Το Nashville πολλοί Έλληνες το γνωρίζουμε, μεταξύ πολλών άλλων, ως κέντρο της country and western μουσικής αλλά και από την κ. Oprah της σύγχρονης Αμερικανικής τηλεόρασης…Πόσοι, όμως, γνωρίζουμε ότι εκεί βρίσκεται χτισμένο από το 1897 ένα απόλυτα ακριβές αντίγραφο του…Παρθενώνα της Αθηναϊκής Ακρόπολης;
Ομολογώ ότι ούτε και εγώ το γνώριζα αλλά μου το ανακοίνωσε παλιός συμφοιτητής που ΔΕΝ μπόρεσε να δει την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα πέρυσι εξαιτίας των γνωστών απεργιών και επισκέφθηκε με τα παιδιά του το ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ του Νashville!...
Το πάρκο της εκατονταετίας…
Ο Δήμος του Nashville Tennessee ξεκίνησε την κατασκευή του «πάρκου της εκατονταετίας» το 1896 αλλά το έργο ολοκληρώθηκε και οι πρώτοι σχεδόν 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες το είδαν στο πρώτο εξάμηνο του 1897.
Ομοίωμα του χρυσελεφάντινου αγάλματος; της Αθηνάς που βρίσκεται στο εσωτερικό του "Παρθενώνα"....
Ο Παρθενώνας του Nashville, Tennessee!
Ο Παρθενώνας αποτελεί το επίκεντρο του «Πάρκου της Εκατονταετίας» και το άγαλμα της Αθηνάς ύψους 12.8 μέτρων (42 ft) είναι ακριβή αντίγραφα των δικών μας πρωτότυπων όπως είναι και οι υπόλοιπες μαρμάρινες κατασκευές που κοσμούν το ΝΑΟ και κομμάτια τους ¨φιλοξενούνται» στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου. Κατασκευάστηκαν το 1897, επειδή θεωρήθηκαν ως επιτομή της Αθηναϊκής και Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής (438 π. Χ.)της Πολιτείας του Tennessee και τον έχουν επισκεφθεί δεκάδες εκατομμυρίων τουριστών.
Λεπτομέρεια του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς
Ο Παρθενώνας είναι ανοικτός για το κοινό από Τρίτη έως Σάββατο 9:00 - 4:30 και τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και τις Κυριακές από τις 12:30 - 4:30 μμ. Ο Παρθενώνας είναι κλειστός κάθε Δευτέρα και η τιμή του εισιτηρίου είναι για τους ενήλικες $6.00, για τα παιδιά και τα άτομα της Τρίτης ηλικίας $4.00 (ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά κάτω των 4 ετών).
Λεπτομέρεια της ζωφόρου.
Αυτά ΔΕΝ τα γράφω για να σας προτρέψω να ταξιδεύσετε στο Tennessee (ούτε για να θίξω τους Αρχαιολόγους απεργούς) αλλά για να δημοσιοποιήσω την «πίκρα» του συμφοιτητή και να αναδείξω πόσο μετρούσε στις ΗΠΑ η Ελλάδα μας (αξίζει να ψάξει κανείς πόσες αμερικανικές πόλεις έχουν ονόματα όπως Αθήνα, Σπάρτη, Ιθάκη κοκ!)
ΣΧΟΛΙΟ
Σχεδόν ποτέ δεν σχολιάζω τα άρθρα του κ. καθηγητή αλλά θα κάνω μια εξαίρεση σήμερα καθώς όλοι μας μένουμε με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τι έφτιαχναν οι πρόγονοί μας όταν οι πρόγονοι των Ευρωπαίων έτρωγαν φύλλα και έμεναν σε καλύβες.....
Αχ Μάνα Ελλάδα που σε κατάντησαν τα ρεμάλια.....
Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)
1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.
2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.
3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.
4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.
5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).
6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.
7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.
1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.
2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.
3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων.
Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.
4 σχόλια:
Aχ Μανα Ελλαδα που σε καταντησαν τα ρεμαλια..... Οι χριστιανοταλιμπαν που με περισση θρασυτητα λογοκρινουν ακομα και τωρα στον 21ο αιωνα τα φιλμ του Κωστα Γαβρα. Μετα τιμης, Ενας ΠΡΩΗΝ φυλλοφαγος, κατοικος σπηλαιων αλλα ΝΥΝ Ευρωπαιος ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ.
Διχαστική εμπάθεια ακόμα και τώρα.....
Ο Γαβράς καλά θα έκανε να ασχολούταν με τιε ταινίες του κι όχι να μεταφέρει τις προσωπικές του ανιστόρητες απόψεις και μίση σε ενα παγκόσμιας σημασίας μουσείο.
Ενας Ελληνας και ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ "Σκοταδιστής".....
Υπάλληλος των Σιωνιστών είναι ο Γαβράς .Τη δουλειά του κάνει ...
Μια λεπτομέρεια για το θέμα του Παρθενώνα.
Φίλος μου, λάτρης και παθιασμένος μελετητής της κλασικής αρχαιότητας, μου είπε πριν από αρκετά χρόνια μια σημαντική λεπτομέρεια.
Ο Φειδίας, στον οποίο είχε ανατεθεί, από την Αθηναϊκή Δημοκρατία η κατασκευή του αγάλματος της Αθηνάς του Παρθενώνος, προκειμένου να είναι κάτι μοναδικό, χρησιμοποίησε δύο πολύ ακριβά υλικά. Αυτά ήταν ο Χρυσός και το Ελεφαντόδοντο. Γι’ αυτό και είναι γνωστό ως το «Χρυσελεφάντινο» άγαλμα της Αθηνάς. Μέχρι τότε το ελεφαντόδοντο το χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν μόνο τα μάτια των αγαλμάτων, δίνοντας έτσι (στα μάτια) μια εξαιρετική ζωντάνια. Το ποιό γνωστό παράδειγμα είναι ο αρματηλάτης (ηνίοχος) των Δελφών. Οι ποσότητες όμως των δύο αυτών υλικών για ένα άγαλμα αυτών των διαστάσεων ήταν λογικά εξαιρετικά μεγάλες.
Μόλις λοιπόν τέλειωσε το άγαλμα ο Φειδίας και έγινε η επίσημη παρουσίασή του στης αρχές και το λαό των Αθηνών και πριν καλά καλά τελειώσουν τα συγχαρητήρια, κάποιοι τον κατηγόρησαν για κλέφτη. Είπαν δηλαδή ότι «υπεξαίρεσε» χρυσό και ελεφαντόδοντο και έπρεπε να δικαστή το ταχύτερο. Ο Φειδίας όμως που είχε προβλέψει ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να του συμβεί (να τον κατηγορήσουν) είχε κάνει όλο το άγαλμα «διαιρούμενο», έτσι λοιπόν παρουσία όλων το μετέτρεψε σε κομμάτια αποσυνδέοντάς το, το ζύγισαν και ο γλύπτης δικαιώθηκε πανηγυρικά.
Λέγεται ότι αυτή η ιδιότητα του αγάλματος (να διαιρείται) βοήθησε πολύ αυτούς που το έκλεψαν.
KOSTAS PAP
Δημοσίευση σχολίου