18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ‘ΕΘΝΙΚΑ ΑΛΒΑΝΟΙ’ (ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ – ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ)

Γράφει η Θωμαϊς Παριανού

Διευκρινίζοντας τον τίτλο του άρθρου, σας λέμε ότι με την λέξη ‘Αλβανοί - Albanians εννοούμε τους Αλβανούς μέσα στην Αλβανία και λέγοντας ‘Εθνικά ΑλβανοίEthnic Albanians εννοούμε τους Αλβανούς εκτός (των Αλβανικών) συνόρων, που θα έλεγε και ο κ.Θ. Πάγκαλος. Οι όροι αυτοί είναι σχετικά καινούργιοι και τους βρίσκουμε στον ξένο Τύπο γιατί, όπως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, λέξεις όπως ‘Έθνος’, ‘Εθνικός’ κλπ είναι ‘ξορκισμένες με τον απήγανο’. Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες συμπεριφορές και  πολιτικές των Αλβανών απέναντι στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες (οι οποίοι, σύμφωνα με τους παραπάνω όρους, είναι ‘Εθνικά Έλληνες’, αλλά ποιος τολμάει να το πει) και των ‘Εθνικά Αλβανών’ που ζουν στις γύρω από την Αλβανία περιοχές, και της ‘Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Kαι όπως είναι γνωστό, όλοι αυτοί μαζί αποτελούν εν δυνάμει, την ‘μαγιά’ της Μεγάλης / Φυσικής Αλβανίας. 

Α) ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ

ΑΛΒΑΝΙΑ:  Όπως γνωρίζουμε, στην Αλβανία του Χότζα, κρατικοποιήθηκαν οι περιουσίες όλων των πολιτών, στα πλαίσια της ‘κομμουνιστικής ιδεολογίας’. Όταν έπεσε ο κομμουνισμός και ήλθε η ‘δημοκρατία’, έγιναν νόμοι και επιτροπές για την επιστροφή των περιουσιών στους ιδιοκτήτες τους, που  βασιζόταν αποκλειστικά σε αληθείς ή ψευδείς μαρτυρίες και στοιχεία των φερόμενων ως ιδιοκτητών. Εννοείται όλα αυτά σε σύμπνοια με τους παντός είδους εμπλεκόμενους ‘αρμόδιους’ και ‘αναρμόδιους’, με αποτέλεσμα να υφαρπάζεται, κανονικά και με τον (Αλβανικό) νόμο η περιουσία των Βορειοηπειρωτών. 

ΕΛΛΑΔΑ: Το θέμα των ‘Τσάμηδων’, μας είναι λίγο πολύ γνωστό. Οι εν λόγω ‘κύριοι’ είναι πρώην κάτοικοι Θεσπρωτίας (κατ’αυτούς ‘Τσαμουριάς’), μουσουλμάνοι το θρήσκευμα , με Τουρκοαλβανική συνείδηση και άσβεστο ανθελληνικό μίσος. Κατά την περίοδο της Ιταλογερμανικής Κατοχής, υπήρξαν συνεργάτες και συνεργοί των κατακτητών, και διέπραξαν φρικτά εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων. Όταν έληξε η Κατοχή, οι ΄Τσάμηδες’, φοβούμενοι τις συνέπειες, ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ από την Ελλάδα, μαζί με τα στρατεύματα κατοχής, προς την Αλβανία. Ο ίδιος ο Ενβέρ Χότζα, στην αρχή, ΔΕΝ ΤΟΥΣ  ΗΘΕΛΕ, ως άτομα ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, πράγμα που ερχόταν σε αντίθεση με την ιδεολογία του δικού του καθεστώτος (ας μην το σχολιάσουμε!!!).

Σήμερα, οι tale quale απόγονοι των ‘κυρίων’ αυτών και ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΑ διεκδικούν επιστροφή περιουσιών και διπλή (Αλβανική και Ελληνική) υπηκοότητα. Είναι δε τόση η ξεδιαντροπιά τους που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως ΘΥΜΑΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ από τους ΕΛΛΗΝΕΣ και απαιτούν να στηθεί μνημείο στο «Παραμύθι» (έτσι ονομάζουν την Παραμυθιά), όπου έγινε ΚΑΘ’ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ η σφαγή των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς από τους Γερμανούς στις 29-9-1943. [* ΕΙΚΟΝΑ 1]

