Σελίδες

29 Σεπτεμβρίου 2009

Δώσανε βίζα και μάλιστα ατελώς (!) στον τούρκο δημοσιογράφο που υπέστειλε την Ελληνική σημαία στα Ιμια και ανέβασε την τουρκική το 1996.

Ο άνθρωπος που ύψωσε την τουρκική σημαία στην ελληνική βραχονησίδα μπαινοβγαίνει στη χώρα μας ως διακεκριμένος επισκέπτης. ΑΠO ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ, για την πλειονότητα του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατέστησε τιμώμενο πρόσωπο τον άνθρωπο που με τις πράξεις του τον Ιανουάριο του 1996 πυροδότησε την κρίση των Ιμίων!

Πρόκειται για τον φωτο ρεπόρτερ-δημοσιογράφο που εργαζόταν τότε στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» Τζεσούρ Σερτ, ο οποίος μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα ως διακεκριμένος επισκέπτης. Οπως αποκαλύπτει το«ΘΕΜΑ», ο κ. Σερτ, ένας από τους τρεις Τούρκους που κατέβασαν την ελληνική και ύψωσαν την τουρκική σημαία στα Ιμια, επισκέφθηκε την Ελλάδα σαν κύριος, κάνοντας χρήση βίζας που του χορήγησε το ελληνικό κράτος στις 7 Σεπτεμβρίου του 2005. Αντί να αντιμετωπίζεται ως persona non grata όντας ένας από τους βασικούς υπαίτιους του θερμού επεισοδίου που οδήγησε το 1996 την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης, ο κ. Σερτ για την κυβέρνηση της Ν.Δ. μοιάζει να αποτελεί μια υψηλή προσωπικότητα που πρέπει να ανταμειφθεί για τα επιτεύγματά της! Οπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «ΘΕΜΑ», ο κ. Σερτ (γεννηθείς στις 19 Νοεμβρίου του 1973 στη Σμύρνη, με αριθμό διαβατηρίου P 230232) έλαβε θεώρηση για να εισέλθει ανεμπόδιστα στη χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου του 2005 με σχετική βίζα που εξέδωσε το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης!

Το εξωφρενικό είναι ότι οι ελληνικές κρατικές αρχές όχι απλώς επέτρεψαν στον άνθρωπο που υπέστειλε την ελληνική σημαία να περάσει τα σύνορα, αλλά, όπως προκύπτει πέρα από κάθε αμφιβολία, του προσέφεραν τη σχετική βίζα ατελώς!

Προφανώς το υπουργείο Εξωτερικών δεν ελέγχεται διότι έχασε τα 60 ευρώ που καλείται να πληρώσει όποιος πολίτης (που διαμένει σε χώρα εκτός Σένγκεν) λαμβάνει βίζα από τις ελληνικές προξενικές αρχές, αλλά επικρίνεται διότι «κουρέλιασε» τον νόμο για τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου ατελώς. Σύμφωνα με τα ισχύοντα (νόμος 2949 του 2001,άρθρο 1 παρ.5 και υπουργική απόφαση 5ης Νοεμβρίου 2002 περί τις «ατέλειες σε έκδοση διαβατηρίων»), το ελληνικό κράτος μπορεί να απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής τελών θεωρήσεως όσους ομογενείς είναι άποροι. Κατά περίπτωση και έπειτα από έγκριση της Α4 διεύθυνσης Τουρκίας ή της Ε1 Μορφωτικών και Πολιτιστικών υποθέσεων, την καταβολή τελών μπορούν να αποφύγουν «διακεκριμένοι αλλοδαποί, μέλη επισήμων ξένων αποστολών,λόγιοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, αθλητικές ή φοιτητικές οργανώσεις».

Παρότι ασκεί το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφου, ο κ. Σερτ προφανώς και δεν είναι δυνατό να περιλαμβάνεται στην ομάδα των διακεκριμένων αλλοδαπών. Εκτός κι αν στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχουν διπλωμάτες που μπορούν να επιχειρηματολογήσουν ότι η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπίζει τον άνθρωπο που ύψωσε την τουρκική σημαία στα Ιμια σαν υψηλό προσκεκλημένο. Αρμόδιες διπλωματικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το «ΘΕΜΑ» θεώρησαν δεδομένο ότι ο κ. Σερτ θα έπρεπε να είναι «επίλεκτο μέλος» της λίστας με τους personae non gratae, εκτιμώντας με βεβαιότητα ότι ο Τούρκος φωτογράφος περιλαμβάνεται στον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων ατόμων (ΕΚΑΝΑ), οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Κι όμως η αποκάλυψη της σφραγισμένης θεώρησης εισόδου του κ. Σερτ από τις ελληνικές τελωνειακές αρχές με ημερομηνία 9-9-05 και τη διευκρίνιση ότι η βίζα χορηγήθηκε «gratis», δηλαδή ατελώς, αφήνει άναυδο κάθε Ελληνα. Οχι, ο άνθρωπος που υπέστειλε την ελληνική και ανέβασε την τουρκική σημαία στα Ιμια δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων προσώπων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το γεγονός ότι ο κ. Σερτ «διαφεύγει» από τον κατάλογο με τα ανεπιθύμητα για την ελληνική πολιτεία πρόσωπα δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ωστόσο,παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας της ΕΥΠ, ο κ. Σερτ δεν εντάχθηκε ποτέ στον ΕΚΑΝΑ.

Η αποκάλυψη ότι ένας άνθρωπος που με τις πράξεις του έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία λίγα βήματα πριν την πολεμική αντιπαράθεση αντιμετωπίζεται περίπου σαν υψηλός προσκεκλημένος προκαλεί οργή. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ν.Δ. θέτει τα ευαίσθητα θέματα της εξωτερικής πολιτικής στην ατζέντα και κάνει μαθήματα πατριωτισμούστο ΠΑΣΟΚ, προφανώς επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη.

Στο facebook και πιθανώς σε σελίδα που διατηρεί στο Διαδίκτυο κάποιος φίλος του κ. Σερτ
βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες από επί σκεψη του Τούρκου φωτογράφου στην Ακρόπολη. «Μετά την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα Ιμια ο Τζεσούρ Σερτ πίστευε ότι δεν θα ξαναπατούσε στην Ελλάδα. Ομως, σε πείσμα όλων επέστρεψε και αυτή τη φορά φωτογράφησε την ελληνική σημαία» είναι το κείμενο της λεζάντας που συνοδεύει μία από τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες του κ.Σερτ.
Ακόμη και ορισμένοι Τούρκοι φίλοι του έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι το ελληνικό
κράτος δεν επιτρέπει στον πρώην δημοσιογράφο της «Χουριέτ» να περάσει τα σύνορα.

«Παρότι απαγορεύεται να μπει στην Ελλάδα, ο Τζεσούρ Σερτ βρήκε τον δρόμο του προς την Αθήνα ως τουρίστας» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο, ενώ κάποιος άλλος Τούρκος σημειώνει:

«Μπράβο σου. Νέα σημαία περιμένουμε. Μια σημαία στην Αθήνα...», Αν και ο χρόνος της επίσκεψής του στην Ακρόπολη δεν προσδιορίζεται, από μια πρόχειρη σύγκριση της φωτογραφίας πάνω στα Ιμια, του προσώπου του στο διαβατήριο και της πόζας με φόντο τον Παρθενώνα, προκύπτει ότι ο κ. Σερτ βρέθηκε στην Αθήνα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.com

από το Cocktail News

ΣΧΟΛΙΟ
Αλλη μια "τεράστια" επιτυχία του Υπουργείου Εξωτερικών.......

28 Σεπτεμβρίου 2009

Οταν ακούτε να μιλούν οι πολιτικοί, οικονομικοί και άλλοι παράγοντες για την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα και απλά.

Βρήκα την παρακάτω ανάρτηση στο φιλικό ιστολόγιο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ και σε όσους έχουν διαβάσει την Αποκάλυψη του Ιωάννου αλλά και διάφορα εσχατολογικά έργα θα φανεί πολύ ενδιαφέρουσα. Μιλάει για τον ερχομό του Αντιχρίστου. Φυσικά όπως μας έχουν πεί ήδη ο Κύριος και οι Αγιοι και Γέροντες της Εκκλησίας μας, καλό είναι να βλέπουμε τα σημάδια που δείχνουν την εγγύτητα της έλευσης του Αντιχρίστου, "όπως την βροχή που θα έρθει αφού μαζευτούν τα σύννεφα", όμως θα πρέπει να μην κάνουμε αυθαίρετες εικασίες για τον χρόνο του ερχομού, όπως οι Χιλιαστές, για το όνομά του ή οτιδήποτε άλλο, αλλά απλά να περιμένουμε και να βλέπουμε τα σημάδια που μας έχουν ήδη προλεχθεί. Τέτοια σημάδια υπάρχουν έντονα στην εποχή μας και γι αυτό πρέπει οι Χριστιανοί να αγρυπνούμε......

Ο Παγκόσμιος δικτάτορας και η Νέα Εποχή.

Έχουμε ένα ιστορικό ραντεβού με ένα Παγκόσμιο Δικτάτορα, και η εμφανισή του φαίνεται οτι δεν θα αργήσει. Πάντα μετά την κατάρρευση της οικονομίας ενός κράτους αναδεικνύεται ένας ισχυρός ηγέτης που αποκαθιστά την αξία του νομίσματος και την τάξη. Ο Μέγας Ναπολέων, ο Στάλιν,ο Χίτλερ, οπως και ο Μαο Τσε Τουνγκ, αναδείχθηκαν πανίσχυροι εξουσιαστές μέσα απο τα ερείπια μιας οικονομικής καταστροφής.


