Τελευταίες αναρτήσεις

17 Ιουνίου 2011

Σχολιάζοντας «πιπεράτα» τη Νέα (;) Κυβέρνηση. Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΑΡΠΗ (πολλοί την χαρακτήρισαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ) σύγκλιση των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο κ Παπούλια, και διακομματικά ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ με την ιλαροτραγωδία της περασμένης Τετάρτης και εκείνη την πρωτόγνωρη «παράσταση» των δια μέσου τηλεφώνου «συνεννοήσεων-παρεξηγήσεων» των πρώην συγκατοίκων του Amherst College, Massachusetts και νυν συγκατοίκων στους 2 κορυφαίους ρόλους του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μετά ακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης το δράμα των εσωκομματικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ με την ανακοίνωση ΣΑΡΩΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ και την γέννηση ενός μικρού-ευέλικτου Υπουργικού Συμβουλίου…

Μετά ακολούθησαν μία ανεξαρτητοποίηση και δύο παραιτήσεις και έντονες φωνές αμφισβήτησης του κ Παπανδρέου που οδήγησαν στην έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και την ανακοίνωση σήμερα το πρωί του ΝΕΟΥ(;;;) Υπουργικού Συμβουλίου όπου λείπει το στοιχείο του… ΣΑΡΩΤΙΚΟΥ και με περισσότερα από 40 μέλη δεν δικαιούται την ιδιότητα του «μικρού και….ευέλικτου!»

Αν μου επιτραπεί η δημοκρατικά κατοχυρωμένη ελευθερία εκτίμησης – χωρίς κακοπροαίρετη ειρωνική διάθεση – μπορώ να διαπιστώσω ότι:

Με τον κ Πάγκαλο στη θέση του Αντιπροέδρου και τον κ Βενιζέλο στη νεότευκτη θέση του δεύτερου Αντιπροέδρου, έχουμε πλέον δύο στελέχη με μεγάλη πολιτική εμπειρία, αποδεδειγμένα υψηλής νοημοσύνης αλλά και με κριτήριο τον σωματότυπο, Νέα Κυβέρνηση… Βαρέων Βαρών!

Θα μας λείψει ο κ Δρούτσας αλλά θέλω να πιστεύω ότι απαλλαγμένος από τα υψηλά και απαιτητικά καθήκοντα του Υπουργού Εξωτερικών θα έχει πλέον τον χρόνο που απαιτείται να ολοκληρώσει την διδακτορική του διατριβή και στη συνέχεια αφού αποκτήσει τον τίτλο του Δόκτωρος με τις εμπειρίες του ως ΥΠΕΞ (ακολουθώντας παραδείγματα όπως του κ Κίσσινγκερ και της κ Ωλμπράϊτ) θα μπορεί να κερδίσει και δημοσιότητα και χρήματα εμπλεκόμενος σε κάποιον κύκλο διεθνών διαλέξεων…

Ο κ Παπακωνσταντίνου υποθέτω ότι εδέχθη ασμένως την αλλαγή Υπουργικού θώκου μετά το έργο που έχει να επιδείξει στο Οικονομικών…

Ο κ Κουκουλόπουλος είναι, από όσα γνωρίζω, πολύ πιο έμπειρος από τον τέως Δήμαρχο Πάρου και Υπουργό Εσωτερικών κ Ραγγούση στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχοντας χρηματίσει για περισσότερα χρόνια Δήμαρχος του μεγάλου ακριτικού Δήμου της Κοζάνης…

Θέλω να πιστεύω, από το χαμόγελο που είδαμε όλοι όσοι παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση του Νέου (;) Υπουργικού Συμβουλίου χαραγμένο στο πρόσωπο του αποχωρούντος Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ Πεταλωτή ότι πηγαίνει στη Νέα του θέση με βαθύτατο στεναγμό… ανακούφισης!

Θερμά συγχαρητήρια στους κκ Κουτρουμάνη και Μπεγλίτη που απέδειξαν ότι μπορεί κανείς να προχωρήσει ανοδικά σκαλί-σκαλί, από τη στιγμή βέβαια που μπαίνει στο παιχνίδι της Εξουσίας…

Για πολλά από τα υπόλοιπα παλιά πρόσωπα της Νέας (;) Κυβέρνησης ισχύουν οι κανόνες του παιχνιδιού της «μουσικής καρέκλας» και να είσθε σίγουροι ότι θα έχουμε να πούμε πολλά από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά…

Έρχονται «ψήφος εμπιστοσύνης» και η «ψήφιση του μεσοπρόθεσμου»

και παραμένουν στο Σύνταγμα οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ!

Καλό Σαββατοκύριακο…
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.