Σελίδες

30 Μαΐου 2009

Μίλησε κι ο ............... Καφετζόπουλος

Αν νομίζατε ότι ο κ. Τρεμόπουλος δεν έχει "ψάξει" καλά αυτούς που έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του (κι ας λέει ότι είναι μια συλλογική προσπάθεια) γελιέστε.

Να λοιπόν που και ο κ. Καφετζόπουλος, ως άλλος Τρεμόπουλος, βγήκε στο δελτίο του Χατζηνικολάου κι αρχισε να λέει για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών και να ειρωνεύεται την ESPRESSO για το δημοσίευμά της.

Καημένε Καφετζόπουλε. Ξέραμε ότι είσαι αριστερός αλλά δεν μας πείραζε, γιατί είσαι ένας καταξιωμένος ηθοποιός, τώρα τι την ήθελες την πολιτική και τα ευρωψηφοδέλτια; Κινδυνεύεις τώρα να μπείς κι εσύ στις λίστες ονομάτων μειοδοτών. Δεν ξέρεις ότι ασχολούμενος με την τέχνη "τυφλώνεις" τους πολίτες και το μονο που αντιλαμβάνονται είναι το μεγάλο ταλέντο του καλιτέχνη.....
Ασχολούμενως όμως με την πολιτική βγαίνει το αληθινό πρόσωπο του ανθρώπου. Της διαστροφής του, των αδυναμιών του και το χειρότερο απ' όλα της προδοσίας κατά της πατρίδας του..........

Καφετζόπουλε να θυμάσαι το ρητό και άλλη φορά να προσέχεις τι λες :
"...μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον έστιν η πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον..."

Φαντάσου
αν μπουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Ευρωβουλή, τι ξεφτίλα θα γίνει το Εθνος μας....
Οι Ευρωπαίοι θα τρίβουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους μ' αυτά που θα βλέπουν και θα ακούνε..........
Μήπως έχετε την εντύπωση ότι θα ψηφίζουν και θα ασχολούνται μόνο με τα περιβαλλοντικά θέματα; Μην γελιέστε. Δεν πάνε γι' αυτό στην Ευρωβουλή. Η εντολή είναι άλλη και θα έχουν προδοτικό λόγο για κάθε ελληνική υπόθεση.
Ελπίζω τα ποσοστά που τους δίνουν να είναι πλασματικά.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Ελληνες θεωρούσαν τον Εφιάλτη προδότη και τον χρησιμοποιούσαν ως παράδειγμα σε κάθε προδοσία της πατρίδας.
Τώρα τους ομοίους του πάμε να τους βάλουμε στην Ευρωβουλή;

Ρε παιδιά ας συνέλθουμε, τι πάμε να κάνουμε;

ΘΑΝΟΣ

Δείτε και το βίντεο του Hellas Orthodoxy για του λόγου το αληθές.....


7 σχόλια:

  1. αυτό το βίντεο βλέπω εδώ και 5 λεπτά... και τους είχαμε σε εκτίμηση!! τελικά στον Κατέλη θα καταλήξουμε!! καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον έστιν η πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον..."

    Τι είναι η πατρίδα για σένα φίλε όμως;
    Μην ξεχνάς, ότι μέχρι το πέρας της τουρκοκρατίας, πατρίδα σήμαινε κάτι άλλο απο ότι τώρα.
    Τα εθνικά κράτη, είναι μια σχετικά πρόσφατη ιστορία, η οποία, δεν είναι τόση απλή όσο φαίνετε...

    Με αυτά που λέει ο Καφετζόπουλος, που έχουν μια δόση αλήθειας(εκεί που λέει για τους ινδιάνους τη χάνει την μπάλα μιας και είναι εκ των πραγμάτων διαφορετικές περιπτώσεις), ούτε εγώ συμφωνώ μιας και το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας κρύβει αρκετές παγίδες, όμως είναι αλήθεια ότι κάποτε η πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι για αυτούς ώστε να σταματήσουν να τους μπαίνουν ιδέες, και δεν ενοώ να τους "υποτάξει".