Οι κρίσεις είναι το φυτώριο των δικτατόρων που εμφανίζονται με την μάσκα του "κοσμοσωτήρα". Με την έλευση της παγκόσμιας νομισματικής κατάρρευσης, ο άνθρωπος που θα αποκαταστήσει την αξια του νομίσματος θα γινει δικτάτορας ολόκληρου του κόσμου. O Larry Burket θεωρείται ενας απο τους διαπρεπέστερους οικονομικούς συμβούλους της Αμερικής.


Είναι πρωτοπόρος στην τεκμηρίωση στέρεων χριστιανικών οικονομικών απόψεων. Κρούει το καμπαναάκι του κινδύνου, και μας προειδοποιεί για την καταστροφή που μας πλησιάζει με ταχύτητα θύελλας.

Σύμφωνα με το σενάριο του Burket "Ο Πρόεδρος θα αναλάβει πλήρως τον έλεγχο της οικονομίας. Θα σταματήσει κάθε ροή συναλλάγματος, θα σταματήσει κάθε τραπεζική συναλλαγή για ενα χρονικό διάστημα. Οταν ξανά ανοίξουν οι τράπεζες, θα πει "Αν εχετε δολλάρια, παραδώστε τα. Δεν ισχύουν πια. Για κάθε δολάριο θα σας δώσουμε ένα αριθμό" (αυτο θα γίνει σταδιακά σε όλον το κόσμο).

Από το σημείο αυτό και μετά, όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικής Μεταφοράς Πόρων (ΕFTS--ELectronic--Funds-Transfer--System) Θα έχουμε εισέλθει στην αχρήματη κοινωνία!! "Πρέπει λοιπόν οι λαοί να αγανακτήσουν και να ζητήσουν επιτέλους έναν παγκόσμιο σωτήρα. Ο John Randolph Price πιστεύει ότι στις 31 Δεκεμβρίου 1986, όταν ο κόσμος εόρτασε την ημέρα της πλανητικής θεραπείας, ήταν η αρχή του τέλους για την παλιά ανθρωποφυλή και ότι το 1987 ήταν έτος προετοιμασίας που ακολουθείται από μια εποχή ενοποίησης."Στην τελική περίοδο της εγκαθίδρυσης, θα δούμε, όπως λέει, την επανεμφάνιση του «Χριστού» της Νέας Εποχής που θα κυβερνήσει τη γη και το θρίαμβο της κοσμικής συνείδησης της θεότητας για το σύνολο της ανθρωπότητας. (J.R.Price, The Planetary Commission, σελ. 29) και (Νέα Εποχή Text Marrs, σελ. 116).

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ειναι ένα εξαίρετο βήμα για την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Σε μια σύγκληση των πνευματικών ηγετών στη συνέλευση του Ο.Η.Ε., το 1975, διαβάστηκε αυτή η έκθεση: «Η κρίση του καιρού μας προκαλεί στις παγκόσμιες θρησκείες μία νέα «πνευματική δύναμη», υπερβαίνοντας θρησκευτικά, πολιτιστικά και εθνικά σύνορα, μέσα από μία «νέα συνείδηση» της «ενότητας της ανθρώπινης κοινότητας» και βάζοντας έτσι σε πράξη μια «πνευματική δυναμική» προς επίλυση των παγκοσμίων προβλημάτων. Υποστηρίζουμε μια «νέα πνευματικότητα» απομακρυνόμενοι από την απομόνωση και κατευθυνόμενοι προς μια «πλανητική συνείδηση» (Houston Chronicle, November 3, 1975).


Οι λέξεις με έντονα γράμματα, είναι όλες συνθήματα της «Νέας Εποχής». Ο χαραχτήρας του Ο.Η.Ε. αποδεικνύεται αντιχριστιανικός και αυτό εξηγείται από τη στάση του βοηθού Γενικού Γραμματέα, Robert Mueller. Ο Mueller υποστηρίζει το σχηματισμό μια παγκόσμιας θρησκείας, με τον Ο.Η.Ε. σαν το μοντέλο της. Πρότεινε, επίσης, να αναρτηθεί η σημαία του Ο.Η.Ε. σε κάθε εκκλησία, σ' όλο τον κόσμο και να γραφεί και να εκδοθεί μια Διεθνής Βίβλος. Προωθεί επίσης μια Παγκόσμια Οικονομική και Πολιτική Τάξη. Αυτά πρότεινε ο Mueller, στον οποίο απευθύνονταν οι 32 διευθύνσεις του Ο.Η.Ε.


«Εγώ (ο Ιησούς) ήλθον εν τω ονόματι του Πατρός μου, και δεν με δέχεσθε. Εάν άλλος έλθη εν τω ονόματι εαυτού, εκείνον θέλετε δεχθή»(Ιωάννης ε΄ 43)
.


Τα ποιο πάνω λόγια επαληθεύονται μάλλον στις μέρες μας! Αυτός που θα έλθει «εν τω ονόματι εαυτού», θα γίνει δεκτός απ' όλη την ανθρωπότητα, παρουσιαζόμενος ως ένας και μοναδικός παγκόσμιος «σωτήρας». Τον ερχομό του Ιησού Χριστού τον προετοίμασε ένας πρόδρομος, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Τον ερχομό του αντίχριστου που έρχεται «εν τω ονόματι εαυτού» - πρέπει κι αυτόν κάποιοι να τον προετοιμάσουν. Και επειδή «το μυστήριον της ανομίας ήδη ενεργείται» (Β Θεσσαλονικείς β΄ 7), ας ασχοληθούμε μ' αυτό.



Οι πρόδρομοί του
Οι πρόδρομοι του παγκόσμιου κυβερνήτη (αντίχριστου), ξεκίνησαν από τις «Αρχαίες Μυστηριακές Θρησκείες» που, ως γνωστόν, ήταν η Βαβυλώνα, η Αίγυπτος, η Ινδία, η Ελλάδα κλπ., που είχαν όλες πανθεϊστική μορφή.Αργότερα, ξεπήδησαν ο «Καμπαλισμός, ο Γνωστικισμός, οι Ναΐτες Ιππότες (Ιππότες του Ναού), οι Ροδόσταυροι και ο Ελευθεροτεκτονισμός ή όπως αλλιώς τους ξέρουμε( «Ιλλουμινάτι» (δηλαδή, πεφωτισμένοι). Τους πεφωτισμένους τους ίδρυσε ο Αδάμ Βαϊσχάουπτ (Adam Weishaupt), την 1η Μαϊου του 1776. Από τότε, αφοσιώθηκαν να οικοδομήσουν τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ή καλυτερα, την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή σφραγίστηκε με την λατινική επιγραφή (επάνω στο μονοδόλαρο των ΗΠΑ), «Novus Ordo Seclorum, MD CCL XXVI» που σημαίνει «Νέα Τάξη Πραγμάτων», 1, 5, 1776).

Από τους Ιλλουμινάτι πεφωτισμένους ξεπήδησαν και άλλοι, όπως ο Μαρξισμός, οι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές Μυστικές Πολιτικές Εταιρείες, (πόσοι άραγε ξέρουμε γι' αυτές, οι Εκλεκτοί του Τραπεζικού Συστήματος, καθώς και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Τέλος, το τελευταίο σκαλοπάτι, της σατανικής πλεκτάνης, είναι σήμερα η «Νέα Εποχή» (New Age), όπου στρατολογεί, σε όλα τα μήκη και πλάτη, οπαδούς της για να διαδώσουν την ιδέα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.



ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ!

από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Nέο άλμα του ιστολογίου μας στην λίστα του ΤΟΡ 100 του Sync, επί συνόλου 45.313 ελληνικών blogs!!!!!


Το ιστολόγιό μας μέσα σε 16 ημέρες, αναρριχήθηκε από την 69η στην 55η θέση του TOP 100 του SYNC. Το σύνολο των καταχωρημένων ιστολογίων στο SYNC ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 45.313!!!
Να σημειώσουμε εδώ ότι το κριτήριο της αξιολόγησης των ιστολογίων δεν είναι η επισκεψιμότητα, το πλήθος αναγνωστών ή κάτι άλλο, παρά το πόσα λίνκ άλλων ιστολογίων βλέπουν το blog μέσω των αναδημοσιευμένων αναρτήσεων του.

Η θέση αυτή μας κάνει περήφανους και μας δίνει κουράγιο. Ο δρόμος των blogs είναι ανηφορικός και όλοι γνωρίζετε πόσα εμπόδια βρίσκονται στον δρόμο μας ειδικά στα ιστολόγια που έχουν ευαισθησίες σε θέματα εθνικά και ελληνικά.

Μεγάλο άλμα έκανε και η κουζίνα μας. Από την 568η θέση ανέβηκε στην 485η !!!!

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Καλλιόπη Λιμναίου - Παπακώστα. Την ξέρετε; Οχι γιατί δεν είναι υποψήφια στις εκλογές. Είναι μια αρχαιολόγος που ανακάλυψε άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Μπροστά από τα (αδιάφορα κατά πλειοψηφία) μάτια μας παρελαύνουν αυτές τις προεκλογικές μέρες διάφορες ασημαντότητες, των οποίων το σημαντικότερο, ίσως, επίτευγμα ζωής ήταν ...η τοποθέτηση του ονόματός τους σε κάποιο κομματικό ψηφοδέλτιο!
Η αλήθεια όμως είναι πως πίσω από τα (παραπλανητικά) φώτα προβολής της τηλεόρασης, ένας κόσμος του πνεύματος, της επιστήμης, της έρευνας ζει και κινείται χωρίς προβολή, χρηματική ενίσχυση και δυστυχώς το χειρότερο χωρίς αναγνώριση του έργου του!

