3 Μαρτίου 2009

Μην αγοράζετε ρούχα κ.α. του σχεδιαστή Tommy Hilfiger


Διαβάστε τι είπε ο ξεφτίλας στην Οπρα Γουϊνφρεϊ.
"Αν ήξερα ότι οι Αφροαμερικανοί, οι Λατινοαμερικάνοι, οι Εβραίοι, οι Ελληνες και οι Ασιάτες, θα φορούσαν τα ρούχα μου, δεν θα τα έφτιαχνα ποτέ τόσο όμορφα. Μακάρι αυτοί οι άνθρωποι να μην φορούσαν ποτέ τα ρούχα μου, επειδή είναι κατασκευασμένα για ανώτερης τάξης λευκούς ανθρώπους".

Σοβαρά ρε; Μην σώσεις και πατήσεις ποτέ το πόδι σου στην Ελλάδα.
Πρίν σκεφτείτε να αγοράσετε κατι του γελοίου σχεδιαστή, θυμηθείτε το .

Επειδή έχω βάλει ο ίδιος τους κανόνες ευπρέπειας στο ιστολόγιό μου δεν θα τους παραβώ.
Σας δηλώνω όμως ότι ειναι μία απο τις σπάνιες φορές που προσπαθώ να συγκρατηθώ με δυσκολία.

Μια φορά πιστεύω ότι κι εμεις πρέπει να του απαγορεύσουμε ως Ελληνες, να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε λέξη με ελληνική προέλευση. Τι ωραία που θα ήταν. Αυτός ο "ανώτερος λευκός άνθρωπος" να περιοριζόταν μετα βίας σε μια απλή συνεννόηση με τους συμπατριώτες του.

Αντε στα κομμάτια...........

ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ 4 Μαρτίου
Για λόγους δικαιοσύνης πρέπει να αναφέρω ότι τελικώς αποδειχθηκε φήμη γι αυτό και το koukfamily οφείλει μια συγνώμη προς τον κ. Hilfiger. Την διορθωτική αναρτηση μπορείτε να δείτε εδώ



Share

5 σχόλια:

vague είπε...

Κι εγώ, όταν είδα για πρώτη φορά αυτή τη δήλωση, ένιωσα σαν εσένα, οπότε σέβομαι την οργή σου. Ένα είδος ψυχοπάθειας όμως, που με διακατέχει σχετικά με τα κίνητρα των ανθρώπων, με κάνει, όχι μόνο να κρατάω κάποιες αμφιβολίες για τα περισσότερα που διαβάζω, αλλά και να προσπαθώ με μανία να τα διασταυρώνω, ασχέτως της ταυτότητας του θύματος. Θέλω να πω ότι, δεν με απασχολεί καθόλου ο κύριος Χίλφιγκερ και τα ρούχα του, με απασχολεί ωστόσο, το τι σερβίρεται από τον καθένα για να αποκομίσει (ίσως) τα δικά του οφέλη. Φαίνεται λοιπόν ότι, ουδέποτε υπήρξε τέτοιο περιστατικό. Ο τύπος αυτός, δεν έκανε τέτοια δήλωση, ούτε στην Όπρα, ούτε πουθενά. Λέγεται ότι, αυτή η δυσφήμιση ξεκίνησε από ένα φοιτητή Αμερικανικού πανεπιστημίου, για άγνωστους λόγους (όπως δείχνει η ιστορία συχνά δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο κυκλοφορεί μια φήμη), αλλά ο ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ.
Τέλος πάντων, όχι ότι δεν λέγονται τέτοια πράγματα από διαφόρων ειδών στόκους, αλλά καλύτερα να πολεμάμε αληθινούς εχθρούς, γιατί αλλιώς σπαταλάμε τις δυνάμεις μας.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Συνοδοιπόρε,
Δεν μπορώ όντως με βεβαιότητα να επαληθεύσω ή να διαψεύσω το εν λόγω άρθρο που όπως βλεπεις δημοσιέυθηκε σε εφημερίδα.
Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι:
1. Δεν ακούστηκε κατι για μηνύσεις ή αλλες διώξεις απο τον κ. Hilfiger στην Αμερική. (Αν γνωρίζεις κατι ή καποιο άρθρο σε παρακαλώ να μου το αναφέρεις)
2. Το άρθρο στην εφημερίδα, που αγνοώ ποια ειναι, ειναι ενυπόγραφο όπως βλέπεις απο την κ. Μαρία Ανδριώτη. Πράγμα που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο κείμενο, καθώς προφανώς θα το έχει ψάξει η εν λογω δημοσιογράφος και δεν θα επιθυμούσε να βαλει σε δικαστικές περιπέτειες τον εαυτό της και την εφημερίδα της. Και γνωρίζεις πόσο δικτυωμενη ειναι η φίρμα του Hilfiger και στην χώρα μας.
3. Το κείμενο εμπλέκει την κ. Οπρα Γουϊνφρεϊ, μια από τις πλουσιότερες γυναίκες της αμερικανικής και παγκόσμιας showbiz, η οποία σαφώς και θα μπορούσε να αντιδράσει σε ένα ενδεχόμενο ψεύδος και μαλιστα να ακουστεί παντού στα ΜΜΕ και στο ιντερνετ.
Αυτα τα τρία στοιχεία συνηγορούν προς την αλήθεια της ειδησης κατα την γνώμη μου.
Πάντως για να πώ την αλήθεια αν έβρισκα στοιχεία που να αποδεικνυουν ότι η όλη ιστορία ειναι ενα ψέμα, θα τα δημοσίευα στο ιστολόγιό μας και θα διόρθωνα με νεο πόστ. Καταλαβαίνεις ότι δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος απο την καταδίκη ή όχι αυτης της στάσης.
Εκανα απλά αυτό που μου λέει η συνείδησή μου.
Για να πώ την αλήθεια πιο πολύ ψέμα μου ακούγεται η ιστορία με τον φοιτητή (ισως για να αποφύγουν δυσαρεστες εμπορικές καταστάσεις). Κατι σαν την ανασκεύαση προ όλιγου καιρού απο τον Τούρκο ηθοποιό, ότι σκότωσε Ελληνοκυπρίους αιχμαλώτους......
Σε ευχαριστω για την παρέμβασή σου.
Περιμένω κι αλλα σχόλια, γιατι δείχνεις ότι δεν μασας με την πρώτη, μια είδηση κι αυτο είναι πολύ καλό και σχετικά σπάνιο στοιχείο σκεπτόμενου ανθρώπου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Συνοδοιπόρε. Τελικώς αποδείχθηκε ότι ειχες δικιο. Με έβαλες σε σκέψεις και προσπάθησα να βρώ στοιχεία.
Εχω κανει ήδη διορθωτική αναρτηση που μπορείς να δεις... http://koukfamily.blogspot.com/2009/03/hilfiger.html
Η μομφή λοιπον μενει κατα της κ. Μαρίας Ανδριώτη και του περιοδικού "Πλανήτης Γή"
Σε ευχαριστώ.

