Σελίδες

30 Νοεμβρίου 2009

Πρέσπες 2009. Ο Πρωθυπουργός πριν τις εκλογές έλεγε το σύνθημα "ΠΑΜΕ". 50 μέρες μετά ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε ΠΟΥ ΠΑΜΕ;

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις.
Τι έκανε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να συναντηθεί με αυτά τα δύο ρεμάλια στις Πρέσπες σε τόσο εγκάρδιο κλίμα;

Μήπως η "αγάπη" του Μπερίσα για τους Βορειοηπειρώτες αδερφούς μας; Μήπως οι επεκτατικές βλέψεις των Τσάμηδων κατά της Ηπείρου μας; Η μήπως ο εξοπλισμός των Αλβανών λαθρομεταναστών με Καλάσνικωφ;

Μήπως η κλοπή της Ελληνικής ιστορίας της Μακεδονίας από τον Γκρουέφσκι; Η κλοπή του Ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας για το κρατίδιό του; Μήπως τα αγάλματα του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου που γεμίζει την επικράτεια του; Μήπως το γλείψιμο στην Τουρκία; Η μήπως οι χάρτες που δείχνουντο κρατίδιό του μέχρι την Θεσσαλία;

Να θυμίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο οι λίμνες που βρίσκονται σε σύνορα κρατών διαμοιράζονται ανάλογα με την έκταση των κρατών αυτών. Ετσι η ενωμένη Γιουγκοσλαβία είχε πάρει το μεγαλύτερο μέρος από την Μεγάλη Πρέσπα σε σχέση με την Ελλάδα και την Αλβανία και η Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος της Μικρής Πρέσπας σε σχέση με την Αλβανία. Σήμερα όμως με τις νέες συνοριακές συνθήκες δικαιούται το μεγαλύτερο μέρος σε σχέση με τα Σκόπια. Αυτο φυσικά ούτε σαν διαπραγματευτικό όπλο δεν αναφέρεται από την ελληνική διπλωματία!!!

Κύριε Πρωθυπουργέ που εννοούσες να πάμε όταν προεκλογικά έλεγες το σύνθημα: ΠΑΜΕ.........

ΘΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.