Η κ. Καλλιόπη Λιμναίου-Παπακώστα
, αρχαιολόγος, είναι μια από τις προσωπικότητες αυτές που η εργασία της, άγνωστη στο ευρύ κοινό, γιατί ποιος ενδιαφέρεται σήμερα για "παλιομάρμαρα" και χαλάσματα, όταν γύρω σου τρέχουν τα επιτεύγματα της καταναλωτικής κοινωνίας, η εργασία της, λοιπόν, έχει να επιδείξει σπουδαία αποτελέσματα.


Το πιο πρόσφατο είναι η ανακάλυψη και μελέτη του υπέροχου μαρμάρινου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τις ανασκαφικές έρευνες που διεξάγει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, χωρίς κρατική οικονομική και ηθική ενίσχυση από το Ελλαδιστάν και τα αρμόδια υπουργεία του ή τους φορείς του και το σπουδαιότερο με ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ !!!!


Στις 7 Οκτωβρίου, που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του αγάλματος αυτού στο Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας και που θα παραστούν επίσημοι και επίσημοι από τον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της Αιγύπτου και άλλων χωρών, η παρουσία της γεννέτειρας του τιμωμένου Μεγάλου Στρατηλάτη αλλά και της αρχαιολογικής ομάδας με επικεφαλής την Ελληνίδα αρχαιολόγο ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΑ !!!!

Και μην πει κάποιος πως είναι προεκλογική περίοδος και τα πάντα νεκρώνονται σ' αυτόν τον τόπο....γιατί για όλα τα άλλα έχουμε εκπροσώπους!!!!

πηγή και έμπνευση για την ανάρτηση υπήρξε το δημοσίευμα της Αλεξάνδρας Ράπτη στο ένθετο του "ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" "CULTURE" της 26-9-2009 .

από το Cafe art

ΣΧΟΛΙΟ
Τουλάχιστον θα πάνε οι Σκοπιανοί;

Σα δε ντρέπεστε .....Σαμαρά κι άλλο φάουλ...

Οι Μασώνοι αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Καλά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Official visitors to Grand Lodge included Grand Masters from Ireland, Scotland, Spain, Portugal,
Greece, Czech Republic, Finland, Macedonia, Germany (United Grand Lodges), British Freemasons
in Germany with the Assistant Grand Master of the Regular Grand Lodge of Italy and the Deputy
Grand Master of the Grande Loge Nationale Française.


Grand Lodge

QUARTERLY COMMUNICATION OF GRAND LODGE
11 MARCH 2009
REPORT OF THE BOARD OF GENERAL PURPOSES


πηγή FREEMASONRY TODAY
από το avragioz (δείτε ολόκληρη την αναρτησή)

ΣΧΟΛΙΟ

Οι Μασώνοι αναγνώρισαν τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Μην εκπλήσεσθαι όμως. Κι ας βρίσκονται "Ελληνες" Μασώνοι ανάμεσά τους όπως λέει κι λεζάντα της φωτογραφίας από το δικό τους διεθνές site.
Δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδος αλλά της Μασωνίας.......
Ελληνισμός και Χριστιανισμός (ειδικά η Ορθοδοξία) είναι εχθροί τους.

27 Σεπτεμβρίου 2009

Νίκη του Χάμιλτον στη νυχτερινή Σιγκαπούρη.

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε την δεύτερη φετινή του νίκη ύστερα από μια κυρίαρχη εμφάνιση στην Σιγκαπούρη, οδηγώντας τον δεύτερο νυχτερινό αγώνα στην ιστορία της F1 από την pole position ως το πέσιμο της καρό σημαίας.

Δεύτερος τερμάτισε ο Τίμο Γκλοκ της Toyota, ισοφαρίζοντας έτσι το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά μέσα στο 2009, παίρνοντας την τρίτη θέση πίσω από το τιμόνι της Renault.

Μεγάλος κερδισμένος της κούρσας ήταν ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος μπροστά από τον Ρούμπενς Μπαρικέλο και επέκτεινε κατά ένα βαθμό την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα έναντι του Βραζιλιάνου team mate του (στους 15 πλέον), τρεις αγώνες πριν πέσει η αυλαία της σεζόν.

Μπροστά από τις δύο Brawn, στην τέταρτη θέση, βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ένα αποτέλεσμα που αφήνει τον Γερμανό οδηγό της Red Bull με μηδαμινές ελπίδες διεκδίκησης του τίτλου.

Η τελική κατάταξη του GP Σιγκαπούρης:

Θέση Οδηγός Μονοθέσιο Χρόνος
1. Χάμιλτον McLaren-Mercedes (B) 1h56:06.337
2. Γκλοκ Toyota (B) + 9.634
3. Αλόνσο Renault (B) + 16.624
4. Φέτελ Red Bull-Renault (B) + 20.261
5. Μπάτον Brawn-Mercedes (B) + 30.015
6. Μπαρικέλο Brawn-Mercedes (B) + 31.858
7. Κοβαλάινεν McLaren-Mercedes (B) + 36.157
8. Κούμπιτσα BMW Sauber (B) + 55.054
9. Νακατζίμα Williams-Toyota (B) + 56.054
10. Ράικονεν Ferrari (B) + 58.892
11. Ρόσμπεργκ Williams-Toyota (B) + 59.777
12. Τρούλι Toyota (B) + 1:13.009
13. Φιζικέλα Ferrari (B) + 1:19.890
14. Λιούτσι Force India-Mercedes (B) + 1:33.502

Εγκαταλείψεις:

Οδηγός Μονοθέσιο Γύροι
Αλγκουερσουάρι Toro Rosso-Ferrari (B) 47
Μπουεμί Toro Rosso-Ferrari (B) 48
Ουέμπερ Red Bull-Renault (B) 45
Σούτιλ Force India-Mercedes (B) 23
Χάιντφελντ BMW Sauber (B) 19
Γκροζάν Renault (B) 3

Οι βαθμολογίες μετά από 14 γύρους:

Οδηγοί:
1. Μπάτον 84
2. Μπαρικέλο 69
3. Φέτελ 59
4. Ουέμπερ 51.5
5. Ράικονεν 40
6. Χάμιλτον 37
7. Ρόσμπεργκ 30.5
8. Αλόνσο 26
9. Γκλοκ 24
10. Τρούλι 22.5
11. Κοβαλάινεν 22
12. Μάσα 22
13. Χάιντφελντ 12
14. Κούμπιτσα 9
15. Φιζικέλα 8
16. Σούτιλ 5
17. Μπουεμί 3
18. Μπουρντέ 2

Κατασκευαστές:
1. Brawn-Mercedes 153
2. Red Bull-Renault 110.5
3. Ferrari 62
4. McLaren-Mercedes 59
5. Toyota 46.5
6. Williams-Toyota 30.5
7. Renault 26
8. BMW Sauber 21
9. Force India-Mercedes 13
10. Toro Rosso-Ferrari 5

πηγή το βήμα

26 Σεπτεμβρίου 2009

Ερντογάν: "Το θέμα των Τούρκων εποίκων λύθηκε είναι πλέον πολίτες της ΤΔΒΚ!!!!". Ο τσαμπουκάς του Τούρκου και ο ραγιαδισμός του Χριστόφια.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνομιλίας του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, υποστήριξε ότι οι έποικοι δεν θα φύγουν από την Κύπρο. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ, αναφέροντας ότι «όταν του έθεσα (στον κ. Ερντογάν) το θέμα των εποίκων, μου απάντησε ότι το θέμα έχει λυθεί. Πως; «Έχουν γίνει», είπε ο Ερντογάν, «πολίτες της ΤΔΒΚ». Όπως αντιλαμβάνεστε», υπογράμμισε ο κ. Χριστόφιας «με τέτοιες θέσεις, ακόμη κι αν συναντηθούμε χίλιες φορές, δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε σε λύση». Ο πρόεδρος της Κύπρου επανέλαβε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχεται την επιδιαιτησία και ούτε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, όπως ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Επίσης, σημείωσε ότι έκανε «γενναίες προσφορές» στους Τουρκοκύπριους, αλλά, όπως τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν να κάνω άλλες υποχωρήσεις χωρίς απάντηση, χωρίς ανταπόκριση από την άλλη πλευρά».

Ο κ. Χριστόφιας σημείωσε ότι «κλειδί της λύσης» είναι η Άγκυρα, προσθέτοντας: «Πρέπει να ζητήσουμε και οι δύο (σ.σ. ο ίδιος και ο κ. Ταλάτ) από την Τουρκία να μας βοηθήσει. Η Τουρκία είναι κλειδί της λύσης, εξ αιτίας της κατάστασης επί του εδάφους. Υπάρχει η κατοχή, τα στρατεύματα, οι έποικοι και τα προβλήματα για τα οποία η Τουρκία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη σύντομα. Ακόμη κι αν εγώ με τον Ταλάτ συμφωνήσουμε στην αποχώρηση των στρατευμάτων και την αποστρατικοποίηση, αυτό θα είναι ένα καλό μήνυμα, όμως εναπόκειται μόνο στην Τουρκία η απόσυρση των στρατευμάτων της».

