Σελίδες

31 Μαΐου 2009

Κυπελλούχος η ΑΕΚ στο χάντμπολ.

Λίγες μέρες πριν τα τέταρτα γενέθλια του (ιδρύθηκε 12 Ιουλίου 2005), το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ πήρε τον παρθενικό του τίτλο, πανηγυρίζοντας την Κυριακή (31/05) την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών.

Στον συναρπαστικό τελικό του φάιναλ φορ, που διεξήχθη στις Σέρρες, η πρωτάρα Ένωση επιβλήθηκε στη δεύτερη παράταση του παλιού Φίλιππου Βέροιας με 33-31 και πρόσθεσε το όνομα της στη «χρυσή βίβλο» του θεσμού, κερδίζοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο για την Ευρώπη και το Κύπελλο Κυπελλούχων της επόμενης περιόδου.

Με τους οπαδούς της να δίνουν τον ρυθμό από τις εξέδρες, η ψυχωμένη ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη έφτασε στην μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, επιτυχία της τετράχρονης «ζωής» της και «διέγραψε» ουσιαστικά την μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά το συγκρότημα της Ημαθίας, άξιζε εξίσου το τρόπαιο αλλά δεν έμελε να κατακτήσει τον ιστορικής σημασίας έκτο τίτλο του…

Όσον αφορά το ματς, αποτέλεσε διαφήμιση του χάντμπολ και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ο Φίλιππος πήρε μπροστά και προηγήθηκε με 11-7 στο 20΄ αλλά στη συνέχεια το ίδιο έκανε και η ΑΕΚ, παίρνοντας κεφάλι με 19-15 στο 37΄. Η απάντηση της ομάδας του Παυλίδη δεν άργησε να έρθει, ανακτώντας τα ηνία με 27-25 στο 53΄ αλλά οι πολλές ευκαιρίες που έχασε για να αποκτήσει μια σεβαστή διαφορά, της κόστισαν.

Με την ΑΕΚ να πλησιάζει στο 27-26 στο 57΄, ο Φίλιππος έχασε πέναλτι με την Ένωση να τον «τιμωρεί», ισοφαρίζοντας σε 27-27 ένα λεπτό πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Έτσι το ματς πήγε στην παράταση, με το συγκρότημα της Ημαθίας να παίρνει κεφάλι με 30-28 και τους «κιτρινόμαυρους» να παραμένουν ζωντανοί, ισοφαρίζοντας εκ νέου σε 30-30. Στην δεύτερη παράταση τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, όταν η Ένωση προηγήθηκε με 32-31, στην αμέσως επόμενη φάση ο Κουλούρης απέκρουσε σουτ του κορυφαίου παίκτη του Φιλίππου, Ούντσιανιν και ο Μπακαούκας, που έκανε μεγάλη εμφάνιση, έγραψε το 33-31.

Τα δεκάλεπτα: 4-3, 7-11, 13-14 (ημ.), 19-17, 25-25, 27-27 (κ.α) 30-30 (α' παρ.), 33-31 (β΄παρ.).

ΑΕΚ: Κουλούρης, Στράμπατς 5, Μπακαούκας 9, Σαμλίδης 5, Κούτσης, Βελιτσιάνος 4, Ανδρώνης, Γερουλάνος, Παπαδόπουλος 5, Παπαδόπουλος, Ασαρίδης 4, Τσαούσης 1, Γρηγοράκης, Κρεμόνας.

Φίλιππος: Χριστοδουλίδης, Κωστακίδης, Χατζόγλου 2, Βουτσάς 2, Βέλκοβιτς 2, Μπαντής 5, Δέλιος, Τζούφρας 3, Ούντσιανιν 8, Δεληγιάννης 2, Κορωνάς, Παπαδόπουλος 3, Γιούπης 2, Πρωτογέρης 2

H Τσέλσι κυπελλούχος Αγγλίας.


Με τον Φρανκ Λάμπαρντ να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο 72', η Τσέλσι κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας για πέμπτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας 2-1 της Εβερτον στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Ο αγώνας

Τις πρώτες αναγνωριστικές πάσες άλλαζαν οι παίκτες της Εβερτον, όταν μετά από ένα «γέμισμα» στην περιοχή ο Φελαϊνί πήρε την κεφαλιά και ο Σαχά με αριστερό σουτ πάνω στην κίνηση νίκησε τον Τσεχ και έβαλε την Έβερτον μπροστά στο σκορ. Το γκολ αυτό δεν επηρέασε τους παίκτες του Γκούους Χίντινκ, που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγώνα. Πίεσαν... αφόρητα τους αντιπάλους τους και έφτασαν στην ισοφάριση με «άπιαστη» κεφαλιά του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 21', μετά από σέντρα του Μαλουντά.

Οι «μπλε» (έστω κι αν αγωνίζονταν με κίτρινα στον τελικό!) συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 72΄ ο Φρανκ Λάμπαρντ περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή απέφυγε με δεξιά ντρίπλα τον Οσμαν και με αριστερό «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ. Λίγο αργότερα στο 78΄ ο Φλοράν Μαλουντά με νέα «βολίδα» έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια μέσα από τη γραμμή του τέρματος. Ο διαιτητής και ο βοηθός του, όμως, δεν κατακύρωσαν το γκολ, κάτι το οποίο ωστόσο δεν αλλάζει κάτι στην τελική έκβαση της αναμέτρησης και η Τσέλσι στέφθηκε πανάξια Κυπελλούχος Αγγλίας.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ
ΤΣΕΛΣΙ (Γκούους Χίντινκ): Τσεχ, Μποσίνγκουα, Αλεξ, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Εσιέν (61΄ Μπάλακ), Μίκελ, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Ντρογκμπά, Ανελκά
ΕΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Χίμπερτ (46΄ Γιάκομπσεν), Γιόμπο, Λέσκοτ, Μπέινς, Νέβιλ, Οσμαν (82΄ Γκόσλινγκ), Κέιχιλ, Πίενααρ, Φελαϊνί, Σαχά (77΄ Βόχαν).

Πηγή Nooz gr

30 Μαΐου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι. Οδός 5ης Φάλαγγας. Η γνώμη ενός πολίτη Μακεδόνα.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης του σκοπιανού προβλήματος, τελικά είναι πιο δύσκολο στο εσωτερικό και όχι στο εξωτερικό. Ο λόγος είναι ότι πολιτικοί σχηματισμοί, και εννοώ τους οικολόγους του κ. Τρεμόπουλου δείχνουν να παίρνουν υψηλά ποσοστά του εκλογικού σώματος, εκμεταλλευόμενοι το θετικό φορτίο της λέξης «οικολογία», χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτές από τους «δυνάμει» ψηφοφόρους τους, οι αντεθνικές –ναι, αντεθνικές- τους θέσεις γύρω από το σκοπιανό. Αυτό το αντιλήφθηκα από τον κοινωνικό μου περίγυρο, στον οποίο παρατήρησα πλήρη άγνοια γι΄ αυτό το θέμα. Λίγο-πολύ, θεωρούν τον κ. Τρεμόπουλο και το κόμμα του, ως κάτι cool τύπους, που κάνουνε ποδήλατο, πεζοπορία, και γενικώς ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, άρα ανθρώπους καλούς και χρήσιμους για την κοινωνία μας, και πάντως όχι επικίνδυνους.

Είναι σίγουρο λοιπόν, σε περίπτωση που επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, ότι ένα σημαντικό κομμάτι από αυτούς που θα τους ψηφίσει, θα έχει πλήρη άγνοια για το πραγματικό τους πρόσωπο σε ότι αφορά το Μακεδονικό, αλλά και για την μειονότητα της Θράκης (δείτε εδώ τις γνωστές ήδη δηλώσεις Καφετζόπουλου)

Βέβαια, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι η ψήφος για τις ευρωεκλογές είναι μια ψήφος «χαλαρή» σε σχέση με την ψήφο για τις εθνικές εκλογές, αλλά αυτή η πραγματικότητα δεν πρόκειται να κάνει τους Σκοπιανούς να προβληματισθούν, εφ΄όσον θα υπάρξει ευρωβουλευτής από ελληνικό(;) κόμμα, που συνειδητά θα αποδέχεται τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες», και έτσι θα λειτουργεί ως σκοπιανό δεκανίκι μέσα στην ευρωβουλή. Οι πανηγυρισμοί τους –στα κρυφά βέβαια- θα είναι ουρανομήκεις.

Ιστορικά, και νομοτελειακά αν θέλετε, σε όλων των ειδών τις αντιπαραθέσεις ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των αντιτιθεμένων πλευρών είναι η ύπαρξη μιας Πέμπτης Φάλαγγας (κάθε τύπου και υφής) στο ταμπλώ του αντιπάλου, που θα δρά αποσταθεροποιητικά στο «όλον» του, είτε αυτό το «όλον» λογίζεται αριθμητικά είτε ψυχικά.
Η περίπτωση Τρεμόπουλου λοιπόν, λειτουργεί στο ταμπλώ μας, ως τέτοια περίπτωση. Είναι ένας ύφαλος στα εθνικά μας ύδατα, και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπισθεί. Χαρτογράφηση, γνωστοποίηση, παράκαμψη.

Από την άλλη μεριά, όσους ψήφους και αν πάρουν οι Τρεμόπουλοι και οι λοιποί τεθλιμμένοι (των Σκοπίων) συγγενείς, όπως Μάνος, Δήμου, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Τόξα-μόξα και λοιπές σκοπιανές παραφυάδες, να ξέρουν ότι θα συνεχίσει να υπάρχει απέναντι τους το «όλον» των Ελλήνων.
Η Μακεδονία είναι πολύ ακριβή για τους ιστορικά νόμιμους δικαιούχους της. Τούς ¨Ελληνες.
Εξ΄άλλου, δεν κατοικούν όλοι στην Οδό 5ης Φάλαγγας.

Το παραπάνω κείμενο είναι απο το πολύ φιλικό μας ιστολόγιο Cummulus και το συνυπογράφω γιατί όπως καταλαβαίνετε εκφράζει κάθε Μακεδόνα και Ελληνα.

Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι στην Βόρεια Ελλάδα.

Την Παρασκευή 29 Μαϊου στις 3.30 μ.μ. ξαφνικό μπουρίνι χτύπησε τα Γιάννενα, οπως μας πληροφόρησε το φιλικό μας ιστολόγιο EPIRUS GATE .
Ας δούμε τι έγραψαν:

Σοβαρές ζημιές καταγράφονται στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, μετά το ξαφνικό μπουρίνι (καταρρακτώδης βροχή,έντονη χαλαζόπτωση και άνεμοι μεγάλης έντασης) που «σάρωνει» αυτή την ώρα την περιοχή! Χαρακτηριστικό της έντασης των ανέμων είναι ότι αρκετές καλαμιές της Λίμνης Παμβώτιδας, βρέθηκαν 60 μέτρα(!) μακριά! Η πυροσβερτική υπηρεσία έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ έχουν γίνει αρκετά σημαντικές ζημιές σε καλλιέργιες.

Λίγες μόνο ώρες μετά, ένα άλλο φιλικό ιστολόγιο μας το Argoschannel, μας πληροφορεί ότι χαλαζόπτωση χτύπησε και την Αγιά Λαρίσης, αφήνωντας τεράστιες καταστροφές...

Απόγνωση, σε αυτή τη λέξη περιγράφονται οι εικόνες που άφησε πίσω της η χθεσινή χαλαζόπτωση στην Αγιά της Λάρισας. Χιλιάδες στρέμματα κερασιών και μηλιών καταστράφηκαν . Οι εικόνες που έλαβε πριν απο λίγο το Agroschannel δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Όπως λένε οι αγρότες δεν χάθηκε μόνο η φετινή παραγωγή αλλά και της επόμενης χρονιάς, αφού στα δέντρα έμειναν μόνο τα ξύλα.
Όπως λένε οι αγρότες ακόμη και να αποζημιωθούν θα καλύψουν μόνο τα έξοδα παραγωγής αφού η καταστροφή σε πολλά δέντρα φτάνει το 100%.

