28 Ιουνίου 2011

Συνεχίζεται ο πνευματικός κατήφορος στην Ευρώπη.... Η Σουηδία ίδρυσε τον πρώτο "ά-φυλο" Παιδικό Σταθμό!!!

Μετά την πλήρως διεφθαρμένη κοινωνία της Ολλανδίας τα σκήπτρα παίρνει η πρωταθλήτρια της κατάθλιψης και των αυτοκτονιών Σουηδία.... Αγαπημένη δεύτερη, τρίτη, τέταρτη... δεν θυμάμαι... πατρίδα του Τζέφρυ.....

Πάντως αισιόδοξο είναι το μήνυμα ότι ακόμα και σε αυτήν την τραγική από πλευράς ηθικής χώρα υπάρχουν φωνές που προσπαθούν να αντισταθούν...... στις εντολές της Νέας Τάξης, χωρίς να γνωρίζουν φυσικά με ποιόν έχουν να κάνουν....


ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, 27 Ιουνίου 2011 -

Σύμφωνα με το εθνικό σχολικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην καταπολέμηση των «στερεότυπων» των ρόλων των δύο φύλων, ένας παιδικός σταθμός στην περιοχή Sodermalm της Στοκχόλμης, έχει ενσωματώσει ένα ά-φυλο παιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο εξαλείφει κάθε αναφορά στο φύλο εντελώς.

Το προσωπικό του προσχολικού σταθμού "Egalia" αποφεύγει να χρησιμοποιεί λέξεις όπως «τον» ή «τη» και αντί για αυτό αποκαλεί τα 30 περίπου αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 1 έως 6 ετών, ως "φίλοι" (στα αγγλικά το friend είναι άφυλο).

(Σχ. ΚΟ: Το όνομα "Egalia" είναι ‘εμπνευσμένο’ από το βιβλίο «Egalia's daughters: a satire of the sexes», της Σουηδέζας φεμινίστριας και υπέρμαχου του λεσβιακού κινήματος Gerd Brantenberg, όπου στο βιβλίο της, γελοιοποιεί τους άνδρες ως ανώμαλα όντα και εξυψώνει τις γυναίκες οι οποίες κυριαρχούν)

"Η κοινωνία περιμένει τα κορίτσια να είναι θηλυκά, ωραία και όμορφα, και τα αγόρια να είναι ανδροπρεπή, τραχιά και εξωστρεφή", λέει η 31χρονη Jenny Johnsson, δασκάλα στο χρηματοδοτούμενο από τους Σουηδούς φορολογούμενους σχολείο, στην Daily Mail. "Το Egalia τους δίνει μια φανταστική ευκαιρία να είναι όποιοι θέλουν να είναι".

Η διευθύντρια Lotta Rajalin είπε στο AP ότι το σχολείο έχει προσλάβει μια «παιδαγωγό των φύλων» για να βοηθήσει το προσωπικό να αφαιρέσει τις αναφορές σε αρσενικό και θηλυκό από τη γλώσσα και τη συμπεριφορά, φτάνοντας στο σημείο να βεβαιωθεί ότι τα παιχνίδια Lego και άλλα παιχνίδια για αγόρια βρίσκονται δίπλα στα κουζινικά και τα παιχνίδια για κορίτσια ώστε να αποφευχθεί να δοθεί προτίμηση στους ρόλους κάποιοι φύλου.

Οι σουηδικές αντωνυμίες «Han» και «Hon» (αυτόν και αυτή), για παράδειγμα, έχουν αντικατασταθεί στο σχολείο από το ουδέτερο “hen”, μια κατασκευασμένη λέξη που δεν υπάρχει στα σουηδικά, αλλά η οποία χρησιμοποιείται ευρέως από τις φεμινίστριες και τους ομοφυλόφιλους.

«Χρησιμοποιούμε τη λέξη ‘Hen’, για παράδειγμα, όταν ένας γιατρός, ή ένας αστυνομικός, ή ένας ηλεκτρολόγος ή ένας υδραυλικός ή οποιοσδήποτε έρχεται στο νηπιαγωγείο», δήλωσε η Rajalin. "Δεν ξέρουμε αν είναι ένα αυτός ή αυτή, γι’ αυτό ακριβώς λέμε: «(το) ‘Hen’ έρχεται στις 2 μ.μ.». Στη συνέχεια, τα παιδιά μπορούν να φανταστούν ότι είναι ή άντρας ή μια γυναίκα. Αυτό διευρύνει την άποψή τους".