Στη συνέχεια, ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε: «Μας απογοητεύουν.
Ελπίζω σύγχρονοι πολιτικοί, όπως ο κ. Ερντογάν και ο πρόεδρος Γκιουλ θα κάνουν δεύτερες σκέψεις. Ζήτησα να μου δώσουν τη δυνατότητα για διάλογο μαζί τους. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουν τις θέσεις τους για την Κυπριακή Δημοκρατία, όμως πρέπει να προχωρήσουν πέραν τούτων. Η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ένα προοδευτικό βήμα προς τα μπρος, από μέρους μίας χώρας η οποία προσεγγίζει την ενωμένη Ευρώπη, με στόχο να καταστεί πλήρες μέλος. Η Κύπρος υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., όμως δεν δίνουμε επιταγή εν λευκώ. Υπάρχει όρος η τουρκική ηγεσία να σεβαστεί την Κύπρο ως ανεξάρτητο κράτος και αποκαταστήσει σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία».

πηγή Greek National Pride (διαβάστε όλο το άρθρο )

ΣΧΟΛΙΟ
Καμαρώστε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να παρακαλάει τον Τούρκο να συζητήσει μαζί του. Η ντροπή των Ελλήνων. Αυτός ο άνθρωπος έχει επίγνωση της βαριάς Ελληνικής κληρονομιάς του; Της κληρονομιάς της τιμής, της ανδρείας και της περηφάνειας;

Ο Τούρκος του λέει με τσαμπουκά ότι το θέμα των εποίκων έχει λυθεί δηλαδή οι Τούρκοι έποικοι είναι πλέον πολίτες της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Β. Κύπρου" κι ο άλλος κάθεται και τον ακούει και τον παρακαλάει να το ξανασκεφτεί. Ελεος Χριστόφια δείξε λίγη ελληνική ψυχή έστω και τώρα. Φώναξέ του κατάμουτρα ότι τότε και το θέμα της ένταξής σας στην Ε.Ε. έχει πλέον λυθεί. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΠΟΤΕ. Φυσικά ο Τούρκος χ.......κε για το αν θα μπεί αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Τουλάχιστον θα του μείνει η περήφανη απάντηση στην μούρη.

Στο μεταξύ όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Χριστόφιας αρκετές υποχωρήσεις έχω κάνει δεν μπορώ άλλες (κλαίγεται κιολας ή μου φαίνεται)...και φανταστείτε τι υποχωρήσεις έχει κάνει που δεν τις ξέρουμε....

Μετά λέει "ελπίζω σύγχρονοι πολιτικοί όπως ο κ. Ερντογάν και ο πρόεδρος κ. Γκιούλ..." δηλαδή τους γλύφει κιόλας μα πόσο γλειώδης μπορεί να γίνει........

Χριστόφια μην ξεχνιέσαι δεν είμαστε πια ραγιάδες....κάποιοι πολέμησαν και σκοτώθηκαν για να μιλάμε πάλι στον Τούρκο όπως του αξίζει. Με την περηφάνεια και την ανδρεία του Ελληνα απέναντι στον Μογγόλο βάρβαρο ο οποίος καταλαβαίνει μόνο από βία....
Αλλά τι λέω εσύ πας να καταργήσεις την Εθνική Φρουρά τι να λέμε τώρα.....

Αλλά μπορεί να έχεις και δίκιο γιατί δεν βλέπω καμιά απειλή στα λόγια και τις ενέργειες των Τούρκων ...........

Φανταστείτε να γυρίσει ο Τούρκος και να του πεί "εντάξει αναγνωρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και θα αναπτύξουμε και σχέσεις μαζί της" τι υποχωρήσεις έιναι διατεθειμένος να κάνει ο Χριστόφιας. Μέχρι που θα ξεχάσει και την εισβολή και κατοχή....
Α, ρε Χριστόφια το όνειδος του Ελληνισμού.....
Παρακαλάς τον Τούρκο και κυνηγάς αυτούς που θέλουν να τιμήσουν τον Παλληκαρίδη και τον Αυξεντίου....

Τι άλλο θα δούμε Θεέ μου....

Ο ευρωβουλευτής Θ. Πλεύρης αναστατώνει τα Σκόπια με ερώτησή του προς την Κομισιόν για την τύχη του φιλέλληνα Σέρβου Γκλιγκορίεβιτς.

Έντονη ανησυχία έχει δημιουργηθεί στη σκοπιανή κυβέρνηση με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υπ. βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης στην Κομισιόν σχετικά με την υπόθεση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με την παράνομη φυλάκιση του Γκλιγκορίεβιτς από τη σκοπιανή κυβέρνηση, για την συνεχή του δίωξη και για τις απειλές κατά της ζωής του που δέχεται από το σκοπιανό κράτος και παρακράτος. Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ ζήτησε από την Κομισιόν να παρέμβει δραστικά επισημαίνοντας πως ο Γκλιγκορίεβιτς διώκεται από την αστυνομία των Σκοπίων εξαιτίας των επιστημονικών του ερευνών. Βάση των ερευνών του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σκοπιανό κρατίδιο καμία σχέση δεν έχει με την όνομα και την ιστορική διάσταση της Μακεδονίας, και σε καμία περίπτωση οι πολίτες του δεν είναι Μακεδόνες. Ο Θάνος Πλεύρης αξίωσε από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του φιλέλληνα αρχαιολόγου και όλων των άλλων ανθρώπων που έχουν διαφορετική αντίληψη σχετικά με το ζήτημα του ονόματος και της Ιστορίας του γειτονικού κράτους.


Η είδηση αυτή προκάλεσε αμηχανία και έντονη ανησυχία στα Σκόπια, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τέτοιες πράξεις εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά πως δημιουργείται μια νέα περίπτωση "Spaska Mitrova' που δημιουργεί ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"
από Ελληνων Αφύπνιση

Θερμά συγχαρητήρια στον νεαρό ευρωβουλευτή που υποκατέστησε το ανύπαρκτο (όπως πάντα) Υπουργείο Εξωτερικών. Μακάρι να βλέπαμε παρόμοιες ενέργειες από ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων.

25 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΣΦΕΒΑ (Συντονιστικής Φοιτητικής Ενωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα) για τις εκλογές και το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Στη σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύουμε παρατηρούμε με λύπη μας πως τη μερίδα του λέοντος στις πολιτικές συζητήσεις μονοπωλεί το ζήτημα της οικονομίας. Γίνεται πολύς λόγος για τη σοβαρή οικονομική κρίση που διανύουμε και για το αν εμείς, η νέα γενιά και τα παιδιά μας, θα έχουμε συντάξεις και άνετη διαβίωση στο μέλλον. Την ίδια στιγμή ωστόσο γίνεται ελάχιστος λόγος για το ποιά θα είναι η πατρίδα που θα κληθούμε να ζήσουμε, τη στιγμή που γύρω μας στα βαλκάνια, υπάρχει αναβρασμός δυσάρεστων εξελίξεων. Κύριοι πολιτικοί, η πατρίδα μπορεί να περάσει περίοδο με άσχημη οικονομία (το έχει κάνει και στο παρελθόν) αλλά καλή οικονομία χωρίς πατρίδα δεν έχει κανένα νόημα για μας, είναι το πλέον ζοφερό μέλλον. Συνεπώς, έστω και την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου περιμένουμε περισσότερη και ουσιαστικότερη ενασχόληση με τα εθνικά θέματα και μεγαλύτερο σεβασμό έναντι της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας.

Και όταν μιλάμε για εθνικά θέματα, επειδή φαίνεται ότι η μνήμη πολλών πολιτικών είναι αδύνατη, υπενθυμίζουμε ότι και το Βορειοπειρωτικό είναι πρωτεύον και εκκρεμές εθνικό θέμα, ιδίως με τις συνεχείς ανακατατάξεις στα Δυτικά Βαλκάνια τα τελευταία χρόνια. Δεν λύθηκε επειδή κάποιοι αδερφοί μας από τα μέρη της Βορείου Ηπείρου απέκτησαν το δικαίωμα ψήφου, ούτε επειδή έγιναν κάποια έργα υποδομής.

Κύριε πρωθυπουργέ, ως βουλευτής είχατε πάρει θέση υπέρ του Βορειοηπειρωτικού. Συνεχίζετε να έχετε τις ίδιες απόψεις τώρα; Κύριε πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, ο παππούς σας το 1961 σας είχε πει ότι η διεκδίκησή μας για τη Βόρειο Ήπειρο είναι «ιερά και απαράγραπτος». Εσείς τι θα κάνετε για μια τέτοια διεκδίκηση; Ή μήπως πιστεύετε ότι τα γεγονότα που μεσολάβησαν από τότε είναι ικανά να αναιρέσουν 3000 και πλέον χρόνια ιστορίας; Κύριοι των υπολοίπων κομμάτων, πάρτε σαφή θέση γιατί οι εξελίξεις μας έχουν ξεπεράσει και σε λίγα χρόνια το Βορειοηπειρωτικό θα είναι μία τελειωμένη υπόθεση. Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν τα κόμματα τούτη την κρίσιμη στιγμή είναι να ομονοήσουν πάνω στο Βορειοηπειρωτικό και να σταματήσουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους στον ευαίσθητο χώρο της Βορείου Ηπείρου, όπως έγινε στις περασμένες εκλογές στην Αλβανία με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα της διχόνοιας των Βορειοηπειρωτών.

Εμείς οι νέοι της ΣΦΕΒΑ, που από το 1982 ανιδιοτελώς προσπαθούμε να προωθήσουμε το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα δηλώνουμε ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα αγωνισθούμε με κάθε νόμιμο μέσο για να μη μπει ταφόπλακα στο Βορειοηπειρωτικό, στη γραμμή που χάραξε ο αείμνηστος ιδρυτής μας, Μητροπολίτης Κονίτσης κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ, και συνεχίζει ο διάδοχός του κ.ΑΝΔΡΕΑΣ.

