Σελίδες

30 Νοεμβρίου 2009

Η χιλιοστή ανάρτηση του ιστολογίου μας αφιερώνεται στο ίδιο το ιστολόγιό μας και στην 50η θέση του στην λίστα TOP 100 του Sync.gr σε 47.027 blogs!


Η χιλιοστή ανάρτηση του blog μας δεν μπορούσε να είναι αλλού αφιερωμένη παρά στο ίδιο το ιστολόγιό μας.
Το ιστολόγιό μας λοιπόν, αναρριχήθηκε από την 55η στην 50η θέση του TOP 100 του SYNC. Το σύνολο των καταχωρημένων ιστολογίων στο SYNC ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 47.027!!!
Να σημειώσουμε εδώ ότι το κριτήριο της αξιολόγησης των ιστολογίων στο Sync δεν είναι η επισκεψιμότητα (που όπως γνωρίζουμε οι bloggers μπορεί να είναι πλαστή), το πλήθος αναγνωστών ή κάτι άλλο, παρά το πόσα λίνκ άλλων ιστολογίων βλέπουν το blog μέσω των αναδημοσιευμένων αναρτήσεων του.

Η θέση αυτή μας κάνει περήφανους και μας δίνει κουράγιο. Ο δρόμος των blogs είναι ανηφορικός και όλοι γνωρίζετε πόσα εμπόδια βρίσκονται στον δρόμο μας ειδικά στα ιστολόγια που έχουν ευαισθησίες σε θέματα εθνικά και ελληνικά.

Στην πολύ καλή 618η θέση βρίσκεται και η κουζίνα μας.!!!!

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε αρχηγός της Ν.Δημοκρατίας με τεράστια στήριξη από την βάση της παράταξης.

Συντριπτική νίκη πέτυχε ο Αντώνης Σαμαράς στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Στα σχεδόν τελικά αποτελέσματα από ότι φαίνεται ψήφισαν περισσότεροι από 750.000 ψηφοφόροι, πράγμα που σημαίνει ότι ο νέος Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει πολύ μεγάλη ισχύ που πηγάζει από την λαϊκή εντολή των μελών της βάσης. Στα τελικά αποτελέσματα φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς ξεπερνά το 50% η Μπακογιάννη βρίσκεται κοντά στο 39% και ο Ψωμιάδης ξεπέρασε το 10%.

Οι εκλογείς όπως φαίνεται χρέωσαν την κ. Μπακογιάννη και τα στελέχη που την υποστήριξαν με την πρόσφατη αποτυχία του κ. Καραμανλή. Και δεν έχουν καθόλου άδικο σε αυτό αφού σε όλη την προεκλογική εκστρατεία της κ. Μπακογιάννη στην πρώτη θέση των καλεσμένων βρίσκονταν πάντα πολλά από τα στελέχη της Ν.Δ. που κατέστρεψαν τον κ. Καραμανλή. Αυτό φυσικά δεν μειώνει της ευθύνες που φέρει ο ίδιος (τις οποίες και με γενναιότητα ανέλαβε) καθώς ήταν αυτός που επέλεξε και εμπιστεύτηκε τα στελέχη αυτά. Εξάλλου και η ίδια η Μπακογιάννη ευθύνεται και κατά ένα μεγάλο μέρος για την πολύ κακή στάση της σε πλήθος εθνικών θμάτων και για την ήττα της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές.

Ο νεός πρόεδρος λοιπόν της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς καλέιται να σηκώσει πλεόν το βάρος της αντιμετώπισης ή στήριξης της κυβέρνησης στις δύσκολες ημέρες που έρχονται για τον τόπο. Ελπίζουμε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις να τις κάνει έργο και να τον δούμε να μάχεται στην πρώτη γραμμή και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπεράσπιση των δικαίων της πατρίδας μας.

Κύριε Σαμαρά θα μας βρείς στο πλάϊ σου σε όλες τις επιλογές που θα οφελούν την Ελλάδα και απέναντί σου σε κάθε κίνηση που θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα.
Τίμησε την βαριά κληρονομιά της πρόγονής σου Πηνελόπης Δέλτα που στάθηκε μια Ελληνίδα πραγματική σε όλη την πορεία της ζωής της.
Εύχομαι να φανείς αντάξιος των προσδοκιών των Ελλήνων.

Απίστευτο. Ισπανός καθηγητής δημιούργησε σύγχρονη ειδησεογραφική ιστοσελίδα στα αρχαία Ελληνικά!!!

(Κάντε κλικ στην εικόνα και διαβάστε 3 θέματα της διεθνούς ειδησεογραφίας. Η σύγκρουση βορειοκορεατικών και νοτιοκορεατικών ναυτικών δυνάμεων. Ο κατασκευαστής όπλων Καλάσνικωφ έφθασε τα ενενήντα χρόνια. Οι Μεξικανοί ζητούν κυανόκρανους.)

Επισκεφτείτε το καταπληκτικό site του Ισπανού καθηγητή Akropolis World News.
(Για να φτάσετε στα αρχαία Ελληνικά αρκεί να φτάσετε μέχρι στο καθεαυτό κείμενο της είδησης)

Η αγάπη του καθηγητή Χουάν Κοντέρχ για την αρχαία ελληνική ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια, όταν την πρωτοδιδάχτηκε στο γυμνάσιο.

«Μόλις ήρθα σε επαφή μ' αυτή τη γλώσσα μου άρεσε, όπως μου είχαν αρέσει και τα λατινικά. Έτσι, αποφάσισα ότι θα περνούσα την υπόλοιπη ζωή μου, μελετώντας τις δύο αυτές γλώσσες», δηλώνει ο κ. Κοντέρχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Ελληνική Διασπορά» του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η γνώση της γλώσσας ενός σπουδαίου πολιτισμού, όπως ο αρχαιοελληνικός, δεν μπορεί παρά να μας ωφελήσει.

«Όσο πιο πολύ κοιτάζουμε στο παρελθόν, τόσο πιο ικανοί γινόμαστε να κοιτάξουμε στο μέλλον», λέει χαρακτηριστικά ο...

Ισπανός καθηγητής, ο οποίος σπούδασε τους αρχαίους κλασσικούς στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, της ιδιαίτερης πατρίδας του και μετά την αποφοίτησή του συνέχισε με μάστερ στις ομηρικές σπουδές, στο πανεπιστήμιο του Σέφηλντ, στη Μ. Βρετανία.

Επέστρεψε στην Ισπανία, όπου έκανε το ντοκτορά του στους αρχαίους κλασσικούς, δουλεύοντας ταυτόχρονα ως καθηγητής, σε γυμνάσιο, ενώ μερικά χρόνια αργότερα έκανε αίτηση και έγινε δεκτός ως βοηθός καθηγητή στην Οξφόρδη, όπου δίδαξε αρχαία ελληνικά και λατινικά, για τέσσερα χρόνια.

Στη συνέχεια, έγινε καθηγητής, στην ίδια ειδικότητα, στο πανεπιστήμιο του St. Andrews, όπου ενεργοποιήσε το μάθημα της σύνθεσης αρχαίου ελληνικού κειμένου (σημ. μετάφραση από σύγχρονη γλώσσα προς αρχαία ελληνικά), κάτι, που όπως μας είπε, θα κάνει του χρόνου και με τα λατινικά.

Για την ιστοσελίδα με το δελτίο ειδήσεων στα αρχαία ελληνικά, ο καθηγητής Κοντέρχ μας αναφέρει ότι αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία της, καθώς είχε διαπιστώσει ότι υπήρχαν τρεις διαδικτυακοί τόποι με ειδήσεις στα λατινικά, αλλά κανένας στα αρχαία ελληνικά.

«Έτσι, αποφάσισα να το κάνω εγώ αυτό», σημειώνει. «Φυσικά -προσθέτει- υπήρχε πρόβλημα με τα ελληνικά στοιχεία στο πρόγραμμα, αλλά το έλυσα, γράφοντας το κείμενο στο δικό μου πρόγραμμα και στη συνέχεια μετέτρεψα το κείμενο σε εικόνα, κι έτσι, αυτό που βλέπετε στην ιστοσελίδα, είναι η εικόνα του κειμένου. Τώρα, όλοι μπορούν να διαβάσουν αυτά που γράφω. Στο μέλλον, είναι πιθανόν να μεταφέρω το site στο unicode, που είναι πιο προχωρημένο πρόγραμμα, αλλά δεν είναι αρκετά διαδεδομένο».

Ο ίδιος μας επισημαίνει ότι είναι ανοιχτός σε παρατηρήσεις, που αν υπήρχαν θα ήταν ευγνώμων, ώστε να βελτιωθεί η ιστοσελίδα, αλλά και σε ερωτήσεις, ακόμα και συνεργασίες.
Ο Χουάν Κοντέρχ δεν μιλά νέα ελληνικά και όταν επισκέπτεται την Ελλάδα μιλά αργά στα αρχαία ελληνικά σε όσους συναναστρέφεται και αυτοί, όπως μας είπε, το βρίσκουν διασκεδαστικό. Μας υπόσχεται ότι κάποια μέρα θα μάθει νέα ελληνικά, σημειώνει, όμως, ότι δεν έχει καμιά επαφή με ελληνικά πανεπιστήμια.

«Η μόνη μου συχνή επαφή είναι με τον Δρ. Eusebi Ayensa, διευθυντή του Ισπανικού Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, ο οποίος είναι ένας έξοχος Ελληνιστής, πρώην καθηγητής αρχαίων ελληνικών (δίδασκε σε μία περιοχή βόρεια της Βαρκελώνης, κοντά στα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης Εμπούριες). Εκείνος, πάντως, μιλά και αρχαία και νέα ελληνικά».

Τέλος, ρωτήσαμε τον κ. Κοντέρχ κατά πόσο πιστεύει ότι τα προβλήματα της εποχής μας έχουν ομοιότητες μ' αυτά που αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι κατά τους κλασσικούς χρόνους. «Οι ιστορικοί λένε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνει τον εαυτό της», τονίζει και προσθέτει: «Η ανθρωπότητα δεν έχει ποτέ γνωρίσει μεγάλες περιόδους χωρίς πολέμους και προβλήματα και δυστυχώς θα έχουμε πάντα τέτοια, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει παραλληλισμός ανάμεσα στις δύο εποχές. Παραδείγματος χάριν, οι επικοινωνίες και τα μέσα ενημέρωσης δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίζουν, ανά πάσα στιγμή, τι συμβαίνει στον κόσμο και να μπορούν να πάρουν θέση πάνω σε όλα αυτά. Επιπλέον, οι αποσταθεροποιητικοί παράγοντες στις παλαιότερες εποχές σχετίζονταν περισσότερο με την άνοδο και την πτώση αυτοκρατοριών, ενώ σήμερα αφορούν περισσότερο οικονομικούς παράγοντες. Η μόνη ομοιότητα είναι ότι και τότε και τώρα υπάρχουν προβλήματα…».

