Σελίδες

23 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτιστικό έγκλημα κατά της Ελλάδας. Οριστικά Τούρκος ο Καραγκιόζης λόγω ελληνικής αδιαφορίας!!!!

Επαίρεται (και με το δίκιο της) η Τουρκία πως κέρδισε την μάχη που έδωσε στην Unesco σχετικά με την εθνικότητα του γνωστού σε όλους μας «Καραγκιόζη». Κάποιοι άλλοι καραγκιόζηδες όμως (υποτιμητική έκφραση) αποφάσισαν να μην αγωνιστούν για την Ελληνική ταυτότητα του λαϊκού ήρωα του θεάτρου των σκιών.

Άφεριμ αφεντάδες μου, που ξέρετε να τρέχετε στα γλέντια, στις δεξιώσεις και στις προμήθειες… Άφεριμ ξεφτιλισμένοι απόγονοι, οικτρά ανθρωπάκια, που ζείτε με την ιδέα που είστε σπουδαίοι…
Η υποεπιτροπή της UNESCO ενέκρινε το αρχείο του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας στο οποίο αναφέρεται πως ο «Καραγκιόζης» ανήκει στην τουρκική πολιτιστική κληρονομιά. Αυτομάτως, βέβαια, στην τουρκική πολιτιστική κληρονομιά εντάσσονται και όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι του Ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού (καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών), οι οποίοι αμαχητί παρέδωσαν τον Έλληνα Καραγκιόζη στον τουρκικό πολιτισμό!!! Βέβαια, εδώ γεννιέται και ένα βασικό ερώτημα: Έχει η Τουρκία πολιτισμό; Η απάντηση είναι γνωστή, αλλά δεν την δίνουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δουλοπρεπείς και ανάξιοι των ευθυνών τους Έλληνες πολιτικοί (και οι υπάλληλοί τους).
Έπειτα από τη φάση αυτή (της προέγκρισης) άρθηκαν όλα τα εμπόδια που συναντούσε το Τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να θεωρηθεί πως ο Καραγκιόζης αποτελεί μέρος της τουρκικής κληρονομιάς, αφού η Ελλάδα δεν έκανε αίτηση στο Ανώτατο Συμβούλιο και δεν παραβρέθηκε στην συζήτηση που έγινε στην αρμόδια υποεπιτροπή της Unesco.
Το συμβούλιο απαρτιζόμενο από εκπρόσωπους έξι χωρών θα συγκληθεί τον Οκτώβριο για να κάνει ανακοίνωση. Μετά από την τελική έγκριση θα έχει κατοχυρωθεί πως ο Καραγκιόζης ανήκει στους Τούρκους…!
Έτσι, προφανώς οι Έλληνες χάνουν το δικαίωμα του δικού τους (Έλληνα) Καραγκιόζη και βλέπουν τους γνωστούς πολιτικούς καραγκιόζηδες να περιφέρονται εκλιπαρώντας την ψήφο των Ελλήνων, ενώ την ίδια στιγμή, δεν κατέθεσαν ούτε αίτηση οι άθλιοι κομπλεξικοί υπαλληλίσκοι τους για την Ελληνικότητα του Καραγκιόζη, η οποία παραδόθηκε πλέον στην Τουρκική πολιτική κληρονομιά!!! Το ζήσαμε κι αυτό...

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Δηλαδή, εάν κάποιος λέει τους πολιτικούς καραγκιόζηδες, αυτόματα θα τους αποκαλεί και Τούρκους;

από το Ας μιλήσουμε επιτέλους

ΣΧΟΛΙΟ
Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του μεγάλου Ευγένιου Σπαθάρη και τιμήθηκε η μνήμη του δεόντως από την Ελληνική Πολιτεία. Η εν λόγω πολιτιστική απώλεια χρεώνεται φυσικά στον κ. Σαμαρά ο οποίος φαίνεται ότι έμεινε στα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης......

12 σχόλια:

  1. O καραγκιοζης σε πειραξε ,φυσικα και ειναι τουρκικος .Η φουστανελα που φορανε οι τσολιαδες και φυλανε τον αγνωστο στρατιωτη ειναι αλβανικη ενδυμασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καραγκιόζης είναι τούρκικος κι η φουστανέλα είναι αλβανική!!!!
    Και σιγα μην είσαι εσυ Ελληνας.......