ΣΦΕΒΑ, 24-09-2009

Σημείωση: Η φωτογραφία προέρχεται από το Αγ.Όρος. Μοναχός βγαίνει με μια Ελληνική σημαία όταν περνάνε τα μαχητικά ξυστά στο βουνό για να τα χαιρετίσει.

από το ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ

Ανατιμολογήσεις στα "μαθητικά" Laptop έφερε η διάταξη για την προμήθεια τους από τους μαθητές της Α Γυμνασίου. Η κερδοσκοπία σε όλο της το μεγαλείο.

Από τον καιρό που ανακοινώθηκε το μέτρο για δωρεάν μαθητικό λάπτοπ (που τελικά έγινε netbook), άρχισα να βλέπω διαφημίσεις από όλα τα σχετικά μαγαζιά που πουλάνε τέτοια προιόντα.
Από τις πρώτες μέρες λοιπόν άρχισα να βλέπω τιμές που δεν μου άρεσαν. Εχει μπει ενα πλαφόν στα 450 ευρω για το μέτρο και απο τότε όλες οι αλυσίδες οταν μιλούν για μαθητικό εχει στάνταρ τιμή στα 450, ενώ πριν (η και ταυτόχρονα όπως θα δείτε από συγκεκριμένο παράδειγμα απο μια αλυσίδα) ειχαν/εχουν πολύ φθηνότερα....
Αλλο ενα δείγμα του πως αμέσως πάνε "επιτήδειοι" να εκμεταλευτούν ενα σωστό μέτρο, εις βάρος του δημοσίου (και αρα των χρημάτων που ολοι μας πληρώνουμε!)! και το δημόσιο φυσικά για αλλη μια φορά θα γίνει έρμαιο στην αφαίμαξη αυτή και θα μείνει με τα χέρια σηκωμένα ψηλά!

Λοιπον..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ (αφου ολοι την ιδια πρακτική ακολουθούν! - απλά βρήκα άμεσα ενα παράδειγμα σε αυτήν και το παραθέτω)!

Εχουμε και λέμε...συγκεκριμένο παρέδειγμα για το ΙΔΙΟ προιόν αλυσίδας (own brand κιολας)

για το ευρύ κοινό τιμή 349.00 Ευρω Δείτε ΕΔΩ


για "μαθητικό" κοινό (η μονη διαφορά άλλωστε είναι οτι το λένε κιόλας...student!) τιμή 450.00 Ευρω Δείτε ΕΔΩ


Είναι η δεν είναι εκμετάλευση εις βάρος όλων μας απο ολες τις αλυσίδες και μαγαζιά αυτο;!

Γιατι ακόμα και αν βάλεις περισσότερο ή λιγότερο χρονικό διάστημα που καλύπτει η εγγύηση ΔΕΝ τη χρεώνεις (επέκταση εγγύησης με επι πλεον χρέωση ΜΟΝΟ εαν ζητηθεί) ουτε φυσικά η διαφορά της εκδοσης των windows εiναι τάξεως 100 ΕΥΡΩ,
χώρια που με νορμάλ τιμές, πολλές αλυσίδες έβγαζαν σε προσφορές αξιόλογα λάπτοπ με 450 ευρω...αλλα ξέχασα..πρέπει να ξεζουμίσουν το δημόσιο με την ευκαιρία!

εστάλει από Αναγνώστη στο News24

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.

Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε.

Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν ?πει οι Σκοπιανοί και γίνεται μάχη.
GO!!!!

Πηγή: skeftomasteellhnika.blogspot.com
από το Cocktail News

ΣΧΟΛΙΟ
Αν και θεωρώ ότι όλες αυτές οι συνεχείς δημοσκοπήσεις σε αμερικανικά sites έχουν σαν μονο σκοπό την διαφήμιση και το κέρδος καθως οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την Ιστορία της Μακεδονίας ή την Ελληνικότητά της παρόλα αυτά επειδή δεν κοστιζει τίποτα ας ρίξουμε μια ψήφο για την Μακεδονία μας.

Ας μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί.......

23 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτιστικό έγκλημα κατά της Ελλάδας. Οριστικά Τούρκος ο Καραγκιόζης λόγω ελληνικής αδιαφορίας!!!!

Επαίρεται (και με το δίκιο της) η Τουρκία πως κέρδισε την μάχη που έδωσε στην Unesco σχετικά με την εθνικότητα του γνωστού σε όλους μας «Καραγκιόζη». Κάποιοι άλλοι καραγκιόζηδες όμως (υποτιμητική έκφραση) αποφάσισαν να μην αγωνιστούν για την Ελληνική ταυτότητα του λαϊκού ήρωα του θεάτρου των σκιών.

Άφεριμ αφεντάδες μου, που ξέρετε να τρέχετε στα γλέντια, στις δεξιώσεις και στις προμήθειες… Άφεριμ ξεφτιλισμένοι απόγονοι, οικτρά ανθρωπάκια, που ζείτε με την ιδέα που είστε σπουδαίοι…
Η υποεπιτροπή της UNESCO ενέκρινε το αρχείο του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας στο οποίο αναφέρεται πως ο «Καραγκιόζης» ανήκει στην τουρκική πολιτιστική κληρονομιά. Αυτομάτως, βέβαια, στην τουρκική πολιτιστική κληρονομιά εντάσσονται και όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι του Ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού (καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών), οι οποίοι αμαχητί παρέδωσαν τον Έλληνα Καραγκιόζη στον τουρκικό πολιτισμό!!! Βέβαια, εδώ γεννιέται και ένα βασικό ερώτημα: Έχει η Τουρκία πολιτισμό; Η απάντηση είναι γνωστή, αλλά δεν την δίνουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δουλοπρεπείς και ανάξιοι των ευθυνών τους Έλληνες πολιτικοί (και οι υπάλληλοί τους).
Έπειτα από τη φάση αυτή (της προέγκρισης) άρθηκαν όλα τα εμπόδια που συναντούσε το Τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να θεωρηθεί πως ο Καραγκιόζης αποτελεί μέρος της τουρκικής κληρονομιάς, αφού η Ελλάδα δεν έκανε αίτηση στο Ανώτατο Συμβούλιο και δεν παραβρέθηκε στην συζήτηση που έγινε στην αρμόδια υποεπιτροπή της Unesco.
Το συμβούλιο απαρτιζόμενο από εκπρόσωπους έξι χωρών θα συγκληθεί τον Οκτώβριο για να κάνει ανακοίνωση. Μετά από την τελική έγκριση θα έχει κατοχυρωθεί πως ο Καραγκιόζης ανήκει στους Τούρκους…!
Έτσι, προφανώς οι Έλληνες χάνουν το δικαίωμα του δικού τους (Έλληνα) Καραγκιόζη και βλέπουν τους γνωστούς πολιτικούς καραγκιόζηδες να περιφέρονται εκλιπαρώντας την ψήφο των Ελλήνων, ενώ την ίδια στιγμή, δεν κατέθεσαν ούτε αίτηση οι άθλιοι κομπλεξικοί υπαλληλίσκοι τους για την Ελληνικότητα του Καραγκιόζη, η οποία παραδόθηκε πλέον στην Τουρκική πολιτική κληρονομιά!!! Το ζήσαμε κι αυτό...

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Δηλαδή, εάν κάποιος λέει τους πολιτικούς καραγκιόζηδες, αυτόματα θα τους αποκαλεί και Τούρκους;

από το Ας μιλήσουμε επιτέλους

ΣΧΟΛΙΟ
Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του μεγάλου Ευγένιου Σπαθάρη και τιμήθηκε η μνήμη του δεόντως από την Ελληνική Πολιτεία. Η εν λόγω πολιτιστική απώλεια χρεώνεται φυσικά στον κ. Σαμαρά ο οποίος φαίνεται ότι έμεινε στα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης......

Τα Greeklish επηρεάζουν αρνητικά την ορθογραφική ικανότητα των Ελλήνων μαθητών.

Ένα ιδιαίτερα αυξανόμενο ποσοστό μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish ως τρόπο έκφρασης στον γραπτό τους λόγο, κυρίως μέσω του διαδικτύου και των μηνυμάτων που ανταλλάσσουν μέσω κινητών τηλεφώνων, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην ορθογραφική τους ικανότητα.


Σε έρευνα που διενήργησε το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (κατά τη σχολική χρονιά 2008-09), τόσο σε μαθητές όλων των βαθμίδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Κοζάνης (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) όσο και σε φιλολόγους, διαπιστώνεται ότι, η διαδεδομένη χρήση των greeklish, που ξεκινά ακόμη και από το δημοτικό, οδηγεί στην αύξηση των ορθογραφικών τους λαθών στα γραπτά του σχολείου.

Τα είδη των λαθών των μαθητών αφορούν κυρίως την παράλειψη τονισμού ή σημείων στίξης και τη χρήση αγγλικών σημείων στίξης, το συνδυασμό ελληνικών και λατινικών γραμμάτων σε μία λέξη, ορθογραφικά λάθη (π.χ. ο αντί για ω), φωνητικά λάθη (κυρίως στους φθόγγους π.χ. κς αντί για ξ), καθώς, επίσης, σύντμηση λέξεων (π.χ. tespa αντί τέλος πάντων, tpt αντί για τίποτα, dld αντί για δηλαδή κ.α.).

Οι φιλόλογοι δήλωσαν ότι συνάντησαν λέξεις γραμμένες σε greeklish σε γραπτά του σχολείου σε ποσοστό 64,3% και ότι παρατηρήθηκαν και μη αναμενόμενα λάθη, όπως αλλαγή χρόνου ή προσώπου στα ρήματα, αλλαγή πτώσης στα ουσιαστικά, αντικατάσταση λέξης με άλλη, με εντελώς διαφορετική σημασία.