Πάντως, ο καθηγητής Χουάν Κοντέρχ δεν σταματά μόνο στην ιστοσελίδα που δημιούργησε. Πρόσφατα, μετέφρασε στα αρχαία ελληνικά ένα διήγημα με πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς και … έπεται συνέχεια.

(Διαβάστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση του ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ)

Μπράβο στον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή.


Ο νέος γενικός, που αποδεικνύεται πως είναι ειδική περίπτωση, αποφάσισε να χρησιμοποιεί το προσωπικό του αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, ενώ κατήργησε κονδύλια «πολυτελείας» και τα χρήματα τα διαθέτει στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
Πήρε αυτή τη σωστή απόφαση γιατί δεν προέρχεται από την πολιτική, σχολίασε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και ευχήθηκε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί του. «Οι αναγκαίες προσαρμογές του αθλητικού έργου στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, οι οποίες αυτή τη στιγμή μελετώνται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντατικά, αρχίζουν από τον ίδιον τον γ.γ. Παναγιώτη Μπιτσαξή» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου από το οποίο πληροφορούμαστε: «Με απόφασή του επιστρέφονται στην αρμόδια αρχή τα πέντε από τα επτά αυτοκίνητα που έχουν διατεθεί για τις μετακινήσεις υπηρεσιακών παραγόντων της ΓΓΑ. Τα δύο αυτοκίνητα που θα παραμείνουν θα χρησιμοποιούνται μόνο για τις απολύτως απαραίτητες υπηρεσιακές μετακινήσεις. Ο ίδιος ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού θα μετακινείται με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, όπως έκανε μέχρι τώρα.
Με εντολή του, τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων, που είναι στη διάθεσή του, καταργούνται και οι σχετικοί πόροι θα προστεθούν στα κονδύλια για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Οπως όλοι αντιλαμβάνονται, οι παραπάνω πρώτες αποφάσεις έχουν σημειολογικό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα. Σηματοδοτούν απλώς, στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, την απαραίτητη ανάγκη να κάνουμε τα ίδια ή και περισσότερα, με λιγότερα χρήματα, και να νοιαζόμαστε για κάθε ευρώ του φορολογούμενου πολίτη».

από τα Καλά Νέα

Για να μην λένε ότι δεν επαινούμε τις καλές ειδήσεις.....
Χωρίς κομματικές παρωπίδες τα βλέπεις όλα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Μπράβο λοιπόν στον κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή.
Αν καταφέρει να χτυπηθούν και τα βρώμικα κυκλώματα που καταστρέφουν τον αθλητισμό θα έχει επιτελέσει μεγάλο όφελος για την πατρίδα μας.

Πρέσπες 2009. Ο Πρωθυπουργός πριν τις εκλογές έλεγε το σύνθημα "ΠΑΜΕ". 50 μέρες μετά ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε ΠΟΥ ΠΑΜΕ;

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις.
Τι έκανε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να συναντηθεί με αυτά τα δύο ρεμάλια στις Πρέσπες σε τόσο εγκάρδιο κλίμα;

Μήπως η "αγάπη" του Μπερίσα για τους Βορειοηπειρώτες αδερφούς μας; Μήπως οι επεκτατικές βλέψεις των Τσάμηδων κατά της Ηπείρου μας; Η μήπως ο εξοπλισμός των Αλβανών λαθρομεταναστών με Καλάσνικωφ;

Μήπως η κλοπή της Ελληνικής ιστορίας της Μακεδονίας από τον Γκρουέφσκι; Η κλοπή του Ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας για το κρατίδιό του; Μήπως τα αγάλματα του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου που γεμίζει την επικράτεια του; Μήπως το γλείψιμο στην Τουρκία; Η μήπως οι χάρτες που δείχνουντο κρατίδιό του μέχρι την Θεσσαλία;

Να θυμίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο οι λίμνες που βρίσκονται σε σύνορα κρατών διαμοιράζονται ανάλογα με την έκταση των κρατών αυτών. Ετσι η ενωμένη Γιουγκοσλαβία είχε πάρει το μεγαλύτερο μέρος από την Μεγάλη Πρέσπα σε σχέση με την Ελλάδα και την Αλβανία και η Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος της Μικρής Πρέσπας σε σχέση με την Αλβανία. Σήμερα όμως με τις νέες συνοριακές συνθήκες δικαιούται το μεγαλύτερο μέρος σε σχέση με τα Σκόπια. Αυτο φυσικά ούτε σαν διαπραγματευτικό όπλο δεν αναφέρεται από την ελληνική διπλωματία!!!

Κύριε Πρωθυπουργέ που εννοούσες να πάμε όταν προεκλογικά έλεγες το σύνθημα: ΠΑΜΕ.........

ΘΑΝΟΣ

29 Νοεμβρίου 2009

Περίεργη υποστήριξη οικουμενιστικών θέσεων από τον καθηγητή κ. Γεώργιο Γαλίτη, μέλους του διαλόγου των Εκκλησιών και της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας.

Ετυχε σήμερα να παρακολουθήσω ένα μέρος της εκπομπής "Αρχονταρίκι" του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου Γεωργακόπουλου στην οποία είχε καλεσμένο έναν από τους διασημότερους καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τον κ. Γεώργιο Γαλίτη.

Ο κ. Γεώργιος Γαλίτης είναι μέλος της επιτροπής διαλόγου των Ορθοδόξων μετά των Ρωμαιοκαθολικών. Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας που έχει εκδώσει μια από τις διασημότερες εκδόσεις της Καινής Διαθήκης.

Ας έρθουμε τώρα στο θέμα της συζήτησης (όσο τουλάχιστον από αυτήν παρακολούθησα) που δεν ήταν άλλο από τον διάλογο των Ορθοδόξων με τους Παπικούς. Για να μην σας κουράσω θα αναφέρω τις θέσεις του κ. Γαλίτη και τις σκέψεις και εντυπώσεις μου από αυτές.

1. Ο κ. Γαλίτης υποστήριξε (και πολύ σωστά κατά την γνώμη μου) ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει και οφείλουμε να συνδιαλεγόμαστε με όλους τους ετερόδοξους Χριστιανούς και μη, συνανθρώπους μας. Αυτό άλλωστε, όπως τόνισε, μας δίδαξε και ο Χριστός συνδιαλεγόμενος με τους πάντες. Ο διάλογος φυσικά δεν προϋποθέτει ότι θα αποδεχθούμε τις θέσεις του άλλου, όπως πολύ σωστά συμπλήρωσε, ο κύριος καθηγητής.

Κατά την γνώμη μου όλη η τοποθέτησή του ήταν σε αυτό το σημείο σωστή και σαφώς Ορθόδοξη. Και φυσικά δεν αφήνει σε καμιά περίπτωση να φανεί ότι οι Ορθόδοξοι έχουμε σκοπό να υποχωρήσουμε στις θέσεις των Ρωμαιοκαθολικών.

2. Στην συνέχεια ο κ. Γαλίτης επεσήμανε ότι οι Παπικοί ως ποίμνιο δεν γνωρίζουν σχεδόν καθόλου για την Ορθοδοξία ενώ οι θεολόγοι τους την γνωρίζουν εντελώς θεωρητικά. Αυτο σημαίνει ότι εμείς μπορούμε να τους την δείξουμε ως βίωμα αλλά και να τους θέσουμε την ερμηνεία των γραφών όπως την κάνουμε στην Ορθοδοξία. Μάλιστα χαρακτηριστικά τόνισε ότι οι Παπικοί θεολόγοι εκπλήσσονται πολλές φορές, λέγοντας ότι "αυτό δεν το είχαμε σκεφτεί"!!! (Οσον αφορά την ερμηνεία).

Γνώμη μου είναι ότι και στην περίπτωση αυτή ο καθηγητής εχει δίκιο με μόνη την αμφιβολία μου για τις προθέσεις των Παπικών.

3. Ο κ. Γαλίτης στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι οι επιτροπή διαλόγου των Καθολικών απαρτιζόταν από ανθρώπους αγαθούς και τίμιους, με καλές προθέσεις και με αγάπη για την Εκκλησία!!

Εδώ λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω κάθετα. Μπορεί να μην ήμουν παρών στις συζητήσεις αλλά σίγουρα η στάση των εκπροσώπων του Πάπα στηρίζετε σε εντολές του που θα απαιτούσαν διαλακτικότητα από μέρους τους. Η στάση τους σίγουρα πρέπει να κριθεί σύμφωνα με την γενικότερη, κοσμική στάση του Πάπα για την επικράτησή του, επί όλων των υπολοίπων χριστιανικών Εκκλησιών. Στο σημείο λοιπόν αυτό κρίνω ότι ο κ. Γαλίτης ξεκίνησε μια υποστηρικτική στάση προς τους Παπικούς που θεωρώ αδικαιολόγητη. Και το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από το ότι δεν κράτησε ούτε την παραμικρή επιφύλαξη για τις προθέσεις των συνομιλητών του! Ειδικά μετά τα αίσχη των Παπικών κατά των Ορθοδόξων στους αιώνες που έχουν προηγηθεί με αποκορύφωμα την Ουνία. (Για όσους δεν γνωρίζουν η Ουνία είναι η αποδοχή εκ μέρους του Πάπα του Ορθόδοξου τυπικού και τελετουργικού ακόμα και του δογματικού μέρους της Ορθοδοξίας με μόνη απαίτηση εκ μέρους του την μνημόνευση του ονόματός του. Οπως καταλαβαίνετε ο Πάπας προκειμένου να θεωρείται Πρώτος ανάμεσα και στους Ορθοδόξους κάνει οποιαδήποτε έκπτωση και διαπραγμάτευση. Ετσι η Ουνία θεωρήθηκε και πολύ σωστά από τους Πατέρες μας, ως Δούρειος Ιππος κατά της Ορθοδοξίας).

4. Συνεχίζοντας την υποστήριξή του στους Παπικούς ο κ. Γαλίτης επεσήμανε ότι το κείμενο της Ραβέννας που δέχθηκαν οι Παπικοί, αποδέχεται τον 34ο Αποστολικό κανόνα που ορίζει ότι ο Πρώτος (εκ των Αρχιερέων) δεν μπορεί να ενεργήσει χωρίς την συγκατάθεση των υπολοίπων αλλά και εκείνοι χωρίς την συγκατάθεση του Πρώτου. Αυτο κατά τον καθηγητή αν το εφαρμόσουν οι Ρωμαιοκαθολικοί θα μιλάμε για μια συνθέμελη διατάραξη των θέσεων τους η οποία θα τους οδηγήσει στο να γίνουν πραγματικοί Επίσκοποι!!!! (Στο σημείο αυτό μάλιστα συμφώνησε -περιέργως- και ο Σεβασμιώτατος!!!)

