5 Αυγούστου 2009

Η κυβερνητική ανικανότητα και τα εσωτερικά προβλήματα της γείτωνος οδηγούν τους Τούρκους να κάνουν κάτι που ξέρουν καλά. Στήνουν θερμό επεισόδιο.

Η "αθάνατη" ψυχή μας, η Κυρά της Ρω. Το νησάκι της επέλεξαν οι Τούρκοι για την πρόκληση θερμού επεισοδίου.

Η είδηση :
“Σκηνικό Ιμίων” θυμίζει πλέον η τεχνητή ένταση που στήνουν ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ (πιο συγκεκριμένα τηλεοπτικοί σταθμοί) με δημοσιογράφους και κάμερες να περιφέρονται στο Αιγαίο και να αμφισβητούν σε ρεπορτάζ τους ελληνικά νησιά. Αυτή τη φορά σειρά πήρε το μικροσκοπικό νησάκι της Ρω, νοτιοδυτικά του Καστελόριζου. Την Δευτέρα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Kanal D αμφισβήτησε την κυριότητα του νησιού της Ρω αναφεροντας ότι «η Ελλάδα οικειοποιείται ένα νησί, το οποίο δεν της ανήκει».

Το απόγευμα της Τρίτης σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τουρκικό τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού IHA, βρέθηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Στο σκάφος με το όνομα Pony πραγματοποιήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν πέραν του κυβερνήτη άλλα τέσσερα άτομα - κατά δήλωσή τους δημοσιογράφοι.

"Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και αφού τους συστήθηκε η άμεση αποχώρηση από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το σκάφος απέπλευσε περί ώρα 18:10" δήλωσε ο αρχηγός του Λ.Σ.

Το CNN Turk μεταδίδει ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές πράγμα που η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει.
πηγή Foreign Press

ΣΧΟΛΙΟ
Οταν οι Τούρκοι υποψιαστούν ότι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση είναι δειλή και υπακούει τυφλά στις εντολές της Παγκόσμιας κυβέρνησης των ΗΠΑ και των υπολοίπων ανθελληνικών κέντρων, τότε κάνουν κάποιες ενέργειες που εμείς ονομάζουμε θερμά επεισόδια και αρχίζουν έναν νέο κύκλο αμφισβητήσεων. Παράλληλα παραμυθιάζουν και τυφλώνουν την δική τους κοινή γνώμη για να μην "κοιτάει" στο εσωτερικό της χώρας.

Μια τέτοια περίοδο για τον άτυχο Ελληνισμό διανύουμε και τώρα (όπως παλιότερα επί κυβερνήσεων Σημίτη).
Η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να αντιδράσει στις τουρκικές προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα. Απλώς που και πού κλαίγεται στους διεθνείς οργανισμούς. Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ανύπαρκτο. Ψάχνει τρόπο να προωθήσει την σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια και την προώθηση της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας ασχολείται με τον αφοπλισμό και παραγκωνισμό του στρατεύματος και την μείωση της θητείας για ψηφοθηρικούς λόγους και ταυτόχρονα μειώνει και απαξιώνει όλο και περισσότερο την εκπαίδευση των Ελλήνων στρατιωτικών (για όσους επιθυμούν το να ψάξουν ας αναρωτηθούν για παράδειγμα πόσες φορές οι δυνάμεις πεζοναυτών έκαναν άσκησεις με τα περίφημα Hovercraft ή γιατί θέλουν να κλείσουν το Κέντρο Εκπάιδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο και να το κάνουν πάρκο!!!!). Παράλληλα στην Τουρκία επικρατεί χάος. Η οικονομική κρίση έχει επιδεινώση την κατάσταση και η κυβέρνηση του Ερντογάν έφθασε στα πρόθυρα της ανατροπής από την Εργκένεγκον. Μια παραστρατιωτική οργάνωση με μεγάλα ερίσματα στον Τουρκικό στρατό. Μιλάμε για συλλήψεις στρατηγών κλπ.

Ετσι τώρα οι Τούρκοι ξεκινούν κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά. Ενα θερμό επεισόδιο.

Παρακολουθείστε στο video του CNN Turk. Ακούστε την επιβλητική μουσική υπόκρουση και την "τραγική" φωνή των δημοσιογράφων τους!!!!
Οι άνθρωποι είναι εξπέρ.
Φυσικά το νησάκι που δείχνουν είναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ νησί της Ρώ.
Και η μεγάλη του διαφορά, σε σχέση με τα ανυπεράσπιστα ΙΜΙΑ, για τους θρασύδειλους Τούρκους είναι ότι επάνω του βρίσκεται φυλάκιο του Ελληνικού στρατού (YUNAN ASKERI όπως τον λένε στα μογγολικά). Οι φωτογραφίες των Τούρκων είναι χαρακτηριστικές. Δείχνουν τα οικήματα του φυλακίου. Την σημαία μας (YUNAN BAIRAK όπως ακούγεται να λέει ο "δημοσιογράφος"). Ακόμα και τους φαντάρους μας.
Φυσικά παλιότερα τους φόβιζε η γριούλα που κράταγε την Ελληνική σημαία και την κούναγε κάθε πρωί μπροστά στην μούρη τους η γνωστή μας "Κυρά της Ρω". Τώρα αντικαταστάθηκε με ολόκληρο φυλάκιο. Τραγικό γι αυτούς.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αν δεν υπήρχαν επάνω τα παιδιά μας θα έβγαιναν, θα κατέβαζαν την σημαία μας και θα έβαζαν την ημισέληνο.

Το ρεπορτάζ τελειώνει δείχνοντας ξανά και ξανά, πόσο κοντα στα παράλια της Μ. Ασίας είναι το νησάκι της Ρω.




Κύριοι του Υπουργείου Εξωτερικών (καθώς έχω πέι ότι πλέον δεν θα ξαναναφερθώ στην ηγεσία του ονομαστικώς) είναι ή δεν είναι θέμα για διπλωματικό επεισόδιο (για να μην πώ τίποτα χειρότερο) η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων;

Θα ξυπνήσετε καμιά φορά;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.