    Πάντως φίλε, τα τρίπτυχα "πατρίς θρησκεία οικογένεια" και αυτού του είδους τις εύκολες συμβάσεις σκέψης και τα ιδεολογικά σχήματα πρέπει να τα προσέχουμε και να βλέπουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά και ανεπηρέαστα απο κάθε φύσεως προπαγάνδας, εγχώριας και μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα εθνικά κράτη φίλε μου είναι μια προσφατη ιστορία. Η έννοια εθνος όμως είναι αρχαίοτατη. Μπορεί στο παρελθόν να υπήρξαν πολυεθνικά κρατη, αυτοκρατορίες κλπ όμως ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις καποια συγκεκριμένη εθνότητα ήταν η κυριάρχουσα.

    Ειναι αλήθεια ότι μέχρι το πέρας της τουρκοκρατίας η έννοια πατρίδα σήμαινε κατι διαφορετικό. Οταν οι οπλαρχηγοί του 1821 μιλούσαν για πατρίδα την ταυτιζαν με την έννοια του Γενους. Συνεπώς είχαν μια πολυ ευρύτερη γνώμη για την πατρίδα. Σήμερα εμείς περιορίζουμε την έννοια της πατρίδας μεσα στα όρια του σημερινού μικρού ελληνικού κράτους.

    Και θα μου πείς ..ε και τι να κάνουμε πόλεμο για να το μεγαλώσουμε;
    Θα σου πώ μονο ένα πράγμα, όχι δεν θα κανουμε επιθετικό πόλεμο, γιατι είμαστε Ελληνες και δεν θελουμε να φέρουμε τον θάνατοι στους γείτονές μας όπως μερικοί απο αυτούς θέλουν.
    Και θα μου πείς δεν θέλουν αυτοί αλλά οι κυβερνήσεις τους. Μην ξεχνάς όμως ότι μας κυβερνούν όλους τους ανθρώπους αυτοί που μας αξίζουν. Με μόνη εξαίρεση τις κληρονομικές μοναρχιες. Ομως δεν νομίζω ότι υπάρχει καμια κληρονομική μοναρχία γύρω μας......

    Αφού λοιπόν δεν θα κάνουμε επιθετικό πόλεμο ας είμαστε έτοιμοι ως κράτος και έθνος να υπερασπιστούμε τα εναπομείναντα εδάφη μας με στρατιωτικό ή διπλωματικό τρόπο. Και σε ενδεχόμενη αναδιάταξη συνόρων (που σίγουρα δεν θα την προκαλέσουμε εμείς) να είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα.

    Τώρα όσον αφορά το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας (;) εγω μια μονο ξέρω αυτην της Θρακης.
    Αν εννοείς τους μετανάστες και λαθρομετανάστες ως μειονότητα, αυτο και μονο το θεωρώ λίαν επικίνδυνο.
    Ελπίζω να το είπες κατα λάθος σαν μειονότητα, γιατι οι μειονότητες έχουν, κι ετσι πρέπει, δικαιώματα..
    Τελοσπάντων επειδη έχω την εντύπωση οτι εννοούσες τους λαθρομετανάστες η άποψη μου είναι ότι πρέπει το ελληνικό κρατος αφού φροντίσει όπως πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους βοηθήσει να επαναπατρισθούν ή να προωθηθοιύν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τους δεχθεί.
    Και θα μου πείς ποια χώρα θα τους δεχθεί;
    Αν όντως πιστεύεις ότι καμιά χώρα δεν προκειται να τους δεχθεί τότε μπαίνουμε στο τρυπακι του εσκεμμένου "φορτώματος" της χώρας μας με χιλιάδες ή εκατομμυρια λαθρομετανάστες με σκοπό την κοινωνική αποσταθεροποίηση. Κι αυτο ως Ελληνες και σύμφωνα με αυτά που λέγαμε στην αρχή πρέπει να το αποτρέψουμε.
    Πως; αν όχι με ήπιο και είρηνικό τρόπο σίγουρα με κάποιον όχι ακραίο αλλά βίαιο τρόπο. Και δεν εννοώ σκοτωμούς και τέτοια (προς Θεού) αλλά βίαιους επαναπατρισμούς και θωράκιση των συνόρων μας.