vague είπε...

Μα φυσικά και δεν έχεις κανένα όφελος. Δεν θα μιλούσαμε αν νόμιζα κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι, όπως είναι φυσικό, εξοργίστηκες με την είδηση. Λοιπόν, η είδηση αυτή είναι πολύ πολύ παλιά (πάνω από 10 ετών) και η αλήθεια γι' αυτή βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Όπρα Γουίνφρεϋ, σ' αυτήν εδώ τη θέση: http://www.oprah.com/slideshow/oprahshow/oprahshow1_ss_20070502 Έκανε εκπομπή πάνω στο θέμα αυτό (λόγω της εμπλοκής του ονόματός της), με καλεσμένο τον Χίλφιγκερ, ο οποίος όπως θα δεις αν το κοιτάξεις, πήγε στην εκπομπή αυτή για πρώτη φορά. Εκεί μαθαίνουμε ότι βεβαίως και ακολούθησαν μηνύσεις, εξ' ου και η έρευνα που ακολούθησε που ήταν όμως άκαρπη, αφού δεν κατάφερε να βρει τον ένοχο, όπως ήδη σου είπα. Το πιο αστείο απ' όλα είναι ότι στην αρχική δήλωση που του χρεώνουν, δεν υπάρχει αναφορά στους Έλληνες. Αυτό ήταν πρόσθετο της φαντασίας όσων ήθελαν να το κάνουν hit hoax και στην Ελλάδα, όπως και έγινε... Και ναι, η δημοσιογράφος παραπλανήθηκε (;) και επιπλέον αδικαιολόγητα, για τη θέση της. Εμένα μου πήρε 5 λεπτά να βρω την αλήθεια, μόνο με μια μαντεψιά ότι στην ιστοσελίδα της Γουίνφρεϋ, δεν μπορούσε παρά να αναφέρεται ένα τόσο σοβαρό συμβάν.
Όπως σου τόνισα, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα Αμερικανάκια και οι ψυχώσεις τους, αλλά έχω ένα κόλλημα με τη διασπορά φημών και με την αποκατάσταση της αλήθειας, όπου αυτό είναι δυνατόν. Έχω και ένα σχετικό ποστ στο blog μου και ετοιμάζομαι να ανεβάσω κι άλλο.

vague είπε...

Λυπάμαι που δεν πρόσεξα πιο πριν ότι είχες ήδη μιλήσει γι' αυτό. Το είδα τώρα που κοίταξα να δω αν ανέβηκε το σχόλιό μου. Γράφαμε σχεδόν μαζί. Όταν μπήκα για να σου γράψω δεν το είχες ανεβάσει.
Τέλος ζητήματος. Τα λέμε.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.