30 Δεκεμβρίου 2020

Νέο έπος Σακελλαροπουλου: Ξήλωσε τα «καριοφίλια» του 1821. Με αυτήν την άθεη κι άπατρις μουρλή θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια;

Μετά τη σημαία και το σταυρό η ΠτΔ έβαλε στο μάτι τα κειμήλια της ανεξαρτησίας από τους τοίχους του Προεδρικού Μεγάρου – Είχαν μεταφερθεί το 1975 από το Μουσείο του Αγώνα με απόφαση του Κωνσταντίνου και της Ιωάννας Τσάτσου.
 
Το έτος στο οποίο πρόκειται να εισέλθουμε εντός των επομένων ημερών είναι το 2021. Το έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εθνεγερσία. Από την ημέρα που οι Έλληνες πήραν τα όπλα και σήκωσαν τα λάβαρα του αγώνος κατά του κατακτητού. Και από αυτά τα όπλα, από αυτά τα λάβαρα, η Ελλάς αναγεννήθηκε. Θα έπρεπε να τα τιμά.
 
Οργανώνουμε εκδηλώσεις και δράσεις για να τιμήσουμε το 1821 και ίσως κάποιοι λησμονούν πως δεν ήταν μόνον το αίμα των ηρώων που εξέθρεψε το δένδρο της Ελευθερίας. Ήσαν και τα όπλα των ηρώων. Κάποιος πρέπει να το πει αυτό στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία τα απεμάκρυνε από το γραφείο της.  
 
Στην μία φωτογραφία βλέπουμε πίσω από τον Πρόεδρο Προκόπιο Παυλόπουλο, δύο πιστόλες του αγώνος του 1821 να κοσμούν την βιβλιοθήκη του. Δεν τις έφερε όμως εκεί ο τέως Πρόεδρος. Τις βρήκε. Από την εποχή που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Τσάτσος ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Δημοκρατίας, οι πιστόλες ήσαν εκεί. Είχαν μεταφερθεί το 1975 από το Μουσείο του Αγώνα με απόφαση του τότε Προέδρου και της συζύγου του Ιωάννας. Είναι παρακαταθήκη των αγώνων του Έθνους. Κειμήλια ζώσης ιστορίας.  
 
Στην δεύτερη φωτογραφία, βλέπουμε πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τα απεμάκρυνε. Τα αντικατέστησε με κάποια άχαρα και ανούσια διακοσμητικά. Έκανε κάτι που ουδείς Πρόεδρος είχε πριν από αυτήν διανοηθεί. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι το έπραξε από ανευθυνότητα. Ότι η κληρονομιά του ελληνισμού δεν της προκαλεί απέχθεια. Ότι δεν αντελήφθη τι ακριβώς έκανε όταν απεφάσιζε να «ανανεώσει» την διακόσμηση του γραφείου της.
 
Διερωτώμεθα όμως: Ήσαν μόνον τα όπλα; Τον πίνακα που κοσμούσε εκείνην την γωνιά της βιβλιοθήκης γιατί τον απεμάκρυνε;  
 
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για πίνακα του διασήμου Γερμανού ζωγράφου Peter von Hess, που ζωγράφισε πολλούς πίνακες για τον Αγώνα. Ο τίτλος του συγκεκριμένου πίνακα είναι «Παλληκάρια ατενίζοντας την Ακρόπολη». Θέλουμε και πάλι να πιστεύουμε πως ούτε η θέα της Ακροπόλεως ενοχλούσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε ο συμβολισμός των μαχητών της Ελευθερίας που προσέβλεπαν στο αρχαίο, ιερό σύμβολο του Ελληνισμού. Προτιμούμε να θεωρούμε πως και πάλι δεν αντελήφθη τι ακριβώς έκανε.  
 
Πριν λίγες ημέρες η κ. Σακελλαροπούλου μας συγκίνησε, συμμετέχοντας στην διανομή συσσιτίου από μια κοινωνική κουζίνα. Ήταν ακριβώς αυτή η πτυχή ευαισθησίας και ανθρωπιάς που περιμέναμε να δούμε από αυτήν ακριβώς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
 
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δικαιολογείται να απέχει από τις ευρύτερες προσδοκίες που έχουν οι Έλληνες από το πρόσωπο που κατέχει την ανωτάτη θέση της πολιτειακής ιεραρχίας. Πως δικαιούται να απομακρύνει σημαίες και σύμβολα των οποίων οφείλει να είναι θεματοφύλαξ.  
 
Όταν διαρκούντος το 2021 θα μετέχει σε εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από της Ελληνικής Επαναστάσεως θα πρέπει να αναρρωτηθεί αν οι πράξεις της τιμούν την θέση της. Οι αγωνιστές του 1821, εκείνοι που σήκωσαν πιστόλες και γιαταγάνια για να διώξουν τους κατακτητές, δεν έχουν ανάγκη τις δικές εκδηλώσεις αναγνωρίσεως. Την θέση τους στην ιστορία την έχουν επαξίως κατακτήσει. Τον αν εμείς ατενίσουμε προς τους αγώνες τους, όπως τα Παλληκάρια ατενίζουν την Ακρόπολη στον προαναφερθέντα πίνακα, αντανακλά μόνον σε εμάς και στην αίσθηση συνεχείας και ενστερνίσεως των αγώνων τους.  
 