Σύμφωνα με την έρευνα, ποσοστό 77,4% των μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish, με αξιοσημείωτη αύξηση χρηστών από το γυμνάσιο στο λύκειο. Οι μαθητές που παραδέχτηκαν ότι τα χρησιμοποιούν στο γυμνάσιο φτάνουν το 67,8%, στο ΕΠΑΛ το 70,2% και στο ΓΕΛ 88,5%. Απ' αυτούς, περίπου το 50% τα χρησιμοποιούν από δύο έως και περισσότερα χρόνια, ενώ πάνω από το 63% τα χρησιμοποιεί καθημερινά ή πολλές φορές τη μέρα.

Το 19% των μαθητών της Α'Α και το 51,6% της Β'Α τάξης του Γυμνασίου δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα greeklish τουλάχιστον δύο χρόνια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, η χρήση τους ξεκινά από το δημοτικό.

Οι μαθητές δήλωσαν ακόμη πως πέρα από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας (sms 52,8%, e-mail 78,2%, chat-forum 84,7%, smartphone 16,1%, pda 13,7%) χρησιμοποιούν τα greeklish και σε χειρόγραφα (προσωπικές σημειώσεις, σχολικές εργασίες, σημειώματα κ.α.) σε ποσοστό 15,7%.

Οι λόγοι χρήσης του συγκεκριμένου τρόπου γραφής είναι κατά τους μαθητές η συνήθεια, σε ποσοστό 83,9%, η εξοικονόμηση χρόνου (75,8%), επειδή το θεωρούν χρήσιμο ή βολικό εργαλείο (71,4%), για την αποφυγή ορθογραφικών λαθών (38,7%) και ... επειδή είναι μόδα (33,9%).

Στην ίδια έρευνα, το 58,5% των μαθητών θεωρεί ότι η χρήση των greeklish απειλεί την ελληνική γλώσσα, ενώ την ίδια άποψη έχει μόνο το 64,3% των φιλολόγων, ενώ το 53,6% έχει παρατηρήσει αύξηση των ορθογραφικών λαθών σε μαθητές, που παλαιότερα παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις στο γραπτό λόγο.

πηγή ΕΞΠΡΕΣ

εστάλη από την αναγνώστρια μας Φωτεινή

22 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα υπόθεση τουρκικής κατασκοπείας στην Χίο.

Νέο περιστατικό τουρκικής κατασκοπείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις νησιού του Αιγαίου εντός μικρού χρονικού διαστήματος.

Στρατονόμος που εκτελούσε υπηρεσία στη πύλη του στρατοπέδου "Λοχαγού Γκιάλα" στη Χίο, αντιλήφθηκε τη παρουσία ατόμου που βιντεοσκοπούσε το εσωτερικό της μονάδας, στο οποίο στεγάζεται το διοικητήριο της 86 ΑΔΤΕ. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα όργανα ασφαλείας του στρατοπέδου και με τη συνδρομή ανδρών του Λιμενικού Σώματος συνελήφθη. Από το φωτογραφικό υλικό που κατασχέθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο τουρκικής υπηκοότητας άνδρας είχε καταγράψει μεταξύ άλλων τη πύλη και εγκαταστάσεις του εσωτερικού του στρατοπέδου. Την υπόθεση ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο αφού τον ανέκρινε, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές και στην συνέχεια τον άφησε ελεύθερο.


Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που η Χίος γίνεται αντικείμενο κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας. Στα τέλη Αυγούστου,
τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) είχε διεισδύσει στην ελληνική αεράμυνα χωρίς να γίνει αντιληπτό και κατέγραφε από χαμηλό ύψος τις αμυντικές τοποθεσίες του νησιού.

πηγή Strategy-Geopolitics

Πινακίδα του Δισπηλιού Καστοριάς. Οι Ελληνες αυτόχθονες άφησαν αποδείξεις του 5.000 π.Χ. Ποιός θέλει να τα κρύβει και γιατί;

Μέσα από την εξαιρετική ανάρτηση του Ευρύνοου της περίφημης ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ θα ήθελα να παρουσιάσω την άγνωστη στο ευρύ ελληνικό κοινό Πινακίδα του Δισπηλιού Καστοριάς.

Οπως διαβάζουμε στην ανάρτηση αλλά και στην Wikipedia......

Η πινακίδα του Δισπηλιού (επίσης γνωστή και ως Κείμενο ή Δίσκος του Δισπηλιού) είναι ένα από τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα στον οικισμό της λίμνης του Δισπηλιού στην Καστοριά. Ο οικισμός ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932 από τον καθηγητή Αντώνιο Κεραμόπουλο. Το 1992, μετά από 60 χρόνια, ξεκίνησαν αρχαιολογικές ανασκαφές υπό τον καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας τουΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Χουρμουζιάδη. Σύμφωνα με το Χουρμουζιάδη, η πινακίδα είναι ξύλινη και η χρονολόγηση με C14 έδειξε ότι πρέπει να δημιουργήθηκε στο 5260 π.Χ. Ο οικισμός στην λίμνη της Καστοριάς χρονολογείται ανάμεσα στο 5600 π.Χ. και 4000 π.Χ. Η πινακίδα, αναφέρει ο Χουρμουζιάδης, φέρει χαράγματα ή σήματα, 'μια προσπάθεια επικοινωνίας του νεολιθικού ανθρώπου που ελπίζουμε κάποτε να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε παρά γραφή.

Θα ήθελα να τονίσω ότι και μόνο η παρατήρηση της περίφημης Πινακίδας μου προκαλεί έντονη συγκίνηση. Δεν γνωρίζω τι σκεφτόταν ο μακρινός μας πρόγονος την στιγμή που χάραζε τα σύμβολα αυτά και ίσως να μην μάθουμε ποτέ. Ομως δεν θέλει και ιδιαίτερη ευφυϊα για να ξεχωρίσουμε σύμβολα και γράμματα που χρησιμοποιήθηκαν από την φυλή μας στην προαιώνια ιστορία μας. Περιέργως το πρώτο σύμβολο δείχνει το γράμμα Ε!!!! (Βλέπουμε μεταξύ άλλων Π, Ξ, Λ, Δ, +, ένα πλάγιο Η, Ψ, μ,ν και ενα περίεργο πλάγιο βέλος!!!)

Μετα από αυτά, οι ιστορίες περί Ινδοευρωπαίων πάνε περίπατο. Καλώς οι αρχαίοι μας πρόγονοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους αυτόχθονες.
Και τώρα καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι κύκλοι επιθυμούν να αποκρύπτονται αυτές οι πληροφορίες από τα Ελληνόπουλα.....

Για φανταστείτε την περηφάνεια των παιδιών μας όταν μάθουν ότι η ιστορία του πολιτισμού μας πάει 5000 χρόνια προ Χριστού!!!!!!

Λιμναϊος Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού Καστοριάς 5.500 π.Χ.!!!

Το έλαβα από την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑ και σας παραθέτω μια περίληψη του αξιολογώτατου άρθρου (μάλλον για ρεπορτάζ πρόκειται) του Ευρύνοου.


Αποστολή Ευρύνοος-Σαββίνα

Στο τελευταίο ταξίδι που κάναμε, επισκεφτήκαμε τον Λιμναίο προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού Καστοριάς

το δυστυχές ήταν οτι ο χώρος ήταν ΚΛΕΙΣΤΟΣ!!!

Αν είναι δυνατόν, να ξεκινάει επισκέπτης απο την Αθήνα ας πούμε να κάνει 600-700 χιλιόμετρα και να βρίσκει κλειστές πόρτες.. τέλος πάντων, εμείς, αφού ξεπεράσαμε αυτό το "προβλημα", μπήκαμε απο κάποιο άνοιγμα που βρήκαμε να σας μεταφέρουμε κάποιες εικόνες..

ο χώρος είναι συγκλονιστικός και απίστευτα ήρεμος..
βλέπουμε τον τρόπο κατασκευής των οικίσκων σε όλα του τα στάδια..

καθώς και τα μέσα μεταφοράς της εποχής..

γεφυράκια που συνέδεαν τους οικίσκους..

και κάποιες φωτογραφίες με ΠΟΛΛΑ νοήματα..
όπως λέει και το κείμενο στην φωτογραφία..
"ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ"?

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση στο ιστολόγιο της ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Περήφανη στάση του Ελληνα Πρέσβη στην Γερμανία, Αναστασίου Κριεκούκη που στάθηκε μόνος υπερασπιζόμενος την Μακεδονία εμπρός στον Πρόεδρο των Σκοπίων.

