8 Απριλίου 2010

Έλεγχος και Τιμωρία! Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο τίτλος μου έχει τη σημειολογία του καθώς αφορά δύο έννοιες ΠΑΝΤΕΛΩΣ απούσες από το καθημερινό ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΝΟΜΙΚΟ λεξιλόγιο της σύγχρονης Ελλάδας.

Δεν θα σταθώ στις πολύ σημαντικές έννοιες που είναι « το σύστημα» ή «η οργάνωση» και «η λογική» όπως και «η μέθοδος» και τελικά «η ηθική» καθώς τις είχαμε δανείσει πριν πολλούς αιώνες στους μη - Έλληνες και εκείνοι από τη στιγμή που τις έμαθαν και τις ενσωμάτωσαν στη γλώσσα τους (δηλώνοντας την ετυμολογική τους προέλευση ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ) και φρόντισαν να τις ενσωματώσουν λειτουργικά στις δομές της ατομικής τους προσωπικότητας και των συλλογικών τους οργάνων.


Τι κρίμα που από την ώρα που πληροφορηθήκαμε ότι οι ξένοι τις «έμαθαν» εμείς ή ξεχάσαμε ή δεν φροντίσαμε να τις πάρουμε πίσω με αποτέλεσμα να αποτελούν στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα «αγαθά σε ανεπάρκεια» και έννοιες ΑΓΝΩΣΤΕΣ και μη εφαρμόσιμες στην δική μας εθνική καθημερινότητα!


ΕΣΤΕΙΛΑΝ, λέει το ρεπορτάζ, 2 (τι λέτε ρε παιδιά, ΔΥΟ;;;;) στελέχη της Πολεοδομίας κάποιων «κοσμικών νησιών» που δεν μπορούν λέει να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ τα εκατομμύρια που έχουν σε ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς με μηνιαίους μισθούς κάτω των 3 χιλιάδων ευρώ!!!


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και μπράβο σας που μας κάνατε να κλάψουμε από τα γέλια!!! Πιάσατε 2, και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…


Αυτές τις μέρες, εβδομάδες, μήνες με τα πρωτόγνωρα για ΟΛΟΥΣ μας «ζόρια» που τραβάμε πόσο χρήσιμο θα ήταν να είχαν δουλέψει οι Κυβερνήσεις του κ Σημίτη, του κ Καραμανλή και τώρα του κ Παπανδρέου «συστηματικά και μεθοδικά» και να είχαν «οργανώσει λογικά» τους απαιτούμενους και απόντες ΕΛΕΓΧΟΥΣ στα περιουσιακά στοιχεία όλων εκείνων που αψήφησαν τις «ηθικές» τους υποχρεώσεις και απονευρώνοντας τις ενοχές τους αδρανοποίησαν τις ερινύες καθώς η έλλειψη ΕΛΕΓΧΟΥ και η παντελής έλλειψη του φόβου της ΤΙΜΩΡΙΑΣ μας οδήγησαν σε περίοπτες παγκοσμίως θέσεις ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και τελικά, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ και όχι μόνο…Οικονομικής! ΔΕΝ μας εμπιστεύονται λέει οι αγορές!


ΠΩΣ ΝΑ μας εμπιστευθούν όταν ΔΕΝ έχει πάει ΕΝΑΣ κλέφτης και καταχραστής του Δημοσίου χρήματος μέχρι σήμερα στη ΦΥΛΑΚΗ;


ΠΩΣ ΝΑ μην μας λοιδορούν όταν χρόνια τώρα περιμέναμε μετά τις ανακοινώσεις του Μάκη στη Ζούγκλα ή τον Κίτρινο Τύπο τις μεταμεσονύκτιες ώρες να οδηγηθούν στους Εισαγγελείς οι «δακτυλοδεικτούμενοι» των εκπομπών;


ΠΩΣ ΝΑ μην απαξιωθούμε ΕΘΝΙΚΑ όταν Υπουργοί συγχέουν το «νόμιμο» με το «ηθικό» και όταν τα ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ δείχνουν πραγματικά πρόσωπα και κατηγορούν για μίζες και διασπάθιση Δημοσίου πλούτου χωρίς κανείς να ΦΟΒΑΤΑΙ τον ΕΛΕΓΧΟ και την ΤΙΜΩΡΙΑ;


«Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς…» είπε με τον γνωστό του τρόπο Πέμπτη στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA o κ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ…


Κύριε Βενιζέλε, Η Κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε ως Υπουργός πότε θα «μιλήσει» ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ και ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ λαμόγια, κλέφτες, καταχραστές, και αχρείους;


ΔΕΝ το τόλμησε η Κυβέρνηση Καραμανλή δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε χιλιάδες άλλους να λεηλατήσουν το Δημόσιο!


ΕΧΕΤΕ την πολυτέλεια να μην το κάνετε και εσείς ενώ κατά γενική ομολογία…βουλιάζουμε;
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.