Δηλαδή τι έχουμε εδώ; Οτι με την αποδοχή ενός και μόνου αποστολικού κανόνα οι αιρετικοί και σχισματικοί Παπικοί γίνονται με μιας Επίσκοποι της Εκκλησίας του Χριστού επειδή ο Πάπας ενδέχεται να κάνει πίσω στις εξουσίες του;.....Το αφήνω περαιτέρω ασχολίαστο και ο νοών νοείτω.....

5. Κατόπιν ο κ. Γαλίτης τόνισε ότι Πρωτεία υπάρχουν σαφώς και στην Ορθοδοξία. Οταν αποχώρησε (κατά το Σχίσμα) ο Πρώτος στην τάξη, Πάπας της Ρώμης
έγινε Πρώτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης (που ως τότε ήταν δεύτερος) και έπονται οι υπόλοιποι κατά σειρά, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων κλπ. Απλώς, όπως είπε, ο Πάπας επεδίωξε εκτός από την πρωτοκαθεδρία και το Πρωτείο Εξουσίας.

Ναί μεν αυτό που είπε ο καθηγητής για το Πρωτείο Εξουσίας του Πάπα, είναι σωστό όμως θεωρώ ότι ο Πάπας δεν είχε Πρωτείο σε σχέση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ποτέ στην καρδιά του Χριστιανικού κόσμου της Ανατολής και η αναφορά του κ. Γαλίτη είναι στα πλαίσια της προσπάθειάς του να απενεχοποιήσει εν μέρει τους Ρωμαιοκαθολικούς για το Πρωτείο....

6. Κατόπιν ο κ. Γαλίτης αναφέρθηκε (με παρότρυνση του Σεβασμιώτατου) στην Βιβλική Εταιρεία. Για όσους δεν γνωρίζουν η Βιβλική Εταιρεία είναι μια παγκόσμια εταιρεία μετάφρασης, έκδοσης και διακίνησης της Αγ. Γραφής. Η εταιρεία αυτή φυσικά είναι προτεσταντική και έχει έδρα στο εξωτερικό. Αυτό το ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Γαλίτης.
Στην συνέχεια όμως είπε πως η εταιρεία αυτή ίδρυσε στις διάφορες χώρες παραρτήματα και πρόσφατα επέτρεψε να ελεγχθούν αυτές οι επιμέρους θυγατρικές της από τις κατά τόπους εκκλησίες!!! Ετσι σήμερα η Ελληνική Βιβλική Εταιρεία ελέγχεται από τους Ορθοδόξους με την συμμετοχή όμως Προτεσταντών αλλά και Ρωμαιοκαθολικών. Μάλιστα πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας είναι ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος!!!!!

Καταρχήν θέλω να τονίσω ότι πάντα θεωρούσα ότι η Βιβλική Εταιρεία ήταν αιρετική και μάλιστα οι παλαιότερες μεταφράσεις του Νεόφυτου Βάμβα είχαν κατακριθεί από επιφανέστατους Ορθόδοξους θεολόγους. (Το γνωρίζω διότι διατελώ κατηχητής σχεδόν 20 χρόνια). Τώρα οι υποψίες μου βγαίνουν αληθινές και μάλιστα από επισημότατα χείλη. Η Οικουμενιστική στάση του κ. Γαλίτη μου έφερε μαύρες σκέψεις οι οποίες άρχισαν να γίνονται εφιάλτης με την στάση του γενικώς αγαπητού μου Σεβασμιώτατου Δημητριάδος.

Τι είναι ηλίου φαεινότερο παρά το ότι μια παγκοσμιοποιημένη οικουμενιστική εταιρεία σαν την αιρετική Βιβλική Εταιρεία θα ελάμβανε τελικώς μια τέτοια απόφαση, δηλαδή να αφήσει στα χέρια των τοπικών εκκλησιών τις θυγατρικές της.
Φυσικά μέσω αυτών αναμιγνύονται στις μεταφράσεις της Καινής Διαθήκης, Ορθόδοξοι, Προτεστάντες και Παπικοί. Η συνύπαρξή τους μέσα στην Ελληνική Βιβλική Εταιρεία είναι μια προεικόνιση του Οικουμενισμού που επιδιώκει και ο Πάπας. Μην ξεχνάμε ότι το ίδιο "κόλπο" εφάρμοσε ο Πάπας με την Ουνία.

Και οι δικοί μας ενέδωσαν έτσι απλά; Δηλαδή για να καταλάβω αν οι Χιλιαστές που είναι όργανα της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρείας Σκοπιά, θέσουν το παράρτημα τους στην Ελλάδα υπό την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία οι Αρχιερείς μας θα σπεύσουν να συνεργαστούν και να υπάγονται, έστω μόνο διοικητικώς, στην Αμερικανική αντίχριστη μητρική; Δεν νομίζω.....

Κι έτσι εδώ τίθεται το ερώτημα, αν θεωρούν οι διοικούντες την Εκκλησία μας ότι οι Προτεστάντες και οι Παπικοί μπορούν να μην εκλαμβάνονται ως αιρετικοί και να υπάρχει συνεργασία μαζί τους και μάλιστα σε μια εταιρεία που έχει σχέση με την μετάφραση της Αγίας Γραφής;

Καλό θα ήταν να μας διευκρινήσει αν γνωρίζει κάποιος, τι συμβαίνει εδώ πέρα........
Επίσης θα ήθελα τις πληροφορίες σας όσον αφορά την Ελληνική Βιβλική Εταιρεία. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε που βαδίζουμε........

ΘΑΝΟΣ

28 Νοεμβρίου 2009

Και μετά θέλουν να πάμε να εμβολιαστούμε!!!!!

Σας παραθέτω 2 ειδήσεις που σίγουρα μας βάζουν σε σκέψεις για τον εμβολιασμό. Κι όχι από τις ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες που σίγουρα κρύβονται από πίσω αλλά σε κάτι ακόμα πιό σημαντικό. Την υγεία μας.

Η πρώτη είναι από την εφημερίδα "Καθημερινή" και μας την έστειλε το ιστολόγιο Μεταφράσεις-Translations. (Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα αναρτησή τους ΕΔΩ)

Της Γιώτας Mυρτσιώτη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Περαιτέρω όξυνση στην αντιπαράθεση των επιστημόνων πυροδοτεί η αιφνίδια παραίτηση για λόγους «δεοντολογίας και ηθικής» του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης Στρατή Πλωμαρίτη. «Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να προσπαθώ να πείσω τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν τη στιγμή που εγώ ως γιατρός αποφάσισα να μην το κάνω.

Επιπροσθέτως, δεν έχω πεισθεί για την ασφάλεια των συστατικών του νέου εμβολίου, τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του. Μέσα στο πλαίσιο της δυσπιστίας που επικρατεί, ο κ. Πλωμαρίτης εκφράζει την άποψη ότι «είναι σεβαστή η κάθε αποψη, ωστόσο η ιατρική κοινότητα που φέρει την ευθύνη έπρεπε να εξαντλήσει τον διάλογο» γύρω από το επίμαχο θέμα του μαζικού εμβολιασμού.

(Δείτε ολόκληρο το άρθρο της Καθημερινής με τις απόψεις του κ. Πλωμαρίτη ΕΔΩ)

Η δεύτερη είδηση είδαμε στο Ελλήνων Αφύπνιση και είναι από το Αθηναϊκό Πρακτορέιο Ειδήσεων.

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το εμβόλιο της νέας γρίπης διέταξε ο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνος Μπούτσικος. Την αφορμή έδωσαν οι ενστάσεις που εξέφρασαν ιδιώτες γιατροί σχετικά με τις παρενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσει.
"Έχοντας έρθει σε επαφή με ιδιώτες ιατρούς σχετικά με το εμβόλιο κατά του ιού Η1Ν1 (νέα γρίπη) διαπιστώθηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τα συστατικά αυτού, την διαδικασία δοκιμής του πριν τη παραγωγή του, τους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις παρενέργειες που θα έχει τις οποίες χαρακτηρίζουν σοβαρές έως επικίνδυνες", αναφέρει στην παραγγελία της έρευνας ο εισαγγελέας.

"Περαιτέρω μου μετέφεραν ότι οι επιφυλάξεις τους εντάθηκαν όταν διάβασαν το έντυπο οδηγιών που εσωκλείεται στο κουτί του εμβολίο", προσθέτει.

Ζητεί από τον πταισματοδίκη Ρόδου να λάβει κατάθεση από:
• Τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου • Γιατρούς σχετικών ειδικοτήτων του νοσοκομείου • Τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου • Ιδιωτών γιατρών που θα του υποδείξει ο πρόεδρος του συλλόγου
Η δικογραφία, η οποία θα περιλαμβάνει και τις οδηγίες του εμβολίου θα αποσταλεί στη συνέχεια στον πταισματοδίκη Αθηνών για να ληφθούν καταθέσεις από:
• Τον πρόεδρο της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης • Τον πρόεδρο του ΚΕΛΠΝΟ • οποιοδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα σχετικό με τα θέματα της παραγγελίας.

Από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Και μετά θέλετε να πάμε να εμβολιαστούμε;

Αφαίρεσαν τον Σταυρό από την ελληνική σημαία στην διαφημιστική αφίσα της Helexpo!!!!!

Στον χώρο της HELEXPO (Διεθνής Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης) πραγματοποιείται αυτό το τετραήμερο (26-29 Νοεμβρίου) η διεθνής έκθεση POLIS (αφορά τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης).

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κυρία Θεοδώρα Τζάκρη , (όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της Helexpo την Πέμπτη 26/11/2009 το απόγευμα) και μάλιστα παρουσία του Δημάρχου κ.Παπαγεωργόπουλου και του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη.

Παρουσιάζουμε τις πελώριες διαφημιστικές γιγαντοαφίσες (μήκους 7 περίπου μέτρων) στην είσοδο της HELEXPO (γωνία Εγνατία-Αγγελάκη).

Όπως μπορείτε να δείτε ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ τον ΣΤΑΥΡΟ από το ανθρωπάκι που φέρει την Ελληνική σημαία ενώ ΟΛΑ τα υπόλοιπα ανθρωπάκια ΦΕΡΟΥΝ κανονικά στο κέντρο το σήμα της κάθε σημαίας. (πχ η τουρκική την ημισέληνο, η αλβανική τον αετό κλπ).

Δείτε την σε μεγέθυνση....