Σοβαρότατο επεισόδιο έγινε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στην Γερμανία, όπου βρισκόταν ο πρόεδρος των Σκοπίων με το βουλγαρικό όνομα Γκιόργκι Ιβάνωφ, ανάμεσα στον ίδιο και τον πρέσβυ μας στην Γερμανία Αναστάσιο Κριεκούκη που δεν κάθησε να ακούει την εις βάρος μας άθλια προπαγάνδα των Σκοπιανών με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Σκοπιανός πρόεδρος ανάμεσα στα άλλα που είχε να κάνει στην Γερμανία, ήταν και ομιλήτής την Κυριακή σε μιά εκδήλωση του ιδρύματος ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ (μην κάνετε άλλες σκέψεις, περί αμερικανικού ιδρύματος πρόκειται) που αφορούσε την ένταξη των γειτόνων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Με ιδιαίτερο θράσος ο βουλγαροσκοπιανός πρόεδρος έθεσε τα γνωστα επιχειρήματα εις βάρος της Ελλάδας και της Ιστορίας και συνέχισε λέγοντας πως αυτοί είναι «έτοιμοι για έναν συμβιβασμό αλλά όχι η Ελλάδα. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις 126 χώρες που μάς έχουν ήδη αναγνωρίσει σαν Μακεδονία» πρόσθεσε... (Σιγά μην στενοχωρηθούν κιόλας...) «Ο συμβιβασμός είναι σαν το ταγκό» είπε ο Ιβάνωφ «και το ταγκό για να χορευτεί θέλει δύο». Βέβαια ότι η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος έχει κάνει ήδη έναν ανιστόρητο και ντροπιαστικό συμβιβασμό αποδεχόμενη σύνθετο που να περιέχει τον όρο Μακεδονία διαφεύγει συνειδητά από τους Σκοπιανούς που ζητάνε τα πάντα.

Δηλαδή να τους λέμε "Μακεδονία κάπως" εμείς και όλοι οι υπόλοιποι να τους λένε «Μακεδονία» σκέτο.

Κι επειδή κανένας σοβαρός ηγέτης δεν υπάρχει στην Ελλάδα να τους χορέψει στο ταψί αυτούς τους άθλιους εκφραστές του ψεύδους και της προπαγάνδας που αποτελούν εργαλείο και μόνο της Νέας Τάξης, ο πρεσβυς μας στο Βερολίνο αποφάσισε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά μόνος του.

Περήφανη και δυναμική παρέμβαση του Έλληνα πρέσβυ στο Βερολίνο.

Ο διπλωμάτης μας λοιπόν τα μάζεψε και πήγε απρόσκλητος στην αίθουσα όπου μιλούσε ο Ιβάνοφ και έκανε δυναμική παρέμβαση και αντιπαρατέθηκε στον βουλγαροσκοπιανό πρόεδρο αφήνωντας άφωνους τους παρεβρισκομένους που έχουν συνηθίσει μόνοι τους να μιλάνε, μόνοι τους να ακούνε και μόνοι τους να χειροκροτάνε, αφού δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή αντιπαράθεση τα σαθρά και αστεία διαχρονικά ψευτοεπιχειρήματα τους.


Ξεκίνησε μιλώντας για το δηλητήριο που χύνει ο Γκρουέφσκι με την προσπάθεια καπήλευσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με σαφέστατη επιθετική στάση, μεταξύ των άλλων, ο πρέσβυς μας στο Βερολίνο αφού ανέλυσε τις υφιστάμενες θέσεις της Αθήνας, προχώρησε στην περιγραφή προκλητικών ενεργειών των Σκοπιανών όπως οι ονοματοδοσίες αεροδρομίων και πλατειών με τα ονόματα του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και την δημιουργία αδριάντων των δύο ανδρών καταδεικνύοντας τις πραγματικές προθέσεις του μέσα από τον βιασμό και την παραχάραξη της ιστορίας.


Ο βουλγαροσκοπιανός Ιβάνωφ, είναι αλήθεια πως τα έχασε και προσπάθησε με αστειάκια και σαρκασμούς να δείξει ότι είναι ψύχραιμος αναφερόμενος σε... γεωγραφικά ποσοστά της Μακεδονίας, αλλά αναρωτήθηκε κι όλας γιατι δεν έχουν οι Έλληνες πρόβλημα με τον ανδριάντα του Φιλίππου που έστησαν οι Βουλγαροι στην Φιλιππούπολη.

Βέβαια θα αρκούσε και στον τελευταιο το επιχείρημα ότι οι Βούλγαροι θέλουν να λέγονται Βούλγαροι και όχι «Μακεδόνες» (άσχετα αν από αυτούς ουσιαστικά ξεκίνησε το ζήτημα) αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους προπαγανδιστές που ξέρουν ότι λέγε λέγε συνέχεια ψέμματα κάτι θα μείνει.

Φιλοσκοπιανό παραλήρημα του Γερμανού Προέδρου – Παράδειγμα για τις χώρες της Ευρώπη η... «Μακεδονία»!!!


Μέσα σε όλα αυτά η σύμμαχος, κατά τα άλλα, Γερμανία, δια του προέδρου της Χορστ Κόλερ (που είναι και τέως πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου άρα και γνήσιος εκφραστής της Νέας Τάξης) κατέστησε σαφές πως παραμένει παρασκηνιακά ένθερμος υποστηρικτής της ενταξιακής πορείας των γυφτοσκοπιανών στην Ε.Ε. («Μακεδονίας» είπε) και πως είναι αισιόδοξος πως θα λάβουν ημερομηνία ένταξης σύντομα. Τόσος ήταν ο ζήλος του Γερμανού προέδρου να πεί καλά πράγματα για τους αγαπημένους των αφεντικών του που ανακάλυψε σύμφωνα με τις δηλώσεις πως «έχει επιτευχθεί εθνική ομοιογένεια και η θρησκευτική ανοχή που, κατά την άποψή του, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για πολλές ευρωπαϊκές χώρες.» Εδώ στην Ελλάδα κανείς δεν έμαθε όλα αυτά που συμβαίνουν, όπως δεν μαθαίνει και τίποτα από τα σημαντικά που αφορούν τα Εθνικά μας θέματα, που έχουν αποκλειστεί από την προεκλογική κουβέντα.


Ακόμη και όσοι διαθέτουν κάποια πατριωτικά αντανακλαστικά έχουν χωθεί για τα καλά στην αναζήτηση της ψήφου και δεν δίνουν σημασία. Για τους άλλους ούτε κουβέτα να γίνεται. Ρε δε πα να φτάσουν οι Τούρκοι στον Ολυμπο και οι γυφτοσκοπιανοί στον Αλιάκμονα. Τα οφίτσια και το βόλεμα τους να μην πειραχθεί και η Ελλάδα «κομμάτια να γίνει»...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" 17 Σεπτεμβρίου 2009
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Ενα μόνο θα ήθελα να τονίσω πάνω σε αυτό που είπε ο γελοίος πρόεδρος των Σκοπίων. Στο ότι δηλαδή θα έπρεπε να μας πειράζει το άγαλμα του Φιλίππου στην Φιλιππούπολη....

Αν και οι Βουλγαροσκοπιανοί όπως και οποιοσδήποτε άλλος λαός της υφηλίου έφτιαχναν αδριάντα του Φιλίππου ή του Αλεξάνδρου ή οποιουδήποτε άλλου Ελληνα της Αρχαιότητος γνωρίζοντας και τονίζοντας ότι προκειται για τους προγόνους μας θα ήταν και τιμητικό και αποδεκτό. Ομως οι Σκοπιανοί το κάνουν προσπαθώντας να οικειοποιηθούν την Ιστορία μας.

Υποπτο γραφικό του ΑΝΤ1 για τις εκλογές παραπέμπει σε Ελληνική Σημαία χωρίς Σταυρό!!!!!

Εχω μια απορία. Το γράφημα του ΑΝΤ1 για τις εκλογές τι απεικονίζει;
Εκ πρώτης θεώρησα ότι δείχνει το Εψιλον της λέξης Εκλογές μιας και δείχνει έτσι να γράφει......
Μετά όμως παρατήρησα ότι αν είναι Εψιλον θα έπρεπε να υπάρχει μια κάθετη μπλέ γραμμή στην άκρη αριστερά....
Ετσι συνειδητοποίησα ότι παραπέμπει σε Ελληνική σημαία (εξού και ο κυματισμός) οπότε διαπιστώνουμε ότι λείπει ο Σταυρός!!!

Λοιπόν κύριοι του ΑΝΤ1 δύο επιλογές έχετε ή θα βάλετε αριστερά μια κάθετη μπλέ γραμμή ωστε να εμφανιστεί μπροστά μας το Εψιλον κι ας παραπέμπει σε Ελληνική σημαία...ή θα βάλετε και τον Σταυρό οπότε θα είναι μια Ελληνική Σημαία στην θέση του Εψιλον....
Αυτό το ύποπτο και προσβλητικό δημιούργημα που παραπέμπει σε Ελληνική Σημαία χωρίς Σταυρό, πράγμα το οποίο είναι διακαής πόθος γνωστών ανθελληνικών κύκλων που απεργάζονται τον αποχριστιανισμό και εν συνεχεία τον εύκολο αφελληνισμό του Γένους μας πρέπει να αλλαχθεί.......

Φίλοι bloggers διαδώστε το......

21 Σεπτεμβρίου 2009

Επικίνδυνες κινητοποιήσεις του Τουρκικού Στρατού παρακολουθούνται στενά από τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Οι εξελίξεις έχουν ήδη γίνει αντιληπτές από τα Στρατιωτικά μας επιτελεία και εκτιμούνται ανάλογα. Τα σημεία που κάνουν τα Επιτελεία μας να βρίσκονται σε επιφυλακή είναι τα κάτωθι:
1. Για πρώτη φορά μετά το 1974, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αλλάζουν τακτική και παρατάσσονται επιθετικά στα σύνορα του Έβρου. Το 3ο και 5ο Σώμα Στρατού της 1ης Στρατιάς έχουν εγκαταλείψει τη γραμμή προκάλυψης και μεταφέρονται ανατολικότερα. Στη γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες λιγότερες μάχιμες που περιλαμβάνουν μεθοριακούς φρουρούς σύνθεσης, καθώς και μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ).

