Σελίδες

26 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ευρωβουλευτής Θ. Πλεύρης αναστατώνει τα Σκόπια με ερώτησή του προς την Κομισιόν για την τύχη του φιλέλληνα Σέρβου Γκλιγκορίεβιτς.

Έντονη ανησυχία έχει δημιουργηθεί στη σκοπιανή κυβέρνηση με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υπ. βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης στην Κομισιόν σχετικά με την υπόθεση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με την παράνομη φυλάκιση του Γκλιγκορίεβιτς από τη σκοπιανή κυβέρνηση, για την συνεχή του δίωξη και για τις απειλές κατά της ζωής του που δέχεται από το σκοπιανό κράτος και παρακράτος. Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ ζήτησε από την Κομισιόν να παρέμβει δραστικά επισημαίνοντας πως ο Γκλιγκορίεβιτς διώκεται από την αστυνομία των Σκοπίων εξαιτίας των επιστημονικών του ερευνών. Βάση των ερευνών του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σκοπιανό κρατίδιο καμία σχέση δεν έχει με την όνομα και την ιστορική διάσταση της Μακεδονίας, και σε καμία περίπτωση οι πολίτες του δεν είναι Μακεδόνες. Ο Θάνος Πλεύρης αξίωσε από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του φιλέλληνα αρχαιολόγου και όλων των άλλων ανθρώπων που έχουν διαφορετική αντίληψη σχετικά με το ζήτημα του ονόματος και της Ιστορίας του γειτονικού κράτους.


Η είδηση αυτή προκάλεσε αμηχανία και έντονη ανησυχία στα Σκόπια, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τέτοιες πράξεις εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά πως δημιουργείται μια νέα περίπτωση "Spaska Mitrova' που δημιουργεί ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"
από Ελληνων Αφύπνιση

Θερμά συγχαρητήρια στον νεαρό ευρωβουλευτή που υποκατέστησε το ανύπαρκτο (όπως πάντα) Υπουργείο Εξωτερικών. Μακάρι να βλέπαμε παρόμοιες ενέργειες από ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.