Και για να μην ισχυριστούνε ότι το λάθος έγινε μόνο στις γιγαντοαφίσες, παραθέτουμε το σήμα της POLIS από την επίσημη σελίδα της HELEXPO όπου επίσης απουσιάζει ο σταυρός από την Ελληνική σημαία (υπάρχουν μόνο μπλε άσπρες λωρίδες).
δείτε εδώ: http://www.helexpo.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=1187

Αίσχος ξεφτίλες.
Που θα σταματήσει αυτό το κατρακύλισμα.

από το Αντιπαρακμή

27 Νοεμβρίου 2009

Η ανθρώπινη κακία και διαστροφή δεν έχει όρια. 300.000 Ευρω για βίντεο με βιασμό παιδιού και πνιγμό του!!!!

Σοκ και απίστευτη φρίκη προκαλεί βίντεο με βιασμό και πνιγμό ανήλικης, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό στο Internet. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει πουληθεί μέχρι και 300.000 ευρώ και έγινε η αιτία να στηθεί και στη χώρα μας η μεγάλη επιχείρηση «Τσάρλι». Πρόκειται για ένα από τα πλέον ανατριχιαστικά
και αποτρόπαια βίντεο, το οποίο όμως είναι το πλέον διάσημο στην αρρωστημένη κάστα των παιδόφιλων. Το βίντεο αυτό έχει τραβηχτεί το 2005, κατά πάσα πιθανότητα στις ΗΠΑ, και απεικονίζει το βιασμό ενός κοριτσιού, ηλικίας από 7 έως 10 ετών, από δύο άτομα, μέσα σε μπανιέρα γεμάτη νερό. Τα ανθρωπόμορφα μάλιστα τέρατα μετά το βιασμό κρατούν μέσα στο νερό το κεφάλι του δύστυχου κοριτσιού.

Μέχρι στιγμής από τις έρευνες των αστυνομικών σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη του μικρού αυτού παιδιού, που γνώρισε την απίστευτη φρίκη στα χέρια των αδίστακτων παιδόφιλων.

Αυτό το ανατριχιαστικό υλικό, που απευθύνεται στα πλέον αρρωστημένα μυαλά, βρέθηκε στην κατοχή τριών εκ των συλληφθέντων στην πρόσφατη επιχείρηση της Ασφάλειας, ενώ είχε βρεθεί στην κατοχή κι άλλων Ελλήνων, σε παρόμοια επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πριν από περίπου τρεις μήνες με τον κωδικό «Καρουζέλ».

http://www.espressonews.gr/
από το Τεφτέρι

Που το πάτε κ. Διαμαντοπούλου; Με πρόσχημα τους "φιλοξενούμενους" όπως πολύ σωστά αποκαλείτε τους μετανάστες, θα επιβάλλεται αθεϊα στους νοικοκύρηδες;

Υπουργός πολυπολιτισμικής Παιδείας κλπ, Αννα Διαμαντοπούλου:

"Από τη μια έχουμε κοινωνίες που έχουν διαμορφώσει μέσα στους αιώνες διάφορα πιστεύω –και όχι μόνο θρησκευτικά– και από την άλλη σήμερα συμβιώνουμε με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς. Στη δημοκρατία πρέπει να σεβαστούμε και τα δυο. Η υπάρχουσα δημοκρατία δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της, αλλά και δεν μπορεί να υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους να αφομοιώσουν τα πιστεύω της.

Αν συμβαίνει αυτό (σ.σ. εννοεί την επιβολή της συμμετοχής στον εκκλησιασμό-προσευχή), θέλω να μου το αναφέρετε. Δεν μπορεί κανένας δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης είτε είναι δηλαδή παιδί που προέρχεται από άλλη χώρα, με άλλο θρήσκευμα, είτε είναι και Έλληνας. Στη χώρα υπάρχει ανεξιθρησκεία. Επομένως επ’ ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας."

από το Ελλήνων Αφύπνιση

ΣΧΟΛΙΟ
Το ότι έχουμε ανεξιθρησκεία είναι αδιαμφισβήτητο δεδομένο. Την ανεξιθρησκεία την ορίζει και την διαφυλάττει και το Σύνταγμά μας.
Το Σύνταγμα ορίζει όμως και την επικρατούσα θρησκεία των Ελλήνων. Την Ανατολική Ορθόδοξη Χριστιανική.

Η υπάρχουσα λοιπόν δημοκρατία (ατυχώς) για σας κ. Διαμαντοπούλου (κι απορώ για΄τι δεν το τονίσατε...το ατυχώς) δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της. Ισως μια άλλη στο μέλλον......να τα αλλάξει όπως σας βολεύουν.

Ας έρθουμε τώρα στο
δεν μπορεί να υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους να αφομοιώσουν τα πιστεύω της.
Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την θέση που πήρατε στο θέμα των μεταναστών. Χρησιμοποιήσατε και πολύ σωστά τον όρο " φιλοξενούμενοι". Το τονίζω γιατί τελευταίως κάποιοι από το κόμμα σας άρχισαν να μιλάνε για πολιτικά δικαιώματα και ιθαγένειες στους φιλοξενούμενους......

Ας έρθουμε τώρα στην ουσία...
Δηλαδή αυτοί που έρχονται ως φιλοξενούμενοι, μας λέτε ότι δεν πρέπει να αφομοιώσουν τα πιστεύω μας. Πολύ σωστά. Πραγματικά αν είναι φιλοξενούμενοι οι οποίοι έχουν έρθει επίσκεψη στο σπίτι μας δεν έχουμε την επιθυμία να αφομοιώσουν τα πιστεύω μας αρκεί να τα σέβονται, ως φιλοξενούμενοι. Μέχρι φυσικά να φύγουν όταν τελειώσει η επίσκεψη.
Οταν όμως έρχονται για να μείνουν και να συγκατοικήσουν με εμάς το πράγμα αλλάζει άρδην.

Τότε ΚΑΙ θέλουμε ΚΑΙ επιβάλλεται να αφομοιώσουν τα πιστεύω μας και να μάθουν να ζουν με αυτά. Αυτό συμβαίνει παγκοσμίως και αυτό είναι το σωστό. Θα πρέπει να μάθουν την Ελληνική γλώσσα (κι όχι εμείς την δική τους), τους ελληνικούς νόμους (ώστε να μην τους παραβαίνουν), τα ελληνικά ιερά και όσια (ώστε να μην τα προσβάλλουν). Γενικά πρέπει να αφομοιώσουν κάθε τι που αφορά τους Ελληνες και την πατρίδα μας. Το ίδιο άλλωστε έκαναν και οι εκατομμύρια Ελληνες μετανάστες που μετοίκησαν στα πέρατα της οικουμένης. Αφομοίωσαν όλα τα παραπάνω για να μπορέσουν να ζήσουν με τους άλλους λαούς.

Το ότι πρέπει φυσικά να αφομοιώσουν όλα αυτά δεν υποχρεώνει τους ανθρώπους αυτούς να ξεχάσουν την γλώσσα τους, τα ήθη και έθιμά τους και γενικά την πατρίδα τους. Αυτά μπορούν κάλλιστα να υπάρχουν στην μνήμη και στην συνειδησή τους και όσο το δυνατόν να τα κρατούν ζωντανά μέσα στο σπίτι τους και στις οικογένειες τους. Ο τρόπος όμως ζωής τους δεν μπορεί να είναι εκ διαμέτρου αντίθετως από τον ελληνικό.

Δεν μπορεί π.χ. ο Ινδός επειδή στην Ινδία κάνουν περιτομή ακόμα και σε μικρά κοριτσάκια (τι κόβουν άραγε) να απαιτεί να σεβαστούμε το έθιμό του στην χώρα μας!!!! Κι ας λέει η Διαμαντοπούλου...

Δεν μπορεί ο μουσουλμάνος από το Πακιστάν να βγαίνει με ένα μαστίγιο με ξυράφια!!! στον δρόμο και να αυτομαστιγώνεται μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών μας επειδή έτσι έκανε στην πατρίδα του γεμίζοντας τον τόπο με αίματα!!!! (Οπως έγινε πέρυσι στον Πειραιά!)
Κι ας λέει η Διαμαντοπούλου.....

Δεν μπορεί ο παρακμιακός Αμερικάνος να κάνει πάρτυ με όργια και ναρκωτικά γιατί έτσι συνηθίζει στην πατρίδα του για να γιορτάσει την αποφοίτησή του....
Κι ας λέει η Διαμαντοπούλου......

Δεν μπορεί ο Βουδιστής Θιβετιανός να κάνει διαλογισμό και πλήρη αφαγία
μέχρι θανάτου ή να αυτοπυρπολείται διαμαρτυρόμενος, επειδή έτσι λέει η θρησκεία του.....
Κι ας λέει η Διαμαντοπούλου......

Δεν μπορεί ο μουσουλμάνος να ξυλοφορτώνει καθημερινά την γυναίκα του επειδή του το επιτρέπει το Κοράνιο...
Κι ας λέει η Διαμαντοπούλου.....

Δεν μπορεί ο διεφθαρμένος Ολλανδός να απαιτεί τα ναρκωτικά να πωλούνται ελεύθερα στα περίπτερα και οι οίκοι ανοχής να έχουν "ζωντανή βιτρίνα" γιατί έτσι συνηθίζεται στην χώρα του...
Κι ας λέει η Διαμαντοπούλου......

Εδώ είναι Ελλάδα. Ολοι θα μάθουν να ζουν όπως θέλουμε εμείς. Αν τους αρέσει. Αν όχι κανείς δεν τους κρατά με το ζόρι. Δεν είναι αιχμάλωτοι. Μπορούν να φύγουν ότι ώρα θέλουν. Αλλά όχι κ. Διαμαντοπούλου να μας υποχρεώσετε να σεβαστούμε κάθε παρανοϊκή τρέλλα που κουβαλούν όλοι αυτοί οι ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ σας.......
Αν είναι να τους πάρετε εσείς και οι όμοιοί σας στο σπίτι σας.......

Τέλος για να μην νομίζετε κ. Διαμαντοπούλου με όλα αυτά που υποστήριξα ότι επιθυμώ να υποχρεώνονται οι αλλόφυλοι, αλλόθρησκοι ή άθεοι μαθητές να κάνουν την προσευχή τους στο ελληνικό σχολείο, θα πρέπει να σας τονίσω ότι και φυσικά είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε επιβολή και ειδικά στο θέμα του θρησκεύματος του άλλου. Συμφωνώ μαζί σας να μην υποχρεώνονται να συμμετέχουν τα παιδιά στην πρωϊνή προσευχή. Πρέπει να σεβόμαστε την θρησκεία των συνανθρώπων μας. Εξάλλου κάθε επιβολή τέτοιου είδους είναι αντίθετη και με τις σαφείς εντολές που έδωσε ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός. Είναι παντελώς αντίθετη με τα Ορθόδοξα βιώματά μας.