Μια Ελληνίδα στο ........Λονδίνο. Η ελπίδα των Βρετανών στο μπάντμιντον ακούει στο όνομα Μαριάννα Αγαθαγγέλου.

Είναι από τις μεγαλύτερες ελπίδες για χρυσό μετάλλιο στο μπάντμιντον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Όμως δεν θα ακούσουμε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, αλλά τον Βρετανικό.
Όπως αποκαλύπτει το greek-olympics.blogspot.com η Μαριάνα Αγαθαγγέλου, ελληνικής καταγωγής είναι η μεγάλη προσδοκία των Βρετανών ειδικά μετά τη μεγάλη νίκη που σημείωσε πριν από μερικές ημέρες στο «όπεν» της Ισπανία.
Γεννημένη στο Τζέρσεϊ στςι 14 Αυγούστου 1988, η νεαρή αθλήτρια κατάγεται από ελληνικής καταγωγής πατέρα – φαίνεται από το επώνυμο – και μητέρα από τον Μαυρίκιο, χώρα που είναι και αγαπημένος της προορισμός.
Ανήκει στην εθνική ομάδα της Βρετανίας από τα 13 της χρόνια έχει ύψος 1.66 και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Μπάθ.
Ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάντμιντον, άθλημα… άγνωστο στην Ελλάδα σε ηλικία 8 ετών βλέποντας τους γονείς της να παίζουν με το… φτερωτό μπαλάκι. Μεγάλο της… όπλο το αριστερό χέρι.
Στην Ισπανία πριν από μερικές ημέρες κέρδισε το μικτό μαζί με τον Ρόμπιν Μίντλεντον κερδίζοντας τον δίδυμο από την Ινδία (Βισνού-Μπαλάν) με 21-16, 21-15.

από το Greek-Olympics

Μίλησε κι ο ............... Καφετζόπουλος

Αν νομίζατε ότι ο κ. Τρεμόπουλος δεν έχει "ψάξει" καλά αυτούς που έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του (κι ας λέει ότι είναι μια συλλογική προσπάθεια) γελιέστε.

Να λοιπόν που και ο κ. Καφετζόπουλος, ως άλλος Τρεμόπουλος, βγήκε στο δελτίο του Χατζηνικολάου κι αρχισε να λέει για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών και να ειρωνεύεται την ESPRESSO για το δημοσίευμά της.

Καημένε Καφετζόπουλε. Ξέραμε ότι είσαι αριστερός αλλά δεν μας πείραζε, γιατί είσαι ένας καταξιωμένος ηθοποιός, τώρα τι την ήθελες την πολιτική και τα ευρωψηφοδέλτια; Κινδυνεύεις τώρα να μπείς κι εσύ στις λίστες ονομάτων μειοδοτών. Δεν ξέρεις ότι ασχολούμενος με την τέχνη "τυφλώνεις" τους πολίτες και το μονο που αντιλαμβάνονται είναι το μεγάλο ταλέντο του καλιτέχνη.....
Ασχολούμενως όμως με την πολιτική βγαίνει το αληθινό πρόσωπο του ανθρώπου. Της διαστροφής του, των αδυναμιών του και το χειρότερο απ' όλα της προδοσίας κατά της πατρίδας του..........

Καφετζόπουλε να θυμάσαι το ρητό και άλλη φορά να προσέχεις τι λες :
"...μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον έστιν η πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον..."

Φαντάσου
αν μπουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Ευρωβουλή, τι ξεφτίλα θα γίνει το Εθνος μας....
Οι Ευρωπαίοι θα τρίβουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους μ' αυτά που θα βλέπουν και θα ακούνε..........
Μήπως έχετε την εντύπωση ότι θα ψηφίζουν και θα ασχολούνται μόνο με τα περιβαλλοντικά θέματα; Μην γελιέστε. Δεν πάνε γι' αυτό στην Ευρωβουλή. Η εντολή είναι άλλη και θα έχουν προδοτικό λόγο για κάθε ελληνική υπόθεση.
Ελπίζω τα ποσοστά που τους δίνουν να είναι πλασματικά.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Ελληνες θεωρούσαν τον Εφιάλτη προδότη και τον χρησιμοποιούσαν ως παράδειγμα σε κάθε προδοσία της πατρίδας.
Τώρα τους ομοίους του πάμε να τους βάλουμε στην Ευρωβουλή;

Ρε παιδιά ας συνέλθουμε, τι πάμε να κάνουμε;

ΘΑΝΟΣ

Δείτε και το βίντεο του Hellas Orthodoxy για του λόγου το αληθές.....


29 Μαΐου 2009

Απειλή επεισοδίων. Οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες έχουν συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα. Διάλεξαν επίτηδες την ημέρα;


Ένας φίλος που ανήκει στην ευρύτερη Αριστερά μας είπε πως το απόγευμα στη συγκέντρωσή τους οι Μουσουλμάνοι θα έχουν πανώ και συνθήματα με τα οποία θα πανηγυρίζουν την Άλωση!!! Ούτως ή άλλως δεν σας φαίνεται περίεργο γιατί δεν έκαναν χθες ή προχθές διαδήλωση και επέλεξαν τη συγκεκριμένη ημέρα; Ένας εισαγγελέας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων δεν υπάρχει πια σε αυτή τη χώρα; Δεν είναι προφανές πως για σήμερα θα έπρεπε να απαγορευτεί μία τέτοια διαδήλωση;

από το paideia.gr

Ελπίζω να είναι ψέμα γιατί αλλιώς.............
Ας έρθει πρώτα η Αγιά Σοφιά στην κατάσταση που την δείχνει η είκονα παραπάνω και μετά μπορεί να τους αφήσουμε να χτίσουν ένα ακόμα τζαμί στην ...... Κομοτηνή.

Amber Alert : Βοηθείστε να βρέθει ο μικρός Γιάννης.


Ονοματεπώνυμο: ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΕΣΜΕΤΖΗΣ
Ημερομηνία Γέννησης: 5/1/2008
Χρώμα μαλλιών: Καστανά
Ημερομηνία εξαφάνισης: 26/5/2009
Χρώμα ματιών: Μαύρα

Στις 26/5/2009 στις 7:30 το απόγευμα, ο ανήλικος Τσεσμετζής Ιωάννης, 1,5 έτους απήχθη από τη μητέρα του, η οποία δεν έχει την επιμέλειά του. Ο μικρός Γιάννης διέμενε με την γιαγιά και τον παππού του, οι οποίοι ασκούν την επιμέλειά του, στην περιοχή της Χαλκίδας από όπου απήχθη.

Το παιδί έχει καστανά μαλλιά, μαύρα μάτια, λευκό χρώμα δέρματος, ύψος 80 εκατοστά και βάρος 11 κιλά και 700 γραμμάρια. Την ημέρα που απήχθη φορούσε σορτσάκι χρώματος ζαχαρί και μπλούζα με μακρύ μανίκι χρώματος καφέ ανοιχτό. Η μητέρα του Γιάννη έχει καστανά μαλλιά και μάτια, ύψος 1,65 εκ., και βάρος 110 κιλά. Την ημέρα που απήγαγε τον Γιάννη φορούσε μαύρο παντελόνι και μαύρη μπλούζα.

Πηγή: Το χαμόγελο του παιδιού (από coctail news)

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και Μωάμεθ ο Πορθητής. Δυό άνδρες που μας δείχνουν μέχρι σήμερα την διαχρονική πολιτιστική διαφορά Ελλήνων και Τούρκων.


Σήμερα πολλά αφιερώματα θα γίνουν κι όλοι μας θα ξαναζήσουμε λεπτό προς λεπτό την τραγική για το Γένος μας Αλωση της Πόλης. Οι Τούρκοι θα γιορτάσουν με παρελάσεις κι εμείς θα μείνουμε να αναπολούμε τα μεγαλεία του παρελθόντος ελπίζωντας να βγούν αληθινά τα προφητικά λόγια "Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θά 'ναι".

Αντί λοιπόν ένος αφιερώματος όπως τα υπόλοιπα, αποφάσισα να σας παραθέσω αποσπάσματα από τους δύο τελευταίους λόγους που εκφώνησαν πριν την τελική μάχη ο αυτοκράτοράς μας Κωνσταντίνος και ο Τούρκος Μωάμεθ ο Πορθητής. Δυό λόγοι που δείχνουν την ψυχική, πολιτιστική και εθνολογική διαφορά των δύο ανδρών που υπάρχει μέχρι σήμερα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Δείτε τα ηρωικά και εμψυχωτικά λόγια του Ελληνα αυτοκράτορα προς τους συμπολεμιστές του, ενός αυτοκράτορα που ετοιμάζεται σαν απλός στρατιώτης να μπεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να δώσει την ζωή του για την Πόλη του, κι ενός Τούρκου Σουλτάνου που καθισμένος αναπαυτικά στην σκηνή του θα παρακολουθήσει τα βαρβαρικά στίφη του να προσπαθούν να καταλάβουν και να λεηλατήσουν την Βασιλεύουσα των Ελλήνων. Ενας Σουλτάνος που σαν γνήσιος ισλαμιστής βλέπει μόνο το αίμα των εχθρών του και τα κάλλη της Πόλης που θέλει να καταστρέψει.

Τα αποσπάσματα είναι από το Χρονικό του Γεωργίου Σφραντζή, Ελληνα αξιωματούχου που έζησε σαν αυτόπτης μάρτυρας δίπλα στον Κωνσταντίνο όλη την ιστορία της Αλωσης.


Ο τελευταίος λόγος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (απόσπασμα)


«Ευγενέστατοι άρχοντες και εκλαμπρότατοι δήμαρχοι και στρατηγοί, και γενναιότατοι συστρατιώτες, και όλος ο πιστός και τίμιος λαός, ξέρετε καλά πως έφτασε η ώρα που ο εχθρός της πίστης μας θέλει με κάθε τέχνασμα και τρόπο να μας στενοχωρήσει περισσότερο και να μας κάνει πόλεμο σφοδρό, με μεγάλες συγκρούσεις και συρράξεις από στεριά και θάλασσα, για να κατορθώσει και να χύσει το δηλητήριό του, σαν φίδι, και να μας καταπιεί σαν ανήμερο λιοντάρι. Σας λέω λοιπόν να σταθείτε αντρειωμένοι και γενναιόψυχοι, όπως κάνατε πάντοτε ως τώρα εναντίον των εχθρών της πίστης. Σας παραδίνω την εκλαμπρότατη και φημισμένη αυτή πόλη, πατρίδα σας και βασίλισσα των πόλεων. Ξέρετε καλά, αδέρφια, ότι για τέσσερις λόγους οφείλουμε όλοι να προτιμήσουμε το θάνατο παρά τη ζωή: πρώτον, για την πίστη και την ευσέβειά μας· δεύτερον, για την πατρίδα· τρίτον, για το βασιλέα και το Χριστό· και τέταρτον, για τους συγγενείς και φίλους.

Λοιπόν αδέρφια, αν οφείλουμε να αγωνιστούμε μέχρι θανάτου για έναν και μόνο από τους τέσσερις αυτούς λόγους, πολύ περισσότερο για όλους μαζί, όπως προφανώς κατανοείτε. Αν για τις αμαρτίες μας παραχωρήσει ο Θεός τη νίκη στους ασεβείς, θα διακινδυνεύσουμε υπέρ της πίστεως της αγίας που μας παραχώρησε ο Χριστός με το αίμα του. Αυτό είναι το σπουδαιότερο απ’ όλα. Τι θα ωφεληθεί κανείς αν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του; Δεύτερον, χάνουμε έτσι μια περίφημη πατρίδα και, ακόμη, την ελευθερία μας. Τρίτον, χάνουμε την άλλοτε περιφανή και σήμερα ντροπιασμένη, ταπεινωμένη και εξουθενωμένη βασιλεία, η οποία γίνεται έρμαιο του ασεβούς τυράννου. Τέταρτον, στερούμεθα τις προσφιλείς γυναίκες και τα παιδιά μας και τους συγγενείς μας.