    Και που είσαι, την επόμενη φορά που θα πας στην πατρίδα σου την Αλβανία, πετάξου μεχρι τα Τίρανα εκει στο μνημείο του αγνωστου στρατιωτη ή τελοσπάντων ότι αντιστοιχο έχετε και βγάλε φωτογραφία τους αλβανούς τσολιάδες που το φυλανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -΄΄Μπραβο΄΄ στην αλβανια μεχρι και σημερα απο αρχαιοτατων,ειχαν και εχουν την φουστανελα φορεσια τους
    δεν εχουν ομως οτι κρεμεταιαπο μεσα
    [βασικο]και περιμενουν παντα να τους σωση ο ΕΛΛΗΝΑΣ και η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ηλιας Πετροπουλος τα γραφει για την φουστανελα, ο πιο εγκυρος λαογραφος κατα την γνωμη μου .Μην εκνευριζεσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλο ένα δωράκι της ΔΩΡΙΤΣΑΣ-ΝΤΟΡΙΤΣΑΣ.

    Τώρα για την φουστανέλα τι να σχολιάσω. Κάποιοι κρύβονται πίσω έστω από τελείως χαζή ανωνυμία. Έστω και με ένα απλό profile ας δηλώνουν τι είναι. Σίγουρα πάντως έχει μια προέλευση η Φουστανέλα.

    Πάντως οι αλβανοί ήλθαν στην περιοχή γύρω στον 10ο αιώνα μ.(ν.)χ. από τον Καύκασο ρακένδυτοι...

    Δηλαδή τι πολιτισμό να είχαν πλατσικολόγοι ήσαν και είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η φουστανέλλα,ανόητε είναι τό ίδιο κοντό πολεμικό ένδυμα τών αρχαίων προγόνων(όχι τών δικών σου),μόνο πού έχει περισσότερες πιέτες(ας τό πώ έτσι)διότι προσθέταμε μία κάθε έτος μετρώντας τά έτη τής σκλαβιάς.
    Τό ίδιο κοντό φορούσαν καί οί μαχητές τής Τροίας,καί ό Κωνσταντίνος ό Παλαιολόγος.Αλλά εσύ 09:03 τί νά καταλάβης από φυλετική συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ

    Ειδα οτι στο ψηφοδελτο της ΝΔ την κορη του ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ .Τι σημαινει μπιθι-κωτση στα αρβανιτικα.

    Οποιος ξερει ας μας πει.

    Η Ελλαδα ειναι γεματοι μπιθικωτσηδες
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνα με την παραδοση η φουστανελα εχει 400 διπλες(πιετες)οσες και τα χρονια της σκλαβιας.Εδω μου γενναται μια απορια.Αν η φουστανελα ειχε 400 διπλες λογω των400 χρονων σκλαβιας ,ποσες ειχε τον πρωτο χρονο.Τι φορουσαν Παρεο!

    αυτα τα γραφει ο πιτσιρικος γνωστο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ανώνυμο 24 Σεπτέμβριος, 2009 09:03
    Η φουστανέλα είναι καθαρά αρχαιοελληνική ενδυμασία.
    Εκτός αν οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν Αλβανοί, μάλλον δεν υπήρχαν Αλβανοί εκείνη την εποχή κάτι για Ιλλύριους κατσικοκλέφτες έχω ακουστά.
    Τώρα αν μας πήραν και την φουστανέλα, τι να κάνουμε ολόκληρος αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός κι' αυτή την φουστανέλα βρήκαν να μας πάρουν.

    Όσο για τον Καραγκιόζη, είμαι από τους Έλληνες που έχουν την δυστυχία να συνορεύουν με την τουρκία και ποτέ δεν έχει τύχη να δω κάποιο θέατρο σκιών στην τηλεόραση τους τα τελευταία 35 χρόνια.