Αυτό όμως απέχει πολύ μακριά από την τελική επιδίωξή σας που είναι η πλήρης κατάργηση της προσευχής από τα σχολεία. Δηλαδή με λίγα λόγια η επιβολή της άθεης (βαπτισμένη σε ανεξίθρησκη) ιδεολογία σας στα παιδιά μας. Σεβαστείτε λοιπόν τα δικά μας Ελληνικά Ορθόδοξα πιστεύω (που απαιτούν πρωϊνή προσευχή) ειδάλλως θα πρέπει κι εσείς να θεωρείτε τον εαυτό σας φιλοξενούμενο....

Βοηθήστε την μικρή Μαρία.....

Για οσους θελουν να βοηθησουν την μικρη ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΣΑΡΑΚΗ
Η μικρή Μαρία 3 ετών από το Ηράκλειο έχει δικαίωμα στην ζωή και ζητά την βοήθεια όλων μας..
Βρίσκεται σε Νοσοκομείο της Γερμανίας σε δύσκολη κατάσταση με τεράστια έξοδα νοσηλείας..
Για οσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες δείτε στο iraklio web radio 2.

Η μικρή Μαρία 3 ετών από το Ηράκλειο έχει δικαίωμα στην ζωή και ζητά την βοήθεια όλων μας..
Στείλτε μήνυμα από το κινητό σας γράφοντας ΜΑΡΙΑ με ελληνικούς η λατινικούς χαρακτήρες και το στέλνετε στο 54234 με χρέωση 1 ΕURO + ΦΠΑ.

από το φιλικό Ηπειρος Ελλάς

25 Νοεμβρίου 2009

Αναπάντητη έμεινε από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Δρούτσα η συνεχής αναφορά των Σκοπίων ως "Μακεδονία" από τον ανθέλληνα Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Ράσμουσεν!!

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι σχέσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και το Σκοπιανό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, με το Δανό γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Άντερς Φόγκ Ράσμουσεν, σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.Ο κ. Δρούτσας είχε παράλληλα την ευκαιρία να ενημερώσει το Βορειοτλαντικό Συμβούλιο για την ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ, αλλά και για την υπουργική Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στη 1-2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με αντικείμενο την ασφάλεια στην Ευρώπη. Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολτικής.

Δείτε το υπόλοιπο άρθρο για την συνάντηση όπως την μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Greek National Pride.

ΣΧΟΛΙΟ
Θα ήθελα να σταθώ σε ένα μόνο στοιχείο στην κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα συζήτηση των δύο διπλωματών.
Ο γνωστός ανθέλληνας και φιλότουρκος Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Ράσμουσεν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αποκαλούσε σε όλη την διάρκεια της συνάντησης τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Αυτό δείχνει εκτός από την ανθελληνική του θέση και την ασέβειά του προς τον συνομιλητή του.
Την στιγμή που γνωρίζει ότι το θέμα της ονομασίας που προσπαθούν να κλέψουν από την Ελλάδα οι Σκοπιανοί αποτελεί διμερές πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών. Την στιγμή που ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. χρησιμοποιούν μέχρι στιγμής επισήμως την ονομασία FYROM, αυτός επέλεξε ενώπιον του Ελληνα Υφυπουργού να αποκαλεί τα Σκόπια ως Μακεδονία. Δηλαδή το όνομα που επιθυμούν οι Σκοπιανοί, λαμβάνοντας πλεόν ανοικτά θέση κατά της Ελλάδας η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ (!) και υπέρ των Σκοπίων τα οποία είναι ένα τίποτα ακόμα .....για το ΝΑΤΟ!!!!!

Και καλά η στάση του αλήτη Ρασμουσεν δεν με εκπλήσει. Η δειλή, όμως, στάση του Δρούτσα με εξοργίζει. Δεν μπορεί να καταλάβει αυτός και οι όμοιοί του ότι εμείς η Ελληνες τους τοποθετήσαμε σε αυτήν την θέση ώστε να υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας μας σε κάθε περίσταση; Φανταστείτε τι γέλια θα έκανε από μέσα του ο Ράσμουσεν όταν θα έβλεπε την προδοτικά δειλή στάση του Δρούτσα ο οποίος ανεκφραστος τον παρακολουθούσε να αποκαλεί τα Σκόπια, "Μακεδονία".......

Ομως είναι κάτι άλλο που με βάζει σε ακόμα πιο μαύρες σκέψεις.

Αν κρίνω από το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών φαίνεται ότι ο Δρούτσας γενικώς είχε τα κότσια να επιπλήξει τον Ράσμουσεν για την στάση του ΝΑΤΟ στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος μας! Αρα τι τον οδήγησε να έχει αυτή την στάση στο θέμα των Σκοπίων;
Μηπως τελικά δεν ήταν απλά δειλία αλλά μια συνειδητή και σκόπιμη στάση που άφηνε καθαρά μηνύματα τόσο προς τον Ράσμουσεν όσο και προς τον Ελληνικό λαό;
Μια στάση που δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχθεί την κλοπή της ελληνικής λέξης Μακεδονία από τους Σκοπιανούς; Ο Ράσμουσεν στην περίπτωση αυτή προφανώς θα σκέφτηκε ότι "αυτοί πλέον είναι οι άνθρωποί μας". Με αυτούς τα Σκόπια θα ονομαστούν Μακεδονία....(ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν έχει καμια σημασία) και θα μπούν και στο ΝΑΤΟ όπως όλοι επιθυμούν.......

Τώρα ο Ελληνικός λαός ας πάει να κουρεύεται......που θα πάει στο τέλος θα το χωνέψει.

Πόσο πιο περήφανοι θα είμασταν αν ακούγαμε ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συνέστησε στον Γ.Γ του ΝΑΤΟ να μην αποκαλεί ενώπιόν του τα Σκόπια ως Μακεδονία αν επιθυμεί να συνεχιστεί η συνάντηση........

Ονειρα φθινοπωρινής νυκτός.......

Πρόσφατα έτυχε να διαβάσω σε φιλικό μου ιστολόγιο τα λόγια που είπε ο Πλαστήρας στον Αγγλο πρέσβη μετά την Μικρασιατική καταστροφή, όταν τον επισκέφτηκε για να του μεταφέρει την γνώμη της Μ. Βρετανίας για το θέμα και επέδειξε απειλητική και υπεροπτική στάση...

«Η Ελλάς υπήρξε τίμια Σύμμαχος της Αγγλιας. Την εγκαταλείψατε αλλά εκείνη συνέχισε μόνη τον αγώνα. Είδε τους πληθυσμούς της να σφαγιάζονται, την ελληνική γη να ακρωτηριάζεται. Μπορεί να ζήσει και μόνη. Και αν καταρρεύσει θα στήσουμε στον Κάβο Μαλέα μιά πινακίδα που θα γράφει, πως εδώ ανθούσε κάποτε ένας πολιτισμός, που κατέστρεψαν οι Δυτικές Δυνάμεις, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία. Αυτό να διαβιβάσεις στη Κυβέρνησή σου. Τελειώσαμε κύριε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»

Αυτά είναι μαθήματα απαντήσεων σε προκλητικούς ξένους διπλωμάτες.

Δρούτσα πρόσεχε. Μόνο αυτό σου λέω. Κάνε το καθήκον που σου όρισε η πατρίδα και μην αδιαφορείς προκλητικά για τα ιερά κόκκαλα των Μακεδόνων που έχυσαν στους αιώνες, το αίμα τους για την Ελευθερία της Ελλάδος και της Μακεδονίας μας.
Μερικά πράγματα σε αυτήν την ζωή δεν χωνεύνται με τίποτα. Το να ονομαστούν τα Σκόπια "Μακεδονία" είναι σαν να προσπαθείς να περάσεις στα μαθηματικά την σχέση 1+1=3. Γίνεται; Οχι βέβαια. Είναι κάτι παράλογο.

Η πρόκριση μπορεί να περιμένει.


Ο Ολυμπιακός κρατάει στα χέρια του την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με την ισοπαλία στην Ολλανδία και θέλει μία ισοπαλία απέναντι στις ρεζέρβες της Άρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου στο Φάληρο για να σφραγίσει το εισιτήριο, αν και μπορεί να περάσει ακόμη και με ήττα αν δεν νικήσει η Σταντάρ την Άλκμααρ στο Βέλγιο. Οι ερυθρόλευκοι παρότι δεν σκόραραν εκτός έδρας στα τρία παιχνίδια του ομίλου είναι πολύ κοντά στον στόχο της πρόκρισης, αλλά πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στο πρωτάθλημα και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στην ομάδα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που αγωνίστηκε στο χτεσινό παιχνίδι, ενώ πολλοί θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να είχε έρθει και η νίκη που θα έφερνε την απευθείας πρόκριση. Κυρίως στις θετικές εκτιμήσεις για την εμφάνιση της ομάδας έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι σε ένα τόσο σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έπαιξε και πάλι χωρίς επτά στελέχη του, αλλά όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουν ο Τοροσίδης και ο Γκαλέτι, ενώ θα είναι ετοιμοπόλεμοι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Στολτίδης.

Το μεσημέρι θα γίνει νέα σύσκεψη για το ντέρμπι στην οποία θα παραστούν τρία στελέχη του Ολυμπιακού, ενώ στην ομάδα υπάρχει δυσφορία για τις κινήσεις που κάνει όλες αυτές τις ημέρες ο Παναθηναϊκός ενόψει του κλίματος στην αναμέτρηση.

πηγή nooz.gr

24 Νοεμβρίου 2009

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974'' ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ.

Μοναδική φωτογραφία με επίθεση των παλικαριών της ΕΛΔΥΚ κατά των Τούρκων αλεξιπτωτιστών.

Το αναρτώ ως τον ελάχιστο φόρο τιμής για τα παλικάρια μας που πολέμησαν και άφησαν για πάντα τα κόκκαλά τους στην μαρτυρική Κύπρο μας "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι". Ο αγώνας για την ελευθερία της Κύπρου το 1974 ήταν μια πλήρης απεικόνιση της μάχης των Θερμοπυλών προ 2500 ετών. Είχε όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν και θα χαρακτηρίζουν για πάντα το Γένος μας. Υψιστο ηρωϊσμό και εσχάτη προδοσία. Το άσχημο είναι ότι στην περίπτωση της Κύπρου οι Εφιάλτες συνεχίζονται 35 χρόνια μετά. Ως πότε άραγε; Ποτε θα βγάλουν επιτέλους το σκασμό οι.........Γκουρογιάννηδες που βεβηλώνουν τα ιερά οστά των Ελλήνων;

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καλεί την Τουρκία να δώσει στοιχεία για το πώς εξαφανίστηκαν αιχμάλωτοι και αγνοούμενοι που βρίσκονταν στα χέρια του τουρκικού στρατού, και επισημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί επειγόντως με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπη για να μη βρεθεί ένοχη.

