6 Αυγούστου 2009

Τέλος ο αρχηγός; ΓΕΕΘΑ εν μέσω Ελληνοτουρκικής κρίσης !!!!!


Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ που μόλις ανακοινώθηκε, αντικαθίσταται ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Γράψας, με τον μέχρι τώρα αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, που προάγεται σε Πτέραρχο.
Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, ήταν μέχρι σήμερα, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 26 Ιανουαρίου 2007, προερχόμενος από τη θέση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητού του CAOC7.
Η αντικατάσταση του Γράψα εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Φήμες που άρχισαν ήδη να διαρρέουν τόσο στο Πεντάγωνο όσο και σε πολιτικούς κύκλους, αναφέρουν μεγάλη κόντρα που υπήρξε ανάμεσα στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ κύριο Γράψα και την κυβέρνηση.
Μάλιστα, "κακές γλώσσες" αναφέρονται υποτιμητικότητα προς την πολιτική ηγεσία του τόπου, λέγοντας πως "η κόντρα είχε να κάνει με το ότι δεν δεχόταν ο Γράψας να σκύβει το κεφάλι του στην επιθετικότητα της Τουρκίας και είχε πολλές φορές προτείνει σειρά δραστικότατων μέτρων αντιμετώπισης του θράσους της Άγκυρας".
Ο κύριος Γράψας αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά υπό ανοιχτή αίρεση πλέον τίθεται όλη η ηγεσία του πολιτικού σκέλους του ΚΥΣΕΑ (δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή) η οποία ψιθυρίζεται πως δεν έχει την διάθεση να αποτρέψει την υφαρπαγή κάποιων μικρών Ελληνικών νησιών!!!
Τα υποτιμητικά σχόλια για την κυβέρνηση Καραμανλή είναι ιδιαίτερα δυσμενή, επειδή προχώρησε σε αλλαγή του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πρωτόγνωρα υψηλή και θεωρείται απόλυτα βέβαιο πως θα υπάρξει "θερμό επεισόδιο". Άλλοι παρατηρητές, περισσότερο ήρεμοι, αναφέρουν πως ήταν επιβεβλημένη η αποχώρηση του "θερμού" κυρίου Γράψα, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ηρεμίας προς την Τουρκία, η οποία έχει προχωρήσει και αυτή σε αλλαγές των ανώτατων στρατιωτικών και του στρατιωτικού της επιτελείου. Μόνο που η Τουρκία πρόσθεσε έναν βοηθό στον γενικό αρχηγό, δημιουργώντας εύλογες απορίες σε πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: "περιμένουν να έχουν πολύ δουλειά και προσθέτουν πρόσωπα;"
Όπως και να έχει, ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, μάλλον θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά και μεγάλα προβλήματα, τα οποία δείχνουν να είναι λιγότερο σοβαρά από την πλευρά του Αιγαίου και περισσότερο επικίνδυνα στην Αθήνα. Εξάλλου, από πολλούς ο νέος ΓΕΕΘΑ θεωρείται άνθρωπος του κυβερνητικού περιβάλλοντος και θα είναι "υπάκουος" στις εντολές που θα του στέλνουν τόσο το Μαξίμου όσο και το ΥΠΕΞ...
Πάντως, από χθες το απόγευμα που ακούστηκε η "παραίτηση" Γράψα και η αντικατάστασή του, πολλοί συζητούν πλέον για παρωδία εφαρμογής πολιτικής στο στράτευμα και δεν διστάζουν να την παρομοιάσουν με την παρέμβαση της πολιτικής στον στρατό της Μικράς Ασίας και την αλλαγή των έμπειρων στρατηγών λίγο πριν την κατάρρευση του μετώπου και την στροφή προς την Μικρασιατική καταστροφή...
Κι επειδή η λάσπη είναι γνώρισμα ανθρώπων που θέλουν να κρύψουν τις βρωμιές τους, ήταν λογικό να αρχίσουν τον δικό τους αγώνα τα "παπαγαλάκια" της εξουσίας, διαδίδοντας πως ούτε λίγο ούτε πολύ "το ΓΕΕΘΑ διέρρε μυστικά σχέδια"!!! Και τα δυστυχή παπαγαλάκια δεν τολμούν φυσικά να πούνε τι διέρρευσε, από ποιόν και πότε!!! Και τι να πούνε άλλωστε; Εκτός εάν φροντίσουν να διαρρεύσουν μερικά μυστικά ετεροχρονισμένα, προκειμένου να δημιουργήσουν το άλλοθι της λάσπης... Μέχρι και υπόνοιες για φόβο πραξικοπήματος άρχισαν να διαρρέουν, μέσα από τους γνωστούς αλλά και νέους (διαδίκτυο) κύκλους, τα διάφορα φερέφωνα της εξουσίας, τολμώντας να εμπαίζουν τους έλληνες πολίτες αλλά και να κατηγορούν (εκ του ασφαλούς) τον απερχόμενο Γράψα, τοποθετώντας μπροστά από τα αίσχη που διαδίδουν, την λέξη "φήμη"...
Ίσως η κυβέρνηση Καραμανλή να ετοιμάζει μία μίνι "Μικρασιατική καταστροφή", το μόνο βέβαιο πλέον είναι πως η απομάκρυνση Γράψα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή μάλλον θα αποτελέσει και την έναρξη της οριστικής απομάκρυνσης της σημερινής κυβέρνησης...

από το Ας μιλήσουμε επιτέλους

ΣΧΟΛΙΟ
Πρίν προλάβει να στεγνώσει το "μελάνι" των αναρτήσεών μας. Αλλο ένα γεγονός που δείχνει την κυβερνητική ανικανότητα ήρθε να προστεθεί στον ήδη βεβαρημένο κυβερνητικό απολογισμό.
Αντί να απομακρυνθεί ο Μεϊμαράκης εκδιώχθηκε ο Γράψας !!!!
Ελπίζουμε οι φήμες που λένε ότι διαφώνησε νε την κυβερνητική πολιτική της μειοδοσίας να μην ευσταθούν για το καλό της πατρίδας μας.
Πάντως η αποπομπή του εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης γεννάει πάμπολλα ερωτηματικά για τις προθέσεις του Πρωθυπουργού.

Το τι έγινε φυσικά θα το μάθουμε σίγουρα τις προσεχείς ημέρες. Και τότε θα δούμε τι καπνό φουμάρει ο καθένας. Οσο κι αν του είπαν του Γράψα να κρατήσει το στόμα του κλειστό για το παρασκήνιο, όλα θα μαθευτούν.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια της Ελλάδας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Ας είμαστε σε ετοιμότητα.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.