Ο αλιτήριος αυτός αμιράς έχει πενήντα εφτά ημέρες αφότου ήρθε, και μας πολιορκεί και μας πολεμάει νυχθημερόν, με κάθε τέχνασμα και με όλη του την ισχύ. Χάρη στον παντεπόπτη Χριστό και Κύριό μας, διώχτηκε ντροπιασμένος κακήν κακώς πολλές φορές ως τώρα από τα τείχη. Μη δειλιάσετε και τώρα, αδερφοί, επειδή το τείχος έπεσε σε μερικά μέρη από τα βλήματα και τις εκπυρσοκροτήσεις των τηλεβόλων, γιατί, όπως και εσείς βλέπετε, όπως μπορούσαμε το διορθώσαμε. Εμείς κάθε ελπίδα μας τη στηρίζουμε στην ακαταμάχητη δύναμη του Θεού. Αυτοί έχουν πλήθος όπλα και στρατό και ιππικό, αλλά εμείς έχουμε πίστη στο όνομα του Κυρίου και σωτήρα και, δεύτερον, στα χέρια μας και τη δύναμή μας, που μας χάρισε η θεία πρόνοια. Ξέρω ότι αυτό το αναρίθμητο μπουλούκι των εχθρών, καθώς είναι η συνήθειά τους, θα βαδίσει εναντίον μας με βαναυσότητα και με έπαρση, με πολύ θράσος και βία, για να μας συνθλίψουν, λόγω του ολιγάριθμου της παράταξής μας, και να μας καταπονήσουν με την κούραση, και με φωνές πολλές και ισχυρές να μας φοβίσουν. Τις φλυαρίες τους αυτές τις ξέρετε καλά και δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε γι’ αυτές. Και σε λίγη ώρα θα τα κάνουν όλα αυτά, και θα πετάξουν πάνω μας σαν άμμο της θάλασσας αναρίθμητες πέτρες, βέλη και βλήματα. Ελπίζω να μη μας βλάψουν με αυτά, γιατί βλέποντάς σας χαίρομαι πολύ και τρέφω τη σκέψη μου με ελπίδες σαν κι αυτή, δηλαδή πως, αν και είμαστε λίγοι, είμαστε ωστόσο πολύ επιδέξιοι, επιτήδειοι, ρωμαλέοι, δυνατοί, ικανοί για μεγάλα έργα, και καλά προπαρασκευασμένοι. Με τις ασπίδες σας καλύπτετε καλά τα κεφάλια σας στις συμπλοκές και τις συρράξεις. Το δεξί σας χέρι, που κρατάει τη ρομφαία, να είναι πάντοτε μακρύ. Οι περικεφαλαίες σας, οι θώρακες και η σιδερέ νια πανοπλία σας είναι πολύ ικανά, όπως και τα άλλα σας όπλα, και στη συμπλοκή θα σας εξυπηρετήσουν πολύ. Οι αντίπαλοι ούτε έχουν τέτοια ούτε γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν. Εσείς είσαστε, επίσης, προστατευμένοι πίσω από τα τείχη, και οι απροστάτευτοι δύσκολα προχωρούν. Γι’ αυτό γίνετε μαχητές έτοιμοι, ισχυροί και μεγαλόψυχοι, για όνομα του Θεού.

.....................................

Ήρθε λοιπόν, αδερφοί, και μας απέκλεισε, και κάθε μέρα έχει ανοιχτό το αχανές στόμα του για να βρει ευκαιρία να μας καταπιεί, εμάς και την Πόλη που έκτισε ο τρισμακάριστος και μέγας βασιλεύς Κωνσταντίνος, και την αφιέρωσε στην πάναγνη και αειπάρθενη δέσποινά μας, τη Θεοτόκο· και τη χάρισε σ’ εκείνη, ώστε να είναι Κυρία της Πόλεως, αλλά και σύμμαχός της και σκέπη της πατρίδας μας και καταφύγιο των χριστιανών, ελπίδα και χαρά όλων των Ελλήνων, το καύχημα όλων που ζουν κάτω από τον ήλιο. Και αυτός ο ασεβέστατος την άλλοτε περιφανή και ζωηρή σαν ρόδο του αγρού Πόλη θέλει να την υπαγάγει υπό την εξουσία του.
.............................
Και γενικά, αφού στράφηκε προς όλους, είπε: «Δεν έχω καιρό να πω περισσότερα· μοναχά το ταπεινωμένο σκήπτρο μου το αναθέτω στα χέρια σας, για να το διαφυλάξετε με προθυμία. Σας παρακαλώ ακόμα, και ζητώ την αγάπη σας, να είστε πειθαρχικοί στους στρατηγούς σας, τους δημάρχους και τους εκατόνταρχους, ο καθένας κατά την τάξη του, τη θέση του και την υπηρεσία του. Να ξέρετε τούτο: αν από μέσα από την καρδιά σας φυλάξετε τις εντολές μου, ελπίζω στο Θεό ότι θα λυτρωθούμε από την παρούσα δίκαιη απειλή του. Δεύτερον, σας περιμένει στον ουρανό το αδαμάντινο στεφάνι, και η μνήμη σας θα είναι αιώνια και άξια στον κόσμο». Με αυτά τελείωσε τη δημηγορία του, ευχαριστώντας με δάκρυα και στεναγμούς το Θεό, ενώ όλοι, με ένα στόμα, του αποκρίνονταν με δάκρυα λέγοντας: «θα πεθάνουμε για την πίστη του Χριστού και την πατρίδα μας». Τα άκουσε ο αυτοκράτωρ και, αφού τους ευχαρίστησε θερμά, υποσχόμενος πολλές δωρεές, τους είπε τέλος: «Λοιπόν, αδερφοί και συμμαχητές, να είσαστε έτοιμοι το πρωί. Με τη χάρη και την αρετή που μας δώρισε ο Θεός και με τη βοήθεια της Αγίας Τριάδος, στην οποία αναθέτουμε “την πάσαν ελπίδα μας”. Θα κάνουμε τον εχθρό να φύγει κακήν κακώς και ντροπιασμένος από εδώ».


Ακολουθεί απόσπασμα του τελευταίου λόγου του Μωάμεθ του Πορθητή.

«Ω αγαπητά μου παιδιά, από το Θεό, τον προφήτη του Μωάμεθ και εμένα τον ίδιο το δούλο του, σας παρακαλώ και σας ικετεύω να κάνετε αύριο έργο αξιομνημόνευτο, όπως και οι πριν από μας παντού ως τα τώρα έκαναν, όπως είναι φανερό, και με προθυμία, γενναιότητα και μεγαλοψυχία να περάσετε σαν φτερωτοί με τις σκάλες πάνω από το τείχος. Και τη φήμη που κέρδισαν οι πρόγονοί μας και τους χάρισε ο Θεός μη γίνετε αφορμή εσείς να τη χάσουμε· αντίθετα, πλησίασε η ώρα να την αυξήσουμε κατά πολύ». Τους είπε και πολλά άλλα λόγια στρατιωτικού περιεχομένου, και τους φούντωσε το φρόνημα για να δράσουν γενναία.

Και κατέληξε: «Αν μερικοί από σας σκοτωθούν, όπως είναι φυσικό στους πολέμους, και γραφτό της μοίρας του καθενός, ξέρετε πολύ καλά τι λέει ο προφήτης μας στο Κοράνι: εκείνος που θα πεθάνει υπό τέτοιες συνθήκες θα δειπνήσει και θα πιει στον παράδεισο, ολόσωμος μαζί με το Μωάμεθ· και με παιδιά και με ωραίες γυναίκες και παρθένες θα αναπαυτεί σε τόπο χλοερό και αρωματισμένο από λουλούδια, θα λουστεί σε ωραιότατο λουτρό και θα έχει τα πάντα από το Θεό σε εκείνο τον τόπο. Και πάλι, σ’ αυτή τη ζωή, όλος ο στρατός και οι άρχοντες της αυλής μου, αν νικήσουμε, ο μισθός που θα έχουν από μένα κατ’ αναλογία θα είναι διπλάσιος για τον καθέναν απ’ όσα έχουν τώρα· αυτός θ’ αρχίζει από σήμερα και θα καταβάλλεται ως το τέλος της ζωής τους. Για τρεις ημέρες η Πόλη θα είναι δική σας. Ό,τι κι αν αρπάξετε ή βρείτε, χρυσό ή ασημένιο σκεύος και ρούχα, αιχμαλώτους —άντρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους— κανείς δε θα μπορεί να σας τα ζητήσει ή να σας ενοχλήσει στο ελάχιστο». Αφού τελείωσε το λόγο του, τους όρκισε να διαφυλάξουν όσα τους διέταξε. Αυτοί χάρηκαν πολύ ακούγοντάς τα, και με μια φωνή αλάλαξαν όλοι στη γλώσσα τους: «Αλλάχ, Αλλάχ Μεεμέτ ρεσούλ Αλλάχ!» που σημαίνει «ο Θεός των Θεών, και ο Μωάμεθ ο Προφήτης του».


Προαναγγελία αυτοκτονίας !!!!

Μας εστάλει από το kafeneio.
Είναι συγκλονιστικό. Υπάρχει περίπτωση ο 55χρονος επιχειρηματίας που έβαλε τέλος στην ζωή του στην Αγ. Βαρβάρα να ανάρτησε σχόλιο σε θέμα του Ελληνικού Καφενείου;

Παρακολουθήστε το σχόλιο και τον καημό ενός απελπισμένου κατεστραμμένου ανθρώπου.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αύριο ή μεθαύριο θα γράψουν οι εφημερίδες για την αυτοκτονία μου. Μπορεί και τα παράθυρα των τηλεοράσεων νάχουν κάτι για να γεμίσουν το πρόγραμμά τους.
Μπορεί και ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

Ο θάνατός μου μπορεί και να μην ακουσθεί ποτέ. Να μην γράψουν τίποτα για αυτόν. Μόνο στο μικρό ασήμαντο χωριό μου οι παληοί μου φίλοι, τ᾽αδέλφια μου, οι λοιποί συγγενείς και η δυστυχισμένη γυναίκα μου, μες στον οδυρμό τους να αναρωτιούνται ΓΙΑΤΙ ;

Και γώ από τον άλλο πια κόσμο μου, ελεύθερος από χρέη, θα λυπάμαι μόνο αυτούς που πραγματικά θα πονέσω.

Θα χαίρομαι όμως βλέποντας τη θλίψη στα πρόσωπα των δολοφόνων μου: Της Εφορίας, του ΤΕΒΕ, των Τραπεζιτών. Θα γελάω που όλοι αυτοί μαζί θα τσακώνονται ποιός θα πρωτοκατασχέσει το φτωχικό μου πατρικό σπίτι.

Αυτό δεν θα απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων που με αγαπήσανε, δεν θα ξεριζώσει ποτέ από την ψυχή της γυναίκας μου τον πόνο. Ομως δεν είχα άλλη επιλογή, δεν μου άφησαν άλλη επιλογή οι διώκτες μου.

Αντίο φίλοι μου, αντίο αδέλφια μου, αντίο καλή μου γυναίκα. Δεν μας άφησαν να γεράσουμε μαζί.

είχα κάποτε όνειρα πως θα ζήσω αξιοπρεπώς με ένα μαγαζάκι.

25 Μάϊος 2009 7:12 μμ

Ας ελπίσουμε να μην είναι αλήθεια.........Δείτε όλη την καταχώρηση εδώ.

Μπράβο το είπε και το έκανε.


Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης. Παρέδωσε 1 εκ. Ευρώ στο ταμείο κατά της φτώχειας, από τα χρήματα τα οποία προορίζονταν για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Κανένα άλλο κόμμα δεν έπραξε κάτι αντίστοιχο. Ούτε τα 2 κυβερνητικά ( ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ) τα οποία βεβαίως βυθίζονται στα χρέη, καθώς τόσα χρόνια έχουν "σπαταλήσει" τις κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά ούτε και τα άλλα 2 κόμματα του "λαού" και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ( ΣΥΡΙΖΑ -ΚΚΕ ). Και τα 4 κόμματα φυσικά πήραν μεγαλύτερες επιχορηγήσεις για την προεκλογική τους εκστρατεία όμως κανείς δεν θέλησε να βοηθήσει πραγματικά τους φτωχούς Έλληνες. Και οι 4 προτίμησαν να δώσουν τα λεφτά στα "παπαγαλάκια" και τα υπόλοιπα διαφημιστικά σποτάκια, με σκοπό να προβληθούν περισσότερο. Επιτέλους καταλάβετε ότι ο Έλληνας θέλει βοήθεια, δεν θέλει σποτάκια....! Μακάρι να ακολουθούσε και άλλος το παράδειγμα του κ. Καρατζαφέρη. Μετά από χρόνια θα είχαμε ελπίδες για την τελική καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα....αλλά...! Πάντως μπράβο και πάλι μπράβο στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.

από το Ελλήνων Αφύπνιση

Ελληνοτουρκικά. Νεότερες εξελίξεις. Τουρκική άσκηση στο Αιγαίο και δηλώσεις Μεϊμαράκη.


Μεγάλη στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε χθές στα τουρκικά παράλια με τη συμμετοχή συνολικά 6.605 ανδρών από τα τρία Σώματα του Στρατού, Αεροπορία, Πεζικό και Ναυτικό.
Πρόκειται για την άσκηση «Efes 2009» που διεξάγεται στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, ανοιχτά του κόλπου της Σμύρνης και το σενάριό της παραπέμπει άμεσα σε μια πιθανή ελληνο-τουρκική πολεμική διένεξη.
Η υπόθεση του σεναρίου της άσκησης μπορεί να χαρακτηριστεί ως «προκλητική» προς την Ελλάδα, αφού αφορά σε δύο γειτονικές χώρες, τη χώρα «Ατσάλι» και τη χώρα «Σίδερο», οι οποίες δεν μπορούν να λύσουν τις διαφωνίες τους με ειρηνικό τρόπο, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η ένταση στα μεταξύ τους σύνορα.
Το φωτογραφικό υλικό δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως ο τουρκικός Στρατός πραγματοποιεί, βάσει σεναρίου, «απόβαση» σε νησί, πράξη που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μέρος του πραγματικού «σεναρίου» σε πολεμική σύρραξη με την Ελλάδα.
Ο τουρκικός Στρατός «οργανώνει» συντονισμένη επίθεση στα παράλια της «αντίπαλης» χώρας από ξηράς, θάλασσας και αέρος.
Οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα αμφίβιας απόβασης, ενώ σύμφωνα με το σενάριο, οι ειδικές δυνάμεις που καταφθάνουν στα «εχθρικά» παράλια έχουν την υποστήριξη δυνάμεων της Αεροπορίας με πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-16 και F-4.
Επίσης, διεξάγεται ηλεκτρονικός πόλεμος κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα χημικά, βιολογικά και ραδιενεργά όπλα.
Ο τουρκικός Στρατός χρησιμοποίησε στη συγκεκριμένη άσκηση και όπλα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το GBU-10, το οποίο με τη χρήση λέιζερ χτύπησε κινητούς στόχους και τεθωρακισμένα στην ξηρά.
Την ίδια στιγμή, η φρεγάτα «Barbaros» υποστήριξε την απόβαση στην εχθρική χώρα, χτυπώντας στόχους από απόσταση 10 χιλιομέτρων, ενώ βολές πυροβολικού πραγματοποιήθηκαν από ξηρά.
Η σημασία της συγκεκριμένης άσκησης για την ηγεσία του τουρκικού Στρατού διαφαίνεται από το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν αληθινά πυρά.
Ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, İlker Başbuğ, δήλωσε με νόημα ότι οι «φίλοι» της Τουρκίας που παρακολουθούν την άσκηση, αισθάνονται ευτυχείς και οι «εχθροί» της ανησυχούν, βλέποντας τη δύναμη πυρός του Στρατού και τις μεγάλες ικανότητες που επέδειξε στη διεξαγωγή νυχτερινής επιχείρησης.
Την άσκηση «Efes 2009» παρακολουθούν εκτός του Τούρκου πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan, 35 στρατιωτικοί ακόλουθοι από 31 χώρες, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος στην Τουρκία.

Παράλληλα.......
ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Μεϊμαράκης δήλωσε:
"Ειμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα"
"Σε διαρκή επαγρύπνηση ο Ελληνικός Στρατός"

"Η ΧΩΡΑ μας, ίσως, είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που τα αεροπλάνα της πετούν τόσο πολύ. 100.000 ώρες το χρόνο. Τα πλοία μας είναι 250 μέρες το χρόνο στη θάλασσα και ο στρατός ξηράς σε μια διαρκή επαγρύπνηση, λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία δαπανά περίπου τα ίδια χρήματα και ίσως περισσότερα, με τη διατήρηση του στρατού κατοχής στην Κύπρο".
Αυτά τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του “Εκόνομιστ”. Ο Έλληνας υπουργός κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσει σε κινήσεις που να συνάδουν με ένα κράτος-μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ αλλά και με κράτος το οποίο θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει και ενισχύει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική και πορεία όλων των χωρών της περιοχής, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους.
Τόνισε ότι υπάρχει μια στασιμότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία οφείλεται στην πολιτική και στη συμπεριφορά την οποία έχει αναπτύξει η Τουρκία. Και ζήτησε όπως γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


από το "Ας μιλήσουμε επιτέλους"

ΣΧΟΛΙΟ
Συνήθως είμαι κατά του κ. Μεϊμαράκη και πολλές φορές έχω δηλώσει την απορία μου γιατί τον κρατάει σε αυτήν την θέση ο Καραμανλής.
Ομως δεν είμαι εναντίον του από προκατάληψη ή οποιοδήποτε άλλο λόγο, παρά για τις άστοχες, συνήθως και μετριοπαθείς αντιδράσεις του απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα.
Ομολογώ όμως ότι οι τελευταίες του δηλώσεις στο ετήσιο συνέδριο του "Εκόνομιστ", με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο και ικανοποιημένο.
Με εξαίρεση βέβαια το απόσπασμα που αναφέρεται για μια ακόμα φορά στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική των γειτόνων μας !!! Τι το ήθελε;
Μια φορά οι δηλώσεις του αυτή την φορά δεν συνάδουν με τις προηγούμενες περί μείωσης της θητείας κλπ.

Τώρα όσον αφορά την τουρκική άσκηση δεν θέλω να σχολιάσω ή να ασχοληθώ με το σενάριο. Δεν χρειάζεται να παραμυθιαζόμαστε. Η Τουρκία μας θεωρεί και είμαστε (δηλαδή καλά κανει) ο κυριότερος και ισχυρότερος αντίπαλός της, και ο εφιάλτης της θα έλεγα. Πως λοιπόν να μην κάνει συνεχώς σεναρια ασκήσεων με αποδέκτη την Ελλάδα;
Αυτό όμως που θέλω να ρωτήσω είναι τι δουλειά είχε να παρακολουθήσει την άσκηση ο Ελληνας στρατιωτικός ακόλουθος;
Πήγε με διαταγή του Μεϊμαράκη; Τα βλέπετε; Πως μετά να πώ υπέρ του κ. Μεϊμαράκη;
Τι δουλειά έχει εκεί ο ακόλουθός μας; Δηλαδή για εξηγείστε μου γιατί μπορεί να είμαι κουτός ή αφελής. Κάνω μια άσκηση με προφανή στόχο και σκοπό την κατάληψη νησιών με απόβαση. Και καλό τον ακόλουθο της γειτονικής χώρας, που έχει τα νησιά και που εδώ και χρόνια αμφισβητώ. Και ο ακόλουθος έρχεται να παρακολουθήσει την άσκηση!!!! Φανταστείτε τι γελιο θα έριξαν οι υπόλοιποι ακόλουθοι σε βάρος του δικού μας......
Αλλά ξεχασα εμείς είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και εξάλλου μπορεί η άσκηση να είχε στόχο κατι νησιά που διεκδικεί η Τουρκία στον Ινδικό ωκεανό !!!!
Βρε μην αυτοξεφτιλίζεσθε...................

Τι δεν είναι το Ισλάμ. Με προσωπείο την θρησκεία.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που παρουσιάστηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή του κυρίου Νεοκλή Σαρρή. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή, επειδή σήμερα η Ελλάδα, η χώρα μας, πληροί όλες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης όλων των επικίνδυνων μορφών του Ισλάμ, πέρα από τη θρησκεία.

Σήμερα η χώρα μας είναι έτοιμη προς ισλαμοποίηση, ελέω του πολυπολιτισμού και της ανεκτικότητας που μας καλούν να ασπαστούμε. Ο ασπασμός όμως του "ανθρωπισμού" μήπως άραγε ταυτόχρονα σημαίνει και τον ασπασμό του Ισλάμ;
Ποιός και πως θα αντισταθεί στο ρεύμα που σαρώνει ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, μέσα από πολιτικές ανεκτικότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου; Μήπως η απάντηση βρίσκεται στην σθεναρή (και όχι βίαιη) στάση των απλών πολιτών, που καλούνται να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους έτσι ώστε να θυμηθούν πως εκπροσωπούν τους λαούς που τις εξέλέξαν και όχι τους λαούς που παρεισύφρησαν στα κράτη τους;
Το βίντεο αυτό είναι ένα μήνυμα, ίσως το τελευταίο που μπορεί να εκπέμψει ο πολιτισμός. Γιατί το Ισλάμ και οι εκφραστές των βίαιων (και καλά κρυμμένων) μερών του δεν είναι προ των πυλών, αλλά έχουν περάσει μέσα στην καθημερινότητά μας και απειλούν να αλλάξουν τις ζωές μας, είτε το επιθυμούμε είτε όχι.
Ένα πολιτικοκοινωνικό και οικονομικό σύστημα με τη μορφή θρησκείας, με πολλαπλή χρήση οπλικών συστημάτων, εξαπλώνεται κι εμείς έχουμε βρεθεί μπροστά του, έχουμε γίνει στόχος του. Θα μείνουμε απλοί θεατές;




από το "Ας μιλήσουμε επιτέλους"

Νέα ανοικτή επιστολή του ΠΑ.Μ.ΜΕ.


Μας εστάλει με email και το αναδημοσιεύουμε.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS

28/5/09


Φίλοι bloggers του υπερκομματικού αγώνα του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου, για να κλειδώσει το όνομα της Μακεδονίας στο Ευρωκοινοβούλιο, μας έστειλαν την αφίσα που βλέπετε, «αφιερωμένη» στα μεγαλοκάναλα, που έθαψαν και συνεχίζουν να θάβουν τον αγώνα και την αγωνία μας.

Διανέμουμε με τη σειρά μας την αφίσα αυτή στο διαδίκτυο «αφιερωμένη» στα «μεγάλα» ΜΜΕ και καλούμε-παρακαλούμε τους Έλληνες bloggers να σπάσουν τη συνομωσία σιωπής που μας έχουν επιβάλλει, όλοι αυτοί που ανακάλυψαν πρόσφατα «πράσινη ανάπτυξη», «πράσινη οικολογία» και γενικώς «πράσινα άλογα». Που δυστυχώς πηγαίνουν παρέα με βομβαρδισμούς απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Σερβία, με τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το Ουράνιο Τόξο, τους γάμους των ομοφυλοφίλων, την νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών και λοιπά «θαύματα» του πολιτισμού τους που προσπαθούν να μας πασάρουν.