 
Οι σημερινοί ‘Τσάμηδες’ έχουν κάνει δικό τους κόμμα στην Αλβανική Βουλή, με τους Σπετίμ Ιντρίζι και Ντασαμίρ Ταχίρι, το οποίο ονομάζεται ‘Κόμμα για την Δικαιοσύνη και Ενότητα’, με αρχικά PDIU. Κατά δήλωση Σπ. Ιντρίζι, το κόμμα έχει  ως βασικό θέμα τη λύση του ‘τσάμικου ζητήματος’, το οποίο «είναι το μεγαλύτερο θέμα που παραμένει άλυτο από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις». Η αλβανική βουλή έχει κηρύξει την 25 Ιουνίου ημέρα μνήμης της… «γενοκτονίας των αλβανοτσάμηδων» από τον ελληνικό τακτικό στρατό και στις 25/6/2010, ζητήθηκε από τους βουλευτές να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή. Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Ευάγγελος Ντούλες δεν υπάκουσε και αυτό προκάλεσε την οργή του Ντασαμίρ Ταχίρι, που εκτόξευσε εναντίον του ύβρεις και απειλές.

Β) ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

ΣΚΟΠΙΑ: Ας μην νομισθεί ότι η απαίτηση για μνημείο στους εγκληματίες πολέμου είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στο κρατίδιο των Σκοπίων, οι ‘Εθνικά Αλβανοί’, (οι οποίοι  συμμετέχουν στην Κυβέρνηση) έχουν στήσει μνημείο στο Slupcane, ένα χωριό κοντά στο Κουμάνοβο, προς τιμήν των πεσόντων UCKάδων, κατά την σύγκρουση Σκοπιανών – Αλβανών το 2001, στον πόλεμο  της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στο μνημείο αυτό επέλεξε,  πριν 20 περίπου μέρες, να καταθέσει στεφάνι ο Αλβανός Υπουργός Άμυνας Fatmir Besimi, συνοδευόμενος από άλλους ομοεθνείς του υπουργούς και άτομα ντυμένα με στρατιωτικές στολές. Αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύει η συγκυβέρνηση Σκοπιανών – Αλβανών και το κρατίδιο να εξετάζει την πιθανότητα νέων εκλογών.

Όμως οι ίδιοι ‘Εθνικά Αλβανοί’ (οι οποίοι είναι Μουσουλμάνοι τω θρήσκευμα, σε αντίθεση με τους Σκοπιανούς, που είναι Χριστιανοί) κάνουν διαδηλώσεις στην πόλη Gostivar, όπου επικρατεί το Αλβανικό στοιχείο ενάντια στην αναβολή της δίκης του Σκοπιανού Jakim Trifunovski, 39 ετών.

Ο Trifunovski είναι αστυνομικός από την Gostivar, ο οποίος σκότωσε 2 Αλβανούς, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αυτό πυροδότησε διαμαρτυρίες και επεισόδια σε όλη την χώρα και την έφερε στα πρόθυρα νέου εμφυλίου πολέμου. Ο Trifunovski κρατείται στις φυλακές της πόλης Prilep, όπου η υπεράσπισή του ζητά να δικασθεί, αντί για την  Gostivar. [* εικόνα 2]

ΑΛΒΑΝΙΑ  Στα μέσα Αυγούστου του 2010, δολοφονείται στην Χειμάρρα, ο Αριστοτέλης Γκούμας, επειδή μιλούσε Ελληνικά, σε σκηνοθετημένο τροχαίο. Συγκεκραμένα, τρεις Αλβανοί ενοχλήθηκαν επειδή ο Αρ. Γκούμας μιλούσε Ελληνικά, του επετέθησαν και τον χτύπησαν. Αργότερα τον εντόπισαν να κινείται με μηχανή μεγάλου κυβισμού και τον τραυμάτισαν θανάσιμα με το αυτοκίνητό τους. Οι δράστες συνελήφθηκαν και η Αλβανική δικαιοσύνη έβγαλε το πόρισμά της: 

"ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος». [*εικόνα 3]

Γ) ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΚΟΠΙΑ: Το Αλβανικό Κόμμα των Σκοπίων DUI , συγκυβερνάει στα Σκόπια, μαζί με το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρουέφσκι, κάνοντάς του την ζωή δύσκολη. Κάνει ό,τι θέλει και απαιτεί ό,τι … του καπνίσει, πάντα με την απειλή της αποχώρησης από την κυβέρνηση. Εκτός από το επεισόδιο που προαναφέραμε, απαιτούν και αλλαγές των ονομασιών των οδών, για να δώσουν ονόματα ΑΛΒΑΝΩΝ, που υπήρξαν κακοποιά στοιχεία ακόμα και σφαγείς των Σκοπιανών, πράγμα που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους μη-Αλβανούς,  αλλά αυτοί … πέρα βρέχει!!! 

