20 Ιουλίου 2013

Λίγα λόγια για την σημερινή εθνική μαύρη επέτειο της Κυπριακής τραγωδίας.

Για τον Ελληνισμό σήμερα είναι μια μαύρη επέτειος προδοσίας και άλωσης της Κύπρου μας...
Πριν ακριβώς 39 χρόνια σαν σήμερα το πρωί, οι Τούρκοι ξεκίνησαν την εισβολή στα ιερά ελληνικά χώματα της μαρτυρικής νήσου μας...

Μια εισβολή για την οποία είχαν σαφείς διαβεβαιώσεις ότι θα στεφόταν από επιτυχία!!!
Διαβεβαιώσεις που προέρχονταν από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ τους Εγγλέζους και φυσικά τους προδότες της Ελλάδας.
Και η προδοσία ήταν τόσο καλά στημένη που ακόμα κι όταν το καθεστώς Ιωαννίδη κατέρρευσε και η δημοκρατία επανήλθε μέσω του Καραμανλή το σχέδιο διχοτόμησης του νησιού συνεχίστηκε απρόσκοπτα...

Κι αυτό γιατί το σχέδιο ήταν στημένο από καιρό και συμμετείχαν σε αυτό σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις Ελλάδας ΗΠΑ κι Ευρώπης!!!!
Συμμετείχαν ακόμα και οι στρατιωτικοί ανώτεροι διοικητές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων της εποχής!!!!
Ομως δεν συμμετείχαν στην προδοσία τα παλικάρια της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ που πολέμησαν με νύχια και με δόντια μαζί με τους Ελλαδίτες καταδρομείς που έφτασαν στο νησί με τα Νοράτλας...

Ετσι πολλές φορές βρέθηκαν να έχουν ανακαταλάβει εδάφη με σκληρό αγώνα και αίμα από τους Τούρκους και να δέχονται περίεργες εντολές απαγκίστρωσης και υποχώρησης!!!!

Οι θρασύδειλοι Τούρκοι με τα εκατομμύρια στρατού και σύγχρονων πολεμικών μέσων, αερασκαφών πλοίων και αρμάτων, μόνο μετά από όλες αυτές τις διαβεβαιώσεις αποφάσισαν να εισβάλλουν σε ένα μικρό νησιωτικό ελληνικό κράτος με λιγοστούς υπερασπιστές, χωρίς ναυτικό και αεροπορία και παμπάλαια οπλικά συστήματα!!!!

Αυτοί είναι οι Τούρκοι.....

Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τα γεγονότα και θα ήταν άσκοπο να τα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά.

Η μητέρα Ελλάδα ήταν η μόνη που θα μπορούσε να σώσει την κόρη Κύπρο, όμως ατύχησε την εποχή εκείνη να βρίσκεται σε χάος.... και τα ηνία να κατέχουν προδότες πολιτικοί και στρατιωτικοί.
Είχε όμως και τον στρατό και τα σύγχρονα οπλικά συστήματα αεροσκάφη, υποβρύχια και πλοία που οι Τούρκοι ακόμα δεν κατείχαν, ώστε να σταματήσει εύκολα την εισβολή....

Σχεδόν τίποτα δεν χρησιμοποιήθηκε καθώς η προδοσία είχε διαβρώσει τα πάντα. 

Οι Τούρκοι μέχρι την τελευταία στιγμή ζητούσαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο μαζί τους.... γιατί έτρεμαν τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και τον Ελληνα φαντάρο.

Κι έτσι βρεθήκαμε σε μια παράξενη κατάσταση προδοσίας κατά την οποία Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις όπως η ΕΛΔΥΚ, οι Μοίρες Καταδρομών αλλά και η ίδια η Εθνική Κυπριακή Φρουρά που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να βρίσκονται σε κατάσταση εχθροπραξιών με τους Τούρκους και η εδώ πολιτική ηγεσία (όχι της δικτατορίας) να λέει ότι η Κύπρος είναι μακρυά, ο στρατός είναι σε διάλυση και άλλες μπαρούφες!!!

Είχαν βλέπετε και καλά την προσοχή τους στραμμένη στο να αποκαταστήσουν την "δημοκρατία" στην Ελλάδα...
Σήμερα βέβαια ξέρουμε ότι είχαν σκοπό να βάλουν το μικρόβιο στην ελληνική κοινωνία και πολιτική που μέσα σε 35 χρόνια έγινε καρκίνος και μας έφαγε....