Έρχεται ο κος Β. Γκουρογιάννης να δώσει πανυγηρικά άλλοθι στους Τούρκους εγκληματίες αιχμαλώτων πολέμου αλλά και αμάχων, παιδιών γυναικών και γερόντων, σπιλώνοντας τους άνδρες της ΕΛΔΥΚ με τα όσα γράφει στο κατευθυνόμενο μυθιστόρημα του.

Ο Σύλλογος μας μετά την τροπή που πήρε η ακύρωση της παρουσίασης του λιβελογραφήματος και οι βολές που δέχτηκε η Πρόεδρος μας κα Μαίρη Κουρούπη, λέμε ότι είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε την τιμή των παλικαριών μας που συνειδητά αντιμετώπισαν τον Τούρκο εισβολέα και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974. Επισημαίνουμε ότι το βιβλίο παρουσιάστηκε στην Λευκωσία και την Λεμεσσό χωρίς την παραμικρή αντίδραση…

Όπως αποδεικνύεται γι άλλη μια φορά, είναι στη μοίρα των Ελλήνων όλες οι μεγάλες σελίδες της Ιστορίας μας να έχουν έναν Εφιάλτη, έναν Πήλιο Γούση …, έναν Γκουρογιάννη.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων Κυπριακής Τραγωδίας 1974»

Επισυνάπτουμε επιστολή που στείλαμε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια και κοινοποιήσαμε στους: Πρόεδρο Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριον Καρογιάν, τον Υπουργό Εξωτερικών Κύπρου κ. Μάρκο Κυπριανού και τον πρόσφατα αναλαμβάνοντα χρέη Πρέσβη στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Αρ.Πρωτ: 130 Αθήνα,
8 Νοεμβρίου 2009


ΠΡΟΣ: Εξοχώτατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Δημήτριο Χριστόφια Λευκωσία

Εξοχώτατε


Σας απευθύνω αυτή την έκκληση που αφορά το απαράδεκτο βιβλίο του κ. Β. Γκουρογιάννη «Κόκκινο στη Πράσινη Γραμμή», όχι μόνο σαν Πρόεδρος του Συλλόγου «Για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων Κυπριακής Τραγωδίας 1974» αλλά και σαν μια από τις χιλιάδες γυναίκες που ζήσαμε την τούρκικη εισβολή το 1974, που είδα ελληνόπουλα να πεθαίνουν για την ελευθερία της Κύπρου, σαν γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα και του Κολοκοτρώνη.
Τους είδα σε στιγμές φόβου να προσεύχονται και σε στιγμές απόγνωσης να σφίγγουν τα δόντια και να ζητούν την παρηγοριά στη σκέψη της μητέρας τους, αλλά και σε στιγμές ανάπαυλας να αντλούν δύναμη από οικογενειακές αναμνήσεις και τα όνειρά τους .

Δεν είναι δυνατόν η Κυπριακή Πρεσβεία της Ελλάδος και κατά επέκταση το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποδέχεται ένα τέτοιο λιβελογράφημα από άτομο που θέλει να αποκαλείται συγγραφέας, που δεν έζησε τον συγκεκριμένο προδομένο πόλεμο, να διασύρει τα παλικάρια της Ελλάδας σε ένα δήθεν ψυχολογικό μυθιστόρημα , χρησιμοποιώντας ονόματα όπου ανταποκρίνονται και σε ήρωες, παράλληλα να προφυλάσσει με ανωνυμία επίορκο Αξ/κο λόγω οικογενειακών του αξιωμάτων, υποθέτω.


Υποψιάζομαι τι σκοπούς εξυπηρετεί το βιβλίο και τα όσα γράφει. Σαν Ελληνίδα που έζησα την εισβολή στην Κυρήνεια που είδα τα νιάτα της Κύπρου και της Ελλάδος να σκοτώνονται, που ακόμα ακούω στα αυτιά μου τα τελευταία λόγια παλικαριού της ΕΛΔΥΚ, θεωρώ ιερή υποχρέωσή μου να διαφυλάξω την τιμή τους. Θα πολεμήσω με όσες δυνάμεις διαθέτω αυτό το λιβελογράφημα για την μνήμη όσων χάθηκαν για τη Ελευθερία της Κύπρου, έστω κι αν η Ιστορία αρνείται να τους καταγράψει σε κεφάλαιο δόξας, που τους ανήκει. Θα το πολεμήσω σε πείσμα όσων θέλουν να αποποινικοποιήσουν τις φρικαλεότητες των Τούρκων εισβολέων εις βάρος των αιχμαλώτων, του άμαχου πληθυσμού αλλά και των εγκλωβισμένων.

Σας παρακαλώ αποστασιοποιηθείτε από την προβολή του βιβλίου που διασύρει μνήμες ηρώων και έντιμων ανδρών του Ελληνικού Στρατού, που πολέμησαν σε ένα προδομένο πόλεμο με καθαρή συνείδηση και πλήρη επίγνωση της προδοσίας και της εγκατάλειψης.


Αν μη τι άλλο, ας σεβαστούμε τη Θυσία τους.


Μετά τιμής

Μαίρη Κουρούπη
Συζ. αγνοούμενου
Ανχη(ΠΖ) Παύλου Κουρούπη

Ευχαριστούμε το ΕΓΕΡΣΙΣ για την ενημέρωση.

Βασίλης Γκουρογιάννης ένα πρόσωπο που θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε....ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να τον συναντήσουμε κάποια στιγμή μπροστά μας και τότε ας κάνουμε το ελάχιστο χρέος στους ήρωές μας.......αρκεί λίγο σάλιο.....

Αν ήμουν ο Χριστόφιας και λάμβανα την επιστολή αυτή της κας Κουρούπη, θα ντρεπόμουν ήδη γιατί αυτό θα σήμαινε ότι ήδη είμαι κατάπτυστος προδότης και έτσι θα με θυμούνται για πάντα οι Ελληνες πατριώτες.
Χριστόφια έπρεπε να γίνεις πρόεδρος για να αντιληφθούν ακόμα και οι αριστεροί πατριώτες (γιατί πατριώτες υπάρχουν παντού) το πόσο προδότης μπορεί κάποιος να γίνει........οι δεξιοί προφανώς το ήξεραν ήδη ή απλά κάποιοι σε αγνοούσαν......
Το "μέγεθός" σου ώς Ελληνα και ως Κυπρίου φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Ατύχησες όμως να κυβερνήσεις αμέσως μετά από έναν σύγχρονο ήρωα, τον Τάσο Παπαδόπουλο. Και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες για σένα και επώδυνες για μας και τον Ελληνισμό.

23 Νοεμβρίου 2009

Κάποια παιδιά δεν έχουν φάει ποτέ στην ζωή τους κρέας. Δεν ξέρουν τι γεύση έχουν τα γλυκά και τα παγωτά.


Γνωρίστε την Ορθόδοξη Ιεραποστολική ΜΚΟ "Φως Χριστού".
Κάνουν θεάρεστο έργο και ζητούν την βοήθειά μας.

Ας συνδράμει ο καθένας όπως μπορεί.

(Ευχαριστούμε το Ηπειρος Ελλάς για την ενημέρωση.)

Ενα ακόμα βήμα προς μιά παγκόσμια κυβέρνηση είναι η πανευρωπαϊκή κυβέρνηση που είναι πλεόν προ των πυλών. Η εθνική μας ανεξαρτησία απειλείται!!


Βήμα - βήμα προχωρά η παραχώρηση κυριαρχικών μας πολιτικών δικαιωμάτων, μετά την παραχώρηση των κυριαρχικών μας οικονομικών δικαιωμάτων που ολοκληρώθηκε το 2002 με το ΕΥΡΩ.
Τώρα ήρθε η ώρα για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβώνας στην οποία πλέον τα μόνα που απομένουν, από τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα (κι αυτό υπό συζήτηση) είναι η εδαφική κυριαρχία και η εθνική ασφάλεια.

Ξεκίνησε λοιπόν η εφαρμογή της συνθήκης με την εκλογή Προέδρου και Υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης. Προχωράμε λοιπόν ακάθεκτοι προς την δημιουργία του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Σύντομα οι εθνικές κυβερνήσεις θα παραδώσουν την εξουσία στην Ε.Ε. και κατα συνέπεια θα τελειώσουν μια και καλή τα μισητά, για τους μασώνους και τις παγκόσμιες λέσχες, εθνικά κράτη.

Ισως κάποιοι από εσάς ήδη το γνωρίζουν κι άλλοι όχι, ότι σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη η επιδίωξη του Αντιχρίστου αλλά και των οργανώσεων που θα επιδιώξουν την προετοιμασία του ερχομού του είναι η ανάληψη της παγκόσμιας εξουσίας. Αυτό φυσικά είναι αδύνατον να συμβεί από την στιγμή που υπάρχουν ανεξάρτητα εθνικά κράτη με εκατοντάδες διαφορετικές κυβερνήσεις. Ο κόπος για τον έλεγχό τους είναι τεράστιος και επικίνδυνος. Οπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι λοιπόν προτιμότερο για όλους αυτούς να δημιουργηθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση που θα ελέγχει ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτοί λοιπόν τότε θα έχουν απλά ένα στόχο να επιτύχουν. Τον έλεγχο της μίας και μοναδικής παγκόσμιας αυτής κυβέρνησης. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη χρειάζεται υπομονή, μεθοδικότητα και επίτευξη επιμέρους στόχων. Ενας λοιπόν από τους επιμέρους αλλά κυριότερους στόχους είναι η πανευρωπαϊκή κυβέρνηση.....

Βρισκόμαστε λοιπόν στην "ευχάριστη" θέση να έχουμε πλέον τον πρώτο Πρόεδρο και την πρώτη Υπουργό Εξωτερικών. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι κάποιοι άσχετοι πολιτικοί. Είναι λοιπόν ο κεντροδεξιός Βέλγος πρωθυπουργός Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ και η κεντροαριστερή Βρεττανίδα επίτροπος Κάθριν Αστον. Κι όταν λέμε άσχετοι εννοούμε ότι ο Βαν Ρομπέϊ είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ (που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις) ενώ η Αστον είναι βαρώνη!!!!

Φυσικά ειδικά ο Πρόεδρος είναι όργανο της Παγκόσμιας Νέας Τάξης και δεν το κρύβει. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον θεωρούν μάλιστα περισσότερο Ατλαντιστή παρά Ευρωπαϊστή.

Ας δούμε ένα απόσπασμα του λόγου του στο Ευρωκοινοβούλιο στο οποίο όπως θα διαπιστώσετε τονίζει ιδιαιτέρως την λέξη GLOBAL δηλαδή παγκόσμιος........