Φίλοι bloggers, είστε το μέλλον στην ενημέρωση. Την έντιμη, την πολύπλευρη, την άμεση. Βρέστε έναν Καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους που λέει και ο μεγάλος Γκάτσος.


Σταύρος Βιτάλης

Παλαίμαχος δημοσιογράφος, νύν bloggerάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.Μ.ΜΕ.

28 Μαΐου 2009

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα. Πάλι στον θρόνο της.

Η ποδοσφαιρική... οργάνωση της Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Ρώμης απέναντι σε μία άψυχη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0). Η υπερομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πανηγυρίζει το πρώτο τρεμπλ ισπανικού συλλόγου στην ιστορία.

Εικόνα αγώνα

Το παιχνίδι νεύρων του Πεπ Γκουαρντιόλα για τον άνθρωπο που θα κάλυπτε εν πρώτοις τον Κριστιάνο Ρονάλντο ολοκληρώθηκε περίπου 1,5 ώρα πριν τη σέντρα, όταν ο Σιλβίνιο πήρε το χρίσμα αντί του Σεϊντού Κεϊτά. Στον αντίποδα, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον προτίμησε τον Αντερσον και τον Ράιαν Γκιγκς στον άξονα, με τον Ρονάλντο δεξιά, αλλά να συγκλίνει στο κέντρο, και τον Γουέιν Ρούνεϊ πιο αριστερά, ώστε να λειτουργεί υποβοηθητικά στο μαρκάρισμα του Λιονέλ Μέσι μαζί με τον Πατρίς Εβρά. Στα πρώτα λεπτά, όμως, δεν χρειάστηκε, αφού ο Σαμουέλ Ετό αγωνίστηκε δεξιά για την Μπαρτσελόνα και ο Αργεντινός ως κορυφή.

Η σέντρα και γενικά η εκκίνηση βρήκαν τους "κόκκινους διαβόλους" στο προσκήνιο και τον Ρονάλντο να προσπαθεί να απαντήσει στο δίλημμα που έχει τεθεί με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Μέσι. Επιβεβαίωσε την πρωτιά του στον πίνακα των σουτ, δοκιμάζοντας το πόδι του από κάθε απόσταση, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Αυτές οι προσπάθειες ήταν και οι πιο απειλητικές των Αγγλων (σε όλο το ματς όπως αποδείχθηκε), που λίγο αργότερα βρέθηκαν στο "καναβάτσο".

Κόντρα στη ροή του αγώνα και των όσων είχαν (ορθώς) γραφτεί κατά καιρούς, ο Νεμάνια Βίντιτς δεν λειτούργησε ως ο Κορυφαίος Ποδοσφαιριστής της Premiership στο 10ο λεπτό και είδε τον Ετό να τον "κλειδώνει" και να ανοίγει το σκορ. Το τέρμα αποπροσανατόλισε τους παίκτες του Φέργκιουσον και παραχώρησε την μπάλα στους "μπλαουγκράνα". Ο νόμος της... Φυσικής ορίζει πως ο Τσάβι και ο Αντρές Ινιέστα δεν την χάνουν και απλώς την κυκλοφορούσαν έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ, αναζητώντας το χιλιοστό χώρου που θα έκανε την ζημιά. Δεν το βρήκαν, αν και η αμυντική λειτουργία της τελευταίας τετράδας των Αγγλων ήταν ασταθής και ούτε η ενεργοποίηση του Μέσι (ο οποίος πίεζε συνεχώς τους αντίπαλους αμυντικούς προσδοκώντας σε ένα λάθος) έφερε αποτελέσματα.


Οι πρωταθλητές Αγγλίας, όμως, δεν έδειξαν διάθεση να πάρουν τα πάνω τους και με τις προβλεπόμενες προσπάθειες να βρουν τον Ρονάλντο δεξιά, δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα (ηγετική παρουσία του Κάρλες Πουγιόλ στην αντίθετη πτέρυγα, "άφαντος" ο Ράιαν Γκιγκς που είχε πάει αριστερά). Τα επτά άστοχα σουτ σε σύνολο οκτώ στο πρώτο μέρος καταδεικνύουν την αδυναμία των τύποις φιλοξενουμένων να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή (το 4-4-2 με το οποίο ολοκλήρωσαν το ημίχρονο και το Ρούνεϊ-Ρονάλντο κορυφή δεν είχε αποτέλεσμα) και να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίες την ισοφάριση. Οι Καταλανοί από την πλευρά τους αρκέστηκαν να σπαταλούν χρόνο υπέρ τους, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου.

Ο Κάρλος Τέβεζ, λογικά στο τελευταίο του παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ, ήταν η πρώτη ουσιαστική επιλογή του Φέργκιουσον για να μεταβάλλει τα δεδομένα. Ο Γι Σουνγκ Παρκ πέρασε αριστερά και ο Ρούνεϊ δεξιά και με νέα διάταξη οι Αγγλοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν καλύτερα την περιοχή του Βίκτορ Βαλντές. Στον αντίποδα, οι "μπλαουγκράνα" συνέχισαν στο μοτίβο Τσάβι-Ινιέστα και είχαν τις πρώτες καλές στιγμές της επανάληψης με πρωταγωνιστή τον Τιερί Ανρί.

Οι παίκτες του Φέργκιουσον, όμως, συνέχισαν πιο αποφασισμένοι και πιέζοντας στα 3/4 του γηπέδου, κέρδισαν ορισμένες επιθέσεις, έστω κι αν δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Η τελική πάσα δεν ήταν ποτέ θετική και έτσι ο ρόλος του Βαλντές παρέμεινε θεατή. Οι παρ’ ολίγον ευκαιρίες των "κόκκινων διαβόλων" περιορίστηκαν σε ένα χρονικό διάστημα επτά-οκτώ λεπτών και γι’ αυτό ο Σκοτσέζος τεχνικός τους έριξε στο ματς και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, στην προσπάθειά του να συγκρατήσει το παιχνίδι στην περιοχή της Μπαρτσελόνα.

Δεν τα κατάφερε και στο 70ό λεπτό η αρμονική συνεργασία των Τσάβι και Μέσι απέφεραν το δεύτερο γκολ του αγώνα και το ένατο στη φετινή σεζόν για τον πρώτο σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ (πρώτο απέναντι σε αγγλικό σύλλογο). Η είσοδος του Σεϊντού Κεϊτά στη θέση του θετικού στο δεύτερο μέρος Ανρί (που προερχόταν από τραυματισμό) πέτυχε το σκοπό της, με τους Καταλανούς να "δένουν" ακόμα περισσότερο την άμυνα και να εκμεταλλεύονται τα κενά που άφηναν οι Αγγλοι στην προσπάθειά τους να μειώσουν.

Ο Πολ Σκόουλς ήταν το τελευταίο "χαρτί" του Φέργκιουσον, αλλά δεν αποδείχθηκε "άσος στο μανίκι". Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμα σε αυτό το διάστημα με τις αντεπιθέσεις της, αλλά λίγο ο 38χρονος Εντβιν φαν ντερ Σαρ (ο τρίτος γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται σε τελικό μετά τους Ντίνο Τζοφ και Πάολο Μαλντίνι) λίγο η χαλαρότητα στην εκτέλεση κράτησαν το 2-0 μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Αυτό που την έστεψε πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία της, σε ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ.

Κλειδί

Η παρουσία των Αντερσον και Ράιαν Γκιγκς στον άξονα ήταν ασύμβατη με τους Τσάβι και Αντρές Ινιέστα στην αντίπερα όχθη. Οι δύο ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ, ο ένας λόγω απειρίας, ο άλλος λόγω ηλικίας, δεν ήταν δυνατό να κοντράρουν τον "κινητήριο μοχλό" της Μπαρτσελόνα και το ανενόχλητο passing game των δύο διεθνών Ισπανών εξασφάλισε την ομαλή ροή του χρόνου υπέρ των "μπλαουγκράνα", από τη στιγμή που είχαν προηγηθεί. Ουδείς εκ των δύο "κόκκινων διαβόλων" δεν έβγαλε το ενενηντάλεπτο, αλλά πλέον ήταν αργά.

MVP

Το βέβαιο είναι πως ο πολυτιμότερος θα προερχόταν από τις ακαδημίες της Μασία. Ο Αντρές Ινιέστα, αν και από τραυματισμό, κρατούσε την μπάλα όταν χρειαζόταν, την μοίραζε άριστα, μάρκαρε όσο μπορούσε και έβγαλε την πάσα στον Σαμουέλ Ετό για το πρώτο γκολ. Ο Τσάβι οργάνωνε άψογα, άρχιζε τις αντεπιθέσεις του δεύτερου ημιχρόνου αστραπιαία και έβγαλε την απίθανη σέντρα για το δεύτερο γκολ. Ο Κάρλες Πουγιόλ, όμως, θυμήθηκε τη θέση στην οποία πρωτόπαιξε στην Μπαρτσελόνα και είχε άριστη απόδοση. Ανασταλτικά, είχε τις περισσότερες επεμβάσεις στο πρώτο μέρος από κάθε συμπαίκτη του, όταν, μάλιστα, είχε αντίπαλό του τον Γουέιν Ρούνεϊ. Βρήκε, όμως, τις δυνάμεις να δηλώνει "παρών" και στις επιθέσεις των "μπλαουγκράνα" και ως άλλος Ντάνι Αλβες να πατά στην αντίπαλη περιοχή. Στο τέλος, μάλιστα, σε μία εκπληκτική προσπάθεια των συμπαικτών του, βγήκε ως κρυφός κυνηγός απέναντι στον Εντβιν φαν ντερ Σαρ, αλλά δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ.

Αδύναμος κρίκος

Είχε την καλύτερη σεζόν του φέτος, κέρδισε δικαίως διακρίσεις, αλλά στον τελικό δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο λόγος για τον Νεμάνια Βίντιτς, ο οποίος φέρει ακέραια ευθύνη στο γκολ του Σάμουελ Ετό, αντιμετώπισε προβλήματα και στη συνέχεια απέναντι στον εκάστοτε "μπλαουγκράνα" που είχε απέναντί του και η αντιαθλητική ενέργεια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μαρκάρισμα πάνω στον Λιονέλ Μέσι, στιγμάτισε ακόμα περισσότερο την παρουσία του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Διαιτητής: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία)


Συνθέσεις

Μπαρτσελόνα:

Βίκτορ Βαλντές, Μέντες Σιλβίνιο, Γεράρδ Πικέ, Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα (92' Ροντρίγκεθ Πέδρο), Γιάγια Τουρέ, Σέρχιο Μπουσκέτς, Σαμουέλ Ετό, Τιερί Ανρί (72' Σεϊντού Κεϊτά), Λιονέλ Μέσι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Εντβιν φαν ντερ Σαρ, Νεμάνια Βίντιτς, Ρίο Φέρντιναντ, Πατρίς Εβρά, Τζον Ο'Σέι, Ράιαν Γκιγκς (75' Πολ Σκόουλς), Λουίς ντε Αμπρέου Αντερσον (46' Κάρλος Τέβεζ), Γι Σουνγκ Παρκ (66' Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ), Μάικλ Κάρικ, Γουέιν Ρούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο

πηγή contra.gr

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποκαλύπτονται .............


Κύριε Τρεμόπουλε μην τρέμεις.
Δεν τα βγάζουμε από την "κοιλιά" μας αυτά που είπες, εσύ τα έβγαλες από το στόμα σου....
"Οι έμποροι του πατριωτισμού προσπαθούν να με συκοφαντήσουν και να εμποδίσουν την πολιτική συζήτηση."λέει ο Τρεμόπουλος.
Σε συμφέρει κ. Τρεμόπουλε η πολιτική συζήτηση, ε;
Σου λέει ας αρχίσουμε να λέμε πολιτικές αερολογίες και ας αφήσουμε τα εθνικά θέματα που κρύβουν παγίδες για μερικούς σαν κι εμάς.