Ετσι χάθηκε το 1974 το 38 % των ελληνικών κυπριακών εδαφών...
Οι Τούρκοι ως βάρβαροι έκαναν αυτό που γνώριζαν...
Δολοφονίες αιχμαλώτων, βιασμοί γυναικών, δολοφονίες αμάχων, καταστροφή εκκλησιών και αρχαιολογικών μνημείων, λεηλασίες και εκδίωξη των Ελλήνων από το κατεχόμενο βόρειο τμήμα, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κρησφύγετο της διεθνούς εγκληματικότητας...
Μέχρι και σήμερα τα πολιτιστικά εγκλήματα κατά των ελληνικών ναών και μνημείων συνεχίζονται..

Το κακό είναι ότι μετά το στημένο χτύπημα στην Κυπριακή οικονομιά φέτος, τα πράγματα εξελίσονται ακόμα πιο δύσκολα για τον Ελληνισμό της μεγαλονήσου...

Ομως δεν πρέπει και δεν μπορούμε να χαλαρώνουμε.
Πρέπει τα παιδιά μας, τα παιδιά όλων των Ελλήνων να μεγαλώνουν με ένα όραμα την απελευθέρωση της Κύπρου και την ένωση με την Ελλάδα ώστε να γίνει πραγματικότητα και το όραμα των αγωνιστών της Ελευθερίας της Κύπρου του 1955-1959.

Κλείνοντας το μόνο που θα ήθελα να μείνει βαθιά στην μνήμη μας είναι ότι ο αγώνας δεν τελείωσε όσο κι αν κάποιοι θεωρούν ότι το κυπριακό πρόβλημα έχει λυθεί με διχοτόμηση δια παντός...

Το οφείλουμε σε αυτά τα παλικάρια που έχυσαν το αίμα τους στο Πεντεμίλι, στον Πενταδάκτυλο, στην μαρτυρική Κερύνεια, στην Λευκωσία και σε ολόκληρη την Κύπρο μας.

ΘΑΝΟΣ

Δείτε ορισμένες παλιότερες επετειακές αναρτήσεις του ιστολογίου μας: 

Μανώλης Μπικάκης. Ενας ξεχασμένος ήρωας της Κύπρου το 1974. 

ΚΥΠΡΟΣ 1974 : Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ.Η ΜΥΘΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 336 ΤΕ.ΑΦΗΓΗΣΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Πολεμικές μνήμες από την εισβολή στην Κύπρο το 1974. (μέρος 1ο)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Πολεμικές μνήμες από την εισβολή στην Κύπρο το 1974. (μέρος 2ο)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Πολεμικές μνήμες από την εισβολή στην Κύπρο το 1974. (μέρος 3ο) 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Πολεμικές μνήμες από την εισβολή στην Κύπρο το 1974. (μέρος 4ο) 

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ. 

36 χρόνια μετά οι Κύπριοι φοιτητές τιμούν τους Ελλαδίτες βετεράνους της Κύπρου για την αυτοθυσία τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974. 

Αφιερωμενό στα παλικάρια που έδωσαν την ζωή τους για μια Κύπρο ελεύθερη κι ελληνική. 

Ερωτηματικά που σπάνε τις "επτά σφραγίδες" του "Φακέλου της Κύπρου". Η Εσχάτη προδοσία αποκαλύπτεται..... 

Παλικάρια της ΕΛΔΥΚ, ΣΥΓΝΩΜΗ. 

Έφυγε ο πολεμιστής της ΕΛΔΥΚ Μιχάλης Χαζάπης. Τιμούμε το παλικάρι. 

Σ/χης Συμεών Κεβεντζίδης, διοικητής ΕΛΔΥΚ: "Στόχος μας να κυματίσει η σημαία μας στον Πενταδάκτυλο"!

35 χρόνια μνήμης. Η Κύπρος μας κάτω από την μπότα του Αττίλα.(Αρθρο Θάνου) 

Ξημέρωσε η αποφράδα μέρα του νεότερου ελληνισμού. 20 Ιουλίου 1974. Οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Κύπρο μας.(άρθρο Θάνου)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.