28 Ιουλίου 2013

Αν ήταν ραββινος, οι απαγωγείς τώρα θα έφτυναν αίμα. “Δυστυχώς” είναι Ελληνας Ορθόδοξος, από ένα κράτος πολύ πιο επικίνδυνο και από τους απαγωγείς.

Επιτέλους ας μας πει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Ζουν ή δεν ζουν οι αρχιερείς που απήχθησαν στη Συρία; 

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελάδος εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες για «κακό τέλος» των δυο Συρορθοδόξων μητροπολιτών, απαχθέντων στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας στις 22 Απριλίου, η σύναξη στη Μόσχα των Ορθοδόξων Προκαθημένων εξέδωσε ανακοινωθέν που ζητά τη μεσολάβηση του Προέδρου Βλ. Πούτιν για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ τους, ως εάν είναι εν ζωή! 

Το παράδοξο ή και ύποπτο είναι ότι η Κυβέρνηση της Ορθόδοξης Ελλάδας δεν απαντά ούτε καν στη Βουλή παρ’ ότι ο ένας εκ των δυο Μητροπολιτών είναι Έλληνας πολίτης. Μάλιστα ενώ πριν λίγες ημέρεςο επικεφαλής της Ελληνική διπλωματίας κ. Ε. Βενιζέλος, βρέθηκε στην Τουρκία με τον ομόλογο του, ούτε καν νύξη έκανε παρά τις αποκαλύψεις του Λιβανέζου δημοσιογράφου περί δολοφονίας τους, στην Τουρκική εφημερίδα «Today’s Zaman» που αναφέρει: “Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τρεις ύποπτους για τη δολοφονία των ιεραρχών στην επαρχία Κονια”. Το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για πρόσφατο γεγονός. 

Κατά τους ερευνητές Πηνελόπη Σταφυλά και Δημήτρη Πορφύρη, που ασχολούνται εξαρχής με το «θρίλερ» της απαγωγής, εάν το δημοσίευμα δεν διαψευσθεί, σημαίνει ότι η όψιμη διαρροή της πληροφορίας γίνεται για να ασκήσει η Τουρκία πιέσεις σε τρίτες χώρες με τις οποίες συνδιαχειρίστηκε τον «φάκελο» των δυο Χριστιανών Επισκόπων. 

Την είδηση έρχεται να αμφισβητήσει το επίσημο ανακοινωθέν εκ μέρους όλων των Προκαθημένων και Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συναντήθηκαν στη Μόσχα και το οποίο , ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ρώσικης Ομοσπονδίας κ. Β. Πούτιν, το οποίο αναφέρει: ” Υψώνωμεν φωνήν υποστηρίξεως πάντων των καταδιωγμένων εξαιτίας της εις Χριστόν πίστεως αυτών, αδελφών ημών Χριστιανών οι οποίοι υφίστανται διάφορα μαρτύρια και βασανισμούς, εκδιώξεις εκ των εστιών αυτών, άλλοι δε θανατούνται. 

Ιδιαιτέρως τραγική τυγχάνει σήμερον η κατάστασις εν Συρία. Συνήθεις είναι αι ανατριχιαστικαί σκηναί βίας, αι δημόσιαι εκτελέσεις, ενώ διαδεδομένες πλέον πράξεις είναι αι απαγωγαί και οι θανατώσεις ανθρώπων . Διεθνή μέσα ενημερώσεως αποσιωπούν την τραγωδία των Xριστιανών της Μέσης Ανατολής. 

Απαιτούμεν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων περιφανών αδελφών Χριστιανῶν Ιεραρχῶν της Συρίας, δηλονότι του Μητροπολίτου Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας κ.Παύλου και του Συροϊακωβίτου Μητροπολίτου Χαλεπίου μαρ Γρηγορίου Ιωάννου Ιμπραίμ. Απευθύνομεν έκκλησιν, απελευθερώσατε άμεσα τους απαχθέντες κληρικούς και λοιπούς ειρηνικούς πολίτας! 

Επίσης την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν λέγοντας: «Με ανησυχία και πόνο θα σημειώσω ότι σε πολλές περιοχές του κόσμου, ειδικά στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, πολλαπλασιάζονται οι θρησκευτικές εντάσεις, παραβιάζονται τα δικαιώματα των Θρησκευτικών μειονοτήτων, μεταξύ των οποίων και των χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων των ορθοδόξων». 

Σχετικά με το ζήτημα της απαγωγής και της πιθανής δολοφονίας των Μητροπολιτών ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Με αφορμή τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις στην υπόθεση των δυο Χριστιανών Ορθόδοξων Μητροπολιτών της Συρίας θα ήθελα να εκφράσω τις ανησυχίες και τις απορίες, όλων των Ελλήνων και ιδιαιτέρως των Χριστιανοδημοκρατών της Ελλάδος των οποίων η σκέψη και οι ευχές συνοδεύουν τους νεομάρτυρες ποιμενάρχες» δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος και συνέχισε:

«Χτες επιτέλους φάνηκε μια αχτίδα φωτός. Oι Προκαθήμενοι και Αντιπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Μόσχα υιοθέτησαν κοινό ανακοινωθέν.

Η εν γένει όμως διαχείριση του θέματος ειδικότερα των δυο Μητροπολιτών από την Ελληνική Πολιτεία αφήνει πολλά ερωτηματικά τόσο για την ικανότητα τους να διαχειρισθούν ένα τόσο λεπτεπίλεπτο θέμα, όσο και για τα δείγματα απομάκρυνσης της πολιτικής ηγεσίας από την πίστη, την παράδοση του γένους μας και τον Χριστιανικό, κάτι που έρχεται σε ευδιάκριτη αντίθεση με τις συνεχείς δηλώσεις και κινήσεις του Ρώσου προέδρου Πούτιν περί Ορθοδοξίας και πως αυτό αντανακλάται σε όλους τους τομείς της ζωής του και του Κράτους!

Επιτέλους όλοι οι ηγέτες του Χριστιανικής Ευρώπης πρέπει να καταλάβουν ότι συντελείται μία πολιτισμική καταστροφή, όπου εκεί βρίσκονται οι ρίζες της πίστης μας.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες όπως και όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε υψηλές απαιτήσεις και από την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας . Δεν θα έπρεπε να πιέζουν τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας και να είναι υπό την συνεχή επίβλεψη του το θέμα της απαγωγής των μητροπολιτών και των πιστών Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και ειδικότερα των Ελλήνων όπου συνεχή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μαρτυρικές θανατώσεις και ανείπωτους βασανισμούς. 

Η έμπρακτη συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας η αναπτέρωση του ηθικού Ελλήνων Χριστιανών πολιτών είναι επιβεβλημένη”. 

olympia.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.