Η μεταφορά αυτών ανατολικότερα, όπως και η διάταξή τους, αρχικά δίνει την εντύπωση μιας ακίνδυνης κίνησης που όμως στη πραγματικότητα κρύβει κινδύνους και επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις αν δεν εκτιμηθεί σωστά. Και αυτό γιατί, οι μονάδες μεταφέρονται 50 περίπου χιλιόμετρα όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή, μόνο δύο ταξιαρχίες, η μια στο βορρά και η άλλη στο νότο, έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες. 2. Έχουν δημιουργηθεί από τους Τούρκους 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού. Οι «γέφυρες πολέμου» που στήνονται στον Έβρο είναι καθαρά επιθετικές κινήσεις που στην Ελλάδα περνάνε στα «ψιλά», λόγω της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και της πάγιας τακτικής ύπνωσης των Ελλήνων πολιτών από τα ΜΜΕ. Προ τριών μηνών το περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» είχε τονίσει πως πέρα από τον επιχειρησιακό χαρακτήρα έχουν και βαθιά πολιτικό, αυτές οι κινήσεις, που ακόμα δεν έχει μπει στην ατζέντα των διμερών σχέσεων. Πρόκειται καθαρά για μια επιθετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας.
3. Η δήθεν «εκπαιδευτική» στρατιά του Αιγαίου έπαψε και επίσημα να είναι εκπαιδευτική. Μετονομάστηκε και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν, εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες αιγίς υποστήριξης! Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται, όπως και η 19η Πεζικού και η 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αντήλια.
από το Greek National Pride

Ποιοί υπέγραψαν το κείμενο που ζητά την δίωξη των Ελλήνων εθελοντών της Βοσνίας το 2005. Διαβάστε το θα γνωρίσετε μερικά γνωστά ονόματα.

Οι παρακάτω υπογράφοντες ζήτησαν από την "Eλληνική Πολιτεία να ζητήσει συγνώμη δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων της Σρεμπρένιτσα και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες εθελοντές συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε." όπως γράφουν χαρακτηριστικά.

Φυσικά το ιστολόγιό μας έχει αναφερθεί στο θέμα με αξίολογο άρθρο του κ. Χιδίρογλου.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι υπογράφοντες την επιστολή (την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη εδώ). Πολλά από τα ονόματα των υπογραφόντων θα τα βρείτε και στην υπογραφή του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν που καταψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία ο Κυπριακός Ελληνισμός. Τα συμπεράσματα δικά σας....

Τάσος Αβραντίνης, Γιώργος Αγγελόπουλος, Παύλος Αθανασόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Σπύρος Απέργης, Μιχάλης Αρτεμάκης, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ, Τάσος Βάμβουκας, Δήμητρα Βασιλάκη, Μανώλης Βασιλάκης, Άρης Βασιλειάδης, Γιώργος Βερυκάκης, Παύλος Βοσκόπουλος, Ευτυχία Βουτυρά, Σίσσυ Βωβού, Θεμιστοκλής Γάτης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Βασιλική Γεωργιάδου, Μαρία Γεωργίου, Ήλιος Γιαννακάκης, Όλγα Γιαννακοπούλου, Γιάννης Γιανουλόπουλος, Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Αριάδνη Γκαζή, Μανώλης Γκαζής, Μαίρη Γκαζή, Μελίττα Γκουρτσογιάννη, Διονύσης Γουσέτης, Νικόλαος Δαμηλάκης, Άννα Δαμιανίδη, Παντελής Δαμιανού, Σπύρος Δανέλλης, Νίκος Δεμερτζής, Παναγιώτης Δημητράς, Κορίνα Δημητρίου, Περικλής Δημητρολόπουλος, ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ (λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή;), Δημήτρης Δουλγερίδης, Κώστας Ζέπος, Πέρσα Ζέρη, Μυρσίνη Ζορμπά, ΑΛΕΞΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ (ο γνωστός), Σταύρος Θεοδωράκης (έφτιαξε και κομμα το 2014 δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), Μαριλένα Θεοδωράκου, Νάσος Θεοδωρίδης, Θωμάς Ιακώβη, Χρυσάφης Ιορδάνογλου, Σταύρος Ιωαννίδης, Βούλα Καλογερή, Νίκος Καλογερής, Ηλίας Κανέλλης, Γκασμέντ Καπλάνι (Αλβανός;), Μαρία Καποδίστρια, Άκης Καπράνος, Άννα Καραμάνου, Ξανθούλα Καρανίκα, Χάρης Καρανίκας, Αντύπας Καρίπογλου, Τάκης Κατσαρός, Tριαντάφυλλος Κατσαρέλης, Ηλίας Κατσούλης, Ιωάννα Κεραμετσή, Ζαν Κοέν(ο γνωστός εβραίος), Μαρία Κόντη, Ελπίδα Κοντσάκη, Ιωσήφ Κόβρας, Βασίλης Κοζωνάκης, Κλιφ Κουκ, Κυριάκος Κουκλάκης, Πέτρος Κουναλάκης, Ελένη Κουντούρη, Αγγελική Κουρούνη, Μιχάλης Κυριακίδης, Αλέκα Κυφιώτη, Σταύρος Κωσνταντακόπουλος, Γιάννης Κωνσταντίνου, Σιμόνη Λαζίδη, Ζωή Λιάκα, Αντώνης Λιάκος, Νικήτας Λιοναράκης, Θάνος Λίποβατς (σιγά μην έλειπε), Μπάμπης Λίτος, Λίνα Λούβη, Στάθης Λουκάς, ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ, Νίκος Μαραντζίδης, Φιλίτσα Ματζιορίνη-Μπένμπεργκ, Μάνος Ματσαγγάνης, Νίκος Μεγγρέλης, Τάκης Μίχας, Ηρακλής Μήλλας, Μιχάλης Μητσός, Μπερίν Μυισλή(;), Ρένα Μόλχο, Στρατής Μπαλάσκας, Παντελής Μπασάκος, ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ, Νέναντ Μπογκντάνοβιτς, Νίκος Μυλωνάς, Γεώργιος Νακρατζάς, Θεόφιλος Νικολαΐδης, Σωτήρης Ντάλης, Μαρία Νταλιάνη, Αμπντουλαχίμ Ντεντέ, Κίττυ Ξενάκη, Βάσος Οικονόμου, Δημήτρης Οικονόμου, Μάγδα Οικονόμου, Χριστιάνα Οικονόμου, Άουντ Ούμιρ, Αποστόλης Κ. Παπαγεωργίου, Στέφανος Παπαγεωργίου, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Γιάννης Παπαδημητρίου, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Τέτα Παπαδοπούλου, Κωστής Παπαϊωάννου, Θανάσης Παπανδρόπουλος, Ναυσικά Παπανικολάτου, Προκόπης Παπαστράτης, Ρένα Πατρικίου, Φώτης Περλικός, Στέφανος Πεσματζόγλου, Πετρολέκας Σταύρος, Μαρία Πινίου-Καλλή, Αντώνης Πιταριδάκης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, Ευτέρπη Ραγκούση, Άλκης Ρήγος, Βασίλης Σακελλαρίου, Μάκης Σεφεριάδης, Γιώργος Σιακαντάρης, Ιακώβ Σιμπή (Εβραίος;), Δημήτρης Σκάλκος, Δημήτρης Σκουρέλλος, Ριχάρδος Σωμερίτης, Αμαλία Τζανάκη, Χρήστος Σταύρου, Mάνος Σταυρουλάκης, Ντίνος Στεργίδης, Κωνσταντίνα Τζίνη, Χ.Ν. Τζιτζιλέρης, Βικτωρία Τζούμα, Κώστας Τζωρτζάκης, Μαρία Τοπάλη, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ (ο γνωστός που έχει μονο περιβαλλοντικές ευαισθησίες!!), Κική Τριανταφύλλη, Θανάσης Τριαρίδης, Σταύρος Τσακυράκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θόδωρος Τσίκας, Καίτη Τσίχλη, Αλεξία Τσούνη, Γιώργος Φαράκλας, Θεοδοσία Φραντσεσκάκη, Χαμπής Κιατίπης, Έλενα Χάρη, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Τάκης Χατζόπουλος, Άιλιν Χόγκαν, Άρτεμις Αλκαλαη, Ανδρονικίδου Κατερίνα, Δημήτριος Αχλιώπτας, Ευτύχης Βαρδουλάκης, Αντώνιος Βλυσίδης, Λάζαρος Βογίαζας, Νίκος Γιαννής, Δημοσθένης Δούκας, Πάνος Ευαγγελόπουλος, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Αϊσέλ Ζεϊμπέκ, Κυριάκος Θεοδωρακάκος, Μαρία Καβάλα, Κωνσταντίνος Καζαμιάκης, Μαρία Καλυβιώτου, Σπύρος Κασιμάτης, Πλάτωνας Κοτζιάς, Νίκος Κουσουρνάς, Ιωάννης Κωβαίος, Νικόλαος Κωβαίος, Ξενοφών-Σπύρος Λουράντος, Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Απόστολος Πετρούλιας, Άρης Σκάτσικας, Ασπασία Τσαούση, Αθανάσιος Τσιούρας, Μωρίς Χατζής, Κώστας Χριστίδης.

Να ενημερώσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λίνκ παραπέμπει στο κείμενο που υποστήριξε το ανθελληνικό Σχέδιο Ανάν.
Οπως βλέπετε ένα μεγάλο ποσοστό το γνωστών τύπων ψηφίζει μόνιμα κάθε ανθελληνική επιστολή, δήλωση ή διαμαρτυρία.
Παρακαλώ αν γνωρίζετε λεπτομέρειες για κάποιους (που δεν έχουν λινκ) από τους παραπάνω να μας ενημερώσετε με σχόλιο.