Λοιπόν Τρεμόπουλε ας συνεχίσουμε να σε συκοφαντούμε......

Ας δούμε τι είπες στις 13 Νοεμβρίου του 2006 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, κατά την παρουσίαση του "Μακεδονικού Αναγνωστικού" !!!!!
Δεν ξέρω αν το γνωρίζατε αλλά οι Μακεδόνες μιλούν άλλη γλώσσα, κι όχι ελληνικά και ο κ. Τρεμόπουλος και άλλοι "εθνικόφρονες" συμμετείχαν στην παρουσίαση του αναγνωστικού!!!!!

Εννοείται ότι δεν πρόκειται για ελληνικό αναγνωστικό, αλλά για εγχειρίδιο γραμμένο στο βουλγαρικό ιδίωμα των Σκοπίων. Δίπλα στο πάνελ ένα πανό όπου δέσποζε το πρόσωπο του Γκότσε Ντέλτσεφ, του Βούλγαρου κομμιτατζή εθνικού ήρωα της FYROM. Ανάμεσα στους παρουσιαστές του βιβλίου ο εκπρόσωπος του κόμματος Ουράνιο Τόξο κ. Βοσκόπουλος που αυτοπροσδιορίστηκε ως «εθνικά Μακεδόνας για πολιτικούς λόγους», ο κ. Ονσούνογλου που συστήθηκε ως «Οθωμανός», ο κ. Τριαρίδης που είπε ότι είναι «ελληνόγλωσσος Σαλονικιός» και... ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος! Ο εσχάτως διάσημος επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων.

Ας δούμε όμορφα αποσπάσματα των απαντήσεων που έδωσε σε ερωτήσεις αντιφρονούντων εθνικιστών, απλών Θεσσαλονικιών νέων, ηλικιωμένων και δημόσιων προσώπων, που άρχισαν να τον ρωτούν για τις θέσεις και τα πιστέυω του και τα οποία ανέπτυξε με εφράδεια γιατί βλέπετε δεν ήταν τότε προεκλογική περίοδος .......

"Για μας, το να ασχολείται κανείς με την τοπική Ιστορία (εννοεί της Θεσσαλονίκης) δεν είναι μόνο ένα χρέος στο να αποκαθιστά κάποια κομμάτια της Ιστορίας, είτε της πόλης της Θεσσαλονίκης είτε της χώρας. Ακριβώς επειδή κάποιοι (εννοεί τους Ελληνες) συμπεριφέρθηκαν μετά το 1912 σαν ξένοι μέσα στη νύχτα που ήρθαν και έσκισαν σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας της πόλης."

"Βέβαια, η Θεσσαλονίκη, το 1912, όταν μπήκε ο Ελληνικός Στρατός δεν ήταν ελληνική. Εγινε ελληνική και έπρεπε να γίνει με μια διαδικασία, η οποία ανέδειξε και εξέθρεψε ένα στρώμα που έχει μάθει να κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα και ταυτόχρονα να δημιουργεί εκείνες τις ιδεολογίες αλλά και τις συγκεκριμένες πρακτικές και μάλιστα πολιτικές συμπεριφορές, για τις οποίες αυτή η πόλη, με ειλικρίνεια, θα έπρεπε να ντρέπεται τουλάχιστον για ένα κομμάτι αυτής της Ιστορίας. Γιατί είχαμε και εδώ, στη διάρκεια του μεσοπολέμου, ανάπτυξη εκείνων των κινημάτων που πάτησαν και στην αντίστοιχη ανάπτυξη κινημάτων, του φασισμού, του ναζισμού. Εδώ ήταν το φυτώριο όπου αναπτύχθηκε πανελλαδικά η γνωστή, σε αυτούς που τουλάχιστον ασχολούνται με την πολιτική Ιστορία, “Εθνική Ενωση Ελλάς” που κατάφερε να έχει μέχρι και 27 παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα"

Σε κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση μεταξύ του πάνελ και των ακροατών και ο Τρεμόπουλος εκνευρισμένος βγάζει ακόμα ποιό "πατριωτικά" πιστέυω και αρχίζει να βρίζει τους Κρητικούς Μακεδονομάχους. Οπως ίσως γνωρίζετε όσοι ασχολείστε με την ιστορία μας, οι περισσότεροι οπλαρχηγοί των Μακεδονομάχων ήταν Κρητικοί αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, που ήρθαν χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και μόνο από την αγάπη τους για την
Πατρίδα και την Ελληνική Μακεδονία που στέναζε κάτω από τους προγόνους των Σκοπιανών, Βουλγάρους κομμιτατζήδες και τους Τούρκους.

"Τρέμουν οι εχθροί μου. Και αν θέλετε να ξέρετε, τις καταλήξεις αυτές σε -όπουλος στη δυτική Μακεδονία τις δώσανε Πελοποννήσιοι γραφιάδες. Γιατί αυτός ο τόπος, είτε κατοικούνταν από Ελληνες είτε από Εβραίους, Οθωμανούς, οτιδήποτε, υπέφερε από τους Πελοποννήσιους γραφιάδες και από τους Κρητικούς χωροφύλακες. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να σβηστεί μονοκοντυλιά."

Στο τέλος της συνέντευξης ο Τρεμόπουλος εξηγεί τι τον συνδέει με τα Σκόπια. Εκανε εκεί μεταπτυχιακό στην "εθνική μειοδοσία".
Διαβάστε τα λόγια του.

"Βρέθηκα στα Σκόπια πολύ νωρίς, επειδή αυτό επέβαλε και το μεταπτυχιακό μου, γύρω στο 1991. Ο Θανάσης Παρίσης ήταν πολύτιμος συνεργάτης. Ενα από τα πρώτα ερωτήματα που έθεσα όταν βρέθηκα πρώτη φορά στα Σκόπια ήταν “Και εγώ είμαι Μακεδόνας. Και εσύ δεν πρέπει να βρεις έναν προσδιορισμό ώστε να μην υπάρχει σύγχυση;” Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: “Εσύ έχεις μια ταυτότητα. Είσαι Ελληνας και δευτερευόντως Μακεδόνας. Οταν εγώ δεν θέλω να είμαι ούτε Ελληνας, ούτε Αλβανός, ούτε Σέρβος, ούτε Βούλγαρος, τότε τι είμαι;” Εχει λοιπόν υποχρέωση να σεβαστεί κάποιος αυτό το ερώτημα και να δώσει εκείνες τις απαντήσεις που είναι αντίστοιχες με το πνεύμα της ανοχής στη διαφορά που θα υπερασπιζόμαστε σε κάθε ευκαιρία῾."

Εσείς πιστεύεται ότι πρέπει σε κάτι από τα παραπάνω πρέπεινα φέρω αντίλογο;
Μπα. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, εξάλλου όπως είπε κι ο ίδιος ο Τρεμόπουλος:
"Η πολιτική ζωή μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα είναι καθόλου ίδια. Κι αυτό πρέπει να το πάρουν χαμπάρι όλοι και το ΛΑΟΣ και τα κόμματα της Αριστεράς και όλοι όσοι προσπαθούν να μας κάνουν κοντύτερους"......

Ναι Τρεμόπουλε κάτι θα έχει αλλάξει κανείς δεν θα ασχολείται και πάλι, όπως τόσα χρόνια, με το κόμμα σου. Κανείς δεν προσπαθεί να σε κοντύνει, όπως κανείς δεν προσπάθησε ποτέ στην Ελληνική Ιστορία να κοντύνει τον Εφιάλτη..............

Για την ανάρτηση χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από το άρθρο του Espressonews.gr
Δείτε στην παραπάνω ιστοσελίδα και το βίντεο με το "καμάρι" μας να αναλύει στην οθόνη τις "πατριωτικές" θέσεις του.

ΘΑΝΟΣ

27 Μαΐου 2009

Μια αφιέρωση από φίλο blogger.


Μια όμορφη φωτογραφία από τον φίλο Βασίλη Σ. Γνωρίστε το φωτογραφικό ιστολόγιό του AMATEUR RHOTOGRARHERS

Καταγγελία του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου για αποκλεισμό από τα ΜΜΕ.

Μας εστάλει με email το παρακάτω κείμενο:

«Τη βάναυση αντιμετώπισή του από τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας, τα οποία παραβιάζουν τη συνταγματική επιταγή της αναλογικής μεταχείρισης και της πολυφωνίας», καταγγέλλει με κατεπείγουσα επιστολή του προς το ΕΣΡ, το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο.

«Την ίδια ώρα, σε όλες τις εκπομπές τους εδώ και μια εβδομάδα, καλούν ανελλιπώς μαζί με τα Κόμματα της Βουλής και τα Κόμματα «Οικολόγοι-Πράσινοι» και «Δράση», τα οποία αμφότερα είναι εκτός Βουλής και Ευρωβουλής, άρα στην αυτή νομική κατάσταση με το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, το οποίο και αρνούνται να προσκαλέσουν στις προεκλογικές τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των Κομμάτων. Καλούμε το ΕΣΡ, να παρέμβει αμέσως για την επιβολή της ίσης μεταχείρισης».

26 Μαΐου 2009

Έκανε το 2 - 0 ο Παναθηναϊκός!!!


Πολύ εύκολα ο Παναθηναϊκός έκανε το 2 - 0.
Παίζοντας έτσι όπως έπρεπε να παίξουν οι Πράσινοι συνέτριψαν τον Ολυμπιακό με 91 - 64.
Προπονητικό ρεσιτάλ έδωσε ο Ομπράντοβιτς, που ότι και να έκανε ο συνάδελφός του είχε την λύση.
Αντίθετα ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε υπνωτισμένος σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ο καθένας έκανε ότι γούσταρε στον αγωνιστικό χώρο, δεν υπήρχε σύστημα, τσαμπουκάς και θέληση και αγωνιστική πειθαρχεία.
Με βαριά τιμωρία απειλείται ο Παναθηναϊκός για τις φωτιές που άναψαν και τις κροτίδες που πέταξαν οι φίλοι των Πρασίνων.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-11, 39-29, 65-41, 91-64

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 13 (3), Κέτσμαν, Σπανούλης 10 (2), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 18, Φώτσης 4, Χατζηβρέττας 2, Νίκολας 11 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 8 (2), Πέκοβιτς 10, Σάκοτα 8 (2).

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Τσίλντρες 8, Βούισιτς 2, Τεόντοσιτς 14 (2), Μπουρούσης 15, Χαλπερίν 7, Γκριρ 4, Πρίντεζης 9 (1), Ερτσέγκ, Σχορτσιανίτης.

Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του και ο Παναθηναϊκός είναι μία νίκη μακρυά από τον τίτλο.
Πάει και αυτή η χρονιά για τον Ολυμπιακό που ίδρωσε για το πλεονέκτημα της έδρας και ξαφνικά άνοιξε το καλάθι των αχρήστρων και τα πέταξε όλα μέσα.

25 Μαΐου 2009

Ολα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ!!

H AEK δεν πραγματοποίησε εμφάνιση σαν τις τελευταίες που μας έχει συνηθίσει, αλλά κατάφερε και πήρε το βαθμό που χρειαζόταν, εν όψι του Κυριακάτικου αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Από την άλλη η ομάδα της Λάρισας δεν κατάφερε παρά, τις ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι, να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης και έτσι το παιχνίδι έμεινε στο 0 - 0.

Στο άλλο παιχνίδι της προ τελευταίας αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο . Οι Πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τις ελλείψεις του Δικεφάλου του Βορρά και επικράτησαν σχετικά εύκολα με το ευρύ 4 - 1. Τα γκολ 35΄ Καραγκούνης με πέναλτι, 40΄Γκάμπριελ, 59΄Σαλπιγγίδης, 90΄Πετρόπουλος ενώ το σκορ είχε μειώσει ο Αναστασάκος στο 63΄.

