25 Απριλίου 2010

«Χρυσός» ο Μάρας, «ασημένιοι» Τσολακίδης και Κοσμίδης στο Μπέρμιγχαμ.


Ο Βλάσης Μάρας δεν σταματά να κατακτά χρυσά μετάλλια και με αυτό που πήρε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ έγραψε ιστορία. Ο πολυνίκης πρωταθλητής μας αναδείχτηκε πρώτος στο μονόζυγο με 15.400 βαθμούς και έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία, με πέντε χρυσά μετάλλια στο ίδιο όργανο, σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! "Ήταν μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας μου. Χρειάστηκε να κάνω αυτό το δύσκολο πρόγραμμα, που το δοκιμάζω για καιρό, από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αλλά δεν μου είχε 'βγει' ποτέ σε αγώνα. Αυτή τη φορά, δεν σκεφτόμουν τίποτε. Ανέβηκα πάνω, έκανα τον αγώνα μου και όλα πήγαν όπως έπρεπε", τόνισε ο Βλάσης Μάρας μετά το νέο θρίαμβό του και συμπλήρωσε:

"Μετά από την εμφάνιση αυτή και το πέμπτο χρυσό μετάλλιο, που δεν το έχει πετύχει κανείς άλλος σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο πήχης ανεβαίνει πολύ. Ας το βλέπουν στην Ελλάδα, για να δουν τι σημαίνει αθλητισμός…. Πάντα λέω ότι είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά πολύ δυσκολότερο να κρατηθείς εκεί. Για να κρατηθείς ψηλά, πρέπει να υπάρχει προσπάθεια από το σύνολο των εμπλεκόμενων και όχι μόνο από τον ίδιο τον αθλητή. Αυτήν την προσπάθεια περιμένω να δω".

Ασημένιοι Τσολακίδης, Κοσμίδης
Nωρίτερα, ο 31χρονος πρωταθλητής Βασίλης Τσολακίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του δίζυγου, συγκεντρώνοντας 15.200 βαθμούς. Ήταν το δεύτερο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, είχε πάρει το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του 2002 στην Πάτρα. Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία πήρε ο Γάλλος Γιαν Κουσερά, με 15.275 βαθμούς.

"Αυτό το ασημένιο μετάλλιο είναι πολύ σπουδαίο! Για μένα είναι πιο γλυκό από το χρυσό του 2002, επειδή από τότε ακολούθησαν δύσκολες καταστάσεις και πολλοί χαμένοι τελικοί. Είναι αλήθεια ότι αν 'κολλούσα' τα πόδια στην έξοδό μου θα είχα βγει πρώτος, αλλά δεν πειράζει, πρόκειται για λεπτομέρειες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, αν σκεφτούμε με ποιον τρόπο ήρθαμε και ότι 'έβγαλα' το πρόγραμμά μου επί τρεις συνεχόμενες ημέρες. Μ' αυτήν την εμφάνιση συνέχισα την περσινή, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, όπου είχα τερματίσει τέταρτος. Αυτή τη φορά, τα κατάφερα να ανέβω στο βάθρο", είπε ο Τσολακίδης και συνέχισε:

"Το μετάλλιό μου το αφιερώνω στο συγγενικό πρόσωπο που έχασα, στον άγγελο που έχει φύγει από τη ζωή. Δεν μπόρεσα να το φέρω πέρσι από το Λονδίνο, το φέρνω φέτος από το Μπέρμιγχαμ. Και φυσικά το αφιερώνω στην οικογένεια και στα παιδιά μου! Υγεία να έχουμε, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και ίσως έρθουν κι άλλα...".

Πρώτος πρώτος ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους. Η πρώτη ελληνική συμμετοχή στους τελικούς οργάνων της διοργάνωσης συνοδεύτηκε από μία μεγάλη επιτυχία, αφού ο 19χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,400 βαθμούς και πήρε τη 2η θέση, εκτελώντας ένα πρόγραμμα με πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας (6,70). Για τον Κοσμίδη, αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, έπειτα από τα χάλκινα που είχε κατακτήσει το 2007 στο Άμστερνταμ και πέρσι στο Μιλάνο.

Πρωταθλητής Ευρώπης στις ασκήσεις εδάφους αναδείχθηκε ο Γερμανός Ματίας Φάριγκ με 15,650 β., ενώ την 3η θέση μοιράστηκαν ο Βρετανός Ντάνιελ Πέρβις και ο Γερμανός Μαρσέλ Νγκούιεν, που ισοβάθμησαν στους 15,250 β..

"Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου! Ανέβηκα ένα σκαλοπάτι ψηλότερα και έχω κάθε λόγο να είμαι χαρούμενος. Κι αν έμεινα δεύτερος, έγινε απλώς για να έχω έναν ψηλότερο στόχο για το επόμενο ευρωπαϊκό! Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου, όχι όμως και από τη βαθμολογία που μου έβαλαν. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να ισοβαθμήσω στην πρώτη θέση με τον Φάριγκ, ή τουλάχιστον η διαφορά μας να είναι πολύ πιο μικρή. Είμαι όμως ευτυχισμένος γι' αυτό που κατάφερα. Ελάχιστοι αθλητές έχουν κερδίσει τρία μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, πριν κλείσουν τα 19 τους χρόνια".

Τα αποτελέσματα:

Μονόζυγο:
1. Βλάσης Μάρας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,400

2. Έπκε Ζόντερλαντ (Ολλανδία) 15,375

3. Φάμπιαν Χάμπιχεν (Γερμανία) 15,350

3. Φίλιπ Μπόι (Γερμανία) 15,350

5. Τζέφρεϊ Βάμες (Ολλανδία) 15,025

5. Γιαν Κουσερά (Γαλλία) 15,025

7. Ρόμαν Κουλέσα (Πολωνία) 14,225

8. Αλιάζ Πέγκαν (Σλοβενία) 13,800


Δίζυγο:

1. Γιαν Κουσερά (Γαλλία) 15,275

2. Βασίλης Τσολακίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 15,200

3. Άνταμ Κιερζκόφσκι (Πολωνία) 15,100

3. Χάμιλτον Σαμπό (Γαλλία) 15,100

5. Έπκε Ζόντερλαντ (Ολλανδία) 15,075

6. Ρόμαν Κουλέσα (Πολωνία) 15,025

7. Μανουέλ Καρμπάγιο (Ισπανία) 14,675

8. Ντάνιελ Πέρβις (Βρετανία) 14,425


Ασκήσεις εδάφους:

1. Ματίας Φάριγκ (Γερμανία) 15,650

2. Λευτέρης Κοσμίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 15,400

3. Ντάνιελ Πέρβις (Βρετανία) 15,250

3. Μαρσέλ Νγκούιεν (Γερμανία) 15,250

5. Φλάβιους Κότσι (Ρουμανία) 14,950

6. Ραφαέλ Μαρτίνεθ (Ισπανία) 14,825

7. Κρίστιαν Τόμας (Βρετανία) 14,975

8. Αντριάν Μπουκούρ (Ρουμανία) 14,700

πηγή sportnet



Share

1 σχόλιο:

paulos passias είπε...

συγχαριτυρια για τα ελληνοπουλα του αθλιτησμου .συγουρα τα καναλια που τα λεναι ολλα ....σιγη .μονο καταστροφη.μπραβο τραγο-χαδζι-μακρη.για ολλα φταιη η καταραμενη δεξια .ζητο ο βελουχιωτησ .μαυρο ..στο ζερβα....ασχετο

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.