Επίσης, δεν υπάρχουν ‘παραδοσιακά’ παιδικά βιβλία, όπως η Χιονάτη, Σταχτοπούτα ή τα κλασικά παραμύθια, είπε η Rajalin. Αντίθετα, τα ράφια μας έχουν βιβλία που ασχολούνται με ομοφυλόφιλα ζευγάρια, μόνους γονείς, υιοθετημένα παιδιά, και πραγματείες για "νέους τρόπους παιχνιδιού".

"Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι όταν τα παιδιά παίζουν την οικογένεια και το ρόλο της μητέρας τον έχει πάρει ήδη κάποιο παιδί και αρχίζουν να καυγαδίζουν" είπε η Rajalin. "Τότε προτείνουμε να υπάρχουν δύο μητέρες ή τρεις μαμάδες και ούτω καθεξής".

Δεν στηρίζουν, ωστόσο, όλοι οι Σουηδοί γονείς το πρόγραμμα της χώρας τους για την εξάλειψη των ρόλων των δύο φύλων.

"Οι διαφορετικοί ρόλοι των δύο φύλων δεν είναι προβληματικοί για όσο διάστημα είναι ισάξιοι», λέει η Tanja Bergkvist στο AP, καταγγέλλοντας αυτό που ονομάζεται «τρέλα του φύλου» στη Σουηδία.

Η Bergkvist παρατήρησε ότι αυτοί που προωθούν την ισότητα μεταξύ των φύλων μέσω της κατανομής των ρόλων των δύο φύλων», λένε ότι υπάρχει μια ιεραρχία όπου σε ό, τι κάνουν τα αγόρια δίνεται μεγαλύτερη αξία, αλλά αναρωτιέμαι ποιος αποφασίζει ότι έχει μεγαλύτερη αξία. Γιατί υπάρχει μεγαλύτερη αξία στο να παίζεις με αυτοκίνητα; "

Η Bergkvist, η οποία είναι επικριτική στην προώθηση από το κράτος μιας ‘ουδέτερης’ δομής σε σχολεία και πανεπιστήμια που βασίζεται σε μελέτες των δύο φύλων, επισημαίνει στο blog της ως παράδειγμα της «τρέλας του φύλου» στη χώρα της, ότι το χρηματοδοτούμενο από το κράτος Σουηδικό Επιστημονικό Συμβούλιο είναι χορηγός 80.000 δολαρίων μιας μεταπτυχιακής υποτροφίας που αφορά έρευνα στον τομέα "της τρομπέτας, ως σύμβολο της ισότητας των φύλων".

πηγή

από το Κόκκινος Ουρανός

ΣΧΟΛΙΟ

Η ισότητα των 2 φύλων πρέπει να εξασφαλίζεται μέσα από τους διακριτούς ρόλους των ανδρών και των γυναικών.

Για να υπάρξει ισότητα δεν απαιτείται η γυναίκα να συμπεριφερθεί ή να κάνει το επάγγελμα του άνδρα ή το ανάποδο.... Με λίγα λόγια η γυναίκα δεν οφείλει να το παίζει άνδρας για να εξασφαλίσει την ισότητα. Αυτή είναι μια λανθασμένη και καταστροφική άποψη για την οικογένεια αλλά και για την ίδια την γυναίκα και κατεπέκταση για τον άνδρα....

Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να γίνει η μητέρα, πατέρας και να έχουμε δύο πατέρες ή το ανάποδο ώστε να έχουμε 2 μητέρες μέσα στην οικογένεια για να εξασφαλισθεί η ισότητα....

Οπως έλεγε κι ένας φιλόσοφος, ο γιατρός και ο βαρκάρης είναι ίσοι κι ας εχουν τελείως διαφορετικούς ρόλους. Οσο κι αν ο γιατρός θεωρείται επιστήμονας εξαιρετικά χρήσιμος στην κοινωνία εν τουτοις όταν θα βρεθεί στην βάρκα του βαρκάρη τότε μόνο αυτός θα έχει τον πρώτο λόγο. Το ότι λοιπόν ο ένας είναι βαρκάρης κι ο άλλος γιατρός αυτο δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την εξασφάλιση της ισότητας ανάμεσά τους...... Δεν θα πρέπει να γίνει κι ο βαρκάρης, γιατρός για να γίνει ίσος με τον επιστήμονα!!!!