Η βαθμολογία έχει ως εξής

Παναθηναϊκός 15 βαθμούς
ΑΕΚ 12 βαθμούς
ΠΑΟΚ 6 βαθμούς
Λάρισα 1 βαθμό

Αν η ΑΕΚ κατορθώσει και πάρει την νίκη στο Κυριακάτικο παιχνίδι, τότε θα είναι εκείνη η ομάδα που θα περάσει στα προκριματικά για το champions league.

Πληρωμένοι "δημοσιογράφοι". Δείτε πως "δουλεύουν", για να μην μας δουλεύουν. Μπράβο MEGA...

Δεν μπορώ ρε παιδιά να το αφήσω ασχολίαστο........
Δηλαδή πόσο αίσχος και πόση αηδία μπορεί να σου προκαλέσουν παρόμοιοι τύποι....
Αυτοί ειναι οι άνθρωποι που επηρεάζουν την κοινή γνώμη στον τόπο μας και διαμορφώνουν συνειδήσεις........η τετάρτη εξουσία της διαφθοράς και του ανθελληνισμού......
Ούτε επαγγελματισμός ούτε δεοντολογία ούτε τίποτα, απλή εμπάθεια......
Θαυμάστε τους......




του GateZ3ro από το YouTube

Εγώ μια φορά λέω ότι τα παίρνουν γι'αυτην την δουλειά....Εσείς;

24 Μαΐου 2009

Ο κόσμος αλλάζει δραματικά. Οι Ισλαμιστές κατακλύζουν την υφήλιο. Ποιοί είναι; Τι πιστεύουν; Αγάπη και ειρήνη ή μίσος, πόλεμο και αίμα;



από τον φίλο και αναγνώστη Λουκά και το Greek National Pride
Πηγή YouTube

Οπως βλέπουμε τα λόγια είναι περιττά.
Το θέμα είναι μαθηματικό. Με απλά μαθηματικά και στατιστικές αναλογιστικές μελέτες κι ένας πρωτοετής φοιτητής μπορεί να καταλάβει ότι η μορφή των κοινωνιών και των χωρών που γνωρίζουμε σύντομα θα αλλάξει ριζικά.
Εσείς πιστεύετε ακόμα, ότι οι υποστηρικτές της πολυπολιτισμικότητας δουλεύουν για το καλό της Ελλάδας μας;


Αραγε ποιοί είναι οι Μουσουλμάνοι; Τι πιστεύουν;
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θεωρούν τον Μωάμεθ προφήτη του Θεού (Αλλάχ) και λένε ότι όλοι οι προφήτες στην Παλαιά Διαθήκη ήρθαν απο το γένος του Ισαάκ ενώ ο Μωάμεθ από το γένος του Ισμαήλ του νόθου τέκνου του Αβραάμ.
Αλλά ποιός ήταν ο Μωάμεθ;
Διαβάστε τι γράφει η Wikipedia:


To πλήρες όνομα του Μωάμεθ, ήταν Αμπού αλ Κασίμ Μουχάμαντ ιμπν Αμπντ Αλλάχ ιμπν Αμπντ αλ-Μουταλίμπ ιμπν Χασίμ. Γεννήθηκε στη Μέκκα το 570 περίπου, μετά τον θάνατο του πατέρα του, Αμπντ Αλλάχ που ανήκε στην πατριά Χασίμ. Έξι ετών ο Μωάμεθ ορφάνεψε και από τη μητέρα του Αμίνα και τον περιέθαλψε ο παππούς του Αμπντ αλ-Μουταλίμπ. Σε δύο χρόνια όμως πέθανε και αυτός και την κηδεμονία του μικρού ανέλαβε ο θείος του, Αμπού Τάλιμπ, που ήταν ο νέος αρχηγός του γένους και έμπορος, όπως ήταν και οι περισσότερι από τους Μεκκανούς. Μαζί με το θείο του, ακολουθούσε και ο Μωάμεθ τα καραβάνια, τα οποία έφερναν τα εμπορεύματα προς τη Γάζα ή τη Δαμασκό, τα τελευταία σημεία του δρόμου προς βορράν.

Σε ηλικία 25 ετών (595) o Μωάμεθ παντρεύτηκε μια πλούσια χήρα, τη Χαντίτζα, στην υπηρεσία της οποίας είχε προσληφθεί ως φύλακας καραβανιών και διαχειριστής των εμπορικών της υποθέσεων. Ήταν μεγαλύτερη του κατά 15 χρόνια και με παιδιά από δύο προηγούμενους γάμους της.
Κατά τα αραβικά ήθη, τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας δεν κληρονομούσαν, και κατά συνέπεια, ο Μωάμεθ δεν είχε μερίδιο στην περιουσία του πατέρα του ή του παππού του. Με τον γάμο που έκανε όμως, απέκτησε αρκετά χρήματα για να ασχοληθεί με τις εμπορικές δραστηριότητες, τομέας στον οποίο είχε αρκετές ικανότητες.

Έζησε με την Χαντίτζα 20 χρόνια, αποκτώντας τέσσερις κόρες και δύο γιους. Τα αγόρια πέθαναν μικρά ενώ από τις κόρες του, η Φάτιμα είναι η πιο γνωστή και σεβαστή. Μέχρι τον θάνατο της Χαντίτζα, ο Μωάμεθ, δεν παντρεύτηκε άλλη γυναίκα, πράγμα που έκανε μετά το θάνατο της, ενώ αργότερα είχε περισσότερες γυναίκες.

Ανήσυχη θρησκευτική φύση ο Μωάμεθ,φιλοσοφούσε πάνω σε προβλήματα της ζωής, της κοινωνίας, της αδικίας, της τελικής παγκόσμιας κρίσης και συχνά αποζητούσε τη μοναξιά των πολλών σπηλαίων στα όρη κοντά στην πόλη του, όπου καθόταν βυθισμένος σε περισυλλογή. Στο σπήλαιο του Χίρα, ο Μωάμεθ, σε ηλικία 40 ετών (610 μ.Χ.), οραματίσθηκε τον άγγελο Γαβριήλ, που τον βεβαίωσε ότι θα ήταν "ο απεσταλμένος του Θεού". Στη συνέχεια, τον διέταζε να "απαγγείλει" κι έτσι άρχισε σταδιακά η αποκάλυψη του Κορανίου.

Πληροφοριακά πρέπει να τονίσω ότι ο Μωάμεθ μελέτησε τις γραφές των Ιουδαίων και των Χριστιανών την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη καθώς και την αρχαία Ζωροαστρική θρησκεία και έφτιαξε ένα συνοθύλευμα δοξασιών δικών του και άλλων.
Ενώ διέταξε μέσω του Κορανίου τους πιστούς του να παντρέυονται μέχρι 4 γυναίκες αυτός πήρε μετά τον θάνατο της 1ης περίπου 40!!! Επίσης ενώ διέταξε να μην παντρεύνται γυναίκες συγγενείς τους αυτός πήρε ακόμα και πρώτες του εξαδέρφες !!!!!

Πάρτε μια ιδέα από το Κοράνιο το Ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε:


«Πιστοί, όταν περικυκλώνετε τις στρατιές των άπιστων μην τους γυρίζετε τις πλάτες φεύγοντας.. Δεν είστε εσείς αλλά ο Αλλάχ που τους έσφαξε. Δεν είστε εσείς που τους χτυπήσατε: Ο Αλλάχ τους χτύπησε για να μπορέσει Αυτός να ανταμείψει πλουσιοπάροχα τους πιστούς».

(Οποιος αναρωτιέται τι γράφει το Ιερό βιβλίο τους το Κοράνιο μπορεί να το δεί ΕΔΩ
Αλλάχτε τις σελίδες του και διαβάστε μεσα από την παράθεση (σε ελληνική μετάφραση).
Αν βρείτε διαφορα ενδιαφέροντα μεσα στις ασυναρτησίες που γράφει περάστε τα παρακαλώ σε σχόλια.....
Εγώ με μια πολυ επιφανειακή αναγνωση εντόπισα, για τις γυναίκες...σελ 128 παραγρ. 16, σελ 130 παρ. 25, σελ. 133 παρ 35. Προτροπή για ιερό πόλεμο κατα των απίστων και δημιουργία μαρτύρων σελ 142 παρ.75, σελ 145 παρ. 90
Για την Παναγία σελ 479 είναι ενα ολόκληρο κεφάλαιο για να πεθάνετε στα γέλια...
Το Κεφ 30 λέει για τους Ελληνες....γνωστούς τότε (περίπου το 600 μ.χ.) αλλά και τώρα από πολλά μουσουλμανικά κράτη ως Ρούμ, απο το Ρωμαίος μέχρι το σημερινό Ρωμιός...)

Δεν θέλει και πολύ για να διαπιστώσετε ότι προκειται για μια από τις πιο βάρβαρες και αιμοσταγείς θρησκείες του κόσμου.
Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθήστε την τιμωρία ενός μικρού παιδιού που υπέπεσε στο "τρομερό" αμάρτημα της κλεψιάς ενός ψωμιού!!!!!.........




Καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει αν αδιαφορήσουμε.....

Προσοχή θέλω να τονίσω ότι επ' ουδενί δεν προτρέπω κανέναν συμπολίτη μας να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Αυτό δεν συνάδει ούτε σε Ελληνες ούτε σε Χριστιανούς. Είναι θέμα του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης να μας προστατέψει.....

Το μήνυμα όμως είναι σαφές ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΘΥΜΑΤΑ πριν ειναι αργά.

Να πάτε αλλού !!!.... Πολύ γέλιο απο το τρελοκούνελο...



Δεν το ανάρτησα γιατί κρίνει συγκεκριμένο κόμμα. Θα το αναρτούσα ομολογώ ότι κόμμα και να κατέκρινε ειναι πολύ το γέλιο κι απίθανη η ιδέα του τρελοκούνελου.

GRAND PRIX ΜΟΝΑΚΟ. Πρίγκιπας o Τζένσον!

Το ένα μετά το άλλο όλα τα «κάστρα» του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 «πέφτουν». Και «υποκλίνονται» μπροστά στον νέο πρίγκιπα του σπορ: τον Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός πιλότος της Brawn GP πήρε την πέμπτη φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα και «παρθενική» στο πριγκιπάτο του Μονακό, πανηγυρίζοντας με... σπριντ τη μεγάλη επιτυχία του! Άλλωστε προφανώς λόγω ασυνεννοησίας ή... συνήθειας ξέχασε να πάει να παρκάρει το μονοθέσιό του μπροστά στον χώρο της απονομής, αλλά κατευθύνθηκε προς τα πιτς! Οπότε έπρεπε να πάει με τα πόδια στον χώρο της απονομής, εκεί όπου τον περίμενε καρτερικά ο Πρίγκιπας Αλβέρτος για να του παραδώσει το (πιο φθηνό απ’ όσα απονέμονται στο πρωτάθλημα!) τρόπαιο του νικητή.


Ο Βρετανός πιλότος εκκίνησε από την Pole position και δεν έχασε στιγμή το προβάδισμα, φέρνοντας την Brawn GP του στην πρώτη θέση της κατάταξης, με τον «ομόσταβλό» του, Ρούμπενς Μπαρικέλο στη δεύτερη θέση. Ο Κίμι Ραϊκόνεν και ο Φελίπε Μάσα ολοκλήρωσαν έναν εξαιρετικό και... αλάνθαστο αγώνα για τη Ferrari, με τον Φινλανδό να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και τον Βραζιλιάνο να τερματίζει τέταρτος, ενώ τη βαθμολογούμενη οκτάδα ολοκλήρωσαν ο Μαρκ Ουέμπερ με τη Red Bull, ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Williams, ο Φερνάντο Αλόνσο με Renault και ο Σεμπαστιάν Μπουρντέ με Toro Rosso.