    Το θέατρο σκιών είναι Ινδικής προέλευσης και ο Καραγκιόζης είναι καθαρά Ελληνικός.
    Ο καραγκιόζης γεννήθηκε από τους σκλαβωμένους Έλληνες για να διακωμωδούν την σκλαβιά τους την πείνα τους και τα δεινά τους.
    Ο Καραγκιόζης είναι η προσωποποίηση του φουκαρά σκλάβου Έλληνα.
    Αλλά από ολόκληρο τον πολιτισμό μας, σαν καραγκιόζηδες που είναι οι τούρκοι, αυτό βρήκαν να μας πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι πραγματικά αστέιο ΕΝΑ προς ΕΝΑ τα σχόλια σας και ακόμη πιο πολύ η koukfamily που εκνευρισμένη θεωρεί ότι ο Καραγκιόζ είναι Έλληνας και ότι πλέον δεν έχει μούτρα να πουλάει μαγκιά στους Τούρκους. Τη δυνατότητα να πουλάει μαγκιά ο Έλληνας στους Τούρκους την έχασε εδώ και 10-20 χρόνια. Το γιατί δεν θα το πω, κοιτάξτε γύρω σας. Πολίτης είμαι και όταν ήρθα στην Ελλάδα περίμενα ότι θα ήταν όπως και η Ελληνική Πρεσβεία στην Πόλη. Γεμάτη νεοκλασσικά, πολιτισμό, αρχές και αξίες. Όμως ανακάλυψα, όπως και πολλοί άλλοι Ρωμιοί πριν από μένα, ότι "η Ελλάδα ήταν ωραία όταν την σκεφτόμασταν στην Πόλη. Πιο ωραία από αυτό που βρήκαμε εδώ." Καλές Εκλογές και στο επόμενο Ντιμπέιτ (γιατί βαριέστε να το πείτε λόγο-αντίλογο ή αντιλογία) ρωτήστε τους 5-6 σας ποιος θα κάνει πόλεμο για τον Μπακλαβά και τον Καραγκιόζ. Είμαι Έλληνας. Τώρα μένει να βρω που στον κόρακα είναι η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βλέπω ότι το θέμα άναψε τα αίματα.
    Θα επιλέξω όμως να απάντήσω μόνο στον τελευταίο ανώνυμο φίλο 00:57.

    Δεν πολυ καταλαβα φίλε την "εκνευρισμένη koukfamily" αλλά τέλοσπαντων.
    Λες ότι είσαι Πολίτης κι εμενα η καταγωγή μου είναι από την Θράκη και την Μικρά Ασία (Κατιρλί και Πέργαμος).
    Εχουμε λοιπόν μερικά κοινά αλλά από ότι φαίνεται μονο γεωγραφικά.

    Βλέπω ψάχνεις την Ελλάδα. Ναι πράγματι είναι δύσκολο να την βρείς εκεί έξω.
    Ξέρεις που είναι; Μέσα στα στήθια μας και στο μυαλό μας.
    Και αν περιηγηθείς με λίγο έξυπνο τρόπο μεσα στο διαδίκτυο θα βρείς τα ιχνη της μέσα στις σκέψεις (που δειλά-δειλά αλλά με όλο και πιο δυνατό τροπο) εκδηλώνονται μέσα από ιστολόγια.
    Οταν ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το ιντερνετ ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βρεθώ μέσα σε έναν κόσμο που μοιράζετε μαζί μας την αγωνία του για την Ελλάδα. Που είναι ετοιμος να μπεί μαζί μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την πατρίδα.

    Ανεβηκα μόνος και συλλογισμένος στις επάλξεις του κάστρου που λέγεται Ελλάδα και ξαφνικά διαπίστωσα ότι επάνω με περίμεναν κι άλλα αδερφια. Δεν ήμουν μόνος.

    Αν θες κι εσυ μπορείς να την βρείς την Ελλάδα που ψάχνεις. Ψάξε στο σωστό μερος.

    Και που είσαι εκει επάνω (στις επάλξεις) δεν παριστάνουμε τους ραγιάδες. Οι ραγιαδες ειναι στα υπόγεια και οσονούπω θα πεταχθούν και έξω από το κάστρο. Πάνω στις επάλξεις υπάρχει αγνή ελληνική ψυχη που δεν σκυβει το κεφάλι ούτε σε τούρκο, ουτε σε αμερικάνο, ούτε σε κανεναν παγκοσμιοποιημενο κερατά.

    Ελα κι εσυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Καραγκιόζης ο τούρκικος δεν εχει καμια σχεση με τον Ελληνικό. Θα σας θυμήσω οτι ο Λορδος Μπαιρον, σε περιήγησή του στα τουρκοχώρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, μιλούσε για ένα εξευτελιστικό θέαμα ενός καραγκιόζη, ο οποίος είχε ένα μεγάλο πέος και το εκανε ξερετε τι... Και αναφέρει οτι απο κατω οι τουρκοι χωριάτες φώναζαν χυδαία συνθήματα...

    Όσο για τις παραδοσιακές ενδυμασίες των Αλβανών, μάλλον αυτοί που συγκρίνουν τις φουστανέλες τους με των Ελλήνων είναι τυφλοί... Υπάρχει διαφορά και στο μήκος, αλλά και στη βασική υπόλοιπη ενδυμασία. Λογικό είναι να επηρεάζονται βέβαια οι δυο λαοί, κοντά ήταν - ιδιέταιρα αρβανίτες - με τους έλληνες.

    Όσο για το από πού προέρχεται η φουστανέλα, δείτε ζωγραφιές βυζαντινών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.