3 Απριλίου 2010

Διαρροή απόρρητης έκθεσης του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου;


Η τουρκοκυπριακή εθνικιστική εφημερίδα Υeni Volkan υποστηρίζει με δημοσίευμά της ότι έχει στην κατοχή της "απόρρητη έκθεση" στην οποία καταγράφονται όσα έχουν διαμειφθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της 5ης Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα αυτά που παρουσίασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Το δημοσίευμα επιτίθεται, δε, στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Τalat, κατηγορώντας τον για υποχωρήσεις. Όσον αφορά τις θεματικές ενότητες και το τι συμφωνήθηκε, αναφέρει μεταξύ άλλων:

- Για την κυριαρχία η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει σε ομόσπονδο κράτος που η κυριαρχία του πηγάζει από τον λαό, η τουρκοκυπριακή πλευρά φαίνεται να επιμένει στην αναφορά ότι η κυριαρχία πηγάζει εξίσου και από τις δύο κοινότητες.


- Για τις αρμοδιότητες της κεντρικής κυβέρνησης συμφωνήθηκε να υπάγονται σε αυτή τα τελωνεία, οι έμμεσοι φόροι και οι φόροι κατανάλωσης, καθώς και η Μετεωρολογία και η Πολιτική Αεροπορία. Η τουρκοκυπριακή πλευρά δείχνει να υποχωρεί στη θέση της για δύο χωριστά FIR, με την προϋπόθεση να υπάρχουν δύο Κέντρα Ελέγχου Πτήσεων. Στην κεντρική κυβέρνηση θα υπάγεται και η ναυσιπλοΐα.


- Για τη νομοθετική εξουσία, η τουρκοκυπριακή πλευρά φέρεται να αποδέχεται αντιπροσώπευση στην Κάτω Βουλή σε ποσοστό 25% έναντι 30% που επιδίωκε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχεται το αίτημα για να συνταχθεί και να υιοθετηθεί οποιοσδήποτε νόμος να υπάρχει ένα ελάχιστο όριο τουρκοκυπριακών ψήφων.


- Η εκ περιτροπής προεδρία και η σταθμισμένη ψήφος φαίνεται να προχωρούν, όπως και η θέση να μην έχουν δικαίωμα βέτο οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος, εκτός από τις περιπτώσεις που και οι δύο διαφωνούν με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και ευρωπαϊκής πολιτικής.


- Η τουρκοκυπριακή πλευρά φαίνεται ότι δεν επιμένει στο αίτημα να είναι αναγκαία η συγκατάθεση και του διευθυντή και του υποδιευθυντή σε ομοσπονδιακές δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις. Ο Talat ζητάει μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής Τουρκοκυπρίων στη Δημόσια Διοίκηση, σε αναλογία 60 προς 40.


- Για τις εξωτερικές σχέσεις δεν φαίνεται να έχουν επιτευχθεί ουσιαστικές συγκλίσεις. Ο Talat εμφανίζεται να επιμένει στη θέση ότι τα συνιστώντα κρατίδια θα πρέπει να έχουν ισχυρό δικαίωμα λόγου στις εξωτερικές σχέσεις, καθώς και τη δυνατότητα να υπογράφουν διμερείς συμφωνίες για όλους τους τομείς που εντάσσονται στις αρμοδιότητές τους. Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει στη θέση ότι θα πρέπει οι εξωτερικές σχέσεις, οι επαφές και οι συμφωνίες, να είναι έργο της κεντρικής κυβέρνησης.

από το strategy-geopolitics

ΣΧΟΛΙΟ
Αν αληθεύει το δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας, η προδοσία του Χριστόφια φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο. Μπορεί να κλαίγονται οι Τούρκοι ότι τους προδίδει ο Ταλάτ όμως όπως θα διαπιστώσετε το υπό σύσταση κυπριακό κράτος δεν θα διαθέτει ένοπλες δυνάμεις!!!! (Παγκόσμια πρωτοτυπία...) και οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν σημαντικό λόγο 25% στην νότια Κύπρο!!!!! Παράλληλα δεν γίνεται καμιά αναφορά για τις περιουσίες των 200.000 Ελλήνων που αναγκάστηκαν να τις εγκαταλείψουν και δεν γίνεται λόγος για τους Τούρκους εποίκους.......
Αυτα είναι 4 μόνο σημεία που εντόπισα με μια πρόχειρη ματιά.....

Επέται συνέχεια....
Να δείτε που το πάνε φιρι-φιρι να φτιάξουν ένα ΜΗ βιώσιμο και ανθελληνικό σχέδιο ουτως ώστε να μην επιτευχθεί συμφωνία και να πλασάρουν πάλι οι Αμερικανοευρωπαίοι ένα ακόμα ανθελληνικό κατάπτυστο 2ο Σχέδιο Αναν, πάλι ως μοναδική και έσχατη λύση......Share

1 σχόλιο:

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Οι Εφιάλτες είναι διαχρονικοί διαμέσου των Αιώνων. Στην εποχή μας είναι πίσω από Ελληνικά ονόματα και κατέχουν κυβερνητικές θέσεις.

ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΑΙ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.