Τι μέλλον μας ετοιμάζουν; Η παγκόσμια δικτατορία έρχεται με γοργούς ρυθμούς.
Αρχικά πολύ σύντομα (σε 15 μέρες) θα είμαστε (ως Ελληνες) μια μικρή ασήμαντη μειοψηφία σε ένα κράτος 600 εκατομμυρίων ανθρώπων!!!

Σύντομα θα δούμε και τον δεύτερο ιστό στην Ακρόπολη με την δωδεκάστερη ευρωπαϊκή μπαντιέρα.....λίγα χρόνια πριν φύγει τελείως από εκεί η ενοχλητική ελληνική σημαία.

(αρχική ενημέρωση από το Μπαρμπανίκο Αρβανίτη)

Αίσχος για γνωστό δημοσιογράφο. Εκμεταλλεύτηκε την άτυχη Σοφία που τραυματίστηκε από τις σφαίρες των τρομοκρατών για να διαφημίσει τον Τσίπρα!!!

Μόνο ντροπή και αίσχος αρμόζει στον μεγαλοδημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος στην εκπομπή του σήμερα ασχολούμενος και καλά με την άτυχη ειδική φρουρό Σοφία Ψυχογιού που τραυματίστηκε στην άνανδρη δολοφονική επίθεση στο τμήμα της Αγ. Παρασκευής, στην ουσία διαφήμισε τον Αλέξη Τσίπρα (άραγε που κολλάει το ένα με το άλλο) και τις απόψεις του.....

Από ότι φάνηκε από τις ερωτήσεις που του έκανε, στις προθέσεις του δημοσιογράφου ήταν η απενοχοποίηση του Τσίπρα και κατ΄επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθαλψη και την ιδεολογική στήριξη προς τους κουκουλοφόρους και τις δολοφονικές ακραίες ομάδες τους.

Ρητορικό ερώτημα παραμένει αν ο μεγαλοδημοσιογράφος εξασφάλισε κάποιο σπίτι και για την άτυχη Σοφία όπως επεδίωξε και πέτυχε για την επίσης άτυχη Κούνεβα προ ημερών!!!

Στο μεταξύ όπως μαθαίνουμε η άτυχη Σοφία "επιπλήχθηκε" από το Υπουργείο Προστασίας του αλλοδαπού πολίτη με μείωση αποδοχών αφού δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της εδώ και 25 ημέρες που νοσηλεύεται κατάκοιτη στον Ερυθρό Σταυρό!!!!

Ελπίζουμε η πληρόφορία να είναι ψευδής........

ΘΑΝΟΣ

Γονείς-τέρατα. Τι άλλο θα ακούσουμε; Βίαζαν το 9χρονο αγοράκι τους εδώ και ένα χρόνο και έβαζαν τις σκηνές στο ιντερνετ!!!

Ένας 56χρονος και μία 48χρονη, γονείς ενός 9χρονου αγοριού από το Πίκχαρστ του Σίδνεϊ, κατηγορούνται ότι αφού βίασαν τον γιό τους στη συνέχεια μετέδωσαν φιλμ με αποσπάσματα της αρρωστημένης πράξης τους στο Ίντερνετ.

Η αστυνομία συνέλαβε το ζευγάρι, το οποίο και παραμένει προφυλακισμένο, ενώ η δίκη ορίστηκε για τις 5 Ιανουαρίου. Τον πατέρα βαρύνουν δύο κατηγορίες βιασμού και η κατηγορία της παιδεραστίας και την μητέρα 4 κατηγορίες βιασμού.

Η αστυνομία κατέσχεσε, επίσης, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές από την κατοικία του ζευγαριού.

Το παιδί ανέλαβαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Πολιτείας, ενώ, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο της αστυνομίας, οι αποτρόπαιες πράξεις των γονέων κατά του παιδιού τους ελάμβαναν χώρα για καιρό τώρα και, συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2009.

πηγή Madata.gr

από το Υγεία-Γονείς-Παιδιά

Μια ενδιαφέρουσα άποψη για την επικινδυνότητα της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου από το υποστράτηγο Ανδρέα Πενταρά.

Μέσα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις διεξαγόμενες συνομιλίες, φαίνεται ότι σε ένα από τα σημεία που συμφωνούν και οι δύο πλευρές είναι η πλήρης αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου.

Η αιτιολογία που προβάλλει η κυβέρνηση για την αποστρατιωτικοποίηση, είναι επειδή αυτή ήταν η θέση και όλων των προηγούμενων προέδρων και συνομιλητών αλλά και επειδή αναφορές για την αποστρατιωτικοποίηση υπάρχουν και σε κάποια ψηφίσματα των ΗΕ, όχι βέβαια ως αποφάσεις του Οργανισμού αλλά ως θέσεις της Ε/Κ πλευράς.

Όμως θα έπρεπε κατά την άποψή μου η διαπραγματευτική μας ομάδα να είχε μελετήσει καλύτερα το όλο πλέγμα της ασφάλειας όπως παρουσιάζεται σήμερα και όχι όπως ήταν πριν 30 χρόνια. Εν προκειμένω, τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά από την εποχή της δεκαετίας του 70 και 80 όπου η αποστρατιωτικοποίηση "έπαιζε" στις εκάστοτε συνομιλίες. Συγκεκριμένα υπάρχουν τέσσερεις πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Πρώτον, οι απειλές που θα αντιμετωπίζει το ομόσπονδο κράτος είναι οι "ασύμμετρες", με κυριώτερη τη λαθρομετανάστευση η οποία μέσα στα επόμενα χρόνια, εξ αιτίας των κλιματικών αλλαγών, της αύξησης του πληθυσμού και της μείωσης του εισοδήματος σε πολλές χώρες του τρίτου κόσμου και ιδιαίτερα της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής, θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η παρεμπόδιση εισόδου των λαθρομεταναστών έχει σχέση με τη προστασία των συνόρων –θαλασσίων για τη Κύπρο - και αυτό είναι έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.


Διότι η άμυνα και ασφάλεια ενός κράτους δεν είναι κάτι το στατικό.
Η άμυνα και ασφάλεια αποτελούν μια συνεχώς μεταβαλλόμενη παράμετρο της υψηλής στρατηγικής ενός κράτους, η οποία έχει σχέση με τις εκάστοτε εμφανιζόμενες απειλές και το εγγύς και διεθνές περιβάλλον.

Δεύτερον, η εκπλήρωση της διεθνούς υποχρέωσης που έχει η Κύπρος για την έρευνα και διάσωση. Ως γνωστό, για πολλά χρόνια την υποχρέωση αυτή είχαν οι Βρεττανικές βάσεις επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διέθετε τα αναγκαία μέσα (ελικόπτερα, σκάφη κλπ). Όμως με νόμο που ψηφίσθηκε το 1995 η Κύπρος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη της έρευνας - διάσωσης και ανέθεσε στην ΕΦ την εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης. Η έρευνα και διάσωση έχει τεράστια σημασία για την οντότητα του κράτους και το ρόλο που μπορεί να παίξει στο διεθνές σύστημα εξυπηρετώντας τα εθνικά του συμφέροντα. Στη περίπτωση που το νέο ομόσπονδο κράτος δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις, η διεθνής κοινότητα θα αναθέσει την υποχρέωση αυτή σε γειτονικά κράτη, δηλαδή στη Τουρκία η οποία είναι η πιο κοντινή και διαθέτει και τα κατάλληλα μέσα.


Τρίτον, η υποχρέωση που έχει η Κύπρος για συμμετοχή στο πυλώνα της Κοινής Ευρωπαϊκής Άμυνας και Ασφάλειας. Με τη συνθήκη της Λισσαβώνας ο τομέας της άμυνας και ασφάλειας αναβαθμίζεται σημαντικά, με αποκορύφωμα την υποχρέωση των κρατών –μελών να προστρέχουν σε βοήθεια του κράτους που θα υποστεί επίθεση. Η διεθνής νομιμοποίηση της πρόνοιας αυτής καλύφθηκε από το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη των ΗΕ που αναφέρεται στο δικαίωμα της αυτοάμυνας. Με λίγα λόγια, προκειμένου τα κράτη –μέλη της ΕΕ να ενισχύσουν την άμυνα του κράτους που θα υποστεί επίθεση, θα πρέπει πρώτα το κράτος να προβάλει αυτοάμυνα. Πως όμως η Κύπρος θα προβάλει αυτοάμυνα χωρίς στρατό;


Τέταρτον, η Κύπρος έχει την ηθική υποχρέωση να συνεισφέρει στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ. Και τούτο γιατί επί 45 χρόνια απολαμβάνει το μέρισμα της ειρήνης που η διεθνής κοινότητα μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ απλόχερα προσφέρει στη Κύπρο. Ολοι γνωρίζουμε τι θα συνέβαινε στη Κύπρο αν η Ειρηνευτική Δύναμη δεν υπήρχε ή αν αποχωρούσε σε κάποια στιγμή. Η διεθνής κοινότητα, μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ πρόσφερε 179 νεκρούς ειρηνευτές μέχρι σήμερα, εν ονόματι της ειρήνης και της ασφάλειας όλων ημών των ευημερούντων Κυπρίων. Η αδυναμία της χώρας μας να συνεισφέρει έστω και συμβολικά στις διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ δεν θα περιποιεί τιμή σε κανένα από εμάς και θα εκτιμηθεί βέβαια ανάλογα και από τη διεθνή κοινότητα.


Υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που επιβάλλουν την ύπαρξη μεικτών Ενόπλων Δυνάμεων στο νέο κράτος. Είναι με λύπη όμως που παρατηρείται το φαινόμενο, κάποια από τα πολιτικά κόμματα να σκίζουν τα ιμάτιά τους για πολύ πιο ασήμαντα θέματα όπως είναι η εκ περιτροπής προεδρία ή η σταθμισμένη ψήφος και να ποιούν τη νήσσαν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως είναι η θέση για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση.


του Ανδρέα Πενταρά

Υποστράτηγος ε.α.
πηγή geopolitics-gr
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

22 Νοεμβρίου 2009

Δυσαρεστημένοι οι Σκοπιανοί από την εκδήλωση της Σερβικής υποστήριξης προς τις Ελληνικές θέσεις με τα χείλη του Σέρβου ΥΠΕΞ.