    Τώρα όσον αφορά το τρίπτυχο που αναφέρεις "πατρίς, θρησκεία οικογένεια" δεν ειναι μια ευκολη σύμβαση ή ιδεολογικό σχήμα. Προσπάθησε να το απαλλάξεις απο την χρήση που του έκαναν καποιοι πριν απο 40 χρόνια. Δηλαδή φίλε μου αν καποιοι πραξηκοπηματίες στο μελλον χρησιμοποιήσουν λόγια του αγαπητού σου αλλά και όλων μας συγγραφέα Αλαν Πόε τότε τι πρέπει να γίνει; Να θεωρήσουμε τα βιβλία του Πόε απαγορευμένα ή φασιστικά; Δεν νομίζω. Πόσο γελοίο θα μας φαινόταν αν σε καποιο αρχαίοελληνικό χωρο βλέπαμε καποια σβάστικα (αγκυλωτο σταυρό) που ως σχέδιο χρησιμοποιούσαν ευρέως οι πρόγονοί μας και γυρνούσε καποιος παριστάμενος τουρίστας και φώναζε ότι οι αρχαίοι Ελληνες ήταν χιτλερικοί;

    Σήμερα σε μια εποχή τόσο αποξενωμενη, αλλοτριωμένη, παγκοσμιοποιημένη και αμερικανοποιημενη η μόνη αντίσταση είναι η επαναφορά σε παρόμοια και άλλα τριπτυχα.
    Μαζί με το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" εγω θα σου πώ και το "ψωμί, παιδεία, ελευθερία".

    Πάντως φίλε μου διαφωνούμε ή συμφωνούμε θα χαρώ να ανταλλάσουμε απόψεις. Το ιστολόγιό σου το γνώρισα και ειναι ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον blog αποψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τότε που ο κόσμος έπαψε να πετάει ντομάτες, αυγά, γιαούρτια σε πολιτικούς ξεσαλώσανε, καλά οι Τρεμόπουλος και η παρέα του θέλουν πίσσα με πούπουλα και κλοτσιά στον ποπό αλλά τέλος πάντων, μη πας μακριά λίγο καφέ έφαγε ο Βενιζέλος και έγινε αρνάκι.
    Πάντως Θάνο το όλο σχόλιό σου πολύ καλό


    Νίκος Αλεξίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν,
    επειδή βλέπω είσαι και εσύ ένα άτομο που και σκέφτετε και μπορεί να κάνει συζήτηση, θα σταθώ με τη σειρά μου σε μερικά απο αυτά που είπες και θα τα σχολιάσω.

    Εγώ καταρχήν, επειδή σήμερα συζητούσα και σχετικό ζήτημα που έχει ξεσπάσει στα Χανιά, και έχει να κάνει με τους μουσουλμάνους(πριν εννοούσα αυτούς της Θράκης).
    Αυτοί λοιπόν, ζητούν να τους επιτραπεί να λειτουργεί τζαμί στην πόλη μας. Το θέμα δεν το ξέρω καλά, δηλαδή ότι έμαθα το έμαθα απο κουβέντες με φίλους, αλλά ας υποθέσουμε ότι όντως δεν τους επιτρέπουν να φτιάξουν τζαμί.

    Να ξεκαθαρίσω ότι εγώ είμαι άθρησκος πριν προχωρήσω.

