2 Δεκεμβρίου 2020

Να ετοιμάζονται οι Πολωνοί για Polexit;

Παρόλο που κανείς δεν επιθυμεί την αποχώρηση της Πολωνίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τις παρούσες συνθήκες, η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα αυτή.
 
Σε αυτή την προειδοποίηση προχώρησε ο Pawel Lisicki, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Do Rzeczy, ενώ η εφημερίδα του δέχτηκε επίθεση εξαιτίας της αναφοράς της στην πιθανότητα ενός Polexit.
 
Ο Pawel Lisicki πιστεύει πως τα τελευταία χρόνια η Πολωνία αντιμετωπίζει μια ΕΕ που συνεχώς αντιδρά στις απόψεις της.  
 
«Πριν από 16 χρόνια μας είπαν πως η ΕΕ θα αποτελούσε μια μορφή άμυνας και εκπροσώπησης των Πολωνικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών. Πολλοί Πολωνοί θεώρησαν την ένταξη στην ΕΕ πολιτιστικό άλμα, εξαιτίας της ευκολότερης μεταφοράς χρημάτων και αγαθών, ευκολότερων μετακινήσεων εντός της Ευρώπης κλπ» δήλωσε ο Pawel Lisicki.  
 
Δυστυχώς όμως, αποδείχτηκε ότι η ένταξη στην ΕΕ σχετίζεται με διαφορετικές ριζοσπαστικές ιδέες της ελίτ της ΕΕ, πρόσθεσε ο Pawel Lisicki και θύμισε ότι στην πρώτη της ομιλία η Ursula von der Leyen ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διακήρυξε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υιοθετηθούν από όλες τις χώρες οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων και οι υιοθεσίες παιδιών από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ.  
 
Ο Pawel Lisicki τόνισε πως τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ότι η ΕΕ επικεντρώνεται γύρω από μία προοδευτική ατζέντα που δεν αφήνει χώρο για διαφωνίες.  
 
«Στα μάτια της, ισότητα σημαίνει να χρησιμοποιείς την ισχύ της χώρας για να επιβάλεις οργανωμένη διαστροφή στους πολίτες και να τους αναγκάσεις να αποδεχτούν πρακτικές σε αντίθεση από τους νόμους της φύσης» τόνισε ο Pawel Lisicki.  
 
Ο ίδιος επισήμανε πως εκτός από την Ursula von der Leyen, η επίτροπος για την ισότητα Helena Dalli προετοιμάζει ένα πρόγραμμα που θα τιμωρεί τις χώρες που δεν σέβονται αυτό που η ΕΕ θεωρεί ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πολλοί Πολωνοί θεωρούν πως επιβάλει ξένες αξίες στο Πολωνικό σύστημα.  
 
Ο Pawel Lisicki πιστεύει πως ο νόμος που θα πρέπει να ψηφιστεί σχετίζεται με το δικαίωμα της έκφρασης της σεξουαλικότητας. Ο αρχισυντάκτης υποστηρίζει ότι με την παρούσα κατάσταση δίνεται η δυνατότητα στους έκφυλους να εκφράζουν δημόσια τις διεστραμμένες επιθυμίες τους και οι κανονικοί άνθρωποι υποχρεώνονται να τις σεβαστούν και να τις αποδεχτούν, ενώ όποιος αντιτίθεται, χαρακτηρίζεται φονταμενταλιστής, ομοφοβικός κλπ.  
 
Στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτικών, αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η άμβλωση, που σκοτώνει ένα αγέννητο παιδί. Αυτό θα πρέπει να κατοχυρωθεί νομικά σε ολόκληρη την ΕΕ.  
 
Ο Pawel Lisicki ανέφερε τον νέο νομοθετικό μηχανισμό που φέρεται ως τιμωρητικός για την Πολωνία, προετοιμάστηκε από την Γερμανική Προεδρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν έχει εκλεγεί δημοκρατικά και είναι βαθιά πολιτική.  
 
«Είμαι πεπεισμένος πως πρόκειται για επίθεση στην κυριαρχία μας. Πρόκειται για λεπτή γραμμή, την οποία κανείς δεν επιτρέπεται να περάσει» τόνισε ο Πολωνός αρχισυντάκτης.  
 
