23 Ιουνίου 2011

Στημένα παιχνίδια. Ολο το χρονικό των συλλήψεων.

22-06-2011

Δέκα συλλήψεις και 11 προσαγωγές για συμμετοχή σε "στημένα παιχνίδια" έχουν γίνει στη ΓΑΔΑ. Ήδη ανακοινώθηκε το όνομα του Αχιλλέα Μπέου καθώς και των υπολοίπων οκτώ, που θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον εισαγγελέα. Συνελήφθη και ο Σταύρος Ψωμιάδης.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς υπήρξε εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας σε σπίτια ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των "στημένων αγώνων".

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, εκτός από παράγοντες, θα προσαχθούν και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φέρονται να έχουν πάρει μέρος σε παράνομες στοιχηματικές δραστηριότητες.

Οι 9 συλληφθέντες είναι

  • Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος
  • Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης
  • Ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης
  • Ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος
  • Ο πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ζαβαντίας
  • Ο προπονητής Νίκος Παντέλης
  • Ο μάνατζερ Αθανάσιος Ντότσης
  • Και οι bookmakers Νίκος Καραγκούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος

Αργά το βράδυ, έγινε σύλληψη και δέκατου ατόμου, ο οποίος είναι επιχειρηματίας, αλλά το όνομά του δεν έγινε γνωστό!

Έχουν ερευνηθεί σπίτια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προφανώς αναμένεται να δοθεί και συνέχεια από την ελληνική Αστυνομία. Λέγεται, μάλιστα, ότι κάποιες από τις προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, ωστόσο, είναι δεδομένο πως βρισκόμαστε μπροστά σε ...επιχείρηση-σκούπα (στην οποία συμμετείχαν υπηρεσίες όπως η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική) για τα 41 στημένα παιχνίδια, όπως τα είχε υποδείξει στην σχετική της λίστα η UEFA.

Η σύλληψη του Γ.Τσακογιάννη έγινε από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο και σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα, χωρίς να διαθέτει άδεια!

Λέγεται ακόμη ότι έχει προσαχθεί και γιος μεγαλοπαράγοντα, ο οποίος σχετίζεται με τον αγώνα Ξάνθης-Παναθηναϊκού. Συνολικά έγιναν 11 προσαγωγές, ενώ το όλο "σύστημα" περιλαμβάνει 70 άτομα! Έγινε λόγος, επίσης, και για συλλήψεις λόγω των καταγγελιών του Γιώργου Δαλούκα ("απειλείται η ζωή μου")

Η όλη έρευνα έγινε με βάση την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος. Τα αδικήματα που θεωρούνται κακουργήματα είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Με αυτά θα κατηγορηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Μπέος, Ψωμιάδης και Τσακογιάννης.

Την έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές αλλά και το ΣΔΟΕ. Συμμετείχε και η ΕΥΠ, που προέβη, μάλιστα, σε νόμιμες υποκλοπές.

Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Κατόπιν εισαγγελικής έρευνας διενεργήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, εννέα (9) ημεδαποί για συμμετοχή σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου.

Οι έρευνες συνεχίζονται"

Το πρωί της Πέμπτης οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα...

Άμεση επέμβαση του αρχηγού της Αστυνομίας

Η σοβαρότητα της υπόθεσης με τις προσαγωγές και τις συλλήψεις σχετικά με ύποπτους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχρισαν επιτακτική ανάγκη της μετάβαση στην Γ.Α.Δ.Α. του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Λευτέρη Οικονόμου.

Ετσι, το βράδυ της Τετάρτης ο αρχηγός της ΕΛΑΣ μετέβη στα γραφεία για να ενημερωθεί προσωπικά για τις όποιες εξελίξεις και να δώσει άμεσες κατευθύνσεις για την συνέχεια μιας υπόθεσης που θα μας απασχολήσει για πολύ μεγάλο διάστημα.

23-06-2011

Το Χρονικό των προσαγωγών


Στις 12:15 έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 10 συλληφθέντες για τα στημένα παιχνίδια. Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Κούγια από Μπέο και Τσακογιάννη αντίστοιχα.

13:39 Ασκήθηκε ποινική δίωξη και στους 10 συλληφθέντες.

12:19 Ακολούθησαν ο Σταύρος Ψωμιάδης, ο Νίκος Παντέλης, ο Δημήτρης Ζαβαντίας και οι υπόλοιποι. Όλοι τους εμφανώς ταλαιπωρημένοι από τη νύχτα που πέρασαν στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

12:17 Ακολούθησε ο Γιώργος Τσακογιάννης ο οποίος φώναξε από μακρυά : "Μαλ***ες του Κούγια, συγχαρητήρια σε όσους ακούν τον Κουγια, θα πάνε μπροστά".

12:15 Πρώτος κατέβηκε ο Αχιλλέας Μπέος με σακάκι πάνω στις χειροπέδες για να μην φαίνονται και την ώρα που πέρασε μπροστά από τους δημοσιογράφους, γύρισε και είπε: "Άλλη μια φούσκα του ΠΑΣΟΚ".