    Το γεγονός λοιπόν, που κάποιοι με τους οποίους ζω στην ίδια πόλη, και τους θεωρώ συμπολίτες, έχουν ένα τέτοιο αίτημα, κάποιος πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους, και αυτός ο κάποιος πρέπει να είναι η πολιτεία.
    Γιατί αν δεν ασχοληθεί η πολιτεία, τότε κάποιοι επητήδειοι...υπόπτων συμφερόντον, θα βρούν πάτημα να τους κατευθύνουν προκειμένουν να ασκήσουν πίεση εκεί που θέλουν.

    Το αν η χώρα μας, είναι χειρότερα ή καλύτερα με τους μετανάστες είναι μια άλλη κουβέντα, πολύ πιο πολύπλοκη αποσο θα θέλαμε και σίγουρα οι ευθύνες δεν είναι δικές τους, πάντως σίγουρα κάποιοι ευνοήθηκαν απο αυτούς.

    Πάμε τώρα στα πέρι της θωράκισης...

    Έχεις εσύ την εντύπωση, ότι τη θωράκιση της χώρας μας, είτε σε διπλωματικό είτε σε οικονομικό, είτε σε στρατιωτικό επίπεδο την έχουμε υπο έλεγχο εμείς;
    ή μήπως οι Σκοπιανοί;
    Γιατί κατά τη γνώμη μου, και εκείνοι και εμείς, παίζουμε το ρόλο του τσαρλατάνου, σε ένα μεγαλύτερο παιχνίδι του οποίου βλέπουμε μόνο ένα μέρος του, μόνο εκείνο που μας αφήνουν να δούμε.

    Όσο για το πατρίς θρησκεία οικογένεια...

    εγώ για παράδειγμα, δεν είμαι θρήσκος, τι θα πρέπει να γίνει αν κάποιος δεν είναι θρήσκος και εξαιρείτε αυτού του "κανόνα" όπως εγώ; Να εξαιρεθεί και απο τα άλλα ή να του επιβληθεί και το τρίτο με το ζόρι;
    Δηλαδή, είναι κάπως επικύνδινες αυτές οι γενικεύσεις.

    Τώρα όσο για τον πόλεμο...
    Ο πόλεμος είναι κάτι, το οποίο δεν ξεκινάει απο τον λαό, αλλά ο λαός είναι εκείνος που πληρώνει το τήμημα του, πέρα απο εθνικότητες και θρησκείες. Πάντα οι πόλεμοι γίνονται για τα συμφέροντα, όχι για τα δικά μου, που απλά θέλω ένα σπιτάκι να μένω και λίγη ελευθερία, αλλά για εκείνους που πραγματικά κυβερνούν αυτόν τον κόσμο. Όταν αυτοί το πάρουν απόφαση, μπορούν με χιλιάδες τρόπους να σε κάνουν να πιστέψεις ότι πας για το καλό...

    και οι σταυροφόροι για να ελευθερώσουν τους αγίους τόπους πήγαιναν, και οι ναζί για να προάγουν το "μεγάλο τους έθνος", και στην Ιλιάδα για μια Ελένη.

    War...war never changes, που λέει και ένα γνωμικό(αν και αλλάζει ώς προς την τεχνολογία του, αλλά όχι τόσο ως προς τους λόγους.)

    Βέβαια θα μου πείς, ενάντια σε αυτου΄ς που θέλουν να μας "κατακτήσουν" τι πρέπει να κάνουμε, να τους αφήσουμε; Ε μα απο τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς, υπάρχουν πολύ χειρότεροι και πιο επικύδνινοι και ρεαλιστικοί κατακτητές, και εκείνους τους αποκαλούμε σύμμαχους...

    Αυτά για τώρα, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου Poe
    Νομίζω ότι και οι θέσεις σου αλλά και οι δικές μου είναι σαφείς και ήδη διατυπωμένες και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να τις αναπτύξουμε περαιτερω.