Βαθιά απογοητευμένος για τη διαβεβαίωση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς ότι η Ελλάδα «μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη του Βελιγραδίου» σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας δηλώνει μέσω του επιτελείου του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Εκπρόσωποι του επιτελείου του Γκιόργκι Ιβάνοφ δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, ΜΙΑ, ότι ο πρόεδρος της χώρας εξέφρασε τη λύπη του επειδή οι «ατυχείς» αυτές δηλώσεις συνέπεσαν με την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Σέρβος ομόλογός του Μπόρις Τάντιτς να παραστεί στην κηδεία του Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ παρέστη την Πέμπτη στην κηδεία του Παύλου, αλλά ακύρωσε τη συμμετοχή του στη δεξίωση που παρέθεσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών για όλους τους ξένους αξιωματούχους. Πάντως, αργότερα εντός της ημέρας ο Γκιόργκι Ιβάνοφ αναμένεται να συναντηθεί με τον Μπόρις Τάντιτς.
Η σερβική στήριξη στις ελληνικές θέσεις δόθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Βελιγράδι ο Δημήτρης Δρούτσας με τον Βουκ Γέρεμιτς, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στα Βαλκάνια.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας ο Βουκ Γέρεμιτς εξέφρασε την «πλήρη κατανόηση της Σερβίας στη θέση της Ελλάδας για την ΠΓΔΜ» και πρόσθεσε ότι η Αθήνα «μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη του Βελιγραδίου σε αυτό θέμα».


Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, παράλληλα, την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.

από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Και να φανταστείτε ότι η σημερινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη με πρώτη και καλύτερη την σημερινή υποψήφια της ΝΔ επιθυμεί να αναγνωρίσει το αλβανοκρατούμενο και υπό Νατοϊκή προστασία Κόσοβο, ενάντια στην θέληση των φίλων Σέρβων. Είναι αυτά τα παράδοξα. Δηλαδή να υποθέσουμε ότι η Τούρκοι καταλαμβάνουν όλη την Κύπρο και διώχνουν τους Ελληνοκύπριους και μετά ζητούν ανεξάρτητο Τουρκικό κράτος κι εμείς το υποστηρίζουμε αυτό!!!!!!

20 Νοεμβρίου 2009

Το Πολεμικό μας Ναυτικό εκτόξευσε αιφνιδιαστικά έναν πύραυλο Exocet MM38 στα πλαίσια άσκησης.

Αιφνιδιαστική εκτόξευση βλήματος εδάφους-επιφανείας ΜΜ-38 Exocet από ερημική παραλία της ανατολικής Κρήτης, είχαμε πριν λίγες μέρες από το Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύεται τέτοιο βλήμα από τότε που εντάχθηκαν σε υπηρεσία οι δύο πυροβολαρχίες από το 1993. Το συγκεκριμένο όπλο θεωρείται κρίσιμης στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς είναι τοποθετημένο σε τρία νησιά του Αρχιπελάγους και «κλειδώνει» ισάριθμους διαύλους με μέγιστη εμβέλεια 38 χλμ.


Το γεγονός ότι η εκτόξευση γίνεται σήμερα αιφνιδιαστικά, σε ερημική περιοχή και όχι στο Πεδίο Bολής Κρήτης, με κατεύθυνση την ευρύτερη περιοχή της τουρκοαιγυπτιακής άσκησης , μπορεί αν εκληφθεί και ως «ιδιαίτερης βαρύτητας».

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Πολεμικό Ναυτικό προβαίνει σε μία τέτοια ενέργεια για ένα όπλο που θεωρείται το πλέον «απόρρητο» του ελληνικού οπλοστασίου. Το βλήμα έπληξε το παλαιό ναρκαλιευτικό Ν/Α ΑΙΓΛΗ σε απόσταση 31 χλμ!

Το σύστημα είναι πλήρως αυτοκινούμενο. Δύο ή τέσσερις εκτοξευτές σε φορτηγό όχημα, μπορούν να πλήξουν με ισάριθμα βλήματα σκάφη επιφανείας με εντυπωσιακή ακρίβεια, αφού πετάξουν το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης τους σε ύψος μέχρι και δύο μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας (sea skimming).

Επίκειται ο εκσυγχρονισμός του βλήματος σε επίπεδο MM-40 Block II όμοιων με τα βλήματα που επιχειρούν στη Κύπρο. Στο ΜΜ-40 Block II εμβέλεια αυξάνεται στα 60 χλμ.

Οι Κύπριοι έχουν τρεις τετραπλούς εκτοξευτές και 24 βλήματα.

Oι Εxocet είχαν σπείρει τον όλεθρο στην βρετανική αρμάδα το 1982 στα Φώκλαντς. Λιγότερο από οκτώ βλήματα είχαν στην διάθεσή τους οι Αργεντινοί και βύθισαν τέσσερα εμπορικά και πολεμικά σκάφη.
πηγή DefenceNet
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ -ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί έπαψε να επιχειρεί στο Αιγαίο η 353 ΜΝΑΣ (Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας) του Πολεμικού μας Ναυτικού ;

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε η τελευταία αποστολή επιτηρήσεως αεροσκάφους τύπου «Ρ-3Β ORIOΝ» τού Πολεμικού Ναυτικού μας.

Αρχικώς, διαθέταμε έξι τέτοια αεροσκάφη, τα οποία παρελήφθησαν το 1996 από τα αποθέματα τού αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Χάρις σε αυτά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας μπόρεσαν να διαδραματίσουν έναν στρατηγικό ρόλο όχι μόνον στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο ρόλος της επιτηρήσεως ενός μεγάλου μέρους της Μεσογείου Θαλάσσης - με δεκαοκτώ αποστολές μηνιαίως - προσέδιδε στην Ελλάδα μας, τον ζωτικό εκείνο χώρο, τον οποίο όχι μόνον χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε ως ανεξάρτητο Κράτος, αλλά και που μας ανήκει ιστορικώς! Έναν χώρο, που η Τουρκία μας τον αμφισβητεί επιμόνως και καθημερινώς επί δεκαετίες...

Η παρουσία και δράση αυτών των έξι - αρχικώς - αεροσκαφών, με βάση την Ελευσίνα, επέτρεπε στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο της Νάπολης να έχει στην διάθεσή του κάθε στοιχείο για τα πλοία της περιοχής ευθύνης τής 353 Μοίρας Ναυτικής Συνεργασίας (ΜΝΑΣ), συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό τής τρομοκρατίας, του λαθρεμπορίου και της λαθρομεταναστεύσης.


Δυστυχώς - όπως σας αναφέραμε ήδη - η τελευταία τέτοιου είδους αποστολή για την Ελλάδα ΜΑΣ, έγινε προ 25 ημερών περίπου. Επρόκειτο για μία αποστολή, εντός των πλαισίων της επιχειρήσεως «Active Endeavour» του ΝΑΤΟ, με την οποία εξήντλησε και τις τελευταίες τρεις ώρες πτήσεως που διέθετε βάσει των κανονισμών. Έκτοτε, καθηλώθηκε - κι αυτό με τη σειρά του - στο έδαφος, όπως είχε συμβεί σταδιακώς εδώ και χρόνια άλλωστε και με τα άλλα πέντε αεροσκάφη τής Μοίρας, ελλείψει ανταλλακτικών!


Γνωρίζετε ποιά χώρα καλύπτει έκτοτε το επιχειρησιακό κενό; Μα, η Τουρκία ασφαλώς! Προς το παρόν, εκτελεί μία αποστολή εβδομαδιαίως με κάποιο από τα έξι δικά της αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας που διαθέτει, τύπου CN-235MP. Μάλιστα, βρίσκονται υπό παραγγελίαν άλλα δέκα (!) σύγχρονα αεροσκάφη, τύπου ATR-72ASW. Έτσι, οι Τούρκοι ήδη αποτυπώνουν τις κινήσεις κάθε εμπορικού πλοίου που πλέει στην ευρύτερη περιοχή, αλλά καταγράφουν επίσης και τις θέσεις των μονάδων του Στόλου μας! Το Στρατηγείο της Νάπολης δέχεται πληροφορίες μόνον από τους Τούρκους πλέον...



Γιατί απαξιώθηκε και εγκαταλήφθηκε η 353 ΜΝΑΣ;
Κάποιοι λένε ότι, τα πολλά ιλαροτραγικά που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην συγκεκριμένη Μοίρα, συνέβησαν εξαιτίας κάποιων παραλείψεων που οφείλοντο τόσο στην έλλειψη ενδιαφέροντος για τον ρόλο της, αλλά και στην έλλειψη αεροπορικής νοοτροπίας των Επιτελικών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού! Κάτι τέτοιο - από μόνο του - είναι απαράδεκτο στις μέρες μας! Εμείς όμως, από αυτήν εδώ την έπαλξη, έχουμε σοβαρότατους λόγους να πιστεύουμε, πως όλα έγιναν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται - αν δεν τους βγάλουμε «όλα τα άπλυτα» κάποιων τελειωμένων προδοτών «στη φόρα» - βάσει σατανικού σχεδιασμού και υπολογισμού!

Η Πατρίδα ΜΑΣ, εξαιτίας κάποιων δοσιλόγων, απεμπόλησε - τυπικώς, με δική της ευθύνη - μια σημαντικότατη στρατηγική συνεισφορά της σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο. Κάποιοι μάλιστα, επιθυμούσαν κάτι τέτοιο τόσο σφόδρα, που τον Οκτώβριο τού 2008 απέρριψαν πρόταση εργοστασιακής συντηρήσεως για δύο από τα έξι αεροσκάφη - διαρκείας έξι μηνών και με ελάχιστο κόστος - η οποία θα προσέδιδε μία παράταση 3.000 ωρών πτήσεως στην 353 ΜΝΑΣ και την δυνατότητα καλύψεως τού σημερινού επιχειρησιακού κενού για τουλάχιστον 40 - 45 μήνες. Έτσι, το Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούσε να προχωρήσει κάπως «άνετα» στην αγορά νέων υπερσυγχρόνων αεροσκαφών και να κλείσει αυτήν την ύπουλη «τρύπα» στα Εθνικά μας Θέματα.


Κάποιοι όμως, έχουν αναλάβει - εργολαβικώς - να το ξεπουλήσουν το Αιγαίο Πέλαγος πάση θυσία στους Τούρκους. Θα τον τεκμηριώσουμε αυτόν τον ισχυρισμό μας, στο επόμενο άρθρο μας, διότι - δυστυχώς - παρουσιάζονται προδοτικές κινήσεις εντός των κόλπων ακόμη κι αυτής της Πολεμικής Αεροπορίας ΜΑΣ! Άρα, δεν είναι απλώς ένα θέμα «νοοτροπίας» κάποιων Επιτελικών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά αντιθέτως, κάτι πολύ πιο βαθύ - και ευρύτερο - εντός των τάξεων της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας τού Υπουργείου Εθνικής Αμύνης αλλά και των περισσοτέρων Ανωτάτων Αξιωματικών κάθε Κλάδου! Δυστυχώς...


Νικόλαος Μακρής
Ελεύθερος κόσμος
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