ΑΛΒΑΝΙΑ Ο πρώην Δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος διώχθηκε ποινικά επειδή κατέβασε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, τις αλβανόγλωσσες πινακίδες στην περιοχή του. Ο Εισαγγελέας Αυλώνας ζήτησε απ' το Δικαστήριο την καταδίκη του κ. Β. Μπολάνου με 1 χρόνο φυλάκιση και την επιβολή χρηματικής ποινής 500.000 λεκ (γύρω στις 4.000 ευρώ). 

Αλλά ας δούμε τι λέει και το State Department, σε παλαιότερη έκθεσή του :

Αρνητική για την Αλβανία ήταν η έκθεση που δημοσίευσε το State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην έκθεση γίνεται λεπτομερής αναφορά στις παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των βορειοηπειρωτών στην Αλβανία, όπου επισημαίνεται:

Α) Η καταδίκη του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και (πρώην) δημάρχου Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνου,
Β) Η μη χρησιμοποίηση της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης από κρατικούς φορείς σε περιοχές όπου διαμένουν Έλληνες ομογενείς,
Γ) Η μη τοποθέτηση Ελλήνων ομογενών σε κρατικές υπηρεσίες και δομές
Δ) Η μη διενέργεια απογραφής με αναφορά στο θρήσκευμα και στην εθνικότητα
[ Έγινε μία απογραφή πληθυσμού (1 – 20 Οκτωβρίου 2011), αλλά κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, μποϊκοταρίστηκε από μία μεγάλη μερίδα Βορειοηπειρωτών και τα αποτελέσματά της δεν έχουν, μέχρι στιγμής, ανακοινωθεί].
Ε) Η μη αναγραφή ελληνικών χαρακτήρων στις πινακίδες όπου ζει ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου.

ΘΩΜΑ’Ι’Σ  ΠΑΡΙΑΝΟΥ



Share

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

'Μπροστά 'στην ανθρωπότητα και ενώπιον της πίεσης(εν πολλοίς και 'σε πολλές των περιπτώσεων)τόσο του ελληνικού όσο και του σλαβικού κόσμου(κυρίως αυτό..),ο Σκιπετάρ(>Sqiptar)-''Αλβανός''(η εθνοτική-διεθνοτική του ταυτότητα δηλαδή..)δε 'μπορεί και δεν απομένει παρά να ''είναι'',να ''εκφράζεται'' και να ''στηρίζεται''-''εδράζεται'' 'στην και από την(κοινή-κοινότατη όλων μας..)ζωοκλοπή..
Από φθόνο(και...μόνο..),βεβαίως,που,ενώ αναζητεί κάποιον πολιτισμό αυτόνομό του και αναχωνευτικό του,δε 'βρίσκει τίποτε και κανένα,εκτεθειμένος και έκθετος,δε 'μπορεί,αδυνατεί εξολοκλήρου να 'βρη,να ανεύρη μια εθνική ιδιοπροσωπία και με το μόνο πράγμα που να...''επιτυγχάνη'',εν τέλει,εν γένει,να είναι η λεηλασία της μνήμης και του πολιτισμού,της μνήμης του πολιτισμού και του πολιτισμού της μνήμης άλλων(γειτονικών ως επί το πλείστον..)λαών-πληθυσμών,από τους οποίους και...''συνάγει'' τον εύπεπτον εκείνον...''(παν-)αλβανισμόν του''(τη...''θρησκεία του αυτή'' του σωβινιστικού του και του σωβινισμού του -εγγενούς και άκρως συμπλεγματικού του- μίσους-παροξυσμού του δηλαδή..).''Όσα δε φτάνει η αλεπού,τα κάνει κρεμαστάρια.'':όπως,ακριβώς,αφρικανικές φυλές που,επειδή δεν έχουν ακόμα καταφέρη να σχηματισθούν 'σε εθνικό-πανεθνικό επίπεδο,μένουν 'σε ένα πρωτόγονο,'σε ένα πρωτογονικό στάδιο,εκείνου του γνωστού τροφοσυλλέκτη-ερανιστή(π.χ.'στην περίπτωσή των/του όπλων,λευκής σαρκός,χρήματος -μαύρου και παραοικονομίας 'στο συντριπτικό του ποσοστό..-,ναρκωτικών-τοξικών ουσιών κ.ο.κ.)χωρίς,καν,να συνειδητοποιούν πως είναι,έστω,άνθρωποι ή (και) ότι ανήκουν,κατ'ελάχιστο,'στην ανθρωπότητα,εν γένει.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.