Ευτυχώς για μας τους Ορθοδόξους τα θέματα αυτά είναι ξεκαθαρισμένα και η ισότητα σε μια χριστιανική ορθόδοξη οικογένεια εξασφαλισμένη.

Η μητέρα έχει ρόλο ισάξιο αν όχι ανώτερο από του πατέρα για όλα τα θέματα διαχείρισης της οικίας και της οικογενείας και ο πατέρας εξασφαλίζει την ασφάλεια και την πειθαρχία που απαιτείται ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά σε ένα υγειές περιβάλλον.

Οι ρόλοι τους είναι ισάξιοι αλλά και διακριτοί.

Τα πρότυπα μητέρας και πατέρα είναι αποφασιστικά στην διαμόρφωση των χαρακτήρων και των προσωπικοτήτων των παιδιών.

Εξάλλου η συζυγική αγάπη κι ο αλληλοσεβασμός δεν αφήνουν περιθώρια για φεμινιστικές διαλυτικές, ξενόφερτες και δηλητηριώδεις απόψεις.... που σκοπό έχουν να καταστρέψουν όχι μόνο την σχέση των δύο συζύγων αλλά και την ιδιοσυγκρασία των ίδιων των παιδιών τους.....

Μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι τραγικοί δυτικοευρωπαικοί λαοί έχουν εισαγάγει πλήρως τον αμερικανικό τρόπο ζωής, της πνευματικής καθοδήγησης από τους διαφόρους ψυχολόγους και ψυχαναλυτές που παριστάνοντας τους συμβούλους γάμου, την στιγμή που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη κατεστραμμένες οικογένειες, επιχειρούν να ποτίσουν τα ανδρόγυνα με όλες τις νέες επιταγές της Νέας Τάξης και του Παγκοσμιοποιημένου τρόπου ζωής....

Το κακό είναι ότι τα τελευταία 30 χρόνια οι αντιλήψεις αυτές καθώς και ο αμερικανικός τρόπος ζωής έχουν μπεί για τα καλά και στην ελληνική κοινωνία, από τους γνωστούς ξεπουλημένους, διεφθαρμένους, ξενόφερτους πολιτικούς, με πλήθος διατάξεων όπως για παράδειγμα την καθιέρωση του πολιτικού γάμου, την αποποινικοποίηση των εκτρώσεων, τον σύμφωνο ελέυθερης συμβίωσης και τους γάμους ομοφυλοφίλων..... κ.α. αλλά και με το δηλητήριο που ποτίζουν τα μυαλά των ελληνοπαίδων μέσα από τα διεφθαρμένα σχολικά εγχειρίδια.....

Αποτέλεσμα της εισβολής αυτής των προοδευτικοκουλτουριάρικων διεφθαρμένων και καταστροφικών για την οικογένεια αντιλήψεων, είναι η τρομακτική αύξηση των διαζυγίων που έχουν εδώ και χρόνια, οδηγήσει στην διάλυση εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες ιδίως των νέων ζευγαριών και συνεπώς στην δυστυχία χιλιάδες ελληνοπουλα....

Αδέρφια μου Ελλήνες εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε πιστοί σε αυτά που μας δίδαξαν οι παπούδες και οι γιαγιάδες μας, οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας. Εχουμε τον φωτισμένο άνθρωπο του Θεού, τον εξομολόγο, τον ιερέα, τον γιατρό της ψυχής μας (που οφείλουμε να βρούμε με μεγάλη προσοχή όπως ακριβώς θα κάναμε και με τον γιατρό του σώματος). Τον άνθρωπο που έχει φόβο Θεού και ρητή εντολή από Αυτόν, να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την συνοχή και την αγάπη της οικογένειας.

Πριν κλείσω θα ήθελα να επισημάνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι όσα προανέφερα δεν θίγουν με κάνενα τρόπο τις ηρωίδες μάνες ή τους πατέρες των μονογονεϊκών οικογενειών που η ζωή τους οδήγησε στο να επωμιστούν μόνοι τους το δισθεώρατο βάρος της ανατροφής των παιδιών τους και αναγκάζονται, εκ των πραγμάτων, μην έχοντας άλλη λύση, να κρατήσουν και τους 2 ρόλους μητέρα και πατέρα, προκειμένου να δώσουν στα βλαστάρια τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον....
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.