Ο Pawel Lisicki αναρωτήθηκε εάν με την ένταξη στην ΕΕ, υπάρχει λόγος ύπαρξης Πολωνικού Κοινοβουλίου που να νομοθετεί, ή ακόμη εάν χρειάζεται να υπάρχει κυβέρνηση ή μόνο πρόθυμοι ανταποκριτές των Βρυξελλών;  
 
Ο Ο Pawel Lisicki πρόσθεσε πως δεν επιθυμεί την αποχώρηση της Πολωνίας από την ΕΕ, αλλά τόνισε πως η Πολωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο σενάριο και τώρα είναι η σωστή χρονική στιγμή για να αρχίσει η συζήτηση.  
 
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία. Όχι επειδή δεν θέλουμε να υπάρξει συμφωνία, αλλά επειδή το επίπεδο των ύβρεων των Ευρωπαϊκών ελίτ αυξάνεται ανησυχητικά. Έχουν τυφλωθεί. Θα σας θυμίσω την δήλωση της Ursula von der Layen για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Θα πρέπει να είσαι ξεδιάντροπος για να το παρουσιάζεις δημοσίως» είπε χαρακτηριστικά ο Πολωνός.  
 
Ίσως η πλειοψηφία των Πολωνών να επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ επειδή πιστεύουν στους συμβιβασμούς, είπε ο Pawel Lisicki και προειδοποίησε ότι όταν αντιληφθούν ότι συμβιβασμοί οδηγούν στην απώλεια της ελευθερίας, εάν η πίεση από τις Βρυξέλλες αυξηθεί και ο αριθμός των παρεμβάσεων αυξηθεί, θα υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι που θα αρχίσουν να αμφιβάλλουν και να αναζητούν μια διαφορετική λύση.  
 
«Θα επιτρέψουν οι Πολωνοί γονείς, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της ΕΕ, να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να ανατρέφουν τα παιδιά τους; Αμφιβάλω» τόνισε ο Pawel Lisicki.  
 
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε: 
 
Οι απόψεις του συγκεκριμένου Πολωνού αρχισυντάκτη μπορεί να φαντάζουν πολύ συντηρητικές και μπορεί να μας ξενίζουν. Θα πρέπει όμως να ακουστούν. 
 
Στην Δημοκρατική και ανεκτική Ευρώπη, χωράνε ΟΛΕΣ οι απόψεις. 
Δημοκρατία σημαίνει πως ΟΛΕΣ οι απόψεις ακούγονται. 
Στη Δημοκρατία ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα να εκφραστούν. 
ΚΑΜΙΑ άποψη δεν μπορεί να απαγορεύεται σε μια Δημοκρατική χώρα. 
 
ΔΕΝ μπορεί να επιτρέπεται η λογοκρισία στην Δημοκρατική ΕΕ, επειδή οι απόψεις θεωρούνται συντηρητικές. 
 
Όταν όλες οι απόψεις ακουστούν, ο λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει ποια άποψη είναι η καλύτερη. 
 
Δεν είναι δυνατόν στην ΕΕ του 21ου αιώνα και στο όνομα της προόδου και της ανεκτικότητας, να θέλουμε να επιβάλουμε στον λαό απόψεις, που δεν τις θέλει, διότι έτσι καταλύεται η Δημοκρατία, οι ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 
 
Στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χωράνε ΟΛΟΙ και όλες οι απόψεις, χωρίς λογοκρισία. 
Εάν κάποιος θεωρεί πως κάποια άποψη δεν είναι σωστή, θα πρέπει να πείσει με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ τον λαό για την ορθότητα της δική του άποψης και όχι μέσω απαγορεύσεων, λογοκρισίας και κοσμητικών επιθέτων του στυλ ρατσιστής, ακροδεξιός, φασίστας, ομοφοβικός κλπ κλπ.  
 
Πηγή: Cosmostatus 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Λέτε οι Πολωνοί να γλυτώσουν από το νεοταξικό θηρίο που λέγεται Ε.Ε.;
Εχουν το σθένος να αντιταχθούν στις εντολές της ΝΤ;
Ο αρθρογράφος είναι σε κάποιο άλλο μήκος κύματος.....
Μιλάει για δημοκρατία στην Ε.Ε. Στο πιο φασιστικό νεοταξικό δημιούργημα μετά το Γ Ράιχ.... ίσως και φασιστικότερο από αυτό... 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.