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι περιμένουν από τις 09:00, να έρθουν οι 10 συλληφθέντες από την Γ.Α.Δ.Α. Από νωρίς έχουν έρθει και οι δικηγόροι των συλληφθέντων, οι οποίοι θα ακούσουν τη δικογραφία.

Αρχικά, οι δικηγόροι των συλληφθέντων θα δουν τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και -λογικά- θα ζητήσουν προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Η ογκώδης δικογραφία (10.000 σελίδες) θα διαβαστεί στους συλληφθέντες και αμέσως μετά θα τους ζητηθεί να απολογηθούν εντός 48 ωρών.

Επειδή είναι εξαιρετικά απίθανο οι δικηγόροι τους να συνθέσουν υπερασπιστική γραμμή μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείεται ορισμένοι εξ αυτών να επικαλεστούν λόγους υγείας και να μεταφερθούν σε νοσοκομείο φρουρούμενοι για να κερδίσουν χρόνο.

Νεότερη Ενημέρωση

Στο πόρισμα κι ο Μαρινάκης!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπλέκεται στην υπόθεση για τα στημένα παιχνίδια και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έχει ζητήσει άσκηση ποινικής δίωξης (η οποία ασκήθηκε) για συνέργεια σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης" και "δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος".

Καυτοί διάλογοι στο πόρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr το αρχικό πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, που ανέρχεται τις 130 σελίδες, περιλαμβάνει "καυτούς" διαλόγους μεταξύ δύο μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου που θεωρούνται... βαθιά μπλεγμένοι στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.

Ο Μάκης Ψωμιάδης στη λίστα με τα στημένα!

Η Εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 10 συλληφθέντων για τα στημένα παιχνίδια, αλλά και άλλων 5 που αναζητούνται και στους οποίους υπάρχουν οι Μάκης Ψωμιάδης και Γιάννης Παπακώστας. Δείτε ποιες είναι οι κατηγορίες για στημένα παιχνίδια, παράνομο στοίχημα, οπλοκατοχή και πολλά άλλα. Αδιαθεσία Μπέου, που αποχώρησε για το νοσοκομείο.

Τα 41 ύποπτα παιχνίδια

Ξετυλίγεται το κουβάρι με τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα. Διαβάστε ποιοι είναι οι 41 αγώνες που μπήκαν στο μικροσκόπιο της UEFA και στη συνέχεια των ελληνικών εισαγγελικών αρχών. Δείτε αναλυτικά τα παιχνίδια αυτά, με τη διαβάθμιση διαφοράς που τα έχουν κατατάξει οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ισόβια και υποβιβασμός ομάδων για τα στημένα!

Ποινές που φτάνουν στην ισόβια κάθειρξη αντιμετωπίζουν όσοι καταδικαστούν για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, με τις ομάδες τους να φλερτάρουν με τον υποβιβασμό! Πρόβλημα και για τους Ευρωπαίους.

Στο... κόλπο και μπασκετμπολίστας

Τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν απο την Τρίτη την Ελλάδα φαίνεται πως δεν αφορούν μόνο στημένα παιχνίδια, καθώς φήμες θέλουν διάσημο διεθνή μπασκετμπολίστα να μιλάει με έναν εκ των 10 συλληφθέντων για αναβολικά.

Ο Μπέος κρίθηκε ύποπτος φυγής!

Αποκαλυπτικός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς, τόνισε ότι ο πελάτης του συνελήφθη καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής! Τι λέει για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι.

Σκάνδαλα με στημένα παιχνίδια που συγκλόνισαν την Ευρώπη

Από το "Totonero" το 1980 μέχρι και το "Calciopolis" το 2006 με ενδιάμεσο σταθμό την Μαρσέϊγ (1993), το Sport24.gr παρουσιάζει τα σκάνδαλα που ταρακούνησαν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τις ποινές τις οποίες επέφεραν στις εμπλεκόμενες ομάδες.

Τα ξένα ΜΜΕ για τα στημένα παιχνίδια

Η αμεσότητα του ίντερνετ βοήθησε στο να ενημερωθούν άνθρωποι από τις ΗΠΑ μέχρι την... Ταιβάν για τα όσα συμβαίνουν από την Τετάρτη στη χώρα μας στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες.

Παπουτσής: "Όλα στο φως, είναι καθήκον όλως μας"

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εξέδωσε γραπτή δήλωση για το σκάνδαλο στημένων αγώνων, καλώντας όλους τους φορείς να βοηθήσουν τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Όθωνας: "Καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός"

Ο Υφυπουργός της Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή της πολιτείας στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων αφού αυτό είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας.

Πιάσαμε πάτο, ας αποφύγουμε το βούρκο

Με αφορμή τη χθεσινή αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στο χώρο του ποδοσφαίρου με τα στημένα παιχνίδια, η ΠΑΕ ΑΕΚ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. και στον εκτελεστικό διευθυντή της Superleague, κ.κ. Μαρινάκη και Κομνηνό, κοινοποιώντας την παράλληλα στην ΕΠΟ, στο Υπουργείο Πολιτισμού και στη ΓΓΑ.

πηγή Sport24.gr




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.