Αυστραλός επισκέφθηκε το γκαράζ της ομάδας του για αλλαγή ελαστικών, ωστόσο προέκυψε πρόβλημα με τον πίσω δεξιά τροχό καθώς το μπουλόνι δεν κούμπωνε.

Παρότι ο τεχνικός που κρατούσε το αεροπίστολο ωρυόταν δείχνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα, ο lollipop-man έδωσε το "οκ" στον Webber για να φύγει. Ο τροχός που δεν είχε «κουμπώσει», έφυγε διέσχισε γκαράζ άλλων ομάδων έπεσε πάνω σε έναν camera-man της FIA. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται υπό παρακολούθηση έχοντας τις αισθήσεις του.

Όλη αυτή η καθυστέρηση έριξε τον Webber στην τελευταία θέση της κατάταξης, 2 γύρους πίσω από την κορυφή. Παρ' όλα αυτά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε όχι μόνο να ανακάμψει, αλλά και να τερματίσει 7ος, περνώντας τον Perez στον τελευταίο γύρο.

Το ανησυχητικό για τη Scuderia που είδε τον Felipe Massa να εγκαταλείπει μόλις στον 4ο γύρο από έξοδο που είχε πιθανότατα εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, είναι ότι αμέσως μετά τον τερματισμό, ο Ισπανός αναγκάστηκε να σταματήσει την F138 στην άκρη της πίστας. Η ομάδα είπε επίσημα ότι αυτό έγινε για προληπτικούς λόγους. Αν όμως το θέμα έχει να κάνει με τα καύσιμα, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε επιβολή ποινής.

Τα πράγματα για τη Mercedes σε αυτόν τον αγώνα δεν πήγαν καλά, καθώς τα προβλήματα με τη διαχείριση των ελαστικών επανεμφανίστηκαν. Ο Lewis Hamilton που είχε την pole position, αλλά είδε τις Red Bull να τον κατασπαράζουν στην εκκίνηση, τερμάτισε στην 5η θέση, ενώ ο Nico Rosberg που εκκινούσε από την 11η θέση, τερμάτισε 9ος.

Σε διαφορετική στρατηγική η McLaren (πήγε σε 2 pits stops, αντί 3 που έκαναν οι περισσότεροι) κατάφερε να φέρει και τα δυο της μονοθέσια στην 10άδα, με τον Jenson Button να τερματίζει 6ος και τον Sergio Perez να είναι 8ος.

Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Nico Hulkenberg δίνοντας ανάσα ζωής στην Sauber που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 28 του μηνός με τον αγώνα της Ουγγαρίας. Πριν από αυτόν ωστόσο θα προηγηθεί το κρίσιμο τεστ του Silverstone (17-19/7) όπου οι ομάδες -πλην της Mercedes- θα δοκιμάσουν τα νέα λάστιχα της Pirelli. 

Η βαθμολογούμενη δεκάδα στο γερμανικό γκραν πρι, έχει ως εξής: 

1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1 ώρα 41:14.711
2. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Lotus) + 01.008

3. Ρομέν Γκροσάν (Γαλλία/Lotus) + 05.830
4. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) + 07.721
5. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Μερτσέντες) + 26.927
6. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) + 27.996
7. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) + 37.562
8. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/ΜακΛάρεν) + 38.306
9. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Μερτσέντες) + 46.821
10. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Σάουμπερ) + 49.892

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 157 βαθμοί
2. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Ferrari) 123
3. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Lotus) 116
4. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Mercedes) 99
5. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 93
6. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes) 84
7. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Ferrari) 57
8. Ρομέν Γκροσάν (Γαλλία/Lotus) 41
9. Πολ ντι Ρέστα (Βρετανία/Force India) 36
10. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 33

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ 

1. Red Bull-Ρενό 250 βαθμοί
2. Μερτσέντες 183
3. Φεράρι 180
4. Lotus-Ρενό 157
5. Force India-Μερτσέντες 59
6. ΜακΛάρεν-Μερτσέντες 49
7. Toro Rosso-Φεράρι 24
8. Ζάουμπερ-Φεράρι 7

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.