Καλό ξεκίνημα για τον Μπαρικέλο
Μεγάλος κερδισμένος της εκκίνησης ήταν ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος κέρδισε μία θέση από τον Κίμι Ραϊκόνεν, ανεβαίνοντας δεύτερος, την ώρα που ο Τζένσον Μπάτον εκμεταλλευόμενος τον ελεύθερο δρόμο δημιουργούσε μια διαφορά ασφαλείας από τον teammate του και τον Ραϊκόνεν. Οι υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας δεν άλλαξαν, με μοναδική εξαίρεση αυτή του Φελίπε Μάσα, ο οποίος προσπάθησε δύο φορές να περάσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ, όμως τη δεύτερη φορά το παράκανε, αναγκάστηκε να «κόψει» το σικέιν και για να μην τιμωρηθεί σήκωσε το πόδι από το γκάζι, άφησε τον Φέτελ να τον ξαναπεράσει και τη συγκυρία εκμεταλλεύτηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος ανέβηκε πέμπτος!

Στον 13ο γύρο τελείωσε ο αγώνας για τους Νελσίνιο Πικέ και Σερμπαστιάν Μπουεμί, καθώς ο Ελβετός έπεσε πάνω στον Βραζιλιάνο και αμφότεροι κατέληξαν στα προστατευτικά ελαστικά στην Σεν Ντεβό. Ίδια κατάληξη είχε μερικούς γύρους αργότερα και η προσπάθεια του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος το παράκανε στην ίδια στροφή και η Red Bull κατέληξε στα κιγκλιδώματα, με τον αγώνα να τελειώνει για τον Γερμανό.

Άλλαξαν τη στρατηγική, αλλά...
Κάπου εκεί ξεκίνησε το παιχνίδι της στρατηγικής, με τη Ferrari να τραβά γρήγορα στα pits τον Κίμι Ραϊκόνεν και τις δύο Brawn να ακολουθούν στους επόμενους δύο γύρους, μιας και φαινόταν ότι η πολύ μαλακή γόμα της Bridgestone δεν βοηθούσε καθόλου τα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας που έχαναν συνεχώς χρόνο. Η αλλαγή ελαστικών βοήθησε την ομάδα του Ρος Μπρον, μιας και αμέσως βελτιώθηκαν οι χρόνοι των δύο πιλότων, με τον Μπάτον να δημιουργεί διαφορά ασφαλείας άνω των 15’’ από τον Ρούμπενς Μπαρικέλο που ήταν δεύτερος και τον Κίμι Ραϊκόνεν που ακολουθούσε στην τρίτη θέση.

Στον 30ο γύρο τελείωσε ο αγώνας και για τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την BMW του, ειδικά από τη στιγμή που είχε επαφή με τον Λιούις Χάμιλτον και φάνηκε να «λαβώνει» το μονοθέσιό του. Όσο για τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή, έχοντας εκκινήσει από τη 19η θέση (τελευταία του grid, μιας και ο Γκλοκ εκκίνησε από τα pits) λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων, ήταν 15ος, χωρίς να μπορεί να καταφέρει να διεκδικήσει την είσοδό του στους βαθμούς. Μάλιστα πριν καν συμπληρωθεί ο μισός αγώνας, ο Χάμιλτον υποχρεώθηκε να κάνει στην άκρη για να αφήσει τον Μπάτον να του ρίξει γύρο. Ό,τι χειρότερο για έναν παγκόσμιο πρωταθλητή...

Εγκαταλείψεις για Κοβαλάινεν-Νακατζίμα
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε για τη McLaren 25 γύρους πριν το τέλος, όταν ο Χέικι Κοβαλάινεν έχασε τον έλεγχο της MP4-24, χτύπησε στις μπαριέρες και εγκατέλειψε, με τους αγωνοδίκες να βγάζουν κίτρινη σημαία, όχι όμως και το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Την ίδια ώρα ο Λιούις Χάμιλτον έμπαινε στα πιτς για τον τελευταίο ανεφοδιασμό του και άλλαξε και εμπρόσθια αεροδυναμική πτέρυγα, με αποτέλεσμα να πέσει ακόμα πιο πίσω στην κατάταξη και σε καμία περίπτωση να μην μπορεί να κυνηγήσει τους βαθμούς.
Ο αγώνας, λοιπόν, εξελισσόταν σε υπόθεση της Brawn GP με τον Μπάτον και τον Μπαρικέλο να ηγούνται, και τις Ferrari των ΡαΪκόνεν και Μάσα να έπονται, στον καλύτερο μέχρι στιγμής φετινό αγώνα για τη «σκουντερία».

Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στο να χαρίσει στη Force India τους πρώτους βαθμούς της στη Formula 1, όμως τελικά περιορίστηκε στην ένατη θέση της κατάταξης. Όσο για την πιο εντυπωσιακή στιγμή του αγώνα, μας τη χάρισε και πάλι ο Καζούκι Νακατζίμα. Εβρισκόμενος εκτός βαθμολογούμενης οκτάδας ο Ιάπωνας κατευθυνόταν προς τον τερματισμό στον τελευταίο γύρο, όταν έχασε τον έλεγχο της Williams και την... κάρφωσε στις μπαριέρες. Ήταν ακόμα ένα μοναδικό στιγμιότυπο από τον απίθανο Γιαπωνέζο πιλότο!

Formula 1 - Γκραν Πρι Μονακό
Τελική κατάταξη
Πιλότος, Ομάδα, Χρόνος

1. Μπάτον, Brawn GP, 1h40:44.282
2. Μπαρικέλο, Brawn GP, +7.666
3. Ραϊκόνεν, Ferrari, +13.443
4. Μάσα, Ferrari, +15.110
5. Ουέμπερ, Red Bull, +15.730
6. Ρόσμπεργκ, Williams, +33.586
7. Αλόνσο, Renault, +37.839
8. Μπουρντέ, Toro Rosso, +1:03.142
9. Φιζικέλα, Force India, +1:05.040
10. Γκλοκ, Toyota, + 1 γύρος
11. Χάιντφελντ, BMW Sauber, +1 γύρος
12. Χάμιλτον, McLaren, +1 γύρος
13. Τρούλι, Toyota, +1 γύρος
14. Σούτιλ, Force India, +1 γύρος
15. Νακατζίμα, Williams, +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Κοβαλάινεν, McLaren, Στον 52ο γύρο
Κούμπιτσα, BMW Sauber, Στον 31ο γύρο
Φέτελ, Red Bull, Στον 16ο γύρο
Πικέ, Renault, Στον 11ο γύρο
Μπουεμί, Toro Rosso, Στον 11ο γύρο

Ταχύτερος γύρος: Φελίπε Μάσα, Ferrari, 1:15.154

Βαθμολογία οδηγών
1. Μπάτον, 51
2. Μπαρικέλο, 35
3. Φέτελ, 23
4. Ουέμπερ, 19.5
5. Τρούλι, 14.5
6. Γκλοκ, 12
7. Αλόνσο, 11
8. Ραϊκόνεν, 9
9. Χάμιλτον, 9
10. Μάσα, 8
11. Ρόσμπεργκ, 7.5
12. Χάιντφελντ, 6
13. Κοβαλάινεν, 4
14. Μπουεμί, 3
15. Μπουρντέ, 2

Βαθμολογία κατασκευαστών
1. Brawn GP, 86
2. Red Bull, 42.5
3. Toyota, 26.5
4. Ferrari, 17

5. McLaren, 13

6. Renault, 11
7. Williams, 7.5
8. BMW Sauber, 6
9. Toro Rosso, 5

πηγή goalday

23 Μαΐου 2009

Η προσπάθεια εκδίωξης των Ελλήνων κατοίκων ή καταστηματαρχών από το κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται......


Το λάβαμε από το εξαιρετικό ιστολόγιο Give me strength. Είναι μια απεγνωσμένη φωνή μαγαζάτορα στο κέντρο της Αθήνας......

Θα προσπαθησω να σας στελνω καθε μερα , εδω εχει ξεφυγει η κατασταση , οι αστυνομικοι μας λενε οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα , οι αστυνομικοι με τα μηχανακια μας λενε οτι δεν τους δινουν εντολη , η πρεζα πουλιετε λες και ειναι καραμελες εχουμε τρελαθει λεμε να βγουμε και να κλεινουμε την πειραιως καθε μερα μηπως και μας δωσει κανει σημασια , χθες περασανε κατι τουριστες απο ενα διπλανο ξενοδοχειο και τους τα πηρανε ολα και μιλαμε για την πειραιως οχι σε κανα σοκακι και φυσηκα ξερετε για την σωκρατους για το παλιο εφετιο που ειναι μεσα στο κτιριο 600 ατομα και αλλα πολλα...

Τι να σχολιάσεις...............................

Μια νέα κίνηση για το Ευρωκοινοβούλιο.

Το έλαβα με email και σας το παραθέτω για ενημέρωση.

Αγαπητοί Συνέλληνες!

Μία νέα πολιτική κίνησις τεραστίου ενδιαφέροντος με την δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού με το όνομα «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» επί τέλους είναι γεγονός με σκοπό να διεκδικήση μια θέση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι υψίστης Εθνικης ανάγκης υπό τις παρούσες συνθήκες για την πατρίδα μας. Δύο έντιμοι πατριώτες και άριστοι γνώστες των Εθνικών μας θεμάτων ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού. Δεν πρέπει να υπάρξη Ελληνας να αρνηθή να τους στείλει εκεί που χρειαζόμαστε όσον ποτέ άλλοτε μία Μακεδονική φωνή μέσα στην καρδιά της Ευρώπης – το Ευρωπαϊκό κοινωβούλιο. Τεράστια τα οφελη υπέρ της Ελλάδος στο όνομα Μακεδονία που έχουν λυσσάξει στην κυριολεξία οι Σκοπιανοί.


ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

22 Μαΐου 2009

Κωνσταντίνος Ηλιάκης. Συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον ηρωϊκό θάνατο ενός γενναίου πιλότου μας.


Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης ήταν Σμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκε στις 23 Μαϊου 2006.

Στις 23 Μαΐου 2006 και έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά το αεροπλάνο του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν.

Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλιο αρετής και αυτοθυσίας.

Στις 23 Μαίου 2007, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στο χώρο όπου έχασε τη ζωή του.

από την Wikipedia

Ο όρκος.
(Υπόσχεση στον Κώστα Ηλιάκη)

Το μπλε και το γαλάζιο,
αυτού του Ουρανού,
θα το διαφυλλάξω,
σαν κόρη οφθαλμού.

Ουδέ σε δραγουμάνους,
ουδέ και σε οχτρούς,
θα με απεμπολήσω,
στους δύσκολους καιρούς.

Στη γη μου την πατρώα,
"Μολών λαβέ θα πω",
Δελφούς για να φυλάττω
και Σπάρτες να κρατώ.

Το μπλε και το γαλάζιο,
του Αιγαίου μας νερά,
θα με αναβαπτίσω,
μ΄Ελλήνων ιερά.

Ουδέ σε δραγουμάνους,
ουδέ και σε οχτρούς,
ουδέ και σ΄όσους άλλους,
που Σπάρτες πολεμούν.

Κι αν είναι να πεθάνω,
κι αν ειν΄να σκοτωθώ,
κι εκεί ακόμη απάνω,
"Μολών λαβέ" θα πω.

Το μπλε και το γαλάζιο,
κρεμάω φυλαχτό,
ουδείς θα βάψει μαύρο,
το μπλε μας ουρανό.

Ουδέ σε δραγουμάνους,
ουδέ και σε οχτρούς,
θ΄αφήσω να συλλήσουν,
αλλοτινούς καιρούς.

Δικό μας το Αιγαίο,
δικά μας τα Ψαρρά,
"Μολών λαβέ" σας λέω,
ακόμη μια φορά.

Γιώργος Κανλής

Δείτε το βίντεο του λόγου της γυναίκας του Ηρωα την ημέρα των αποκαλυπτηρίων της προτομής του στην Κάρπαθο.



Ενα βίντεο αφιέρωμα στον ήρωα.