Τελευταίες αναρτήσεις

4 Μαρτίου 2009

Ιταλίδα η γηραιότερη γυναίκα της Ευρώπης

Λέγεται Λουτσία Λαουρία και σήμερα γιορτάζει τα εκατοστά δέκατα τρίτα γενέθλιά της. Ζει κοντά στην πόλη Ποτέντσα της Κάτω Ιταλίας και θεωρείται η γηραιότερη γυναίκα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το μυστικό της, όπως αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι μια ήρεμη και προγραμματισμένη ζωή, χωρίς απρόβλεπτα, ο διακριτικός χαρακτήρας και ο πάντα μετρημένος λόγος της.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, παράλληλα με τα οικοκυρικά, η γιαγιά Λουτσία, καλλιεργούσε και μέρος των εκτάσεων της οικογένειάς της, στο χωριό Πιετραπερτόζα, που ανήκει στην περιφέρεια Μπασιλικάτα. Εδώ και τριάντα χρόνια, ζει μαζί με μια από τις κόρες της, σήμερα ογδόντα τριών ετών, και με τον γαμπρό της. Είχε, δε, πάντα κοντά της και τα εγγόνια και τα δισέγγονα, που της έδειξαν και συνεχίζουν να της δείχνουν όλη τους την αγάπη.

Τα σημερινά γενέθλια, θα γιορτασθούν με μια τούρτα και χαρακτηριστικά εδέσματα της νότιας Ιταλίας, αλλά χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων. Η Λουτσία Λαουρία, δεν θέλησε ποτέ να παραχωρήσει συνεντεύξεις, προτίμησε να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ, θεωρώντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα το αξιοσημείωτο. Η κοινή καθημερινή της ζωή, τονίζουν άλλωστε οι συγγενείς της, αποδεικνύει ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, καμία εξαιρετική συνήθεια να αποκαλύψει. Μόνον αγάπη και αίσθηση του μέτρου.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας της, το μόνο σχετικά σοβαρό πρόβλημα, το αντιμετώπισε το 1953: μια επέμβαση για την αφαίρεση χολής. Από τότε, καμία άλλη εισαγωγή στο νοσοκομείο, ούτε καν σοβαρή γρίπη. Τις τελευταίες είκοσι ημέρες, όμως, η υπέργηρη Λουτσία, είναι κάπως αδύναμη, και σήμερα θα σβήσει τα κεράκια της τούρτας από το κρεβάτι. Όλοι, όμως, οι συγχωριανοί της, ελπίζουν να την ξαναδούν σύντομα να κάθεται στο μπαλκόνι του σπιτιού της, όπως συνηθίζει, και να ξαναρχίσει να σχολιάζει την κίνηση και τις μικρές, καθημερινές εξελίξεις.


πηγη flash

ΣΧΟΛΙΟ

Απίστευτη πραγματικά η γιαγιά. Να της ευχηθούμε να τα.....χιλιάσει και να την έχει ο Θεός καλά για την υπόλοιπη ζωή της.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.