Σελίδες

31 Μαΐου 2009

Κυπελλούχος η ΑΕΚ στο χάντμπολ.

Λίγες μέρες πριν τα τέταρτα γενέθλια του (ιδρύθηκε 12 Ιουλίου 2005), το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ πήρε τον παρθενικό του τίτλο, πανηγυρίζοντας την Κυριακή (31/05) την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών.

Στον συναρπαστικό τελικό του φάιναλ φορ, που διεξήχθη στις Σέρρες, η πρωτάρα Ένωση επιβλήθηκε στη δεύτερη παράταση του παλιού Φίλιππου Βέροιας με 33-31 και πρόσθεσε το όνομα της στη «χρυσή βίβλο» του θεσμού, κερδίζοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο για την Ευρώπη και το Κύπελλο Κυπελλούχων της επόμενης περιόδου.

Με τους οπαδούς της να δίνουν τον ρυθμό από τις εξέδρες, η ψυχωμένη ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη έφτασε στην μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, επιτυχία της τετράχρονης «ζωής» της και «διέγραψε» ουσιαστικά την μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά το συγκρότημα της Ημαθίας, άξιζε εξίσου το τρόπαιο αλλά δεν έμελε να κατακτήσει τον ιστορικής σημασίας έκτο τίτλο του…

Όσον αφορά το ματς, αποτέλεσε διαφήμιση του χάντμπολ και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ο Φίλιππος πήρε μπροστά και προηγήθηκε με 11-7 στο 20΄ αλλά στη συνέχεια το ίδιο έκανε και η ΑΕΚ, παίρνοντας κεφάλι με 19-15 στο 37΄. Η απάντηση της ομάδας του Παυλίδη δεν άργησε να έρθει, ανακτώντας τα ηνία με 27-25 στο 53΄ αλλά οι πολλές ευκαιρίες που έχασε για να αποκτήσει μια σεβαστή διαφορά, της κόστισαν.

Με την ΑΕΚ να πλησιάζει στο 27-26 στο 57΄, ο Φίλιππος έχασε πέναλτι με την Ένωση να τον «τιμωρεί», ισοφαρίζοντας σε 27-27 ένα λεπτό πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Έτσι το ματς πήγε στην παράταση, με το συγκρότημα της Ημαθίας να παίρνει κεφάλι με 30-28 και τους «κιτρινόμαυρους» να παραμένουν ζωντανοί, ισοφαρίζοντας εκ νέου σε 30-30. Στην δεύτερη παράταση τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, όταν η Ένωση προηγήθηκε με 32-31, στην αμέσως επόμενη φάση ο Κουλούρης απέκρουσε σουτ του κορυφαίου παίκτη του Φιλίππου, Ούντσιανιν και ο Μπακαούκας, που έκανε μεγάλη εμφάνιση, έγραψε το 33-31.

Τα δεκάλεπτα: 4-3, 7-11, 13-14 (ημ.), 19-17, 25-25, 27-27 (κ.α) 30-30 (α' παρ.), 33-31 (β΄παρ.).

ΑΕΚ: Κουλούρης, Στράμπατς 5, Μπακαούκας 9, Σαμλίδης 5, Κούτσης, Βελιτσιάνος 4, Ανδρώνης, Γερουλάνος, Παπαδόπουλος 5, Παπαδόπουλος, Ασαρίδης 4, Τσαούσης 1, Γρηγοράκης, Κρεμόνας.

Φίλιππος: Χριστοδουλίδης, Κωστακίδης, Χατζόγλου 2, Βουτσάς 2, Βέλκοβιτς 2, Μπαντής 5, Δέλιος, Τζούφρας 3, Ούντσιανιν 8, Δεληγιάννης 2, Κορωνάς, Παπαδόπουλος 3, Γιούπης 2, Πρωτογέρης 2

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.