    Ετσι το μόνο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι το θέμα του τριπτύχου "πατρίς θρησκεία οικογένεια".
    Οπως καταλαβαίνεις φίλε μου εγω ανήκω στους συνειδητούς Ορθοδόξους Χριστιανούς τους ανεπηρέαστους απο εκκλησιαστικά σκάνδαλα, ανώμαλους ή διεφθαρμένους κληρικούς κλπ. Με την ίδια έννοια που είμαι συνειδητός Ελληνας απο τους ανεπηρέαστους απο προδότες και διεφθαρμένους πολιτικούς ή πολίτες.

    Λοιπόν φίλε μου βλέπω με χαρα ότι υποστηρίζεις τις άλλες 2 εννοιες πατρίδα και οικογένεια και αυτό ειναι πολυ ευχάριστο για μένα.

    Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και μπορεί ο καθένας να έχει τις απόψεις του, όμως σου ομολογώ ότι θα μου ήταν αδύνατη και η απλή συζήτηση με κάποιον οποίος να είναι άθρησκος αλλά και άπατρις. Εξάλλου ένας τέτοιος άνθρωπος όπως καταλαβαίνεις θα ήταν σαφώς και κατα της οικογενειας.
    Πιστεύω λοιπόν ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν τιθεται κανενα θέμα και κανεις δεν έχει το δικαίωμα να στερει απο εσενα το δικαίωμα του να είσαι αθρησκος. Οσο κι αν αυτο με ξενίζει ζώντας σε μια χώρα κατάσπαρτη από από το αίμα Αγίων και μάρτυρων πίστης και πατρίδας.

    Τώρα όσον αφορά το αν ξεκινάνε οι πόλεμοι απο τους λαούς θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
    Ο Χίτλερ δεν έσπρωξε τους Γερμανούς στον πόλεμο. Οι Γερμανοί επέλεξαν και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία να τον ακολουθήσουν παραμυθιασμένοι απο τον παραφρονα μεγαλοϊδεατισμό του.

    Χαίρομαι για το επίπεδο της συζήτησης και σε ευχαριστώ για όλο τον σχολιασμό σου
    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν θα σταθώ και εγώ σε ένα πράγμα και κλείσαμε.

    Πατρίδα ναί, αλλά όχι ως ανώτερη απο τον παράγοντα άνθρωπο. Η σημαία και η εθνικοί ύμνοι, είναι πανιά και τραγούδια για εκείνους που θέλουν να λατρεύουν ευκολόφτιαχτα σύμβολα.
    Για μένα πατρίδα, δεν είναι αυτή που θέλουν να μας πλασάρουν, για μένα πατρίδα, είναι να κρατάμε τα καλά του πολιτισμού ή καλύτερα των πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στον ελλαδικό χώρο, και να προχωράμε παραπέρα. Το να λέμε, είχαμε Σοφοκλή, είχαμε Περικλή, δεν λέει τίποτα, σημασία έχει να κάνεις χρήση αυτών που έχεις μάθει με τα χρόνια, και όχι απλά να τα αναφέρεις και να επαναπαύεσε στις δάφνες.

    Όσο για την οικογένεια...
    πάλι με επιφυλάξεις.
    Γιατί, αν και η οικογένεια είναι ένας τρόπος να συνεχιστεί το ανθρώπινο είδος, και η ίδια η κοινωνία, ακόμα και αυτή χρησημοποιείται ως μέσο χειραγώγησης.
    Προσωπικά, επειδή θεωρώ την οικογένεια μεγάλη ευθύνη, φοβάμαι πάρα πολλύ να κάνω δική μου, και θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά πριν προχωρήσω σε κάτι τέτοιο. Μιας και για μένα, υπάρχουν κάποιες ελευθερίες που θα χαθούν μετά απο τη δημιουργία ενός σπιτικού...ελευθερίες τις οποίες μερικοί δεν παραχωρούν και ας έχουν οικογένεια.
    Αν κάποτε κάνω οικογένεια, θα κάνω επειδή θέλω και όχι επειδή φοβάμαι μην ξεμείνω στο ράφι, η απο διάφορους άλλους κοινωνικούς ψυχαναγκασμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.