πηγή: «ΕΣΤΙΑ»
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Η ΕΣΤΙΑ προσπαθεί να τα πεί ευγενικά και με ήπιο τόνο εμείς όμως όχι....
Αυτά τα "άχαρα και ανούσια διακοσμητικά" που έβαλε η ΠτΔ στην θέση των όπλων του 1821 είναι το τρίγωνο των μασώνων... 

Οσο για την κοινωνική κουζίνα που συμμετείχε η πρόεδρος, η μας τα είπε μια χαρά ο Παναγιώτης Λιάκος στο άρθρο του ΕΔΩ
 
Από την πρώτη στιγμή τηςεκλογής της ξέραμε με τι έχουμε να κάνουμε και δυστυχώς δικαιωθήκαμε 100%....

Δείτε ενδεικτικά:

Μια γνωριμία με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου την οποία όρισε σαν υποψήφια ΠτΔ ο Μητσοτάκης... Ζήτω που καήκαμε...

Η Σακελλαροπούλου και η άρνησή της για τον αγιασμό του ΣτΕ και λίγες σκέψεις για τον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας...

Μητσοτάκης: Επέλεξα την Σακελλαροπούλου γιατί είναι σύμβολο της Νέας Εποχής.




Share

1 σχόλιο:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..,ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Αφαιρεί ιερά και όσια, τιμημένη σημαία, ιερό σταυρό. ιερά όπλα, ιερές εικόνες, μοιράζει φαγητό, που δεν το μαγείρεψε αυτή, ούτε και έδωσε ένα ευρώ προς βοήθεια των χιλιάδων απόρων και αστέγων ΕΛΛΗΝΩΝ κυρίως ..., κάτω από επαίσχυντη πινακίδα ... που προβάλλει ... τους εισβολείς βαρβάρους τζιχαντιστές, που δωρεάν έχουν νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, διαμονή και ταυτόχρονα τους αποδίδεται κοινωνικό επίδομα .... Φιλοξενείστε και κάποια "προσφυγική" μουσουλμανική οικογένεια... όχι βέβαια στο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ, αλλά στο σπίτι σας και όταν έρθει ο καιρός να φύγουν βέβαιον είναι ότι θα το βρείτε ... ισοπεδωμένο...
Για πηγαίνετε κ. Αικατερίνη Σακελαροπούλου μια βόλτα στους δρόμους των πόλεων μας το βράδυ χωρίς να γίνει προβολή σας από τα ΜΜΕ, τα οποία ΠΟΤΕ δεν παρουσιάζουν το δράμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, για να δείτε ιδίοις όμμασι τους εκατοντάδες αστέγους, που κρεβάτι έχουν τα παγωμένα παγκάκια ..., για πηγαίνετε σε μια τρώγλη άπορης οικογένειας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (από τις χιλιάδες), που τρέφεται μια φορά την μέρα και τα παιδιά της λιποθυμούν από πείνα ..... και αφήστε τα ντεκόρ του Προεδρικού Μεγάρου, το οποίο ανήκει ΜΟΝΟ στον Ελληνικό λαό και κανείς δεν δικαιούται...ούτε να μετακινήσει, ούτε να αφαιρέσει ... οτιδήποτε το οποίο αυτός ο λαός το πλήρωσε με αγώνες, με αίμα και με χρήμα από το υστέρημα του.... Δεν είναι ιδιόκτητη οικογενειακή κατοικία σας. ο ιερός χώρος του Προεδρικού... Είστε φιλοξενούμενη ένοικος .... του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Αυτός ορίζει και μόνο τι πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το σύνταγμα στα περιουσιακά του εθνικά στοιχεία...
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ "ΔΙΚΑ ΣΑΣ" ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΑ ΧΡΕΏΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ... ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΒΑΛΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΑΣ ....
Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι αυτά που πράττετε ... είναι και εις βάρος σας και εις βάρος του Ελληνισμού;;;; Η δημοτικότητα σας έπεσε στο ένα τοις εκατό 1%. Ποτέ και κανένας Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δεν έπεσε τόσο χαμηλά! Αν έχετε ΝΕΟ..ΑΤΑΞΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ και "πιστεύω", αυτά είναι ασύμβατα και με το Ελληνικό Σύνταγμα και με τα πατριωτικά ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ... ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΕΠΑΞΙΑ.... ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΝΟΕΙΤΩ ....

Τον άρχοντα χρήναι μηδέν φρονείν θνητόν, αλλά πάντ’ αθάνατα.
– Ο ηγέτης δεν πρέπει να θεωρεί τίποτε προσωρινό, αλλά τα πάντα αθάνατα. ( Τα ιερά και όσια )
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας

Άρχων κόσμει σεαυτόν.
– Όταν είσαι άρχοντας να στολίζεις τον εαυτό σου [με προσόντα, αρετές κ.λπ.].
Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., εκ των 7 σοφών της Αρχ .Ελλάδας

Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά το τω αρχομένω.
– Ο αληθινός άρχοντας δεν πρέπει να κοιτάζει το δικό του συμφέρον αλλά των υπηκόων του.
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.